Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje op rapport: een 4 in de voorhoede maar ook een tweetal uitblinkers

Laatste update:

Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond met 4-0 gewonnen van Schotland in een vriendschappelijke interland in de Johan Cruijff ArenA. Een opsteker voor het elftal van bondscoach Ronald Koeman in aanloop naar het EK van deze zomer in Duitsland. Voetbalzone beoordeelt de basisspelers van Oranje met een rapportcijfer.

De rapportcijfers van Oranje.

Mark Flekken 7


Flekken behoedde Oranje van een achterstand na ruim een kwartier toen de doelman een kopbal van Ryan Christie op katachtige wijze uit zijn doel ranselde. "Dit is echt een waanzinnige redding van Flekken", jubelde Rafael van der Vaart bij de NOS. "Het lijkt een beetje op die redding van Unnerstall met Twente tegen PSV (op een kopbal van Luuk de Jong, red.)", voegde Pierre van Hooijdonk daaraan toe. De keeper van Brentford maakte nadien een alerte en betrouwbare indruk, zeker toen de Schotten meermaals de aanval zochten voor rust.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Jeremie Frimpong 5,5


Frimpong begon op papier als rechtsback, maar Koeman gaf voor de aftrap aan dat de revelatie van Bayer Leverkusen als een rechtsbuiten werd gezien. De rechtspoot probeerde gevaar te stichten op de flank, maar heel veel bruikbare voorzetten leverde dat niet op. Dat gevaar kwam er ook niet na rust en Frimpong maakte na 62 minuten spelen plaats voor zijn grootste concurrent voor de rechtsbackpositie, Denzel Dumfries.

Lutsharel Geertruida 6


Geertruida mocht het door diverse blessures laten zien in het hart van de defensie, naast Virgil van Dijk. De Feyenoord-verdediger was met zijn zuivere passing van belang in de opbouw van het Nederlands elftal. Geertruida hield zich redelijk staande in de achterste linie en geeft Koeman een extra optie voor het centrum van de verdediging, zeker met het oog op het naderende EK. Hij had in de slotfase nog wel geluk toen McTominay hem in de lucht klopte maar naast kopte.

Virgil van Dijk 6


Voor Van Dijk zat er een extra tintje aan de oefenwedstrijd tegen Schotland. De captain van Oranje speelde in het begin van zijn loopbaan enige jaren voor Celtic. Het boegbeeld van de defensie van het elftal van Koeman had net als zijn mede-verdedigers het nodige te doen tegen de Schotten, die zich niet ingroeven en aanvallende intenties hadden. Van Dijk en consorten gaven ook na rust enkele kansen weg, maar werden daarvoor niet bestraft.

Nathan Aké 6,5


Aké oogde redelijk comfortabel in de eerste helft en werd zelden in de problemen gebracht aan de linkerkant. De multifunctionele verdediger voorkwam twaalf minuten na rust dat Andrew Robertson gevaarlijk kon worden voor het doel van Flekken. Aké maakte verder een degelijke indruk in een wedstrijd waarin het Nederlands elftal bepaald geen grootse indruk maakte en lijkt inmiddels verzekerd van een plaats in de definitieve EK-selectie van het Nederlands elftal.

Mats Wieffer 4,5


Wieffer had net als zijn collega's op het middenveld moeite om het de Schotse ploeg lastig te maken. De controleur van Feyenoord leed na ruim een uur spelen in Amsterdam knullig balverlies, maar had alle geluk van de wereld omdat Lawrence Shankland, topscorer van de Schotse competitie met 20 goals, alleen voor Flekken de lat teisterde. Koeman had genoeg gezien en haalde Wieffer direct naar de kant, met PSV'er Joey Veerman als diens vervanger op het middenveld.

Georginio Wijnaldum 5


De veelbesproken Wijnaldum, die ruim een half jaar ontbrak in Oranje, mocht het dus vanaf het begin laten zien van Koeman. De 33-jarige routinier, die zijn 91ste interland voor Nederland speelde, liet aan de bondscoach niet bepaald zien dat een basisplek gerechtvaardigd was. De onopvallende Wijnaldum werd met name op X behoorlijk aangepakt, al bogen Van Hooijdonk en Van der Vaart zich niet specifiek over zijn optreden in de rust. Koeman liet Wijnaldum staan en werd daarvoor beloond toen de ervaren middenvelder de 2-0 binnenkopte. Pas na de goal moest hij plaatsmaken voor Teun Koopmeiners.

Georginio Wijnaldum speelde niet bijster goed, maar scoorde wel.

Tijjani Reijnders 7


Reijnders, die de geblesseerde Frenkie de Jong moest doen vergeten, viel niet erg op in de voor Oranje moeizaam verlopen eerste helft. Dat veranderde toen de AC Milan-middenvelder enkele minuten voor rust zijn eerste goal in het Oranje-shirt liet noteren. Een vlammend schot van buiten de zestien vloog in de linkerhoek. "Hij kon alleen op die manier scoren", oordeelde Rafael van der Vaart in de rust bij de NOS. Reijnders voorkwam net na rust met een blok dat McTominay van dichtbij kon scoren en stelde Malen met een fraai passje in staat om de 4-0 aan te tekenen.

Tijjani Reijnders maakte op fraaie wijze zijn eerste goal voor Oranje.

Xavi Simons 4


Simons kreeg in de beginfase de hand van Scott McTominay vol in zijn gezicht, maar kan gewoon verder spelen. De sterspeler van RB Leipzig leek zoekende voor rust en kon niet echt zijn stempel drukken op het aanvalsspel van Oranje. Simons zocht vergeefs naar zijn allereerste interlandgoal en was daar dichtbij in de beginfase na rust. Zijn inzet vloog echter naast het doel. Simons kon andermaal geen indruk maken bij Oranje en werd in de slotfase afgelost door Donyell Malen.

Memphis Depay 6


Depay wilde zich dolgraag bewijzen na een afwezigheid in Oranje van bijna een jaar. Net als zijn collega-aanvallers kon hij in de eerste helft weinig uitrichten. Depay ontving geel voor een ongelukkige overtreding op McTominay. "Memphis had te veel aannames die niet goed waren, waardoor je nooit rust krijgt in het spel", verzuchtte Van Hooijdonk na de eerste 45 minuten. Depay leek kort na rust te scoren, maar zag zijn knal in de verre hoek worden gekeerd door Angus Gunn. De aanvalsleider maakte met nog een kwartier op de klok plaats voor Wout Weghorst, die prompt scoorde.

Memphis Depay keerde na een jaar afwezigheid terug in Oranje, maar wist ondanks het harde werken niet te scoren.

Cody Gakpo 5,5


Gakpo leek na vijf minuten op weg naar de 1-0, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. Na ruim een halfuur ging de Liverpool-aanvaller in de zestien heel opzichtig naar de grond en Gakpo had geluk dat hij geen gele kaart kreeg voor de schwalbe. Van der Vaart en Van Hooijdonk bespraken dit voorval overigens niet in hun analyse in de rust. Gakpo herstelde zich na rust en dwong Gunn met een zwabberend schot tot een knappe redding. 20 minuten voor tijd stelde hij Wijnaldum in staat om de 2-0 binnen te koppen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vond Wijnaldum wel slechter dan Wieffer

22 maart 2024 om 22:49

Even iets totaal anders. In de eerste helft had Memphis de bal. Hij dribbelde door en gaf een net iets te korte pass op Frimpong. Aan het begin van die dribbel wordt er gewoon echt smerig nagetrapt, wat totaal niets met voetbal te maken had.

Wanneer komt er nou eens een VAR met ballen die is een keer gaat optreden tegen dit soort gevallen.

Gewoon rood en wegwezen met zo'n gast. Nu is het nog een oefenpot, maar straks op het EK.......

22 maart 2024 om 23:03

"even iets totaal anders" als eerste reactie. Zou je niet lekker een eigen draadje openen?

22 maart 2024 om 22:49

Dan vraag ik me af welke wedstrijd jij hebt gezien. Wieffer heeft niets te zoeken in het Nederlands elftal. Het is dat die Schotten niet scherp waren, maar door alleen Wieffer hadden ze er al 2 moeten/kunnen maken.

23 maart 2024 om 07:54

Onzin natuurlijk. Wieffer laat in de eredivisie wekelijks zien dat hij één van de beste middenvelders is.

Tuurlijk hjj speelde niet goed gisteren, maar wie wel de eerste helft?

23 maart 2024 om 09:34

Wieffer is gewoon een zeer beperkte speler. Punt

23 maart 2024 om 10:44

Dat hij in de eredivisie een prima niveau haalt wil natuurlijk niet zeggen dat hij voor Nederlands elftal maatstaf gewoon matig is of speelt.. net zoals in het begin dit seizoen bij Feyenoord, wanneer er iets anders van hem word verwacht dan precies hetgeen waar hij goed in is dan zakt hij gewoon door de mand, dat kun je toch moeilijk ontkennen.. ook helemaal niet gek, die jongen komt van een ander niveau en hoe hij het bij Feyenoord doet is al top. Ik zelf had hem overigens ook opgesteld maar kan niet ontkennen dat hij wederom liet zien dat hij nog flink wat stappen te maken heeft.

22 maart 2024 om 22:51

Weiger was echt slecht. Xavi trouwens ook. Beide de zwakste schakels.

22 maart 2024 om 22:52

Wieffer en Xavi verschrikkelijk. Ik zie Wojnaldum liever ook niet meer maar vandaag was hij niet de minste.

22 maart 2024 om 22:55

Mwah, met zijn drieën was het allemaal matig. Wijnaldum scoort nog, maar heeft verder niets goed gedaan.

23 maart 2024 om 00:27

Frimpong was nog veel slechter dan Wijnaldum en Wieffer bij elkaar. Ben blij dat we na vandaag zeker weten dat Frimpong het niveau niet aankan.

23 maart 2024 om 07:23

Na 1 basisplaats al deze conclusie?

23 maart 2024 om 08:19

Inderdaad zeg, waar gaat het over ze winnen met 4-0 en toch nog van jankers
Bah bah ik ben blij dat ze gewonnen hebben

23 maart 2024 om 08:21

Als we iedereen na 1 nietzeggende oefenpot gaan afreserveren houden we geen elftal meer over voordat het EK uberhaupt nog moeten beginnen.

23 maart 2024 om 10:46

😂 na n matig debuut weten we al dat hij er niks van kan? Dus zijn prestaties bij de club laten we maar even links liggen en we beoordelen hem op basis van 1 uurtje 😂🤦🏼‍♂️ Gakpo kan het niveau ook niet aan begrijp ik dus? Simons ook niet?

23 maart 2024 om 13:43

Gakpo heeft zichzelf allang bewezen en is al meerdere interlands onze gevaarlijkste aanvaller. Simons daarentegen vind ik al meerdere wedstrijden dramatisch en NL elftal onwaardig. Gelukkig ziet Koeman dat inmiddels ook. De beste knul blijft maar bezig met zn bewijsdrang met hakjes en trucjes die allemaal mislukken en gevaarlijke counters van de tegenpartij inleiden. En die zooi mogen jongens als Wieffer dan oplossen. En als dat even niet lukt, dan heeft Wieffer het gedaan. Blij dat de bondscoach op een andere manier naar spelsituaties kijkt dan jij.
Wat Frimpong betreft chargeer ik natuurlijk een beetje, om duidelijk te maken hoe het dus gaat als je een keer een mindere beurt maakt en je meteen het NL elftal uitgeschreven wordt (net zo snel als dat je er tegenwoordig ingeschreven wordt als je een keer leuk balt bij je club).

23 maart 2024 om 09:32

Ik niet, gehypte speler. Haal hem uit het systeem van Feyenoord en je houdt een gemiddelde speler over van niveau RKC.

12 interlands gespeeld en letterlijk allemaal ondermaats van Xavi Simons. Snap niet hoe hij bij Leipzig wel geweldig kan dribbelen en doelpunten maakt. En vandaag kon hij niet eens simpele passes geven. Hele rare speler als die het Oranje shirt aantrekt. Van zo'n groot talent verwacht je toch veel meer.

22 maart 2024 om 22:48

Ik denk echt dat het komt omdat er echt continu andere spelers om hem heen staan. We hebben een waardeloze bondscoach die altijd wisselt en nooit voor vastigheid gaat. Die jongen kan echt heel goed voetballen.

22 maart 2024 om 22:54

Ik denk dat hij het grootste talent is van heel Nederland. Helaas kan hij het in Oranje nog niet laten zien.

22 maart 2024 om 23:47

Waardeloze bondscoach? Koeman doet het toch gewoon prima, snap die hetze niet. Op dit moment is er geen betere bondscoach beschikbaar

23 maart 2024 om 00:24

Ja hoor. Omdat er allemaal andere spelers om hem heen staan geeft hij zeker ook steeds van die bloedirritante, balverlies inleidende hakballetjes. Xavi is gewoon alleen bezig met de VOF Xavi als hij in het NL elftal speelt. Wordt tijd dat Xavi gewoon op het bankje blijft totdat hij in dienst van het team kan spelen in plaats van in dienst van zichzelf.

22 maart 2024 om 22:56

@Modric
Dat komt omdat Xavi niet de eindstation is, eigenlijk heb je precies dezelfe type voetballer al op het veld namelijk Memphis. Je moet of voor Xavi kiezen of voor Memphis gaan. Memphis maakt ook echt veel domme keuzes. Ik was vroeger echt megafan van hem maar daar is ook echt niks meer van over. Wijnaldum exact zelfde.

22 maart 2024 om 23:08

Klopt maar ook gewoon de simpele dingen bij hem gaan fout zoals bij het dribbelen of simpele passes. Dat zou eigenlijk niet mogen gebeuren voor een supertalent zoals hij. Maar ja als topspeler moet je je ook kunnen onderscheiden buiten je eigen comfortzone vind ik.

22 maart 2024 om 23:44

Eerlijk gezegd denk ik dat geen enkele aanvaller ook maar de kwart van zijn inzicht en kwaliteiten bezit. Hij word gewoon overschaduwd door de ego van Memphis en anders wel Frenkie. Xavi is veruit de beste speler van dit elftal maar het word niet erkend door zn teamgenoten. Dan is het een beetje onmacht. Hij hoort gewoon op linksbuiten te staan. Noa Lang anyday inplaats van Memphis.

22 maart 2024 om 22:57

Ander systeem. Gakpo en Depay willen alles in de voeten hebben. Er speelt ook geen cam (Olmo) dichtbij hem waardoor kort combineren al lastiger wordt en steken kan niet wat met (Openda) wel heel makkelijk kan.

23 maart 2024 om 07:49

Snap je dat echt niet?
Bij Leipzig train je een heel jaar iedere dag met elkaar en speelt hij in een hele andere formatie.

Bij NL kom je eens in de zoveel tijd 2 weken bij elkaar..

Depay een 6? Wie bedenkt deze cijfers? Eerder een 3 want het was weer drama zoals vaker met hem erin. Denkt alleen aan zich zelf, maar het is een vriendje van Koeman dus zal hij blijven staan.

22 maart 2024 om 22:53

Een 3 doet vermoeden dat hij de slechtste op het veld was, en dat was hij zeker niet. Simons en Wieffer waren veel slechter

22 maart 2024 om 22:58

David jonge er zijn al zoveel Depay haters, je praat gwn lekker mee met de negatieve massa. Memphis speelt prima en knalt penaltys binnen als vrije spits/tien is hij wereldklasse, ook bij oranje of je wilt of niet

22 maart 2024 om 23:18

Steek er nog 1 op. In de topwedstrijden laat hij het afweten. En ik was een fan van hem tot hij naast z'n schoenen begon te lopen. Maar hij voegt laatste tijd niks toe! Als een Malen die in bloedvorm is en meer laat zien in 15 minuten dan depay in 75 minuten daarvoor zegt al genoeg. Realistische kijk op het spel is moeilijk voor sommige. En Wiefer had gewoon een 0 moeten krijgen want die was nog slechter.

22 maart 2024 om 23:57

@david

Ik zou eens even bekijken in welke wedstrijden Memphis zijn doelpunten en assists heeft gemaakt voor je dat zegt.

Want ik kan je nu al zeggen dat hij veruit en dan bedoel ik veruit de beste moyenne heeft tegen toplanden en dat al jaren, maar je mag dat zelf nachecken.

23 maart 2024 om 02:21

Buiten penalties?!

Depay onvoldoende, hij vertraagd het spel soms zo onnodig en egoïstisch voor de goal vandaag

22 maart 2024 om 22:49

Ook enorm veel simpel balverlies. Dr bal vliegt zovaak van zijn voet af bij de aanname

22 maart 2024 om 23:10

Belachelijk, Gakpo was zonder twijfel de beste aanvaller. Hoe kan hij een minder cijfer krijgen dan Depay.

23 maart 2024 om 10:49

Waarschijnlijk omdat Memphis ondanks dat hij matig was iig nog de enige was die echt kansen creëerde, Gakpo vind ik echt altijd tegenvallen in oranje, jammer want ik vind hem echt een prachtige speler en mischien verwacht ik te veel van hem, maar mensen kijken enkel naar z’n goals en op basis daarvan zou hij zogenaamd altijd goed spelen in oranje terwijl hij vaker matig speelt dan goed.

23 maart 2024 om 11:11

We zien dan andere wedstrijden. Want Gakpo creëert ook veel kansen. Hij combineert makkelijk. Houdt de bal vast waar nodig en heeft slimme loopacties. Scoort regelmatig en heeft ook regelmatig een assist. Met een echte spits naast hem zou het zelfs nog beter kunnen gaan.

Depay is zeker ook belangrijk. Maakt veel goals, maar vaak gaat hij te ver door met zijn dribbels. Van gisteren herinner ik mij nog 2 momenten waarbij hij de bal af kon leggen voor een beter schot. Maar hij bleef doordraaien en kijken voor eigen kansen. Aanval loopt niet vloeiend met hem in de spits.

Frimpong wel lager dan 5,5 en Gakpo hoger. Voor de rest wel eens met de cijfers. Frimpong, Wieffer en Xavi heel slecht. Wijnaldum ook matig op zn goal na. Het plan van de eerste helft lukte niet. Speel nou gewoon 532, met een echte linksback en met Dumfries op rechts

22 maart 2024 om 23:00

Frimpong stond elke keer tegen 2 man omdat Koeman hem als rechtsbuiten wou zien, dat ging niet aangezien de Schotten meer de bal hadden, Simons doet niks in defensief opzicht en Geertruida schuift niet door naar de nr 11 van Schotland. Inclusief Robertson sta je dan tegen 2 man. Of zet Frimpong dan 20 meter lager op het veld of zet hem hoger (laat hem daar) en laat Geertruida doorschuiven. Nu rende die als een kip zonder kop op het veld.

22 maart 2024 om 23:22

Frimpong wist totaal niet wat ie moest doen. Bij balbezit en -verlies. Dat komt door het plan van Koeman. Maar zijn passes waren ook slecht, dat ligt aan hem zelf

Simons speelt ongelukkig op rechts. Hij moet gewoon in een vrije rol als 10. Of op links. Wijnaldum eruit, Malen rechtsbuiten. En dan Xavi op 10 of vanaf links, afwisselend met Gakpo. Komt goed. Memphis wordt eindelijk balvast, en Flekken mag voorlopig de keeper blijven. Ook Dumfries is nog een stuk beter dan Frimpong in Oranje. Zoals je ook ziet dat Reijnders nu een vaste kracht is. Toch handig dit soort potjes.

22 maart 2024 om 22:54

Simons is te eigengereid om de plek op 10 te verdienen.

Malen rechtsbuiten is juist een slecht idee, zijn voorzetten zijn matig (iig als hij buitenom moet) terwijl hij een hele goede actie in huis heeft. En hij is rechtsbenig. Dan is rechtsbuiten juist een mindere plek voor hem. Zou Malen eerder linksbuiten zetten.

22 maart 2024 om 23:01

Malen is juist top rechtsbuiten, speelt ie bij Dortmund ook. En je hebt hem nodig; 1 van de weinigen met diepgang.

22 maart 2024 om 23:01

Volg jij de Bundesliga?

22 maart 2024 om 23:02

Goh en waar speelt Malen bij Dortmund dan😂

22 maart 2024 om 23:08

Malen is veel beter op rechts. Malen is pas goed bij Dortmund sinds hij op rechts gezet is. Verder heb je precies 0 echte rechtsbuitens in Oranje, en pak hem beet 3 spelers die op links kunnen spelen.

Waarom zou je in godsnaam Malen van zijn beste plek halen, om hem vervolgens op een plek te zetten waar je met Gakpo, Depay, Simons, Lang prima spelers hebt. Je houdt zonder Malen alleen Xavi over voor op rechts, en die heeft nog geen één goede interland gespeeld.

De voorzetten die je noemt zijn niet van belang. We hebben Dumfries/Frimpong die dat vanaf die flank kunnen doen. Malen moet gewoon als doelgerichte snelle speler voor onrust bij de tegenstander zorgen.

23 maart 2024 om 09:10

Eens. Op rechts steeds zeer matig bij Oranje. Voorzetten laag in de voeten bij een tegenstander. Meeste die het oneens zijn praten meer dan dat ze de wedstrijd kijken

23 maart 2024 om 10:50

Hij is letterlijk het best als rechtsbuiten…

Weet ook niet wat malen nog meer moet doen om eens een echte basisplaats te krijgen.

Gakpo is tot de wissel van Malen je gevaarlijkste aanvaller. Geeft twee assists en zorg voor dreiging als hij wordt aangespeeld op links en naar binnen komt voor een voorzet/schot. Depay daarentegen…

Rare cijfers. Aké is veel slordiger is zijn passing dan VVD vandaag en verliest meer duels. Geertruida doet eigenlijk weinig verkeerd de hele wedstrijd wat in principe gewoon een goed teken is voor een centrumverdediger.

Flekken kan mij zeker wel bekoren. Benieuwd wat Verbruggen laat zien tegen Duitsland, zal tussen die twee gaan in de zomer.

22 maart 2024 om 22:58

Geertruida zat minimaal twee keer te zwemmen samen met Frimpong. Ook twee keer bij een kopduel nauwelijks in de buurt. Ligt niet in perse aan hem, maar aan de bondscoach die er geen vastigheden in krijgt.

22 maart 2024 om 23:05

Over die vastigheid ben ik het volledig met je eens. Koeman moet zich, wat mij betreft, echt achter de oren krabben. Hoe kan het dat zoveel spelers zo vaak zoveel minder bij Oranje zijn, dan bij hun club? Koeman krijgt het gewoon niet voor elkaar om het beste uit de groep te halen.

22 maart 2024 om 23:14

Dat is bij elk land zo. Duitsland, Frankrijk, Brazilie etc.

22 maart 2024 om 23:34

Dat zal best, maar toch vind ik het bij Oranje schrikbarend. Misschien zit ik ernaast, maar ik heb het idee dat het bij Oranje erger is. Wieffer die een totaal andere speler lijkt, Geertruida die minder dominant speelt, Xavi heeft geen uitleg nodig, De Ligt die regelmatig mis zit, verschillende doelmannen die nauwelijks een bal tegenhouden, Gakpo die nog geen lantaarnpaal voorbij komt, Koopmeiners die vandaag zo ongeveer pas zijn eerste echt fatsoenlijke wedstrijd afleverde en zo zijn er nog wel een paar. In het verleden bij Oranje had ik nou niet het idee dat spelers bij Oranje zoveel minder waren.

23 maart 2024 om 09:46

Je moet stoppen met die Feyenoorders, die zijn niet zo goed. Alleen Slot weet er echt een team van te maken. Haal je ze uit het team…dan is het zeer beperkt allemaal. Wieffer is slecht in Oranje, Geertruida is slecht in Oranje. Niet meer oproepen, genoeg alternatieven voor. Hartman ben ik wel fan van.

Xavi Simons wordt altijd zo extreem negatief belicht in het Nederlands elftal. Die jongen is het super talent van Nederland. Dat moet je koesteren en dat mag jeugdig zijn. Er zit zo’n ongelooflijke drive in die jongen. Het komt er niet echt uit, maar we weten allemaal dat hij de allerbeste van het elftal kan worden.

Reijnders begint wel steeds een serieuzere middenvelder te worden. Had wel verwacht dat hij veel zou spelen bij Milan, maar ook onbetwiste basisspeler, met 8 van de 10x goede wedstrijd en nu steeds meer dragende speler op het middenveld bij Oranje? Nee had ik echt niet verwacht. Leuk voor die gozer!

Ik vond Van Dijk, Ake en Geerteuida gewoon prima. Verdienen best een 7. Simons echt een drama in Oranje en Wieffer is ookbepaald geen Frenkie 😅

Malen ook gewoon basis voortaan.

22 maart 2024 om 22:51

We houden voor de 4e keer op rij de nul, maar we geven echt wel veel kansen weg. Daar moet iets aan gebeuren. Vind het nog niet zeker genoeg achterin, zijn vaak voorzetten van de zijkant die problemen veroorzaken.

22 maart 2024 om 22:53

De meeste kansen komen toch echt uit eigen balverlies. Middenvelders die vanuit achterin worden ingespeeld en de bal verliezen of een Memphis waar de bal van zijn voet springt. Als verdediger kan je hier moeilijk op anticiperen

22 maart 2024 om 22:57

Vond Van Dijk vandaag wel wat minder en Geertruida is ook nog geen Europese top. Zat er vandaag twee keer goed naast (samen met Frimpong). In deze opstelling zie ik daar liever De Ligt.

22 maart 2024 om 23:00

Van Dijk is nog steeds zo goed. Straalt echt rust uit

Wijnaldum was niet slecht hij was er gewoon niet. Behalve zijn hoofd tegen de bal gooien bij de goal heeft hij geen bijdrage gehad. Het verhaal Simons is nu echt wel klaar. Malen eigenlijk de enige die zijn (hoge) niveau van zijn club kon evenaren. Veerman en Weghorst (!) voldoende. Veel kritiek op die laatste maar hij staat er wel. Vond hem beter dan Depay.
Hopelijk gaat Koeman na deze wedstrijd een keertje af van zijn lievelingetjes Depay en Wijnaldum.

Zoveel kansen weggegeven achterin…frimpong geertruida slechte combi.. veel te kwetsbaar in de lucht. Xavi voorlopig banken, wieffer idem, memohis zucht, wijnaldum ajb zeg. Ben bang dat deze uitslag zand in de ogen strooit van velen.

Flekken
Dumfries
De Vrij
Van Dijk
Aké
Frimpong
Frenkie
Reijnders
Koopmeiners
Malen
Depay

Ideale basiself. Dan heb je nog jongens als Gakpo, Brobbey, Xavi, Veerman, Schouten, Hartman, Van de Ven die je kan inbrengen. Wieffer is geen oranje materiaal, veel minder dan Schouten

4-0 winnen, oke het is een vriendschappelijke wedstrijd, maar kunnen we ook eens positief zijn ipv onvoldoendes uit te delen. Kunnen we niet gewoon een keer, gematigd, positief zijn?

Ik zou NL wel eens in een 4-3-1-2 opstelling willen zien.

Verbruggen
Dumfries van Dijk Aké Hartman
Reijnders Wieffer de Jong
Simons
Malen Gakpo

Denk dat je zo echt een prima opstelling hebt tegen wat grotere landen ook.
Tegen de kleinere opponenten kun je Wieffer wisselen voor Veerman.

23 maart 2024 om 10:23

Gewoon Veerman ipv Wieffer. Wieffer is een gevaar voor het team met al dat domme balverlies. Stel gewoon een middenveld op waar elke middenvelder fantastisch kan voetballen. Dan kun je de controle pakken in een wedstrijd.

Simons komt nog wel, die komt vanzelf los en dan gaan we nog heel vaak staan juichen voor hem! Maar op het moment komt het er gewoon niet uit en moet je hem ook maar even niet opstellen.

Ik kan me aardig vinden in deze cijfers. Xavi, Gapko en Wieffer waren zeer ondermaats. Misschien ook nog Frimpong.
Wijnaldum en Memphis waren oké, kan natuurlijk beter, maar was al een tijdje geleden dat ze mee hebben gespeeld. De achterhoede met Geertruida, Aké en Van Dijk met daarbij Plekken waren goed. En Reijnders was voor mij de beste Nederlander

Weet je wat ik echt nooit snap. Dat spelers als Kluivert, de Ligt en Van de Beek geen gelijke kansen krijgen. Spelers als Wieffer, Xavi, Wijnaldum, Geertuida, mogen zoveel blunders maken, maar die staan vaak de volgende wedstrijd(en) gewoon weer in de basis. Gakpo heeft ook zo een status. Lost van assist en goals laat hij echt zo weinig zien. Kluivert en Donny, De Ligt hebben meer kwaliteit in mijn ogen. Kluivert heeft een beter schot dan Gakpo, explosiever en balvaster en meer diepgang (wat je mist in zo een wedstrijd).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren