Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Paixão na zege Feyenoord: ‘Na iedere goal zag je angst in ogen van Ajax-spelers’

Laatste update:

Igor Paixão is blij met het spel wat Feyenoord op de mat legde tegen Ajax (6-0) zondagmiddag. De 23-jarige Braziliaan van de Rotterdammers was goed voor de openingstreffer in De Kuip en zag daarna hoe zijn ploeg doelpunt na doelpunt maakte. Paixão vertelt in gesprek met Voetbal International hoe hij de wedstrijd beleefd heeft.

De smaakmaker van Feyenoord speelde onder toeziend oog van zijn vader en vier vrienden een goede wedstrijd, maar dat Ajax de tegenstander was zorgde niet voor extra motivatie bij hem. “Wij willen in eigen stadion altijd dominant zijn. Of het nu tegen PSV, AZ of in dit geval Ajax is. Ons doel was om er bovenop te zitten en met energie te spelen. Dat lukte.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Na iedere goal zag je angst in de ogen van de spelers van Ajax en dat snap ik wel”, vervolgt Paixão, die daar niet van genoot. “Je moet je tegenstander altijd respecteren vind ik, dus ook na zondag heb ik nog steeds respect voor Ajax. Er zijn mensen die nu zeggen dat de uitslag hoger had moeten zijn, maar we hebben echt álles gegeven.”

De aanvaller vindt dat Feyenoord nog recht had op twee strafschoppen. “Maar oké, als de scheidsrechter die niet geeft moet je het zelf maar doen, hè.” Paixão won vorig seizoen de landstitel met Feyenoord en strijdt eind deze maand om de beker met zijn team. De rechtspoot wil echter nog niet zeggen dat PSV er definitief met de landstitel vandoor gaat.

“Het gat is groot, ja. Maar je moet altijd geloof houden zolang de strijd nog niet is beslist. Dat is altijd mijn mindset. Ik vind ook niet dat PSV veel beter is dan wij, of dat wij als team het kampioenschap op een bepaald moment hebben weggegeven. Wel is het zo dat PSV bezig is aan een heel constant seizoen. Maar dan nog: voor wie samen strijdt is alles mogelijk.”

Het lijkt een drukke transferzomer te worden voor Feyenoord, met Santiago Gimenez, Mats Wieffer, Dávid Hancko en Lutsharel Geertruida als meest gewilde namen. Paixão blijft rustig wat betreft zijn eigen toekomst in De Kuip. “Ik heb een contract tot medio 2027 en heb het hier enorm naar mijn zin. Als er ooit iets komt, dan hoor ik dat wel van mijn agent en van Dennis te Kloese. Tot die tijd verdedig ik de kleuren van Feyenoord met alles wat ik in me heb.”

De dribbelaar kwam in de zomer van 2022 voor 4,5 miljoen euro over van Coritiba FC uit Brazilië. Paixão was tot dusver goed voor 20 doelpunten en 9 assists in 77 wedstrijden namens Feyenoord.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze jongen verwoord het nog netjes en hij heeft helaas helemaal gelijk. Het liep de spelers van Ajax dun door de broek, met name na de 4de goal. Het doet pijn om te zeggen, gister was de grootste afstraffing van ons aller Ajax ooit maar we zijn er nog goed vanaf gekomen.

8 april 2024 om 16:57

Indien de wedstrijd in Amsterdam niet gestaakt zou zijn, was die uitslag wellicht nog groter geworden. Alleen zullen we dat nooit weten.

Inderdaad erg respectvol verwoord door Paixao.

8 april 2024 om 18:56

Als bergwijn wel rood had gehad was het misschien wel 13-0 geworden ofzo denk ik. En we de eventuele 2 strafschoppen hadden gehad. Tjonge wat is ons wat ontnomen in de afgelopen 2 klassiekers, jammer, maar hier al ongelofelijk trots op.

8 april 2024 om 19:35

Oh, wat is jullie wat ontnomen. Blijven zeiken. Maar ja, je krijgt er wel de beker finale voor terug, want joh, dat was geen penalty tegen PSV.

8 april 2024 om 19:41

Precies maar wat er bij ajax totaal ook niet in zat was de wil en het gif om te winnen. Niemand die voorop in de strijd gaat. Niemand die zoals bvb een nico of alvarez eens een faire harde tackle in zet hele maal niks. Net of ze het wel prima vonden om zwaar op de broek naar huis gestuurd te worden. Zelfs bij ons 3e in de 6e klasse word nog meer strijd en vecht lust getoond om te winnen.

Lijkt na dat filmpje een dip gehad te hebben, maar zet de laatste weken zijn vorm van eind vorig seizoen weer aardig door. Blijft een onvoorspelbare speler met een goed schot in de benen. Ik ben wel fan van Igor.

8 april 2024 om 16:59

Ongelofelijk dat aan het begin van het seizoen werd gezegd dat Feyenoord een enorm kwaliteitsprobleem had op de vleugels en je nu eigenlijk een luxeprobleem hebt met Paixao, Minteh en Ivanusec. Daarnaast dienen talenten als Sauer en Slory zich aan, kan Stengs op rechtsbuiten uit de voeten en heb je altijd nog Alireza achter de hand.

8 april 2024 om 17:04

Er is inderdaad een luxeprobleem, ondanks dat Stengs het uitstekend doet als aanvallende middenvelder zou ik Ivanusec graag op die plek zien, hele sierlijke speler met veel overzicht.

8 april 2024 om 17:18

Paixao eens, Minteh zit veel progressie in maar gezien de bombarie rondom Ivanusec toen hij werd aangetrokken valt het toch enorm tegen? Het is dat de miskopen van Ajax dusdanig ernstig zijn dat niemand het over Lozano en Ivanusec heeft, maar die 2 verdienen die stempel ook wel

8 april 2024 om 17:37

@diego

Helemaal eens hoor, ik snap ook niet zo goed dat hij wordt opgenomen in dat rijtje. Ivanusec is alles behalve een zekerheid en laat slechts bij vlagen zien hoe goed hij kan voetballen. Hij maakt stappen, maar het huidige niveau is veel te laag voor zijn prijskaartje. Hetzelfde geldt in grote lijnen voor Zerrouki, maar die heeft nog minder klasse laten zien. Is voorlopig niets meer dan een nuttige mandekker die je 6x per seizoen nodig hebt.

8 april 2024 om 16:59

Heeft toch maanden gehad dat hij werkelijk niets klaarspeelde. Misschien niet echt relevant, maar voor mijn gevoel brengt hij minder dan Sinistera in zijn laatste seizoen deed.

8 april 2024 om 17:14

Sinistera was nog een niveautje hoger. Daar komen m.i. zowel Paixo als Minteh niet aan.

Sinistera was ook iets constanter (paixo) en had wat beter overzicht (minteh)

8 april 2024 om 17:14

Sinisterra in zijn laatste seizoen bij Feyenoord is misschien wel de beste winger die ik actief heb meegemaakt bij Feyenoord dus dat vind ik niet zo veelzeggend. Paixao is in potentie echter wel een hele goede buitenspeler met echt een exceptioneel afstandsschot.

8 april 2024 om 17:26

Weet niet hoor, oeh ah Elia was ook wel heel erg goed.

8 april 2024 om 17:32

Dat is Van Polen 100% met je eens haha.

8 april 2024 om 17:34

Elia? Die kon echt niet aan Sini tippen hoor.

8 april 2024 om 17:45

Luis Sinisterra kwam ook al in 18/19 bij Feyenoord binnen en vertrok in de zomer van 22. Dat hele goede jaar was zijn vierde bij Feyenoord, daarvoor kwam hij ook niet verder dan 7G8A in een seizoen.
Dit is voor Paixao pas zijn tweede seizoen, dus wellicht zit er nog een stuk meer in.

8 april 2024 om 18:16

Sini had een hogere piek, Elia was constanter en stond er altijd in grote wedstrijden.

Berghuis qua kwaliteit hoort ook in dat rijtje, al zal alles om zijn persoon heen hem niet in veel ‘top lijstjes’ doen laten voorkomen onder Feyenoorders. 😅

8 april 2024 om 17:00

Zeker maar nog lang niet zo goed als Sinisterra was voor ons. Vind Paixao soms erg weinig acties maken en ze man opzoeken, speelt iets te veel afwezig en onzichtbaar. Maar laatste tijd is die erg op dreef en dat is mooi om te zien.

8 april 2024 om 17:05

Zou het dan echt een mooi weer voetballer zijn? Heb idee dat hij beter wordt wanneer de temperatuur omhoog gaat.

Het is wat het is en je zal
Als Ajacied echt door de zure appel heen moeten bijten. Feyenoorders moeten er gewoon lekker gezond van genieten. Maar onthoud dat Ajax ook gevoel op zal bouwen vanuit deze positie. Ajax zal ooit weer herstellen en dan meedogenloos zijn. Wees daarom voorzichtig met je woorden.

8 april 2024 om 22:34

Zo.. die komt even binnen hoor Paul.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren