Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onfortuinlijke Terence Kongolo daalt vijf jaar na droomtransfer verder af

Laatste update:

Terence Kongolo gaat aan de slag bij Le Havre, dat uitkomt in de Ligue 2. De 28-jarige verdediger wordt voor één seizoen gehuurd van Fulham. Vijf jaar geleden verruilde Kongolo Feyenoord na het kampioenschap voor een bedrag van vijftien miljoen euro voor AS Monaco. Sindsdien heeft de 28-jarige verdediger eigenlijk altijd moeite gehad om fit te blijven. De ooit zo veelbelovende verdediger blijft maar kampen met blessureleed.

Begin juli meldde het Algemeen Dagblad dat Kongolo op een lijstje zou staan bij Feyenoord, Vitesse en FC Utrecht. De linksbenige centrale verdediger, die ook op linksback uit de voeten kan, zag veel in een terugkeer naar Nederland. Uiteindelijk kwam het er niet van. Bij Fulham heeft Kongolo nog een contract tot medio 2024, maar manager Marco Silva heeft hem dit seizoen niet nodig. Bij Le Havre moet de Nederlander weer wedstrijdfit zien te raken.

Kongolo staat sinds oktober 2020 onder contract bij de Londenaren. De club betaalde destijds ruim vier miljoen euro aan Huddersfield voor zijn diensten. Een schijntje vergeleken met de twintig miljoen die Huddersfield in 2018 aan AS Monaco betaalde. In totaal speelde Kongolo slechts vier officiële duels in de hoofdmacht van Fulham.

In het afgelopen seizoen kwam de verdediger slechts tot zes wedstrijden voor het beloftenelftal in de Premier League 2. Kongolo had de afgelopen seizoenen last van blessures aan zijn knie, enkel, achillespees, voet en meerdere spieren. Fulham was ook bereid Kongolo definitief te verkopen, maar weinig clubs hadden daar interesse in. Naar verluidt had de linkspoot ook opties in Turkije.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zonde, geen wereldvoetballer maar ik had hem beter gegund!

2 september 2022 om 10:26

Kan me nog goed de kampioenswedstrijd tegen Heracles herinneren, waarin hij tijdens een sprint naar zijn hamstring greep en per brancard van het veld af gedragen werd. Heel sneu voor hem dat blessures hem blijven achtervolgen.

2 september 2022 om 10:43

Nou ja geen wereldvoetballer geen wereld voetballer geworden door zijn blessures denk ik dan. Was een ongelooflijk groot talent was beter dan bijvoorbeeld BMI bij feyenoord. Ging ook mee op het wk en maakte minuten. Kon volgens mij echt wel basis spelen bij een Europese subtop team want als Rekik dat kan ...

Zonde om te zien hoe zijn carrière verloopt. Heeft gewoon pech met veel blessures.. Hopen dat hij dit jaar kan knallen en de weg omhoog in kan zetten. Soms is het nodig om eerst een stap achteruit te zetten, om vervolgens weer twee vooruit te kunnen zetten

Toch zonde van al die blessures. Was bij Feyenoord een snelle en sterke verdediger.

Zonde, die jongen leek een hele mooie carrière voor zich te hebben. Snel, fysiek in orde en kon centraal maar ook op linksback uit de voeten. Hopelijk blijft ie een jaartje fit en kan hij alsnog een stap omhoog maken.

Terence Kongolo. Eigenlijk helemaal van de radar verdwenen bij mij, nadat hij zijn transfer naar Monaco heeft gemaakt. Bij Feyenoord was die echt goed, en ik had verwacht dat deze jongen echt wel tot de Europese subtop zou behoren. Jammer van al zijn blessures, hopelijk kan hij zich nog herpakken en nog een paar jaar op hoog niveau ballen. Anders hopen op één goed seizoen en proberen een dik contract in Turkije te tekenen, ik hoop het voor hem.

Heel sneu voor hem, al die blessures. Is nooit gelukt om een paar maanden, zonder blessures, te spelen. Als hij speelde, zag je toch zijn kwaliteiten, wat ook de reden is dat er clubs bleven komen. Maar vrees dat hij nu echt een jaar moet spelen, om zijn carriere niet te laten eindigen voor zijn 30e.

28 al. Tijd gaat snel zeg. Zonde dat hij zo ver afgezakt is.. Snap niet waarom hij dan niet lekker naar NL terugkeert ipv op het tweede niveau in Frankrijk gaat spelen. Zal wel beter weer zijn daar.

2 september 2022 om 10:48

Nou, Le Havre is nou niet bepaald een gegarantie op lekker weer. Daar in dat gure Normandie. Zal vooral met de centen te maken hebben denk ik. En natuurlijk ook een mooi buitenlands avontuur. Hij heeft de rest van zijn leven nog om in Nederland te wonen.

2 september 2022 om 14:38

Toevallig van de zomer een weekje in Le Havre geweest. Echt prima hoor, vrij moderne stad. Mooi strand etc. Wel aan de kust idd dus wat omstuimiger weer maar echt prima vertoeven daar.



Sneu voor hem als blessureleed voor je carriã¨re roet in het eten gooit. Financieel zou het allemaal wel snor zitten voor hem, maar sportief gezien door die blessures niet kunnen halen wat het had kunnen zijn wellicht.

Off: Hoelang is dat lijstje van FC Utrecht wel niet??

Echt heel jammer zoals bij veel getalenteerde voetballers veel talent maar hun lichaam is niet gemaakt voor topvoetbal.Weet nog goed dat hij onder koeman op zijn 18de ongeveer zijn debuut maakte, en na drie wedstrijden geblesseerd geraakte. Toen begon het al een beetje.

Mijn voormalig buurjongen. Zonde dat de gouden generatie met Kongolo, Ebecilio en Achabar nooit hun potentie hebben waar kunnen maken. Vooral die laatste liet op straat alle oudere jongens alle hoeken van het veld zien. Ook Rodney Kongolo was echt een geweldenaar die op vijf jarige leeftijd al negenjarige jongens constant panna’s uitdeelde.

Hoop voor hem dat die eindelijk blessurevrij blijft, want qua potentie is het gewoon een speler die goed genoeg is voor een club als AZ of zelfs wel hoger. Mooi ventje ook met een hele leuke familie.

2 september 2022 om 11:29

Je woont ook in Heerjansdam? Of in zijn tijd voor het "grote geld" van Feyenoord? Eeuwig zonde inderdaad.

2 september 2022 om 12:18

We woonden toentertijd in Rotterdam-Zuid, inderdaad voor het grote geld en zijn huis in Heerjansdam met jacuzzi en al haha.

Blessure leed als pech zien, daar moet men toch ook eens mee ophouden. Als je constant moet "over" presteren om het minimale niveau in het buitenland aan te tikken dan heb je niet een kans op een blessure, dan is het gewoon wachten op een blessure. Vaak na een goed revalidatie zie je dat na 2-8 wedstrijden ze een nieuwe blessure oplopen. Tussen talent hebben en fysiek mee kunnen doen op top niveau zit gewoon een groot verschil.

2 september 2022 om 16:45

Tijger-wit. Ik ga er inhoudelijk geen eens op in...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren