Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oud-topspits legt specifiek probleem van Brobbey bloot: ‘Afmaken kun je leren’

Laatste update:

Brian Brobbey heeft dit seizoen moeite met het afmaken van kansen, zo constateert ook voormalig topspits Roy Makaay in gesprek met de NOS. Wel heeft de oudgediende van onder meer Bayern München en Feyenoord een opbeurende boodschap voor de spits van Ajax, daar hij van mening is dat afmaken nog altijd te leren is. Makaay denkt dat Brobbey voornamelijk meer balans moet vinden tijdens het afronden van zijn kansen.

Makaay, die in zijn carrière 313 doelpunten maakte voor vijf verschillende clubs, weet als geen ander hoe je kansen moet afmaken. “Je moet altijd op de juiste plek staan, rustig blijven voor de goal en in balans blijven.”

Volgens de Wijchenaar is het heel simpel. “Op de juiste plek staan, dat heb je of dat heb je niet. De rest is allemaal te trainen”, aldus Makaay, die stelt dat Brobbey het in zich heeft om op de juiste plek te staan. Tegen PSV (5-2 nederlaag) kreeg de fysiek sterke spits meerdere kansen, maar noteerde hij slechts één treffer.

Probleem
In gesprek met de publieke omroep neemt Makaay het grootste probleem van Brobbey onder de loep. “Hij is loeisterk en heel snel, maar hij is te vaak uit balans. Je ziet heel vaak dat hij valt na een schot. En dan is het moeilijk om de bal in de goede richting te krijgen.”

“Hoe dat komt?”, gaat Makaay verder. “Dat is moeilijk om van afstand te beoordelen, maar misschien is hij te wild en te gehaast. Het lijkt erop dat het in de basis beter had gemoeten. In balans blijven bij het afwerken is te trainen.” Toch hoeft Brobbey zich volgens Makaay niet druk te maken. “Afmaken kun je leren.”

Wat wel voor Brobbey valt te zeggen, is dat hij ogenschijnlijk fit aan het seizoen is begonnen. De 21-jarige Amsterdammer speelde al 1.059 minuten voor Ajax, verdeeld over 13 duels dit seizoen. Daarin wist Brobbey slechts vier keer het net te vinden. De totale teller voor Ajax staat op 31 doelpunten uit 89 wedstrijden. Zevenmaal fungeerde hij als aangever.

Brobbey krijgt donderdagavond opnieuw de kans om het doel te vinden namens aan Ajax. Om 20:00 uur komt FC Volendam op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers kunnen de punten goed gebruiken, daar het elftal van John van ’t Schip als hekkensluiter begint aan het inhaalduel. Bij een zege kan Ajax echter direct naar de vijftiende plaats klimmen. In dat geval worden Volendam en FC Utrecht gepasseerd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Normaal gesproken helemaal eens met Makaay, maar dat hij het niet zou kunnen geloof ik niet zo in.

Toen hij doorbrak achter Haller had hij echt waanzinnige gemiddeldes. Hij maakte kansen ook in de grotere wedstrijd heel erg klinisch af en had ook een goed gevoel voor positionering. Ook toen we Brobbey later weer huurden pakte die echt heel sterke statistieken.

Het verval is echt ingezet nadat we hem terug kochten. Hij is het echt he-le-maal kwijt. Het lijkt soms wel paniek of angst, terwijl hij er voor de koelste kikker van het veld leek.

2 november 2023 om 16:46

Zie je vaak bij jonge spelers. Jonge spelers zijn wisselvallig en renderen ook slechter in teams die slecht spelen. Druk is ook anders nu hij vaste spits is en hij niet meer inkomt als invaller. Als je inkomt als invaller bij gelijke stand dan kan je als spits alleen maar winnen/

2 november 2023 om 16:51

Ik heb ook meer het idee dat het een mentaal dingetje is. Door z'n keuzes heeft hij er ook nooit rustig in kunnen groeien. Hij brak door, vertrok vliegensvlug, kwam nauwelijks aan spelen toe in Duitsland en na z'n huurperiode bij Ajax kreeg hij plots een prijskaartje van 17 miljoen euro. Tja, dan zien mensen je niet meer als dat talent die stappen moet maken, maar een spits van 17 miljoen euro die moet leveren.

2 november 2023 om 16:58



Maar Makaay zegt toch niet dat Brobbey het niet kan. Alleen dat hij uit balans is. Lijkt mij dat een topspits als Makaay dit wel redelijk goed kan beoordelen.
Dus hij kan et wel, maar nu ff niet. Werken aan zijn balans dus

2 november 2023 om 16:59

Ja, in het begin liep hij ook met een glimlach weg als hij weer eens gescoord had. Nu kun je zowel bij een goal als bij een misser heel veel emotie zien. Hieruit concludeer ik dat het inderdaad mentaal aan hem vreet.

2 november 2023 om 19:49

Brobbey lijkt inderdaad veel druk te ervaren. Niet eens zozeer vanwege zijn prijskaartje, maar vooral omdat hij voelt dat Ajax voor doelpunten - en dus overwinningen en een hogere positie op de ranglijst - in grote mate van hem afhankelijk is. Want eerlijk, wie scoort er verder nog of heeft dat vermogen? Berghuis alleen als hij vanaf rechts, op z'n Robbens, naar binnen kan trekken. Bergwijn idem vanaf links, maar dat lukt ook al een tijd niet echt meer. Taylor? Vergeet het. Een lucky shot van Medic of Van den Boomen dan, maar daar houdt het toch wel op.

Ja, natuurlijk heeft Brobbey het mentaal zwaar. Hopelijk prikt hij er vanaf nu iedere wedstrijd 1 in, dan komt de kalmte ook weer.

Maar eerlijk gezegd heb ik niet het idee dat zijn gebrek aan balans daardoor komt. Dit had hij eerder ook al. Alleen vlogen de ballen er toen wel in dus vonden we er met z'n allen niets van.

2 november 2023 om 17:34

Ik denk dat in die ploeg Michiel Kramer ook een topgemiddelde gehaald zou hebben. De kwaliteit van Brobbey zal wel ergens in het midden liggen. Iets beter dan nu, en minder dan in de tijd met Haller.

Betekend niet dat hij zich niet nog kan verbeteren de komende jaren, maar eerlijk gezegd denk ik niet dat er nog erg veel rek in zit.

2 november 2023 om 17:50

Makaay zegt hier eigenlijk niets nieuws. Volgens mij riep Perez dit een paar weken geleden al en is het daarna ook geroepen door van Basten en een paar andere analisten.

Het zal deels het vertrouwen zijn. Maar het kan ook geen kwaad als een van die oud spitsen die dit roept gewoon eens een paar dagen op het veld gaat staan met Brobbey. Juist iemand als Makaay die ongeveer elke bal tussen de palen kreeg zou hem daar mee kunnen helpen.

Brobbey valt bij 8 van de 10 schoten. Alsof hij teveel gewicht op het andere been zet. Het is echt absurd hoe vaak hij wegglijdt! Tegen PSV afgelopen zondag al minstens drie keer.

Brobbey doet mij een beetje denken aan een oud (topb) spits Luc Castagnos. Goed voetballen, bijna altijd op de juiste plek maar niet rustig genoeg voor de goal. Castagnos viel mij al helemaal op in 13 of 14. Met een beetje rust had hij er dat seizoen 50 in kunnen leggen. 30 zeker! Brobbey ook, ik begrijp dat een spits van Ajax een bepaalde druk met zich mee brengt maar de afgelopen tijd heb ik Brobbey enkele malen voor de camera gezien, die heeft naar eigen zeggen genoeg bravoure en kwaliteit om rustig het balletje in het hoekje te leggen. Het komt er alleen niet altijd even goed uit

Iets meer rust pakken door brobey bij een scoringskans en dan zou het goed moeten kunnen komen.

Potentie is er, alleen moet hij dat wilde voor de goal beter leren doseren.

Benieuwd of iemand nog de juiste snaar kan raken bij hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren