Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Omstreden oud-FIFA-baas laakt eigen beslissing: ‘De keuze voor Qatar is fout’

Laatste update:

Sepp Blatter heeft spijt van de keuze voor Qatar als host van het WK 2022. Dat zegt de voormalig FIFA-voorzitter in een interview met het Zwitserse Tamedia.. De inmiddels gepensioneerde Blatter voelt zich naar eigen zeggen verantwoordelijk dat het uitvoerend comité van de FIFA onder zijn toezicht voor de Golfstaat heeft gekozen als gastheer voor komende eindronde. Qatar is daarvoor namelijk 'te klein', aldus de oud-bestuurder.

Eind 2010 werd er gestemd over welk land het WK van 2022 mocht organiseren. In de laatste stemronde troefde Qatar de Verenigde Staten met veertien tegen acht stemmen af. Normaliter zouden er 24 stemmen uit zijn gebracht door het uitvoerend comité van de FIFA, maar twee leden waren op dat moment geschorst vanwege verdenking van corruptie en samenzwering. "Het ging om een foute keuze en ik droeg toen de verantwoordelijkheid voor als voorzitter van de FIFA", betuigt Blatter nu zijn spijt.

Het eindtoernooi in Qatar ligt vooral onder vuur vanwege de betwistbare mensenrechten in het land. Blatter geeft echter een andere reden voor zijn berouw. "Het voetbal en het WK zijn te groot voor een klein land als Qatar." Achteraf zou de 86-jarige Zwitser dan ook liever voor de Verenigde Staten hebben gekozen, zeker omdat het WK van 2018 naar Rusland ging. "Het zou een gebaar van vrede geweest zijn als die twee politieke tegenstanders het WK na elkaar georganiseerd zouden hebben", aldus Blatter.

De oud-FIFA-baas is zelf nog altijd verbannen van activiteiten voor de wereldvoetbalbond vanwege het meermaals overtreden van de ethische code tijdens zijn voorzitterschap. Die schorsing ging eind 2015 in. Er ging ook een flinke boete mee gepaard, vanwege een dubieuze miljoenenbetaling aan toenmalig vicepresident van de FIFA en UEFA-voorzitter Michel Platini. De strafzaak tegen het duo rondom die betaling loopt nog altijd. Begin juli werden Blatter en Platini nog vrijgesproken, maar inmiddels hebben de Zwitserse federale aanklagers beroep aangetekend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou hij na deze uitspraak dan ook de ontvangen steekpenningen terugstorten naar Qatar?

8 november 2022 om 08:43

Echt he. Eerst deze beslissing nemen, vermoedelijk wat geld achterover drukken, en dan vlak voor het toernooi je straatje schoonvegen. Wat een rat is deze man.

8 november 2022 om 09:57

Naja, met wat voor redenatie ook. Het land is te klein. Niet eens om alle schandalen die daar voorkomen, maar omdat het land te klein is.

8 november 2022 om 11:50

Klopt, maar dat Qatar zo klein is wisten we toen ook al.

8 november 2022 om 08:52

Er is al bewezen dat elk toernooi sinds 2006 (die van Duitsland) er steekpenningen zijn betaald om het WK te krijgen. Momenteel ook onderzoeken naar het WK 98. Dus dat er steekpenningen zijn betaald is letterlijk elk recent toernooi gebeurt. Wat Raar is aan Dit WK dat ze de toewijzing van 2 wk's tegelijk hebben gedaan.

8 november 2022 om 08:57

Mja maar geld maakt toch gelukkig jongens? Jij en ik zouden die steekpenningen toch ook aannemen 😅 Of ben ik nu woke?

8 november 2022 om 09:41

Wat heeft dat nou weer met woke te maken ?

8 november 2022 om 10:01

Mensen gooien tegenwoordig alles onder woke. Meeste weten niet eens meer waar het voor staat.

8 november 2022 om 14:41

Voor 1998 maak ik wel een uitzondering, wat een mooi toernooi was dat zeg.

Lood om oud ijzer. De ene schendt mensenrechten per wet, de ander voor grondstoffen, macht en geld. Verder is het juist een groot probleem dat politiek en voetbal steeds meer met elkaar verweven raken. Dat hadden ze nooit met elkaar moeten mengen, al ontkom je er niet volledig aan als er zoveel geld in omgaat.

8 november 2022 om 08:53

Mja ik vind het altijd simpel gezegd dat voetbal en politiek niet met elkaar gemengd moeten worden. Er is niet voor niets een ministerie voor. Daarbij is sport gewoon belangrijk in het leven, het motiveert, verbroedert (tenminste dat is de bedoeling) en maakt gelukkig. En voor veel steden is de club gewoon een uithangbord voor de stad.

8 november 2022 om 08:56

Ik zei het laatst al, het begon bij de campagne tegen racisme.
En als je voor A een statement maakt, waarom niet voor B? Nu de kraan open is krijg je hem niet meer dicht.
Al die statements hebben 0,0% nut. Het is aan de clubs om maatregelen te nemen, niet aan de politiek.

8 november 2022 om 09:48

Dus jij stelt voor dat de politiek zich volledig onttrekt van anti-racisme en -discriminatiemaatregelen in het voetbal?

Is anti-racisme zijn zelfs iets politiek? Zijn er bijvoorbeeld politieke partijen die in hun programma openlijk pro-racisme zijn?

8 november 2022 om 10:12

Ah, ok. Als het aan de clubs is en niet de politiek, trekken we ook alle politie terug en geven we hooligans vrij spel. Of in ieder geval totdat de clubs hun eigen korpsen oprichten die gaan vechten. Ik bedoel, politiek moet zich volledig onttrekken van de sportwereld, toch? Of waar wil je dan de scheidingslijn trekken.

Wel geinig dat "jij het laatst al zei", toen er in 1978 heisa was omdat een WK gespeeld werd onder een dictatoriaal regime, of in 1936, zeker? Jouw "laatst" is wel een ruim begrip.

8 november 2022 om 10:50

Dat sport als platform gebruikt werd voor politiek begon al voordat de televisie in kleur was. Zo hebben de Nazi's ooit een Olympische Spelen gebruikt en werd het WK 1978 op enkele meters van Argentijnse verdwijningskampen geopend met een groot statement voor vrede.

8 november 2022 om 11:54

Je kan het niet scheiden. ALs je alleen Wk's toewijst aan "schone" landen dan is dat politiek. Als je ook Wk's toewijst aan "foute" landen, dan komt de politiek ook vanzelf naar het toernooi toe. Bovendien zijn er altijd landen die het toernooi als gast gebruiken voor politiek. Met statements, aandacht, etc. En dan heb je nog al het politieke gekonkel eromheen, met alle ministers en staatshoofden die standaard op komen draven.

Politiek en voetbal scheiden is een illusie. Politiek en tennis, dat is te scheiden. Maar voetbal, nee.

8 november 2022 om 19:53

Je kunt politiek niet verwijderen uit het voetbal, maar je kunt het zeker scheiden. Laat ik vooropstellen dat voetbal z'n maatschappelijke bijdrage moet hebben waar dat mogelijk is, aangezien die maatschappij het mogelijk maakt om de voetballerij zo groot te krijgen als dat het is.

Wat je nu ziet, is voetbal en politiek die met elkaar verweven raken. Dat is wel een probleem. Je zit met twee partijen waar het gros intrinsiek weinig mee te maken heeft en beide partijen handelen vanuit hun eigenbelang, maar werken intensief samen. Dan krijg je dus toewijzingen als Qatar en overheden die er dan doodleuk vertegenwoordigers naartoe sturen om dubieuze deals te bespreken. Dan schiet het naar mijn mening z'n doel voorbij.

Alsof de VS brandschoon is van mensenrechtenschendingen kom op zeg...

8 november 2022 om 09:01

Inderdaad. Wat een land op dit moment. Dat die Trump nog vrij rondloopt is 1 grote grap. En dat er zoveel mensen hem nog steunen ook. Dan zit er iets niet goed in de bovenkamer.

8 november 2022 om 12:21

Op dit moment? Er is geen enkel moment geweest in de historie dat de VS een fatsoenlijk land was.

8 november 2022 om 15:05

Wat te denken van Bush en Obama? Die hebben zoveel doden op hun geweten vooral Bush.

8 november 2022 om 19:59

Het enigste dat Trump onderscheidt van de andere presidenten, is dat de man ook schaamteloos van alles op social media kalkte. In daden is het allemaal 1 pot nat. Obama was zelfs cijfermatig een veel slechtere president en die had een enorme gunfactor. Om nog maar te zwijgen over Biden. Die maakt er helemaal een gigantische puinhoop van. Amerika is politiek allang verrot en de verkiezingen zijn een wereldwijd circus. Daarnaast is het zo ontzettend groot evenals de verschillen, dat iedere staat totaal andere prioriteiten heeft. Dan zwijgen we nog maar over het eigenbelang van de politiek, vertalend in al die oorlogen die het land start en het complete Westen erin meesleurt.

8 november 2022 om 09:06

En dan wel een plaatje van een Amerikaanse superheldin als avatar gebruiken??

Jammer dat je gaat meten met 2 maten in deze gevallen. Zie hier regelmatig voorbijkomen dat als een situatie wordt besproken in een ander land, zoals Rusland, Qatar, Iran, Irak, Noord-Korea, China, dat altijd wordt geroepen wat de VS doet.

Ik zeg 1 ding; als in de periode 1940 - 1945 de Amerikanen Europa niet had geholpen, dan hadden we vandaag de dag waarschijnlijk allemaal Duits gesproken.

8 november 2022 om 09:24



@tegenargument

Lol, als ik een kritische opmerking plaats over de VS, betekent niet dat ik wat in Qatar of welk ander land gebeurd goedkeur. Maar ok, ga maar lekker statements maken, maar ondertussen wel lekker gas bedelen bij de Qatari. Over meten met twee maten gesproken.. (serieuse opmerking: we kunnen wellicht niet anders, mensen moeten niet in de kou zitten, maar rusland boycotten om vervolgens bij Qatar wat te halen is echt ongelooflijkwaardig).

PS. Ik vind Brie Larson een mooie vrouw. Kunnen we vrouwelijke schoonnheid wel van politiek scheiden Xd?

8 november 2022 om 09:36

Als de Russen niet geholpen hadden mogelijk ook (al moet ik zeggen dat die “what if” verhaaltjes echt het meest nutteloze zijn dat er is). Zie ik nu alleen de relevantie niet echt van in.

8 november 2022 om 09:45

Nee Lierse, maar ondertussen kennen wij jou ook allemaal. Dat gepretendeer alsof je de wijsheid in pacht hebt, worden mensen ook moedeloos van.
De 'what if' zal wellicht het meest nutteloze zijn wat er is (naast de meningen van alle personen op dit forum). Als we het betrekken op mijn opmerking, zonder hulp was Europa, Europa niet meer. Dat is geen what if, maar een understatement.

Kanttekening; Duitsland viel Rusland binnen in 1941. Rusland moest zich verdedigen. Dat staat totaal los van de hulp die Amerikanen hebben geboden tijdens de 2e wereldoorlog.

8 november 2022 om 09:48

Dus 1 goeie actie geeft de VS vrij spel in het terroriseren van de wereld ? VS heeft ook een atoombom op een volk gegooid, wie hoor je daar nog over ?

Je kan de VS gewoon niet verdedigen, het is een fout land met foute mensen aan de macht en die oorlogsgeil is.

8 november 2022 om 09:50

Ze zijn nutteloos omdat het gewoon nodeloos gespeculeer is. Niemand kan met zekerheid zeggen wat er dan gebeurd zou zijn. Dus zo een stellingen zijn leuke gedachtegangen maar in discussies feitelijk gezien volkomen nutteloos.

8 november 2022 om 09:55

Kanttekening van de kanttekening. Als Japan niet had aangevallen hadden de Amerikanen wellicht helemaal niet meegevochten.

8 november 2022 om 10:28

@captain Marvel, jonguh, al maak je een schilderij van alle kanttekeningen. Je dropt 1 zin om een nutteloze discussie te beginnen; zo van "maar kijk wat Amerika doet", dan denk ik echt; "best sneue opmerking" en wat het nog sneuer maakt is je avatar.

Oh, Amerika is echt fout, want die schenden ook mensenrechten. Maar wel een fotootje van Captain Marvel plaatsen, hahaha.... dan kan je Brie Larson een mooie vrouw vinden, prima, maar als Brie Larson in een nazi outfit zou lopen, dan zou je hem niet plaatsen. Zie daar de hypocrisie ten top.

8 november 2022 om 10:35

@lierse, nee he he... dan kan je een forum ook opdoeken, want wat doe jij hier dan? Jouw mening is net zo zinloos als die van mij. Iedereen speculeert hier, geeft zijn mening, probeert zijn gelijk te krijgen en dropt een keer feitje.
Dit zijn zo van die dooddoeners, Lierse. Als je ergens mee komt, kom dan zelf ook met iets zinvols. Dan kan jij elk gesprek afkappen met die logica. Gezellig op feestjes zeker?

Mocht je het interessant vinden, lees dan even de geschiedenis door van de tweede wereldoorlog. Blijkbaar geniet daar niet je interesse. Zonder inmening van Amerika - dan kan je blijven roepen als als als - dan stond Europa op instorten.

Maar we dwalen te ver af van de topic an sich.

8 november 2022 om 10:47

What if verhaaltjes over het verleden ga ik altijd afdoen als nutteloos geblaat in de ruimte ja. De meeste historici gaan dat trouwens doen.

Verder mogen we ze zeker dankbaar zijn hoor, dat zie je me nergens ontkennen. Maar dan moeten we de Russen eigenlijk ook dankbaar zijn. Dat was een beetje het hele punt van de eerste reactie.

8 november 2022 om 10:54

Tegenargument

Als je de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog leest, dan is dé les daaruit wel dat de oorlog in feite niet is gewonnen door de VS, maar door de Sovjet Unie. Het mag in een groot deel van de Westerse literatuur 50 jaar lang de heersende leer zijn geweest dat de Amerikanen de grote bevrijders waren en dat we zonder hen nu onder Nazi regime geleefd hadden, feit is dat de oorlog is beslist aan het Oostfront en niet dankzij D Day in juni 1944. Als je ziet dat de Wehrmacht in de zomer van 1944 ongeveer 50 divisies operationeel had in Frankrijk en bijna 200 in Rusland, dan zegt dat voldoende over welk land de oorlog uiteindelijk, nagenoeg in haar eentje, gewonnen heeft. Als je dit gegeven doortrekt, dan hadden we dus helemaal geen Duits gesproken nu, als de VS zich niet met de oorlog bemoeit hadden, maar Russisch!

Sowieso, de gedachte dat als de Jappanners Pearl Harbour niet hadden aangevallen de VS nooit in de oorlog waren betrokken is ook bijzonder absurd. Gezien de grote hoeveelheden hulp (voedsel, brandstof, militair materieel, munitie, etc etc.) die de VS al ruim voor december 1941 aan met name het Verenigd Koninkrijk gaven en de grote hoeveelheden Amerikaanse schepen die daarbij betrokken waren (en de Duitse onderzeeboten die overal schepen torpedeerden) is de kans dat dit tot een casus Belli voor de VS had geleid levensgroot. En anders
was door Roosevelt die casus Belli wel elders gevonden. Zo gaat dat in de politiek. Zie bijvoorbeeld de Golf van Tonkin resolutie die door Johnson is gebruikt om In Vietnam in te grijpen met zijn leger.

Maar bottom line, dat sprake zou zijn van het 'meten met twee maten' (wat op de een of andere manier tegenwoordig dé drogreden is die iedereen standaard roept zonder eerst even na te denken of het wel echt gaat om twee gevallen die ook echt in alle opzichten gelijk aan elkaar zijn) door aan te geven dat de VS ook grote schenders van mensenrechten zijn, dat maak je verder nergens duidelijk. Wat zijn dan in jouw ogen de evidente gelijkheden in beide gevallen dien maakt dat die exact dezelfde behandeling vereisen??? Want ik zie ze zo even niet.

En dat je, als je vindt dat een land niet deugt, dús ook niet een plaatje van een vrouw uit dat land mag laten zien, is echt van een hoog farizeëer gehalte. Want misschien werkt dat zo bij jou, dat als jij iets tegen Frankrijk hebt dat jij dan nooit meer croissants eet of zoiets. Maar om dat soort trutgedrag aan anderen te gaan opdringen is echt heel erg Andries Knevel. Niet doen dus!

8 november 2022 om 10:54

Lol ga je anders druk maken om wat voor avatar ik gebruik haha, dan weet je ook dat je niks inhoudelijks te melden heb.

8 november 2022 om 11:25

@lierse, hoezo moeten we Rusland bedanken?

8 november 2022 om 11:27

@captain, haha... druk maken om je avatar? Om in jou tienermeisjes taal te blijven, Lol....
Zeg alleen dat je hypocriet bent.

8 november 2022 om 11:30

Als we de USA moeten bedanken voor WOII dan moeten we dat ook bij de Russen lijkt me?

8 november 2022 om 11:57

@tegenargument

Je haalt van alles door elkaar. Vooropgesteld: met je laatste statement over 40-45 ben ik het van harte eens.

Maar waarom is een avatar van een superheldin raar? Je kan toch kritisch zijn op amerika en van die films houden? Ik hou van Nederland, ook al gaat er hier ook van alles mis. En dat de VS ons in 1944-1945 hebben bevrijd, betekent niet dat ze nu alles goed doen. Ik had in het Midden-Oosten historisch ook meer sympathie voor Israel maar daar is weinig meer van over

8 november 2022 om 11:58

@tegenargument

Omdat zij de Duitsers in het oost-front hebben bezig gehouden, zodat de Duitsers zwakker waren aan het west-front. Overigens heeft ook Marokko geholpen met de Duitsers te bestrijden. Dat is zwaar onderbelicht gebleven.

8 november 2022 om 12:00

Als je die avatar hypocriet vindt dan maak je je er dus inderdaad veel te druk om. Maar goed, met je eerste reactie dacht ik nog dat je serieus een gesprek wilde, maar de rest lijkt daar minder op. Probeer je misschien je nickname eer aan te doen? Geforceerd tegenargumenten zoeken?

8 november 2022 om 12:32

@vernon, nogmaals, het zal echt mijn reet roesten welke avatar iemand neemt. Alleen het is komisch om te zien dat iemand Amerika gaat bekritiseren, maar als je een beetje op de hoogte bent van de comics (dan vooral omtrent deze personage), dan is Captain Marvel alles wat staat voor Amerika. Hypocriet of niet?

Dat is het hetzelfde als een avatar van Hitler of iemand in Nazi outfit gaan zeggen dat je Duitsland verkeerd land vind.
Wat betreft Marokko heb je gelijk en dat de Russen de Duitsers in het oost front hebben bezig gehouden klopt ook.
Volgens mij werd Nederland bevrijd door Amerika, Engeland, Canada en Polen? Ik kan het verkeerd hebben, maar laten we die discussie niet aangaan.

Het hele punt gaat erom dat er altijd mensen zijn die als een land zoals Qatar, Irak, Rusland bekritiseerd gaat worden, dan altijd de vergelijking gaan maken met hoe 'verkeerd' Amerika is. Ik beweer nergens dat Amerika het perfecte land is en dat ze alleen maar juiste beslissingen nemen.
Maar ik geloof dat de misstanden in de overige landen groter is dan Amerika, daar hoef je een whizzkid voor te zijn.

8 november 2022 om 13:04

@tegenargument

Deze man gaat een fictieve personage uit films vergelijken met nazi's hahaha... maar wel kritisch blijven op Qatar en deze winter Qatarese gas stoken he.. over hypocrisie gesproken

PS. Mag ik dan wel Sauron als avator gebruiken?

8 november 2022 om 13:25

@captain, Huh? Wow, als je het nog steeds niet snapt, dan houdt het op hoor, haha... Je mist totaal de boodschap! Komt ie nog een keer, L....o.....l
Ik maak overigens geen gebruik van gas, dus weet niet wie je hypocriet wilt noemen? Er zijn namelijk andere mogelijkheden. Jammer voor je....

Joh, als jij lekker plaatjes wilt gebruiken, dan doe je toch lekker Sauron? Maar je denkniveau is als Garlfield e je ziet er waarschijnlijk uit als een Hobbit.

8 november 2022 om 14:09

Good for you dat je geen gas gebruikt. Maar jij zal vast wel iets hebben of iets gebruiken afkomstig uit een dubieus land waar we allemaal kritisch op moeten zijn.

8 november 2022 om 14:24

Zeker, net als jij. Zelfs in ons eigen kikkerlandje gebeuren er dingen waar we kritisch op moeten zijn.
Zijn we het toch ergens met elkaar eens.

8 november 2022 om 18:21

Hmm je bedoelt pas na Pearl Harbor, ff he geschiedenis lessen volgen, en ook dankzij de russen is europe bevrijd, zeker niet alleen door de US.

8 november 2022 om 18:39

Ik zeg ook niet alleen door Amerika. Als je mij gaat wijzen ol geschiedenislessen volgen, dan adviseer ik je eerst 'begrijpend' te gaan lezen. Heb ook nog Engeland, Canada en Polen genoemd, maar dat terzijde.

8 november 2022 om 20:02

Ach, alsof daar geen eigenbelang bij zat. De Amerikanen stonden ook niet te wachten op een Europese fascistische superstaat. Bovendien heb je het nu over 82 jaar geleden. Amerika is allang dat Amerika niet meer en grossiert in oorlogsblunders en het starten van oorlogen voor eigen gewin. Buiten dat is het land op alle aspecten afgetakeld ten opzichte van toen. Niet voor niets is het land politiek gezien ernstig verdeeld.

8 november 2022 om 09:07

Blatter heeft het niet over mensenrechten. Zijn kritiek op Qatar is alleen dat het te klein is en de VS is groter. Maar inderdaad, geen enkel land is vrij van mensenrechten. Dat de kritiek nu zo heftig is komt doordat de mensenrechten geschonden zijn bij de bouw van de WK stadions zelf.

8 november 2022 om 10:45

Toen ik het artikel las ging ik van tevredenheid (titel) naar teleurstelling (eind eerste alinea). Ik dacht even dat Blatter toch over een moreel kompas bleek te beschikken, maar kennelijk ging het dus toch om louter commerciële belangen.

8 november 2022 om 12:03

@ewoud

Klopt, maar je hebt verschillende soorten mensenrechten en gradaties van schendingen. De een is erger qua schending dan de ander. Voorbeeld. Jaren terug was er op woensdagavond gratis toegang voor vrouwen in het casino, en niet voor mannen. Er was een man die dat aan de kaak stelde, en die kreeg gelijk van de commissie gelijke behandeling. Toen mochten mannen ook gratis. Mannen waren dus toen in mensenrechten, namelijk gelijke behandeling op grond van geslacht, geschonden.

Vrouwen in Qatar worden ook in dat recht geschonden. Maar ik denk dat we het met elkaar eens zijn dat, ook al gaat het om hetzelfde recht, de schendingen daar erger zijn dan die ik noemde.

8 november 2022 om 12:04

@tilburg

Ook als het gaat om de grootte van het land (of de temperatuur die slecht is voor sport) is zijn morele kompas slecht. Hij heeft het goed gevonden, en nu, vlak voor het toernooi, doet hij zijn mond open. Rattengedrag.

8 november 2022 om 09:20

Landen als Qatar, Rusland, Iran, China etc zijn totaal niet te vergelijken met VS.

8 november 2022 om 09:50

Nee Qatar valt niet te vergelijken met de overige 3

in Rusland vallen ze andere landen aan, China vermoordt Oeigoeren, en in de VS wordt je doodgeschoten omdat je een ander huidskleur hebt.

8 november 2022 om 10:53

Qatar gebruikt mensen als slaven. Dus ja die horen wel in een rijtje met China en Rusland.

Niemand heeft gezegd dat VS geen fouten maakt. Maar zij zijn totaal niet te vergelijken met de rest. VS mag je dankbaar zijn want die hebben de wereld een stuk veiliger gemaakt door de oorlog tegen terrorisme.

8 november 2022 om 10:56

arsenal

"vs mag je dankbaar zijn want die hebben de wereld een stuk veiliger gemaakt door de oorlog tegen terrorisme."

Ik hoop en bid dat jouw laatste alinea echt totaal cynisch en sarcastisch is. Want als dat niet zo zou zijn, dan maak ik me echt ernstige zorgen.

8 november 2022 om 11:00

Daar denken ze in Afghanistan en Irak wel anders over denk ik... overigens gaan wij straks gas halen uit Qatar en hebben zij geolpen met evacueren uit Afghanistan. Moeten we daar niet dankbaar voor zijn?

8 november 2022 om 12:08

@chili

Zonde, je hebt een punt, en dan overdrijf je zo. De VS stuurt geen agenten de straat om om bewust zwarten dood te schieten. Dat er daar teveel (anders dan de "good shoots" zwarten doodgeschoten worden is vreselijk, maar is een systeemprobleem, van historische discriminatie en achterstelling. Niet een bewuste actie van overheden, zoals de omgang met Oeigoeren, de aanval van Rusland, het uitzetten van slaven in Qatar, etc. Al deze problemen zijn erg, heel erg. Maar er zit wel degelijk een groot verschil in.

8 november 2022 om 12:10

Ik denk dat de vraag of de wereld wel of niet veiliger is "door" de oorlog tegen terrorisme, sowieso een beetje te ingewikkeld is voor dit forum...

8 november 2022 om 13:29

De VS is de grootste terroristenstaat van de afgelopen 70 jaar joh waar heb je het over. Talloze oorlogen, talloze proxyoorlogrn, talloze onschuldige oorlogs doden, talloze politieke bemoeienis, etc etc. Hou eens op met de VS te verheerlijken. Het is minstens net zo erg als Rusland.

8 november 2022 om 18:24

Merk er weinig van en woon toch al 7 jaar in Qatar , US sponsord de grootste staats terrorist genaamd Israel, en zullen we het eens over het stelen van olie in Syrie hebben en het goud van Saddam Hoessein, US is verre van schoon.

8 november 2022 om 18:30

Dankbaar zijn? Aan een land dat bij bijna elke oorlog is betrokken? Een land dat een ander land binnen valt onder valse voorwendselen en in puin achter laat? De VS dat voor olie, goud of diamanten over lijken gaat? De VS dat Israël steunt met wapens en gestolen goud om te vechten tegen Moslims? Jij mag ze dankbaar zijn als je dat wilt maar dring dat niet op anderen aan die geen oogkleppen op hebben.

8 november 2022 om 10:19

VS of Qatar is wel een heel groot verschil hoor! Appels en peren.
VS is ook niet helemaal correct, maar zij gebruiken in ieder geval geen slaven, waar ze hun paspoort afpakken, om hun stadions te laten bouwen waar 6500 doden vallen en dat in de doofpot stoppen.
Mensenrechten is ook niet top, maar ook een wereld van verschil met Qatar, waar mensen niet eens bier mogen drinken.
In de VS wonen ook meer dan 30 mensen, daar waar in ieder geval veel meer animo voor is.
En dan ook niet een toernooi in de winter. Ik kan zo nog zat argumenten geven. Je argument is lachwekkend.

8 november 2022 om 18:29

Geen slaven US?? , kijk eens hoe de illegale immigranten worden uitgebuit in de US. En ik mag hier in Qatar gewoon bier en sterke deank drinken en ja zelfs thuis of in de kroeg. Er vallen in de US 80.000 doden elk jaar door wapens , en dat klagen over 6500 mensen in 10 jaar in Qatar. Beetje hypocriet lijkt het me, daar praat ik de doden in Qatar niet mee goed want ik vind dat het rijkste land per capita (Qatar) beter voor de mensen kan zorgen dan ze nu doen en waarom goedkope arbeiders, ze hebben centen zat om het anders te doen.

8 november 2022 om 10:38

Lekker staaltje "whataboutism"

Berouw komt altijd pas na de zonde . .

"het zou een gebaar van vrede geweest zijn als die twee politieke tegenstanders het WK na elkaar georganiseerd zouden hebben", aldus Blatter.

Mis ik hier iets, want kan het niet helemaal rijmen wat een gebaar van vrede zou zijn? Hadden ze dan dichterbij elkaar gekomen, was de oorlog in Oekraïne niet uitgebroken?

Deze man van 86 jaar.... geen aandacht aan schenken.

8 november 2022 om 12:08

Sowieso zou hij dan bewust aan politiek doen, en dat was niet de bedoeling, dacht ik.

Die mensenrechten... tja heel veel landen schenden die. Dan kan het bijna nergens meer. Ik vind het vooral niet kunnen dat ze een WK organiseren in een land waarin het in de zomer 50 graden is, waardoor het in de winter moet. Dat er amper fans opgevangen kunnen worden. Dat het land totaal niets met voetbal heeft. Dat vind ik allemaal veel betere redenen om een WK voetbal niet in Qatar te houden dan al die ophef over mensenrechten. Niet omdat ik dat niet belangrijk vind, maar omdat het in heel veel landen die grote toernooien organiseren gebeurt

8 november 2022 om 09:41

Idd dit zijn veel eerlijkere argumenten. Qatar is absoluut niet een goede keuze, maar deze zakkenvullers moeten vooral hun mond houden. Ik hoop dat Qatar ooit openbaart wat ze deze gasten allemaal hebben gegeven in ruil voor hun loyaliteit.

Hij ziet zn dood naderen en wil nog even schoon schip maken.

Hij is de verpersoonlijking van corruptie, heeft zich in de watten laten leggen, allemaal smeergeld ontvangen en waarschijnlijk zich laten verwennen door de mooiste prostituees.

Het is een rat.

Ondertussen zijn zakken gevuld en nu zeggen, het was geen goede keuze slimme zet na nu een vette bankrekening

Praten over mensrechten en dan de VS aandragen voor een WK. Nee, die zijn lief geweest voor de wereld afgelopen 100 jaar.

Liever Qatar dan de VS. Beide geen voetballanden waarvan 1 terreur zaait over heel de wereld.

Gekke man. Altijd raar gevonden. Dit soort beslissingen en toen al die rare opmerkingen over voorkeuren voor spelers, en dat als de baas van de Fifa. Het blijft een rare organisatie.

Als je je geld op de rekening hebt staan, dan kun je ook wel met deze uitspraken naar buiten komen. Die gast is corrupter dan de Italiaanse mafia. Vreselijke gast.

Ahhhhhahahahahaha de keuze voor Qatar was fout want Qatar is te klein? 🤣 Hij heeft niet écht geluisterd naar de internationale ophef he

Als FIFA gewoon Qatar betaalt voor wat ze uit hebben geven aan de WK mogen ze van mij wk afpakken anders gewoon accepteren

Het is heel makkelijk. Elke keuze die ze maken is er een van het geld en waar ze er het meeste aan over kunnen houden. Het is een zieke wereld aan het worden dat voetballen. Want als straks de olie dollars er mee op gaan houden stort alles als een blok in elkaar. En geen mens durft zijn eigen mening te geven want ze houden allemaal een mooie cent over aan die vreemde landen of willen er uiteindelijk ook een cent van gaan meepikken.

Ah ja de VS, het land wat miljoenen mensen heeft vermoord sinds de jaren 30 zowat, maar goed, hypocrisie in de westere wereld is zowat een valuta geworden dus verbaast me ook niks.

Mijnheer ' Bledder' demente geldwolf.

Goed dat Blatter de fout toegeeft, maar kan echt niet teruggedraaid worden. Hij is zelf schuldig aan omkoping, dat wist hij ook wel van te voren dat het niet mocht.

Maar goed, FIFA dient China, Saoedi Arabië. Rusland en Qatar na 2022 verder uitsluiten van deelname aan het WK voetbal mannen én vrouwen, voor periode van 50 tot en met 100 jaar lang.

Nederland en België, Portugal/spanje hadden beter klacht indienen tegen de FIFA vanwege omkoping, maar dat deden ze niet uit schaamte misschien, maar echter was beter dat de FIFA het WK voetbal 2018 mannen toegewezen aan Portugal/spanje. Spanje/portugal hadden iets meer stemmen dan Nederland/belgië in 2 stemronden onder bobo's van Fifa. Engeland heeft geen stemmen gekregen in alle stemronden.

Dus FIFA doet goed aan om Portugal/spanje waar ze in 2030 de WK voetbal mannen willen organiseren toe wijzen als excuus van FIFA en wat Nederland/belgië betreft worden ze ook in de toekomst de toernooi toegewezen elders in 2040-2050. Ik meen echt dat deze landen een nieuwe kans verdienen na ellende rondom toewijzing van het Wk's voetbal mannen 2018 en 2022.

Australië was ook een kandidaat voor organisatie van de WK voetbal 2022 mannen, die verdient ook een nieuwe kans om het toernooi in de toekomst te kunnen organiseren elders na 2030. Verder waren Japan en Zuid-Korea ook zelf apart kandidaat voor organisatie van de WK voetbal 2022, echter hebben ze in 2002 samen het toernooi georganiseerd.

Ik ben ook van mening dat landen na organisatie van het WK of EK voetbal mannen ongeveer 24 jaar lang niet opnieuw mag proberen om volgende toernooi te organiseren, het reden is dat ook eerlijk moet zijn dat andere landen die nooit een toernooi georganiseerd heeft een kans moet geven om toch te organiseren.

Toch blijkt nu dat meeste geld belangrijke motief is om de toernooi kunnen binnenhalen zowel armere landen hierdoor echt kansloos is om mee te dingen naar organiseren van het toernooi. Het zelfde geldt ook voor Olympische Spelen, waardoor vaak naar grote steden met meer inwoners, maar ook meeste geld in zit.

Dictators gebruiken ook wel een truc waar ook de toernooien om naar eigen land binnen te halen om zeer politieke redenen wat ook, zowel goed voor hun aanzien en imago van het land op te vijzelen. Dus in het verleden was Argentinië ook organisator van het WK voetbal in 1978 waar ook een dictator aan de macht was. Sport en politiek vermengen ook vaak wel in elkaar, wat het ook gescheiden moest houden.

Ja.... maar was wel lekker voor je portemonnee!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren