Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Papierwerk is rond: PSV haalt Savinho op huurbasis naar Eindhoven

Laatste update:

PSV heeft de tweede aanvallende versterking voor komend seizoen binnen. De Eindhovenaren huren de achttienjarige Savinho voor één jaar van Troyes, dat de aanvaller onlangs voor maximaal 12,5 miljoen euro overnam van Atlético Mineiro. De overgang hing al lange tijd in de lucht, maar had nogal wat voeten in de aarde vanwege complexe juridische procedures. Savinho is alweer de achtste aanwinst van PSV deze transferperiode.

John de Jong bewoog hemel en aarde om de gecompliceerde deal af te ronden. “We hopen dat dit het begin is van een lang verblijf bij PSV”, aldus de technisch directeur van PSV. “We verwachten hem in de loop van volgende week in Eindhoven te zien. Wij zien in hem een groot talent en hopen dat dit de start is van een lang traject waarin hij veel mooie momenten met PSV gaat beleven. Omdat het zijn eerste stap buiten Brazilië is, gunnen we Savio de tijd om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving en een nieuwe club. We zijn overtuigd van zijn potentieel.”

De mogelijke komst van de talentvolle vleugelaanvaller was al onderwerp van gesprek in Eindhoven sinds februari. Aanvankelijk leek deze af te ketsen, maar begin juni wakkerden de geruchten wederom aan in Brazilië. De City Football Group - naast onder meer Manchester City ook - eigenaar van Troyes - zou Savinho voor 6,5 miljoen euro inlijven en direct doorverhuren aan PSV. Bij de koop zou er 12,5 procent van de economische waarde van de transferrechten in handen blijven van zijn voormalige club Atlético Mineiro.

Het Braziliaanse toptalent dat via Manchester City hard op weg leek naar PSV

Lees artikel

Een maand daarvoor schreef het Eindhovens Dagblad al dat Savinho zich 'dolgraag' bij de Braziliaanse enclave bij PSV wilde voegen. De Eindhovenaren hebben met André Ramalho, Mauro Júnior en Carlos Vinícius al enkele Brazilianen in de gelederen. PSV mikte op een huurcontract voor twee seizoenen in plaats van één seizoen, maar dit bleek juridisch niet haalbaar. Niettemin liggen er plannen klaar voor een langer verblijf van Savinho, al is niet duidelijk hoe de PSV dit in zijn werk willen stellen.

Savinho, een linksbenige, van originele rechtervleugelaanvaller, won afgelopen seizoen de dubbel met Atlético Mineiro. Jorge Sampaoli - huidig trainer van Olympique Marseille en de man onder wie Savinho debuteerde als profvoetballer - noemde zijn voormalig pupil 'een groter talent dan 'Rodrygo' (Real Madrid). Savinho kwam voor zijn komst naar Europa tot 33 duels voor Atlético Mineiro, waarin hij 2 keer scoorde.

PSV is uiterst actief op de transfermarkt en haalde ook Luuk de Jong (drie miljoen euro van Sevilla), Guus Til (drie miljoen euro van Spartak Moskou), Walter Benítez (transfervrij van OGC Nice), Xavi Simons (transfervrij van Paris Saint-Germain) en Boy Waterman (transfervrij van OFI Kreta) binnen. Ook werd Ki-Jana Hoever gehuurd van Wolverhampton Wanderers. Daartegenover staat het vertrek van onder meer Ritsu Doan (8,5 miljoen euro naar SC Freiburg) en Mario Götze (4 miljoen euro naar Eintracht Frankfurt).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Idee is dus hem wel langer te behouden. Niet (puur) een jaar opleiden voor de City Group. Ik ben erg benieuwd hoe dit in de praktijk eruit gaat zien, en vooral erg benieuwd hoe groot dit talent is. Altijd leuk een Braziliaans talent, laten we hopen dat die op zijn minst een goede back-up is voor de buitenspelers. Enige probleem in mijn ogen is dat zowel Savio als Bakayoko het liefst rechtsbuiten staan. Dus voor Gakpo, toch regelmatig geblesseerd, nog steeds geen back-up.

Nu tijd voor verdedigers alsjeblieft!

8 juli 2022 om 17:10

Dit is toch een linksbuiten? Benieuwd inderdaad of dit een goeie stand-in voor Gakpo gaat zijn.

8 juli 2022 om 17:14

Het is een rechtsbuiten.

8 juli 2022 om 17:15

Savinho is een linksbenige rechtsbuiten

8 juli 2022 om 17:27

Rechtsbuiten die ook links zou kunnen. Waarschijnlijk je ideale backup winger

8 juli 2022 om 17:40

Hij speelde 19 wedstrijden op rechts en 7 op links. Maar tegen Rik Elfrink heeft hij blijkbaar gezegd dat die voor links komt. Linksbenige op links, lekker ballen op Luuk zijn hoofd slingeren.

8 juli 2022 om 18:42

Zeer benieuwd naar deze speler.
Goed dat er aanvallende kwaliteit bij is gekomen.
Verdedigend mag er ook nog wel wat gebeuren.

8 juli 2022 om 18:58

@luca Croutoni. Niet mijn bericht herhalen he

8 juli 2022 om 19:20

Net een account aangemaakt. Ik moet mijn eigen stijl en identiteit nog ontwikkelen. 😀

8 juli 2022 om 19:09

PSV

Lekker man, dat PSV een club als Man C helpt met de regels omzeilen.

Wel erg tegenvallend.

8 juli 2022 om 19:18

@mrkrillin. Mwah, ik vind het eerder een zwaktebod dat je hem zelf niet kan halen, maar om nou het braafste jongetje van de klas te gaan spelen. Dit is aan de UEFA om hier wat aan te doen, heel simpel.

8 juli 2022 om 19:47

Justus

Uefa had er wat aangedaan, door regels op te stellen, hoeveel spelers een club mag verhuren.

Nu gaat Man C de regels bewust omzeilen, eigenlijk fraude plegen en dan gaat PSV meehelpen.

Dit ligt echt aan de club en niet aan UEFA. Iedereen hoort verantwoordelijkheid te nemen.

9 juli 2022 om 23:23

Huh wat heeft manchester city hier mee te maken? Ze voldoen gewoon aan de regels en dat jij je eigen regels verzint is prima maar kan me
niet voorstellen dat iemand in de voetbal wereld zich daar druk om maakt.

Ik ben erg benieuwd naar deze jongen! Wie weet is het een ruwe diamant en kan hij PSV nog leuke jaren opleveren! Brazilianen en PSV is vaak een goede match.. dus verras me jongen!

Hopelijk treed de UEFA of FIFA op tegen zulke constructies. Zo kun je als rijke club nog de regels omzeilen.

Wel leuk om zo'n talent in Nederland te kunnen zien benieuwd of het wat is.

8 juli 2022 om 17:11

Idd. Voors- en tegens. Zonder dergelijke constructies zie je dit soort spelers nauwelijks in de ED, aan de andere kant is het bizar dat een grootmacht zo tyfesveel talenten kan inlijven

8 juli 2022 om 17:21

@ajaxfanstef Oneens. Als er daadwerkelijk opgetreden werd tegen het multi-club ownership model, zou deze jongen uberhaubt nooit naar City of Troyes zijn gegaan. Op dit moment werken de regels met betrekking tot het transfer system dergelijke constructies in de hand en zorgen ze er met name voor dat de rijke clubs alsmaar rijker worden. De huidige regels leiden, naar mijn mening, tot een enorm machtsverschil tussen clubs (en competities, zowel wat betreft het land als de verschillende niveaus) en een situatie van oneerlijke concurrentie.

Edit: Ter verduidelijking, het zou natuurlijk kunnen dat hij dan naar bijvoorbeeld een van de topploegen uit Portugal was gegaan, gezien het hoge aantal transfers tussen dat land en Brazilie, in plaats van bij PSV te tekenen. Echter, het lijkt me niet dat hij dan ook voor Man City getekend zou hebben (in verband met de nieuwe regels over het maximale aantal jonge spelers dat verhuurd mag worden) of bij Troyes (van wat ik gehoord heb, is hij daar simpelweg te goed voor).

8 juli 2022 om 17:31

En daarom moet de Uefa onderuit gehaald worden! Tijd voor een nieuwe renovatie, nieuwe richting. Hoe kan het anders!? De Uefa zit gewoon in de broekzakken van een olieclub (psg). En olieclub City hanteert allerlei sluwe manieren om vies spel te spelen in de vowtballerij. Wat een hebzucht ook! Hun eigenaar City football group bezit allerlei clubs (ook apart dat die zich als slaven club laten gebruiken!). Daar kopen ze constant talenten op uit Brazilie e.d. om de regels te omzeilen. Echt om van te kotsen! Heb zo'n hekel gekregen van die staatsolieclubs, ze verpesten het voetbal zo erg en verwoestem het voetbal eco systeem enorm plus doen aan trieste oneerlijke concurrentie! Hoe kan dit toegestaan worden zeg! Bah!

8 juli 2022 om 18:48

Nee het beleid van real was jaren zuivere koffie wil je zeggen? Tijden van Franco en de banken crises vergeten? Het zijn altijd real fans die met hun hypocriete vingers naar olieclubs wijzen...

9 juli 2022 om 23:25

Haha ja inderdaad. Een hekel aan oneerlijke concurrentie hebben maar wel fan van real zijn. 😂

8 juli 2022 om 17:31

UEFA en fifa zijn nou net de corruptste organisaties, dus van de optreden. Zal niets plaatsvinden

8 juli 2022 om 17:46

@xaxthegoat Dat het beleid van Fifa/uefa niet voldoet en meer specifiek dat de huidige regels met betrekking tot het transfersysteem niet werken, is al vaker aangekaart, onder meer door instellingen van de EU, Raad van Europa en de Verenigde Naties. Ik vestig mijn hoop dan ook voornamelijk in het juridisch afdwingen van een structurele verandering in football governance, in het bijzonder door de Europese Commissie of het Hof.

8 juli 2022 om 17:34

Dit is bij ugalde bij twente ook. Ze huren hem van lommel, maar hij is gewoon eigendom van city.

Zo'n huurdeal is eigenlijk een steek in de rug voor jongens van jong PSV, die kan je toch veel beter naar voren schuiven dan nu voor de City Group een talentje te ontwikkelen en laten stijgen in waarde, zonde gewoon

8 juli 2022 om 17:17

Heel duurzaam is huren inderdaad niet, ook al is de wederzijdse intentie om hem twee jaar in Eindhoven te houden (wat niemand een probleem vond met Alex indertijd trouwens). Maar volgens mij heeft PSV een kortetermijndoel: Champions League halen. Nu zal Savinho niet de missing link zijn om dat te bewerkstelligen, maar deze jongen is wel van een twee keer zo groot kaliber talent in vergelijking met zijn door PSV opgeleide evenknie Antonisse, die ik eerder op het niveau Heerenveen/nec terecht zie komen. Het is dus de vraag of je principieel je opleidingslijn volgt of - omdat het kopen van dergelijk talent er voorlopig niet inzit - via huur jezelf op een kwaliteitsinjectie trakteert. Als Savinho de pannen van het dak speelt, maalt niemand er nog om op welke contractbasis hij dat wekelijks doet.

8 juli 2022 om 17:52

Gomes

Jij als psv kenner. Deze man is toch rechtsbuiten en daar hebben jullie die Bayakoko(?) wat een enorm talent is. Dan is het toch zonde om deze jongen 2 jaar te huren en inderdaad op te leiden voor City. Ik bedoel ze zullen ongetwijfeld mee profiteren bij verkoop, maar als die jongen echt goed wordt verkoopt City hem niet. Als die mwa wordt gaat die misschien voor 15 weg.

Alex was destijds wel wat ouder toch? Ik bedoel dat was inderdaad een schot in de roos, maar deze knul is 18.

8 juli 2022 om 18:01

Rik Elfrink meldt dat hij als linksbuiten komt. Dus back up van Gakpo.

9 juli 2022 om 00:23

Er zit nogal een verschil tussen PL en ED natuurlijk. Volgens mij is dit echt wel een talent dat de komende twee jaar veel kan betekenen voor PSV. En doet hij dat - hij is niet gebonden aan de rechterkant btw, kan ook elders in de aanval - dan maalt niemand daar om. Vind de verontwaardiging ook een beetje vreemd. Niet dat ik niet liever een speler in eigen bezit heb, maar dit is de tweede huurders slechts. En bij die andere, met Hoever, heb ik nauwelijks wanklanken gehoord. Terwijl de intentie over de huurtermijn zelfs korter is en PSV ook ten aanzien van hem met Sambo een talent van dezelfde leeftijd heeft…

8 juli 2022 om 19:07

Welk talentje zit deze jongen in de weg?

8 juli 2022 om 19:20

@luca Croutoni: Voornamelijk Bakayoko. Toch wel een heel leuk talent. Al gaat Savio schijnbaar linksbuiten spelen.

8 juli 2022 om 20:08

"zo'n huurdeal is eigenlijk een steek in de rug voor jongens van jong Psv"

Krijgen we deze onzin weer...

Je weet dat PSV een topclub is? Bij een topclub hoort concurrentie. Speeltijd kun je niet cadeau krijgen omdat je toevallig uit de eigen jeugd komt of omdat je een aardige jongen bent. Speeltijd moet je verdienen. En als je club een betere speler kan krijgen dan jij, dan is dat maar zo.

8 juli 2022 om 21:15

Ja maar wat is je perspectief dan, ik hoor iedereen altijd zeuren dat talenten te snel vertrekken etc. maar wat is het plan hier dan, veel plezier in de KKD en bij blessures heb je misschien mazzel, kan t zelf niet begrijpen maargoed dat is dan verschil van mening

"Na het binnenhalen van de Braziliaan is de komst van Luuk de Jong topprioriteit voor PSV"
Echt bizar hoe slecht deze artikelen soms zijn hier. Ligt dit artikel al drie maanden te wachten ofzo?

8 juli 2022 om 17:17

Vrimibo's bij VZ beginnen al op dinsdagochtend

Als hij heel goed is dan zal hij wel niet lang blijven en als hij minder goed is dan hoeft hij wat mij betreft ook niet lang te blijven.
Het is treurig dat je als PSV zijnde je met deze deals bezig moet houden.

Dit is al de zoveelste speler die word gehuurd. Als ik bij jong psv zou spelen, zou ik toch verder gaan kijken. Psv geeft indirect aan geen vertrouwen te hebben in de jeugd opleiding.

8 juli 2022 om 20:10

"dit is al de zoveelste speler die word gehuurd."

Je overdrijft, dit is pas de derde gehuurde speler op een selectie van 29 spelers.

Troyes lijkt me toch een lager niveau dan PSV. Gekke constructie zo. Een satelietclub van city koopt hem, je zou denken om ervaring in europa op te doen bij Troyes en als ie goed genoeg blijkt te zijn door te schuiven naar city over 1 of 2 jaar. Nu heeft troyes er helemaal niks aan. Doen ze bij red bull beter.

8 juli 2022 om 17:47

Troyes koopt hem met geld dat ze "zwart" van manCity krijgen. Dus op "papier" eigendom van Troyes.

8 juli 2022 om 17:54

@markzer Het lijkt me aannemelijk dat de transfer van deze speler dan ook voornamelijk de belangen dient van de City Group en, gezien de status als het vlaggenschip van de organisatie, Manchester City.

8 juli 2022 om 19:13

Markzer

dit doet Man C om de regels te omzeilen. Je mag maar x aantal spelers verhuren. Dus nu via Troyes op papier aangekocht.

Heel slecht deze sluwe weg en nog schandaliger dat een club als PSV hier mee helpt. En daarna klagen dat de grote clubs alle talenten opkopen.

Geen flauw idee wat ik hier van verwachten moet

Welkom Savinho bij ons mooie clubje

Keek vorig jaar soms miniero om hulk. Ze waren Kampioen geworden maar hij kwam er later bii en viel niet op. Was een groot talent bij City maar aan Troyes weet je toch dat hij een krasje heeft. Is dan nr 3 na noni en Bakayoko.

Ik snap niet dat Troyes hem verhuurt aan PSV. Deze jongen zou toch ook gelijk makkelijk bij Troyes in de basis staan. Het is geen PSG of Monaco. Ik denk dat hij voornamelijk bij jong PSV zal spelen

8 juli 2022 om 18:31

Het is nooit de bedoeling dat deze jongen ooit maar 1 wedstrijd voor Troyes gast spelen en daarom is deze constructie een waar je ver weg van moet blijven maar PSV lijkt een beetje in paniek om aansluiting te vinden vanuit reguliere zaken als scouten en opleiden en gaat dan toch mee in shady constructies. Jammer en gaat nog werken denk ik.

8 juli 2022 om 18:39

Troyes moet je vergeten in dit verhaal, doet niet mee en heeft niks te zeggen. ManCity is de werkelijke club waar hij eigendom van is

Ik begrijp dit niet.
FC Utrecht koopt of krijgt een talentvolle speler die vervolgens word verhuurd naar Benfica??

Troyes = FC Utrecht en Benfica = PSV voor alle duidelijkheid.

8 juli 2022 om 18:28

Of Troyes is RKC. Troyes klinkt als een Franse laagvlieger. Dit lijkt mij een typische Alex-constructie . Die was eigenlijk ook eigendom van Chelsea toen hij naar PSV kwam

8 juli 2022 om 19:14

@canniggia Ik snap je bericht niet helemaal. Bedoel je een vergelijking te maken met een situatie dat FC Utrecht een speler aantrekt en deze direct zou verhuren aan Benfica?

8 juli 2022 om 19:16

Clubs mogen maar x aantal spelers verhuren.

Dus om die regels te omzeilen, is deze aankoop op papier gedaan door Troyes. Is dus eigenlijk gewoon fraude wat hier gepleegd wordt.

8 juli 2022 om 22:10

Oke bedankt dat wist ik niet. Dan vind ik dit inderdaad een vreemde constructie. Hoe duidelijk moet je het nog hebben dat dit niet klopt.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de filosofie achter zo'n constructie niet zo heel goed begrijp. Die jongen is 18 jaar en vleugelspeler. Gakpo is op de ene vleugel zo goed als zeker van een basisplaats en dus moet hij het op de andere vleugel uitvechten met Madueke. Als hij er niets van bakt heb je er niets aan, doet hij het goed, gaat hij het uitzicht op speeltijd van Madueke beperken en is de kans groot dat hij wordt terug gehaald en is de club ze volgend jaar wellicht alle drie kwijt. Ik begrijp dat PSV hem graag wat langer wil houden, maar het aantal spelers dat een club mag verhuren, is dit jaar al beperkt tot 8, gaat volgend seizoen verder beperkt worden tot 5 en het seizoen daarna tot 3. Bovendien is het zonneklaar dat Mancity met de gekozen constructie de nieuwe regels probeert te omzeilen en dan heb je het over concurrentievervalsing en dat is strafbaar volgens de EU regels. Het lijkt mij sterk dat de FIFA daar niet door de EU voor op de vingers getikt gaat worden en de regels niet verder aangescherpt gaan worden. En dan moet PSV maar afwachten hoe het met deze speler verder gaat. Het afgelopen jaar spraken Brabantse fatsoensrakkers er schande van toen Ajax ondanks de Coronaregels twee spelers met een privévliegtuig liet terug vliegen van het trainingskamp. Dat bleek achteraf zoals wel vaker om selectieve verontwaardiging te gaan. Nu PSV zich zelf van haar wat mindere correcte kant laat zien en eerst de sancties die zijn opgelegd aan Rusland ontduikt om Til te kunnen contracteren en er nu aan meewerkt dat City de huurregels omzeilt en concurrentievervalsing pleegt om Savinho te kunnen vastleggen, zijn diezelfde mensen ineens oorverdovend stil.

Ik heb het vermoeden dat hier wellicht een optie tot koop bij zit of een optie om de hut te verlengen met nadien een vorm van optie tot koop. Anders snap ik de enthousiasme van John niet bij deze huur

Welkom bij onze club. Ik hoop op mooie tijden .
Pas 18 jaar grote toekomst voor hem. Zal mooi zijn dat we het ver halen in de Cl

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren