Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ontdekker van Haaland, Mané en Keïta nadert akkoord met Chelsea

Laatste update:

Het heeft er alle schijn van dat Christoph Freund de nieuwe technisch directeur van Chelsea wordt. Dat meldt journalist Fabrizio Romano. Freund vervult die functie momenteel bij Red Bull Salzburg, maar lijkt daar dus te gaan vertrekken. De 45-jarige Oostenrijker is de man achter de komst van onder meer Erling Braut Haaland, Sadio Mané en Naby Keïta.

Naast Freund stonden ook Luis Campos (Paris Saint-Germain), Michael Edwards (ex-Liverpool) en Lee Dykes (Brentford) in de belangstelling van the Blues, maar de keuze lijkt dus te zijn gevallen op Freund. Freund is al sinds 2006 actief bij de titelhouder uit Salzburg, waar hij in zijn eerste zes jaar teammanager was. Nadien vervulde hij drie jaar de functie van sports coordinator. In de zomer van 2015 werd Freund vervolgens gepromoveerd tot technisch directeur.

Nieuwe eigenaar Todd Boehly nam de taak van technisch directeur tijdelijk op zich, maar lijkt dat dus binnenkort aan Freund te kunnen laten. Het toeval wil dat Chelsea en Salzburg woensdag nog tegen elkaar speelden op Stamford Bridge (1-1). Freund ontkende toen tegenover de Evening Standard al niet dat hij in Londen aan de slag zou kunnen gaan. "Chelsea is een grote club in transitie. Ik kan niet exact zeggen wat er de komende weken en maanden zal gebeuren."

Freund bevestigde tegen de Engelse krant dat aanvaller Benjamin Sesko in de belangstelling staat van de club van trainer Graham Potter. Het contact over de Sloveen heeft de connecties tussen Freund en Chelsea warmer gemaakt. "Ik heb zo nu en dan gesprekken gehad met Chelsea. We spraken elkaar wel een maand of twee vaker vanwege de interesse in Sesko. De nieuwe eigenaar is geïnteresseerd in hoe we jonge spelers integreren in het eerste team. Maar dat doe je ook over en over met andere clubs", probeerde Freund de interesse van Chelsea nog enigszins te bagatelliseren. "Dat is het."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan dat zomer dat Sesko volgend seizoen naar Chelsea vertrekt? Vorige maand werd bekend dat Leipzig hem heeft 'gekocht' van Salzburg en dat hij dit seizoen op huurbasis bij Salzburg blijft, en dat hij volgend seizoen naar Leipzig vertrekt.

Salzburg en Leipzig komen natuurlijk uit hetzelfde concern, maar het contract van Sesko gaat volgend seizoen pas in bij Leipzig. Kan hij dan meteen doorverkocht worden?

18 september 2022 om 19:41

Zou in theori kunnen ,maar waarom zou Leipzig Sesko nu al verkopen ?

18 september 2022 om 19:46

Zolang hij niet speelt is dat prima mogelijk toch? Ik zie alleen niet in waarom Leipzig daar aan mee zou werken, tenzij we een godsvermogen overmaken.

18 september 2022 om 19:53

Ja Atalanta kocht Romero ook om meteen door te verkopen.

18 september 2022 om 20:07

Was volgens mij ook wel een ietwat andere situatie, want Romero speelde al bij Atalanta op huurbasis en er zat al een optie tot koop bij. Daar maakte Atalanta gebruik van en verkochten hem meteen met forse winst door, en hetzelfde deed Eintracht Frankfurt volgens mij destijds ook met Jovic: hij speelde daar al op huurbasis en kende een geweldig seizoen, waarna ze de optie tot koop lichten en meteen doorverkochten aan Real Madrid.

Maar vroeg mij af of dat kon, want voor Leipzig heeft hij nu nog niks gespeeld en is hij 'verhuurd' aan Salzburg.

Dit ziet er wel veelbelovend uit, iemand die toch een goede kijk heeft op talenten. Komt wel een zomer te laat, maar goed wie weet dat we de komende jaren eindelijk weer eens goed omgaan met ons kapitaal.

Eindelijk weer goed nieuws rond Chelsea. Een TD is hard nodig en deze man heeft toch wel goed werkt geleverd bij Red Bull. Nu hopen dat die Amerikaanse mediageile gek zich minder met voetbalzaken gaat bemoeien.

Dit zou ik een goede aanstelling vinden. Hij is in het oog gesprongen omdat hij grote talenten heeft weten binnen te halen op basis van statistieken en gegevens, waar Boehly erg lekker op gaat. Het best denkbare nieuws is vooral dat die Amerikaan dan weer een stap terug kan nemen..

18 september 2022 om 19:52

Het vraagteken bij zo iemand is dan: kan hij hetzelfde voor een hoger niveau van spelers. Die jongens zoals ze bij Salzburg aankwamen krijgen bij Chelsea immers geen kans en dan verval je weer in het eeuwig uitlenen verhaal.

18 september 2022 om 19:58

Potter is een beetje aangenomen als Lampard 2.0, Lampard werd aangenomen met het idee dat hij de jeugd meer kansen zou geven en dat zal Potter ook moeten gaan doen. Onder Tuchel was het heel lastig om als jeugdspeler aan te kunnen haken, maar onder Potter dat gat minder groot worden.

Ik ben in ieder geval benieuwd! Een sportief directeur was sowieso broodnodig sinds het vertrek van Emanalo. Op het eerste gezicht een goede aanstelling met een uitstekende trackrecord op het gebied talenten binnen halen en doorontwikkelingen. Heeft heel goed voortgeborduurd op het werk van Ralf Ragnick.

Hij gaat wel voor het eerst buiten het RB model werken en Salzburg is toch wel een andere ballgame dan Chelsea. Desalniettemin ben ik best optimistisch!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren