Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC Zwolle breekt met gewezen aanvalstalent van Paris Saint-Germain

Laatste update:

Hervin Ongenda is niet langer speler van PEC Zwolle. De club uit de Eredivisie laat woensdagavond weten dat het tot medio 2020 doorlopende contract van de 22-jarige linksbuiten met wederzijds goedvinden is ontbonden.

“Mede door aanpassingsproblemen zoals een taalbarrière, is de carrière van Ongenda bij De Blauwvingers nooit echt van de grond gekomen”, zo valt er in het persbericht te lezen. Ongenda meldde zich in januari in het MAC³PARK Stadion en kwam tot drie wedstrijden in het eerste elftal waarin hij niet wist te scoren.

De voormalig international van Jong Frankrijk speelde voor Paris FC en Les Lilas alvorens hij de overstap maakte naar Paris Saint-Germain. Hij werd beschouwd als een groot talent, maar kwam in het eerste elftal niet verder dan zestien wedstrijden. Daarin was Ongenda, die ook nog even op huurbasis voor Bastia speelde, nog wel goed voor twee doelpunten en drie assists.

“PEC Zwolle kende ik vanaf het moment dat de club Hachim Mastour op huurbasis overnam van AC Milan”, zei Ongenda in januari toen hij zijn contract tekende in Overijssel. “Ik kijk er naar uit om met PEC Zwolle in de Eredivisie te spelen. Een competitie, waarin ik de volgende stap wil zetten. Daarnaast is de overstap naar Zwolle voor mij een mooi avontuur, waar ik veel zin in heb.”

Had Hervin Ongenda meer kansen moeten krijgen bij PEC Zwolle?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat kan toch niet echt de reden zijn? Ik vind dat hij het dan wel heel erg snel opgeeft, hij is er pas net een halfjaar! Anyway hopen dat Pec wat kan terughalen met het vrijgekomen salaris.

Tja, jammer natuurlijk. Zag er niet uit als een slechte voetballer, maar kon totaal niet aarden. Kan ik me voorstellen als je vanuit Parijs naar Zwolle komt.

Typisch voorbeeld dat ze maar wat doen daar in Zwolle. Ze laten zich van alles wat Raiola in zijn beheer heeft in de maag splitsen. Op basis van natuurlijk de mooie verhalen van die gladde ex. pizza bakker. Ook al is het CV van een speler uit het buitenland zo veelbelovend, dan wil dat nog niet zeggen dat hij in een andere omgeving tot bloei komt, dat hij zich snel aanpast en binnen een selectie zich thuis voelt. Er wordt door clubs te weinig 'tussen de oren' gekeken, hoe zit hij in elkaar, hoe groot is zijn aanpassingsvermogen en ga maar door. Van Juventus hebben ze ook verschillende 'grote namen' gekregen, het was allemaal niets! Laat je als club toch niet zo inpakken door een type als Raiola, je krijgt niet de besten, allemaal probeersels waar je als club geen bal mee opschiet en je niets oplevert. Als het een echte topper blijkt te zijn dan proviteerd mijnheer Raiola en de club waar hij vandaan komt. Ga zelf spelers opleiden of goed scouten Zwolle!!

4 juli 2017 om 20:11

Doet Zwolle prima hoor. Als je de carriere en de voetbalkwaliteiten van Ognenda ziet is het gewoon een buitenkansje voor Zwolle. Ik heb ook een hekel aan Raiola maar voor clubs als Zwolle kan die erg nuttig zijn.

4 juli 2017 om 20:22

Je hebt grotendeels geen idee waar je het over hebt. Naast dat PEC prima zelf spelers scout, is Raiola ook gewoon nuttig gebleken. De laatste jaren bijvoorbeeld; Rienstra, Necid, Lam, Becker, Bouy. Wie zijn die 'grote namen' van Juve? Alleen Bouy, en dat was gewoon een van de beste spelers bij PEC.

4 juli 2017 om 21:06

Raiola heeft maar één doel, zijn pupillen die bij de clubs niet of nauwelijks aan de bak komen elders te laten spelen zodat mijnheer, bij succes, er vooral zelf beter van wordt! Laat je toch niet voor de gek houden. Bouy, leuk spelertje voor mogelijk Zwolle, maar geen enkele subtop, laat staan topclub zit op Bouy te wachten. Nog wat 'topper' Mastour, Gustavo Hebling zou ook een geweldenaar zijn, allemaal via de achterdeur verdwenen. Hier schiet je als club toch geen ene bal mee op!

4 juli 2017 om 21:37

Maar wat zal het ons intereseren of Bouy goed genoeg is voor een topclub? Het gaat er in Zwolle om dat die goed genoeg is voor het eigen team. Daarnaast is je argument gewoon zwak. Je noemt twee spelers die zo goed als gratis bij Zwolle zijn komen spelen, en vergeet voor het gemak even in te gaan op de namen die wel gewoon succes gehad hebben bij Zwolle. Prima dat jij Raiola niets vindt, maar doe nou niet alsof Pec als club zelf geen enkele inspraak meer heeft.

4 juli 2017 om 22:16

Lekker inspraak dan met drie bagger spelers die via de achterdeur zijn vertrokken., Ze worden vooraf groots aangekondigd alsof er een 2e Ziyech of Neymar in Zwolle is binnen gekomen, ze komen van grote clubs dus moeten het toppers zijn denken ze daar dan! Nee dat is niet altijd appeltje eitje, want deze spelers worden door de grote clubs op hun 12 of 13 jarige leeftijd al weggehaald en je moet afwachten dat ze op hun 17 of 18 jarige leeftijd tot wasdom komen. De echte toppers die wel zo ver zijn krijgt Zwolle niet, nee je krijgt als laag geplaatste Nederlandse eredivisieclub de twijfelaars. En zie daar, ze redden het niet.

Rienstra en Lam zitten bij Raiola, maar zaten al bij Nederlandse clubs alvorens ze naar Zwolle gingen.

4 juli 2017 om 22:23

Ik als PEC supporter ben het niet met je eens. Er wordt de laatste jaren echt maar wat aangekloot, zie Mastour, Ongenda, Thomas en zijn contractverlenging, de vele huurlingen etc. Wij kunnen nu weer vol gaan bouwen aan een nieuw team, er is nog geen nieuwe verdediger bijgekomen. Terwijl dit toch echt nodig is! Alleen het stadion gaat vooruit, de selectie gaat er elk jaar zwaar op achteruit helaas.

4 juli 2017 om 22:44

@humberto1

Wat een onzin verkondig jij hier zeg, lachwekkend zelfs.
Je weet totaal niet waar je het over hebt, de contacten met Raiola zorgen er juist voor dat onze club voor de buitenkansjes kan gaan. Ja daar zit wel eens een misser tussen maar dan heb ik liever een misser binnengehaald op huurbasis dan dat je 3 ton uitgeeft voor een Achahbar.

PEC Zwolle huurt dit jaar al veel minder dan vorig jaar, er zijn veel meer spelers aangetrokken waardoor het kapitaal op het veld begint te groeien dus hoezo doen ze maar wat in Zwolle? Hebling is trouwens niet geslaagd vanwege een aantal slepende blessures ipv dat hij zogenaamd talent te kort komt, en dan dit: ''ze worden vooraf groots aangekondigd alsof er een 2e Ziyech of Neymar in Zwolle is binnen gekomen''. Wat een lachwekkende opmerking, als voorbeeld Mastour: op voorbaat werd door de directie al aangegeven dat Hachim heel wat tijd nodig had om zich aan te passen en dat de supporters niet moesten verwachten dat hij er wel ''ff'' 20 in zou schieten.
Je komt met allerlei namen waar je totaal geen weet van hebt.

Zelden zoveel onzin over mijn club gelezen, gefelicteerd.

5 juli 2017 om 00:49

Fijn dat je al de voorbeelden noemt die door netwerken met Raiola ook bij PEC zijn gekomen en anders onhaalbaar waren. Laten wij verder even benoemen dat Tomas Necid (tsjechisch international en ook zeer zeker van grote waarde gebleken voor PEC Zwolle) ook is binnengehaald met hulp van Raiola. Zie hier, al 3 goede voorbeelden hoe de samenwerking met hem heeft geholpen. Dat jij weet te vertellen dat PEC niets heeft in te brengen vind ik knap, vooral omdat jij een Heracles supporter bent die wel iets heel stelligs weet te zeggen over het beleid van PEC en ik zou daarvoor graag jouw bron willen weten.

Verder sla je nogal de plank mis rondom het beleid van Pec. De mensen die worden gehaald lukken niet altijd nee, dat is een gegeven. Maar ze kosten daarentegen ook niets. Mastour bijvoorbeeld heeft voor weinig bij PEC mogen spelen en dat leverde de club sportief helaas niets op, maar wat betreft publiciteit best veel. Dat hij met zoveel bombarie wordt binnengehaald is niet Pecs fout, maar dat komt door de media. De media bericht over de komst van Mastour en Ongenda naar Pec, maar de club treedt er niet speciaal voor naar buiten. Lukken ze, dan heb je er een jaar lang plezier van. Mislukken ze, dan kost je het niets. Ik begrijp heel goed dat PEC financiële zekerheden wil opbouwen nadat ze een aantal jaar geleden plots in categorie 1 belandden. Dat zou jij als Heraclied als geen ander moeten snappen aangezien jullie zelf ook in die situatie hebben gezeten.

Ben toch behoorlijk verbaasd dat een jongen met het talent en de kwaliteiten van Ongenda het zelfs in de onderste regionen van de Eredivisie niet redt. Stond in de jeugd trouwens altijd in de schaduw van toptalenten als Kimpembe, Coman en Dembele maar heeft toch nog wel wat speeltijd gekregen in het eerste elftal. Waaronder een aantal basisplaatsen, dat zegt toch genoeg. Hopelijk kan hij zijn carriere in de Ligue 2 nieuw leven inblazen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren