Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pascal Jansen met één wijziging op jacht naar historische zege in Londen

Laatste update:

De opstelling van AZ voor de heenwedstrijd tegen West Ham United is bekend. Pascal Jansen kiest ten opzichte van de remise tegen Ajax (0-0) voor één noodgedwongen wijziging. Mees de Wit speelt in plaats van de geschorste Milos Kerkez. De wedstrijd begint om 21.00 uur Nederlandse tijd en is te zien op Veronica en ESPN 2.

Behalve Kerkez treedt Jansen aan met de vertrouwde namen. Dat betekent dat Mathew Ryan op doel staat en De Wit, Pantelis Hadzidiakos, Sem Beukema en Yukinari Sugawara van links naar rechts de defensie vormen. Tijjani Reijnders en Jordy Clasie bewaken de controle op het middenveld; Jens Odgaard, Sven Mijnans en Myron van Brederode zorgen voor de aanvoer richting spits Vangelis Pavlidis. Jesper Karlsson ontbreekt wegens een blessure.

Na een moeizaam seizoen is de zon eindelijk doorgebroken voor West Ham. The Hammers streden lang tegen degradatie, maar na de 1-0 zege op Manchester United is de club zo goed als veilig. De focus kan dus vol op de Conference League. Manager David Moyes beschikt over een vrij fitte selectie, al weet hij al enige tijd dat hij niet kan beschikken over de geblesseerden Gianluca Scamacca (knie) en Vladimír Coufal (hamstring). De Londenaren wonnen hun laatste zes Europese thuiswedstrijden, terwijl AZ zijn laatste zes uitduels met Engelse tegenstanders verloor. West Ham jaagt op zijn eerste finale sinds het seizoen 1975/76. Toen won Anderlecht de Europacup II, mede dankzij twee treffers van Rob Rensenbrink (4-2).

AZ is gehavend afgereisd naar Londen. De Alkmaarders moeten het stellen zonder de geblesseerden Dani de Wit en Karlsson, terwijl Kerkez geschorst moet toekijken. Het meespelen van Odgaard was even onzeker, maar de aan zijn teen geblesseerde Deen doet met een aangepaste schoen gewoon mee. Doelman Ryan is er ook bij en bewaart goede herinneringen aan zijn ontmoetingen met West Ham. De Australiër won met Brighton & Hove Albion drie keer van the Irons, terwijl er tweemaal gelijk werd gespeeld. De laatste keer dat AZ een Europese halve finale overleefde, was in het seizoen 1980/81. Nadat FC Sochaux werd verslagen bleek Ipswich Town in de finale van de UEFA Cup over twee duels te sterk: 5-4.

Opstelling West Ham United: Areola; Kehrer, Aguerd, Zouma, Cresswell; Soucek, Rice; Bowen, Paquetá, Benrahma; Antonio.

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Beukema, Hatzidiakos, M. De Wit; Reijnders, Clasie; Odgaard, Mijnans, Van Brederode; Pavlidis.

West Ham United - AZ:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik als Nederlander en fan van het Nederlands voetbal hoop van harte dat AZ kan winnen. Ik ga de wedstrijd zometeen live bekijken. Ik denk dat een overwinning voor AZ lastig zal worden. Ookal is West ham het de nummer 15 van Engeland denk dat ze aardig weerbaar zullen zijn. Ik zet daarom in op een 1-1 gelijke stand.

Erg jammer dat Karlsson niet mee kan spelen vanavond trouwens, weet iemand of hij er bij de return wel weer bij kan zijn?

11 mei 2023 om 19:51

West Ham heeft genoeg voetballers die in de basis zullen staan bij de top 3 van Nederland. Ik ben benieuwd of AZ opgewassen is. Ik denk het niet. West Ham gaat alles aan doen om een ticket te bemachtigen voor EL volgend seizoen.

11 mei 2023 om 20:02

Hallo Somagunner,

Bedankt voor je bijdrage. Ik verwacht ook dat West Ham er alles aan gaat doen om dit toernooi te winnen. Maar ik denk ook dat AZ dit toernooi wilt winnen daarom denk ik dat beide ploegen er dus vol voor gaan. Dat belooft spektakel te worden. Hopelijk weet AZ te stunten in de hoofdstad van Engeland.

11 mei 2023 om 20:18

Je kan het misschien zelfs nog beter omdraaien. De top 3 van Nederland heeft maar weinig spelers die basis zouden staan bij WHU. Gewoon een uitstekende ploeg, en kunnen nu ze zo goed als veilig zijn alles op alles zetten om de ECL te winnen.

11 mei 2023 om 19:57

Vriend Hein! Dank voor de mooie berichten!
Mijn grote AZ het mooie AZ en het Leuke AZ! WIj zetten Nederland op de kaart,... maar voor hoe lang.

Ik ben echt enorm gespannen ik loop hier echt op mijn tenen van de stress ben nu alleen boven gaan zitten om wat rust te krijgen met een klein tv scherm.

11 mei 2023 om 20:04

Hey Prem_93!

Wees niet te gespannen, de prestaties van AZ zijn om dit moment al goed te noemen. AZ de enige club uit Nederland die op dit moment nog actief is in Europa. Dat is al een prestatie opzich. Heel Nederlands staat achter AZ en wat er ook gebeurd vanavond. Iedereen zal trots zijn op AZ. AZ kan alleen maar winnen vanavond.

Veel kijk plezier en duimen voor een goed resultaat!

11 mei 2023 om 19:58

Hoop op een overwinning! Pascal wordt volgend jaar de nieuwe trainer van Feyenoord! Succes!

Dat is wel een verschil, Kerkez of Mees maja..

Reteketet az!! Ik geloof dat ze gaan winnen 🥇

11 mei 2023 om 20:18

Gelijkspel is al meer dan prima voor vandaag. Maak je het thuis af. Overwinning kers op de taart!

Ik hoop vooral voor prem dat AZ wint.

11 mei 2023 om 20:20

Met Desmond bij hem in bed, wint Prem sowieso hoe dan ook


on. Zie helaas AZ niet doorgaan. WhU heeft echt een paar (internationals) toppers.

Een tweede Nederlands-Italiaanse finale in de Conference League zou leuk zijn. West Ham is een zware tegenstander, zeker aangezien AZ zoveel spelers mist, maar onmogelijk is het verre van. Retteketet AZ!

11 mei 2023 om 20:20

Zou voor ons AZers nog leuker zijn als Basel Fiorentina eruit weet te knikkeren. Dat maakt de kans op uiteindelijke winst voor ons toch een stuk groter.

11 mei 2023 om 20:26

Eerst maar eens zelf zien de finale te halen, wie we daar tegenkomen zien we dan wel weer .

Ik als ajacied hoop dat az kannstunten tegen westham united denk een 1-2 overwinning anders thuis maar afmaken

Hatzidiakos tegen Antonio. Dat wordt nog wat.

Als het een beetje gaat lopen heb ik er wel vertrouwen in! Retteketet AZ!! Gr uit Amsterdam

Appeltje eitje dit. West Ham stelt helemaal niks voor. 1-4 wordt het vanavond. De return in Alkmaar volgende week een formaliteit

Vandaag is heel Nederland een beetje AZ fan! Wat is dat toch een geweldig gevoel.
Prem is ready!

11 mei 2023 om 20:12

Veel kijkplezier Prem. Een gelijkspel zou fantastisch zijn, maar een verlies met 1 doelpunt verschil zou ook geen slecht resultaat zijn.

11 mei 2023 om 20:30

Laten we het hopen

11 mei 2023 om 20:42



Schreeuw ze naar victorie Prem_93! Hopelijk blijft de schade enigszins beperkt zodat er in Alkmaar nog een leuke return kan plaatsvinden volgende week! In ieder geval niet met meer dan 2 doelpunten verschil verliezen!

11 mei 2023 om 20:50

Heel veel plezier! Ik juich met je mee!

Historische wedstrijd hopelijk en ik hoop dat de aanwezige AZ fans een geweldige avond krijgen! Succes!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren