Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Nieuwe Ödegaard’ in Heerenveen: ‘Gelukkig werkte AC Milan mee'

Laatste update:

Alen Halilovic maakte op de slotdag van de transfermarkt op huurbasis de overstap van AC Milan naar sc Heerenveen en de Kroatische middenvelder kan niet wachten om zijn eerste officiële minuten voor de Friezen te maken. Halilovic speelde het tweede gedeelte van afgelopen seizoen op huurbasis voor Standard Luik, maar het Belgische avontuur was allerminst een succes.

“Ik was niet gelukkig bij Standard”, vertelt Halilovic in een onderhoud met de Leeuwarder Courant. “Ik wilde graag naar Heerenveen, de club wilde mij en Milan werkte gelukkig ook mee. Alleen Standard deed moeilijk. Gelukkig werd de deal maandag afgerond en zijn Standard en ik uiteindelijk als vrienden uit elkaar gegaan.” De middenvelder maakte woensdag zijn officieuze debuut voor Heerenveen in een oefenduel met Vitesse (1-1).

De 23-jarige Halilovic speelde naast AC Milan ook voor onder meer Barcelona en Hamburger SV, waardoor het verwachtingspatroon in het Abe Lenstra Stadion groot is. “Grote clubs, grote namen, grote verwachtingen”, erkent de achtvoudig international van Kroatië. “Ik hoor van iedereen dat Heerenveen een familieclub is. Dat heb ik dit jaar nodig. Een coach die met me praat, die vertrouwen in me heeft. Die me kansen geeft. Ik weet zeker: als ik die kansen van hem (Johnny Jansen, red.) krijg, dan ga ik mijn plek in het elftal verdienen.”

Halilovic heeft zich laten adviseren door landgenoot Danijel Pranjic, die in het verleden vier seizoenen voor Heerenveen speelde. “Danijel voelde zich altijd heel gelukkig in Heerenveen. Hij vertelde dan ook alleen maar positieve verhalen over de club en de mensen. ‘Voor jou is Heerenveen de juiste stap. Je gaat het er leuk vinden’.” Halilovic kent meer spelers die het shirt van de Friezen hebben gedragen. “Miralem Sulejmani en Martin Ödegaard hebben hier ook gespeeld. Ödegaard (door Real Madrid uitgeleend aan Real Sociedad, red.) is een heel goede voetballer. Hij was een paar jaar jonger dan ik, toen hij naar Heerenveen ging. Ik heb met Kroatië weleens tegen hem gevoetbald. Ik hoop echt dat hij een mooie carrière krijgt. Hij verdient het.”

“Ödegaard heeft het bij ons geweldig gedaan, ook al zegt men dat zijn rendement bij ons te laag was”, vult Jansen aan. “Hij heeft veel bij ons geleerd. Zoals Sam Lammers (teruggekeerd naar PSV, red.) vorig seizoen bij ons aan de weg heeft getimmerd. Heerenveen is altijd een club geweest die talenten beter maakt. Ze voetballen, net als Halilovic nu, weliswaar op een lager niveau dan ze gewend zijn. Maar ze kunnen zich wél in een rustige omgeving ontwikkelen, om daarna een volgende stap te maken.”

Denk jij dat Alen Halilovic een aanwinst is voor sc Heerenveen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekkere ambitie Heerenveen, een club zijn die uitgerangeerde spelers van andere ploegen beter maakt. Als Heerenveen nou eens omhoog keek wisten ze dat er best wel iets moet veranderen om de tijden van 08/09 te herleven.

5 september 2019 om 08:36

Je kan wel dat soort dingen gaan roepen maar het feit is gewoon dat het financiële plaatje momenteel niet uiterst positief is. Er zijn ook genoeg spelers uit de eigen jeugd die worden ingebracht, mochten ze goed genoeg zijn.

5 september 2019 om 08:54

Te weinig (commercieel) achterland en te weinig gekke personen/bedrijven die halve kapitaal id club steken.
Das al meer dan de helft vh verschil met Utrecht, Vitesse en Twente bijv.
Zal niet heel veel anders worden
Internationale topclubs kopen jeugdopleidingen leeg waardoor Heerenveen het moet doen met vierde,vijfde keus en afvallers van de koopziekte.
That’s it.

Ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken voor halilovic zelf. Stond toch als groot talent bekend en zal ongetwijfeld potje kunnen ballen anders staat er geen barca hsv milan op je cv en als 16 jarige basisspeler bij dinamo. Weet niet waar het mis is gegaan afgelopen jaren maar hoop dat dit goed uitpakt om zijn carriere weer goed op de rails te krijgen. Of het een goed beleid van heerenveen is kan je je twijfels bij zitten om een speler te huren elk jaar waarvan je weet dat je em kwijt bent na een jaar zonder enkele winst. Andere kant zijn odegaard en halilovic wel mooie voetballers waarvan je normaal niet verwacht dat ze in heerenveen terecht komen

deze jongen was geweldig talentvol maar hij heeft geen arbeidsethos. Gedraagt zich op het veld als een diva en verdedigd nooit mee. Dat is het resultaat van te jong naar Barca en te hoog in je bol. In Kroatie wordt hij echt uitgekotst. Ik hoop dat hij zich weet te herpakken maar ik denk dat het voorbij is voor hem althans een serieuze carriere.

5 september 2019 om 10:27

Als ie niet hard werkt zal hij ook bij ons niet spelen. We zullen het zien. Want zoals de ploeg nu speelt is het een echt team die samen verdedigt en aanvalt. Er is geen ruimte voor egoïsme. Misschien dat Johnny dat er bij hem in krijgt.

Vergelijking maken met Martin vind ik zo vreemd. Dit is Halilovic. Eigenlijk tot nu toe nergens zijn talent ingelost en hij kan hier top of flop worden. Ik denk met de juiste begeleiding en veel speeltijd dat hij goed kan zijn voor +- 20 doelpunten in de Eredivisie.

5 september 2019 om 09:00

"Eigenlijk tot nu toe nergens zijn talent ingelost en hij kan hier top of flop worden." Dus eigenlijk toch net als Martin toen hij hier kwam?

Beide spelers waren in eigen land op jonge leeftijd enorm getalenteerd, beide spelers hebben bij een grote club gezeten waar ze niet aan spelen toe kwamen en beide spelers doen een stap naar beneden naar Heerenveen. Lijkt me geen onnavolgbare vergelijking?

5 september 2019 om 09:12

Ödegaard heeft zich ondertussen bewezen. Vooral bij Vitesse. Dus laat het eerst maar eens zien. Je kan daarom nog geen vergelijking maken

5 september 2019 om 10:37

Pito; het verschil is dat Halilovic al 23 jaar is en diverse clubs er op heeft zitten en dat Odegaard net 18 was toen hij binnenstapte.

5 september 2019 om 11:50

Tuurlijk zijn er verschillen, maar om nou te zeggen dat een vreemde vergelijking is, gaat me ook weer wat ver.

Deze jongen heeft in de Belgische competitie, bij Standard Luik, bitter weinig laten zien. Enerzijds omdat de Belgische competitie hem misschien minder goed ligt, anderzijds denk ik ook dat de oorzaak van het minder presteren bij hem zelf ligt. Ik denk dat hij het nog altijd in zich heeft dat hij nog steeds dat supertalent van weleer is en dus alles op talent kan doen. Helaas zien we vaak dat als dat soort jongens op een bepaald moment niet leert ‘werken’ op het veld, hun carrière als een nachtkaars uitgaat. Ik hoop voor deze jongen het tegendeel maar ik vrees ervoor. Ondertussen zijn er al teveel clubs gepasseerd waar hij het toch niet weten waarmaken heeft.

5 september 2019 om 10:15

@THenry_228

Zoals ik uit het interview opmaak, voelde deze jongen zich niet gelukkig in Luik bij Standard. Als je je ergens niet gelukkig voelt, dan is de basis om goed te functioneren er ook niet. De geest en het lichaam, toch niet geheel onbelangrijk voor een sporter, zijn niet in balans, wat vervolgens zijn weerslag heeft op prestaties.

Dan kan het heel goed overkomen, alsof ‘dat soort jongens op een bepaald moment niet leert ‘werken’ op het veld‘ Je kunt er niet klakkeloos vanuit gaan, dat die jongen nier bereid is om te leren; je kan immers niet in zijn hoofd kijken. Het is soms niet allemaal zo zwart/wit als het lijkt.

Talent is één, omgaan met prestatiedruk en je gelukkig voelen een tweede. Hij erkent ook: “Grote clubs, grote namen, grote verwachtingen" dat zegt iets over zijn moeite met omgaan onder druk en een verwachtingspatroon. Vergeet niet dat deze jongen nog altijd relatief jong is.

Sommige sporters hebben een aai over de bol nodig, af en toe een arm om de schouder en een beetje warme omgeving om zich prettig en optimaal te voelen als voorwaarde om goed te functioneren en te presteren.

Hij bevestigt dit zelf ook met: "Ik hoor van iedereen dat Heerenveen een familieclub is. Dat heb ik dit jaar nodig. Een coach die met me praat, die vertrouwen in me heeft. Die me kansen geeft.”

Hopelijk hebben hij en Heerenveen een klik en kan hij zij talent in Friesland wat meer onbevangen tot wasdom laten komen. Het is hem gegund, in het artikel komt hij mij integer en zelfbewust over.

Mijn gevoel zegt hierover dat dit een TOP aankoop is. Dat deze jongen zijn talent inlost en hierna door de grote 2 van Nederland wordt begeerd.

Haha, Ödegaard heeft zich voornamelijk bij Vitesse ontwikkeld. Om dan nu de credits voor zijn succes in ontvangst te nemen is wel een beetje veel eer, Heerenveen.

5 september 2019 om 15:17

Waar lees jij dat Heerenveen de credits voor zijn succes wil krijgen? Hij heeft daar 1.5 seizoen kunnen werken aan wedstrijdritme en ervaring waarbij hij hele goede dingen heeft laten zien. Alleen het rendement qua goals en assists bleef achter. Die stap heeft hij bij Vitesse juist gemaakt. Wellicht had hij die stap bij Vitesse niet kunnen maken zonder de opgedane ervaring bij Heerenveen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren