Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Opvolger Thuram' met wondersloffen negeert topclubs en tekent bij

Laatste update:

Samuel Umtiti acht zich blijkbaar nog niet rijp genoeg voor de absolute top. De negentienjarige verdediger werd in de voorbije maanden gelinkt aan tal van topclubs, maar heeft vrijdagavond zijn contract met Olympique Lyon met twee jaar verlengd. De natuurlijke opvolger van Lilian Thuram, zoals Umtiti in de Franse pers te boek staat, staat nu tot de zomer van 2017 onder contract in Zuid-Frankrijk.

Umtiti werd in verband gebracht met onder meer Arsenal, Tottenham Hotspur, West Ham United, Newcastle United, AC Milan, Internazionale en Juventus. De jeugdinternational heeft zich dit seizoen in een razendsnel tempo opgewerkt tot een betrouwbare verdediger bij Lyon en maakte in de Europa League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur grote indruk met een wondervolley.

Door de puike prestaties van Umtiti bij les Gones groeide de belangstelling, maar Lyon heeft de Frans jeugdinternational tot 2017 gebonden. De huidige nummer drie van de Ligue 1 legde naast de geboren Kameroener ook Yassine Benzia langer vast. De achttienjarige aanvaller, die dit seizoen twaalf keer inviel in de competitie, heeft zijn contract in Stade de Gerland verlengd tot de zomer van 2016.

Bekijk hier het doelpunt van Samuel Umtiti tegen Tottenham Hotspur:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goh, wat zat die bal er heerlijk in zeg..

5 april 2013 om 23:56

Hoe kan je deze reactie nou niet waarderen! Mijn plus heb je!

echt mooi om te zien dat om deze talent kan behouden. als je tegenwoordig goed kan voetballen loeren 20 top (koop)clubs al naar je.
het verschil tussen subtop en top wordt te groot...
echt mooi om nog zulke spelers te zien met clubliefde..

5 april 2013 om 23:20

Clubliefde zou ik dit niet noemen maar neem ook aan dat het sarcasme is door de emoticon
Verstandige jongen, wil eerst constant presteren op dit niveau voordat hij een niveau hoger op wil.

Goed werk van Lyon, twee grote talenten die ze nog langer binnen boord zullen houden. Hopelijk komt Umtiti nog wel richting Milanello.

Wonderlijk doelpunt, kan er geen genoeg van krijgen.

5 april 2013 om 23:48

Van mij mag die richting appiano gentile toe komen

6 april 2013 om 00:03

Lyon is echt een soort Porto. Ze scouten goed en leiden veel Franse toppers naar de top. Echt massa's toppers van nu hebben daar gespeeld.

Malouda,benzema,essien,bastos,lloris,juninho(ginge... ze toen in Brazilië halen),... en dan vergeet ik er nog een pak.

Frankrijk heeft prima verdedigers voor de toekomst met Kurt Zouma, Varane en Umtiti.

5 april 2013 om 23:05

Daarnaast zijn Eliaquim Mangala en Sakho ook nog vrij jong, geweldige lichting centrale verdedigers. Maar ik kan niet zo één-twee-drie op vleugelverdedigers komen die ook veel potentie hebben. Maar de talenten waar we het over hebben kunnen ook wel op de vleugels spelen.

5 april 2013 om 23:13

Lucas Digne lijkt me toch een linksback om naar uit te kijken, een rechtsback vind ik wat moeilijker om te vinden. Maar wat een lichting van centrale verdedigers, daar kan ieder land jaloers op zijn!

5 april 2013 om 23:18

Frankrijk heeft bijna altijd belachelijk getalenteerde verdedigers (en ook de rest van hun selectie is altijd vrij talentvol, daar niet van.

En de "kenners" altijd maar op Wenger lopen bitchen omdat hij hier zijn verdedigers shopt...

5 april 2013 om 23:21

Debuchy is 27 en kan nog jaren mee , Digne is een heel groot talent van Lille en Benjamin Mendy van Le Havre.

Rechts heb je dus alleen eigenlijk Debuchy op dit moment maar een Sabaly van PSG en Steven Moreira staan ook bekend als redelijk goeie talenten maar die ontwikkeling is afwachten.

6 april 2013 om 11:35

Sebastian Corchia is een rechtervleugel verdediger toch? 23 jaar is hij met interesse van een stuk of 5 PL clubs, prima rechtsback die na dit seizoen wilt vertrekken bij Sochaux!

6 april 2013 om 14:04

Corchia-varane/zouma-umtiti/sakho-digne, wereld verdediging in wording!

Dan nog spelers als Griezmann Mangala Nasri Lacazette Kondogbia Benzia Pogba Niang Sanogoetc...mooie toekomst voor Frankrijk!

5 april 2013 om 23:06

Verdedigend zit het meestal wel goed bij de Fransen. Maar met deze 3 komen ze weer aan het niveau van 1998.

5 april 2013 om 23:16

@ mztq,

Inderdaad Frankrijk heeft zeker een mooie lichting met verdedigers voor de toekomst, maar ook voor de andere posities hebben ze uitstekende spelers.

Maar meestal hebben sommige Franse spelers mentaliteit problemen, dan noem ik bijvoorbeeld even 'n Yann M'vila, Samir Nasri, Franck Ribery, Karim Benzema en Hatem Ben Arfa.

Er zitten nu zeker 'n paar geweldige spelers voor de toekomst tussen en hopelijk gedragen die zich wel goed.

Haha, die jongen is nu al erg bekend puur door dat doelpunt. Kijk bijna geen Frans voetbal, dus wat voor een speler is dit precies? Is het meer een killer of is het eerder een type Dani Alves/alba/marcelo?

Edit: Laat maar, lees net dat dit een centrale verdediger is. Breken wel erg veel jonge Franse centrale verdedigers door zeg, niet normaal.

Pogba, Mbaye Niang, M'vila. Wel jammer dat laast genoemde naar Rubin Kazan is gegaan.

Hét toonbeeld van het nieuwe beleid van Olympique Lyonnais; talenten als Samuel Umtiti, Yassine Benzia, Rachid Ghezzal, Maxime Gonalons en Alexandre Lacazette stromen vanuit de sterke jeugdopleiding door naar het eerste team en maken daar hun minuten. Goed nieuws dat deze twee toptalenten bijtekenen! Het zal dan dit seizoen misschien niet gebeuren, maar ik hoop dat Lyon met goed beleid de clubs met suikeroompjes verslaat in de titelstrijd. PSG en volgend seizoen AS Monaco, wat ik voorheen een mooie club vond, grijpen hopelijk naast de prijzen; niet waarschijnlijk, maar ik hoop het toch!

5 april 2013 om 23:20

Dit was ook de reden dat het even wat minder ging met Lyon toch? Een compleet nieuwe wending door helemaal te focussen op de jeugd. Het gaat erg goed uitpakken lijkt me, hopelijk voor de club blijven die goede spelers nog een tijdje bij de club om nog wat succes mee te maken.. Maar ja met PSG in de competitie zal het moeilijk gaan worden.

5 april 2013 om 23:29

Nu ben ik natuurlijk geen Lyonkenner, maar volgens mij zijn de financiële problemen van die club aanleiding geweest om van beleid te veranderen. Lyon had altijd wel een sterke jeugdopleiding en kon na hun succesperiode de grote namen in het voetbal aantrekken; Lisandro Lopéz, Yoann Gourcuff, Bafetimbi Gomis etc. Na mindere prestaties op het veld gaan die salarissen natuurlijk dwarszitten en moesten ze wel vertrouwen op talenten uit de jeugd. Voormalig topspelers als Cris en Michel Bastos moesten vertrekken en Lisandro Lopez en Gourcuff stonden ook op het punt om te tekenen voor respectievelijk Juventus en Atletico Madrid. Natuurlijk niet leuk voor die club, maar ik vind het eerlijk gezegd wel leuk om te zien; fris jong team dat dit seizoen weer behoorlijk presteert.

5 april 2013 om 23:47

Toch niet helemaal juist , Lyon liet daarvoor ook goed de jeugd doorstromen denk aan Benzema , Ben Arfa , Remy , Govou ,clerc om maar een paar voorbeelden te noemen en Giuly.

Heeft een sterke jeugdopleiding en daar zat ook een stukje van het succes gecombineerd met goeie routine aankopen toendertijd.

Dus totaal nieuw is dit beleid niet , het is iets meer in het extreme getrokken omdat men moest maar nieuw is niet het juiste woord vind ik.

6 april 2013 om 00:09

Heb je inderdaad gelijk in. Voorheen braken er ook wel talenten uit de jeugd door, maar in deze financieel lastige periode voor de club wordt het iets extremer wat betreft talenten in het eerste elftal. Wat wel anders is geworden is het aankopen van talenten van andere clubs, kijk bijvoorbeeld naar Dejan Lovren, Fofana en Clement Grenier. In ieder geval is één ding duidelijk; ik vind het fantastisch om te zien. Ondanks dat ik van nature meer een voorkeur heb/had voor AS Monaco binnen de Franse competitie, doet dit beleid me toch wat meer dan het koopzieke gedrag van een Russisch suikeroompje.

Umtiti kan uitgroeien tot een uitstekende verdediger. Het is verstandig dat hij heeft bijgetekend. Hij vergeet nog wel eens zijn man te dekken, maar dat komt meer door zijn gebrek aan ervaring. Over 2/3 jaar zie ik hem wel bij een echte topclub.
Prachtig doelpunt overigens.

Wat een schot Wat een schot Wat een schot ik heb het 10x bekeken haha

Goede voetballer, als hij zich zo blijft ontwikkelen dan maakt hij over 2 jaar een mooie transfer naar een topclub en dan vangt Lyon er flink wat poen voor.

Groot talent en mooi dat hij behouden blijft voor de ligue 1. Ik vind alleen dat kurt zouma op dit moment de meeste potentie heeft, hij is meer een killer,

Wij Nederlanders spreken al dat we top verdedigers hebben voor de toekomst, als De Vrij en Martins Indi. Maar Frankrijk heeft het pas goed voor mekaar met Umtiti en Varane.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren