Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nieuwe beelden laten respectloos gedrag van Messi richting Weghorst zien

Laatste update:

De FIFA heeft een documentaire uitgebracht met unieke beelden van het afgelopen WK in Qatar. In de video, die anderhalf uur duurt, zijn ook nieuwe beelden te zien van het akkefietje tussen Wout Weghorst en Lionel Messi na afloop van de kwartfinale tussen Argentinië en Nederland. De Zuid-Amerikanen, die uiteindelijk wereldkampioen werden, wonnen na strafschoppen en gedroegen zich na afloop niet heel sportief. Dat blijkt ook uit de nieuwe beelden.

Tijdens een interview, dat live op de Argentijnse televisie werd uitgezonden, snauwde Messi de beroemd geworden zin qué mirás, bobo? in de richting van Weghorst. De lange aanvaller stond op een afstandje toe te kijken hoe de ster van de Argentijnen zijn media-verplichtingen deed en hoopte Messi daarna nog te kunnen feliciteren met de overwinning en om een shirt te vragen. De lelijke woorden van de nummer 10 van de wereldkampioen zorgden ervoor dat Weghorst afdroop.

Op de beelden van de FIFA is nu te zien dat Weghorst eerder al op Messi stond te wachten. De aanvaller uit Borne bevond zich in de catacomben van Lusail en hoopte duidelijk contact te maken met Messi. Die liep, samen met 'bodyguard' Rodrigo de Paul, straal langs Weghorst heen. Het tweetal negeerde Weghorst volkomen en dat schoot in het verkeerde keelgat bij de maker van de twee Oranje-goals. Hij deed zijn beklag bij Sergio Agüero, Lisandro Martínez en Lautaro Martínez.

"Ik wilde hem alleen maar de hand schudden, dat is waarom ik stond te wachten", liet Weghorst weten aan het Argentijnse drietal. "Dan doet hij zo tegen mij? Dat is gewoon respectloos." Even later is te zien hoe Weghorst met een kwaad gezicht staat te kijken hoe Messi zijn interviews doet. De beroemd geworden uitspraak is niet meer te zien in de documentaire van de FIFA, die verder laat zien hoe la Albiceleste doorpakte en uiteindelijk ten koste van Frankrijk de wereldtitel voor zich opeiste.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Noa Lang en Dumfries waren wel heel sportief

27 maart 2023 om 19:18

Beide ploegen waren helaas erg onsportief en dan kan je niet in the heat of the moment verwachten dat alles weer vergeten is.

Messi had zeker anders kunnen reageren. Dat heeft hij later toegegeven en excuses gemaakt. Het was zijn laatste kans om het WK te winnen, dus de druk was gigantisch. Komt bij dat Ned vs ARG intens was en dan krijg je dit.

Overigens is dit wel heel selectief. Er zijn ook beelden waarbij Weghorst direct nadat hij inviel, Messi een elleboog tegen zijn ribbenkast gaf op het middenveld. Om maar te zwijgen over hoe de Oranje spelers massaal de Argentijnen hinderden bij de penalty-reeks.

Nee, het was een onsportieve wedstrijd van beide kanten. Vóór, tijdens en na de wedstrijd. De enige die excuses aanbod was Messi. Namens Oranje niemand!

27 maart 2023 om 19:39

Waarom zou je dat, zeker met al die ervaring niet kunnen loslaten na het laatste fluitsignaal. Er gebeuren ergere dingen op het veld waar kleinere spelers overheen stappen. Dat staat los van dat beide partijen onsportief waren. Daar gaat deze discussie helemaal niet over. Dat is goedkope retoriek.

27 maart 2023 om 19:54

Omdat Messi blijkbaar ook een mens is. En wanneer mensen vol adrenaline zitten zo vlak na een zeer intens en onsportieve wedstrijd plus gigantische druk om zijn land het WK te bezorgen, reageer je blijkbaar anders dan normaal.

Weghorst op zijn beurt had dit moeten herkennen. Zeker na zijn onsportieve acties op het veld. De sfeer was opgefokt. Hij denkt niet na over de gevolgen. Net zoals laatst toen hij het Liverpool-bord aantikte. Hij was even een week persona non grata in Manchester.

Maar nogmaals; Messi bood zijn excuses. Namens Nederland niemand. Ondertussen blijven we janken hier in Nederland over een wedstrijd begin december vorig jaar. Dat zegt ook veel.

Laat ook gelijk ff zien hoe weghorst hem op zat te wachten tijdens Messi z’n interview

27 maart 2023 om 19:05

Huh? Daar gaan ze toch ook op in. Weghorst wacht om hem te feliciteren.

27 maart 2023 om 19:07

Zo te horen heb jij de beelden niet gezien, als blikken konden doden…

27 maart 2023 om 19:12

Ik heb de beelden wel gezien. Fijn die eigen invulling geven aan non-verbale communicatie.

27 maart 2023 om 19:22

Ahhh Rochus je kan toch haast niet opmaken uit die beelden dat Weghorst aan het wachten is om Messi te feliciteren?

27 maart 2023 om 19:25

En daar geef je je eigen invulling aan.

27 maart 2023 om 20:45

Mick00, je hoort toch duidelijk Weghorst zeggen: I was waiting for him, I want to give him a hand. Even luisteren

28 maart 2023 om 10:57

Hij doelde op de invulling van non verbale communicatie. Kom op nou.

29 maart 2023 om 06:28

Wie wordt er niet graag als een dolle hond strak aangestaard en opgewacht aan het eind van een intensieve pot vechtvoetbal in de catacomben? Zo iemand ontvang je met open armen uiteraard, daar zakt de adrenalinepeil meteen van.
Na Liverpool - Manchester United blijkt wordt duidelijk dat Weghorst gewoon onhandig is in zijn doen en laten voor en na een (beladen) wedstrijd.

27 maart 2023 om 19:07

Als je het hele artikel niet leest of ziet ga dan ook niet een reactie achterlaten

27 maart 2023 om 19:11

Het lijkt me toch beter om een artikel te lezen van een onpartijdige bron? Bijna alle artikelen omtrent Ned-Arg in Nederlandse media zijn enorm eenzijdig.

28 maart 2023 om 12:20

Haha je ziet Weghorst als fanboy overal volledig genieten van alles wat hij meemaakt en jij denkt dat Weghorst hem daar opwacht om hem in elkaar te beuken ofzo? Ik ben groot Messi fan en zie ook dat Messi hier gewoon vals bezig is.

Allejezus zeg, zijn we hier nog steeds niet overheen? Storm in een glas water. Messi wilde het handje niet schudden van Wout, nou nou.

27 maart 2023 om 19:03

Tja, bij elke scheet is er wel een bericht over Messi. Dat hij een onsportieve onsympathieke ... is zie je hier wel. Aan de andere kant, klaar is klaar. Denk dat Weghorst hier niet meer wakker van ligt.

27 maart 2023 om 19:04

En daarna riep hij wat zit je nou te kijken idioot. Ik weet niet wat jij normaal vindt, maar ik vind het onbeschoft gedrag dat niet past bij een topsporter.

27 maart 2023 om 19:06

Maar dat wisten we toch al 4 maanden dat dat gezegd was? Of moeten we daar wekelijks een minuut stilte over houden?

27 maart 2023 om 19:27

We kunnen in het filmpje zien dat Weghorst als een idioot naar hem staat te kijken, dus een logische opmerking van de kant van Messi.

29 maart 2023 om 06:38

Ruzies ontstaan doordat er te lang naar elkaar gestaard wordt. Tel de adrenaline daarbij op, een extreem hoge druk om te presenteren en ook onsportief gedrag van beide partijen, maar van Oranje tijdens de strafschoppenreeks waardoor het vers in het geheugen ligt, en dit is de reactie die je krijgt.
Ik verwijs je graag door naar onderstaande video, gelukkig weet men zich in Nederland na het spelen van een wedstrijd, waarbij de druk stukken lager ligt, wel te gedragen. Valt de bewoording 'idioot' toch weer mee.

https://youtu.be/eRlL6udtOHo

27 maart 2023 om 19:14

Had het niet beter kunnen verwoorden!

Ach ja oud nieuws. Was in de heetst van de strijd en Messi heeft achteraf in een interview al zijn spijt bekend over zijn gedrag tijdens die wedstrijd. Hij gaf zelf aan dat de immense druk van het winnen van het WK ook een enorme rol speelde. Gedrag was gewoon niet goed en dat heeft hij zelf ook wel toegegeven. Beetje raar om na maanden weer hier op terug te moeten komen…

Haha krijgen we dit weer. Argentinië leeft nog steeds rent free in het hoofd van NL? Ik heb nog steeds geen beelden gepost zien worden op VZ van Dumfries tijdens de penalties.. 🥱

27 maart 2023 om 19:01

Tuurlijk niet. Dat scoort niet op een Nederlands forum.

27 maart 2023 om 19:03

Helemaal eens. Dumfries nog wel tegen zijn eigen teamgenoot bij Inter.

27 maart 2023 om 19:03

Joh is de FIFA Nederlands, wist ik helemaal niet. Maar goed, misschien weet jij heel weinig, omdat je denkt dat je huur moet betalen als je over dingen nadenkt?

27 maart 2023 om 19:27

Kom nou, Peso bedoelt het bericht van VZ wat voornamelijk geschreven is vanuit NL perspectief (Respectloos gedrag van Messi, maar Weghorst staat ook flink doorgesnoven te zijn daar). Logisch, maar termen als "zuid amerikanen waren onsportief na de penalties" is een beetje lomp als je ziet dat ook de NL spelers mega onsportief deden tijdens de shoot-out.

Ik ben zelf niet zo'n Messi fan, maar Argentinië leeft echt wel rent-free in het hoofd van NL.

27 maart 2023 om 19:34

Zelfs al zou iedereen die de term "rent-free" in deze context gebruikt niet af zijn, denk ik toch dat het land dat na een overwinning allemaal T-shirts en koffiemokken laat bedrukken met "que miras bobo" en zelfs tijdens de huldiging nog bezig is met de tegenstander uit de kwartfinale die term meer verdient dan de Nederlandse redacteur die 250 woorden op een knip en plak site over een docu van de Fifa. Maar misschien ben ik te oud voor de term.

27 maart 2023 om 19:49

Ik denk niet dat de Fifa bericht over respectloos gedrag van Messi, dat past niet in het sportwashen

Maar je hebt zeker een punt hoor met hoe die Argentijnen zich natuurlijk ook als slechte winnaars hebben gedragen.
Ik vraag mij alleen af hoe wij ons zouden hebben gedragen, want zelfs de NOS had de dagen voor de wedstrijd een rubriek met 'de laatste interland van Messi' waarin ze wel prachtige beelden van hem lieten zien. En als ik het me goed herinner, gingen wij dit gemakkelijke ploegje wel even pakken met een bejaarde en 10 huis tuin en keukenvoetballers. Ik gok dat de Argentijnse media namelijk ook op hun manier al die leuzen heeft vertaald, daarom zou het mooier zijn om daar lekker boven te staan.

27 maart 2023 om 20:03

Haha ja La ultimo ofzo. Zat ik ook wel met kromme tenen naar te kijken

27 maart 2023 om 21:45

Hahaha ja dat inderdaad! Zo jammer dat we dan niet nuchter kunnen blijven als land..

Maar goed, laten we die Argentijnen lekker een keer terugpakken op een WK, hopelijk met die 'bobo'

27 maart 2023 om 19:31

Zoals in de tekst staat komt dit voort uit een documentaire gemaakt door de Fifa, niet door voetbalzone of welke Nederlander dan ook.

Dat voetbalzone een artikel plaatst dat over Nederland én voetbal gaat is dan weer niet zo vreemd of wel?

Zijn wij hier na 4 maanden nog steeds mee bezig? Argentijnen waren onsportief, wij waren net zo gek bezig (vooral bij die penalty’s). Messi had honger, en dat zag je terug.

Och gossie hij weigert een hand van Wout Weghorst haha. Denk dat hij zich wel drukker maakt om andere dingen. Buiten dat is het niet heel netjes maar zo erg was dit niet. Beetje populair doenerij van Wout.

Nou ja, als ik gezicht van Weghorst zie hoe die naar Messi staarde dan begrijp ik wel waarom hij hem een bobo noemde…

Kunnen we het eens hebben over hoe onsportief NL was tijdens de penalty serie? Zelfs dumfries die zijn teamgenoot Lautaro bij Inter probeert te naaien. Nee hoor, we moeten weer eens beelden van de ultieme drama koning Weghost aanhalen.

Ik blijf bij mijn, ongefundeerde, mening, dat de Argentijnen stijf stonden van doping. Als zelfs Messi zich gedroeg zoals hij zich nog nooit heeft gedragen. Dan die keeper, die gozer die bal de dugout in peerde. Allemaal geen normaal gedrag.

27 maart 2023 om 19:06

En van dijk en berghuis waren zeker omgekocht

Meteen schorsen!
Dit gedrag (van wie dan ook) niet tolereren

27 maart 2023 om 19:13

Omdat hij geen hand wil schudden?

29 maart 2023 om 06:41

Covid maatregelen. Alleen een boks of elleboog toch?

Niet alleen Messi, maar de gehele Argentijnse selectie hebben zichzelf hele slechte winnaars getoond, dit wk. Meest bijzondere was voor mij toch Aguero. Liep erbij en gedroeg zich alsof hij hoogstpersoonlijk Argentinië de titel had geschonken, maar was eigenlijk alleen mee als mascotte.

Hebben het hele WK toch kunnen zien dat het een eersteklas galbak is? Hadden we deze beelden niet voor nodig. Typisch Zuid-Amerikaans. Echter is deze daarnaast ook nog eens over het paard getild.

Tja, het was voorafgaand al een bedroevend WK en dat werd het uitendelijk al helemaal met het vooropgezet plan om Argentinie en Frankrijk in de finale te laten komen. Gelukkig hebben we allemaal kunnen zien wat voor figuur Messi eigenlijk is. Vond het altijd raar dat Messi de enige speler ter wereld was die overal mee weg kon komen, maar eindelijk is het kwartje gevallen. Net zoals de rest van dat team een stel waardeloze winnaars die elk WK dat ze hebben gewonnen aan de hand van scheidsrechtelijke dwalingen.

27 maart 2023 om 19:58

1000% mee eens. Vanaf dag 1 stond al vast dat Messi en zijn team t wk zouden winnen. Ze hebben nog net niet zijn voeten gekust

Het enige waar ik bij Weghorst ook respect voor kan hebben is zijn carrière. Als persoon vind ik het een theatrale engnek, een van de grootste mafkezen die ooit een Oranje-shirt heeft mogen aantrekken. Heb er he-le-maal niets mee.

Nog een reden waarom Messi de tweede beste voetballer is, een grootheid als Weghorst schud je toch gewoon de hand!

28 maart 2023 om 01:42

Samen met Pelé de enigen met zeven Gouden Ballen.
Dus samen zijn ze de besten.
De rest staat op plek twee en lager.

Signaal nummer 1 dat Messi niets van Bobo wilde weten: weglopen en hem negeren

Signaal nummer 2: alsnog negeren tijdens het interview

Logisch dat Messi zo reageerde gedurende het interview. Zie hoe uitdagend Bobo naar Messi keek lol. Hard voor hem!

Ach ze zeggen dan ook never meet your heroes, Messi zat bom vol adrenaline en stress, maar dan nog mag hij zich wel wat beter gedragen. Doet er verder niks aan af dat hij de beste allertijden is, maar vind het vooral zielig van zo'n Aguero. Die zit niet eens bij de selectie, maar komt wel stoer doen en de bodyguard uithangen. IK stel voor Sergio, ga nog eens een keer op je knieen voor dat Leo weer naar Parijs moet vliegen.

Het lijkt er eerder op dat Messi met die de Paul heel innig praat en daardoor überhaupt Weghorst niet ziet..

Neemt niet weg dat deze speler onsympathieke kanten heeft en wat dat betreft goed past in het onsportieve team dat Argentinië is.

Ik wacht overigens nog steeds op het bericht dat er verdachte zaken zijn ontdekt rondom de arbitrage en Argentinië. Dat kon echt niet namelijk.

27 maart 2023 om 19:56

Daar wacht ik idd ook op. Maar ook de scheidsrechter moet aangepakt worden vind ik. Enkelt naar huis sturen voldoet hier niet. Hij is een hele belangrijke schakel in t hele verloop van de wedstrijd geweest. Messi geen geel voor hands in 16 terwijl zijn teamgenoot een paar minuten eerder t wel kreeg. Messi babbelt wat met de scheids en t spel moet hervat worden. De opstootjes t schoppen van de bal in onze duckout etc die scheids was totaal noet capabel genoeg om deze wedstrijd te fluiten. Buiten dat ik echt van mening ben en blijf dat vanaf dag 1 vast stond dat Messi met zijn team t wk zou winnen. Feitelijk zouden ze gediskwalificeert moeten worden. En Frankrijk winnaar van t wk

Buiten dat in mijn ogen t hele wk niet echt zuiver verlopen is, ik ben van mening dat allang vast stond dat Messi met zijn ploeg moesten winnen no matter what ( kijk naar de handsbal van Messi zonder kaart), is onze wedstrijd idd heel erg verhit geweest zacht uitgedrukt. En na alles wat voorgevallen is sta ik eigenlijk verbaasd dat Weghorst nig uberhaupt met Messi wilde praten en shirtje ruilen. Persoonlijk had ik t niet gedaan. Ik heb Messi altijd bewonderd om zijn kunnen en rustige karakter. Maar na dit wk is hij bij mij afgedaald naar de kelder. Schandalig wat er voorgevallen is. Begrijp me niet verkeerd ook onze jongens hebben er een aandeel in gehad. Maar goed. Dit is iig mijn mening.

27 maart 2023 om 19:59

Nee precies Belinda, onze goal in de 100e minuut was onderdeel van het script, zowel als de missers van Van dijk, berghuis, kolo muani, coman en tchoumeni!

Weghorst moet ook even lekker naar zichzelf kijken. Hij is profvoetballer maar gedraagt zich als een klein kleutertje. Op het WK wil hij Messi een hand geven en een shirtje vragen. En op Anfield tikt hij als speler van de aartsrivaal het beroemde bord even aan. Hij moet zich gaan gedragen naar de positie en status die hij heeft. En niet gaan janken als andere ff geen zin hebben in 'fan' Woutje Weghorst.

Ik vind dat ze dit op moeten lossen dmv een gevecht in de ing tussen messi en weghorst. En messi moet wel zonder zijn billenmaatje rodrigo komen

Het was een intense wedstrijd met onsportief gedrag van beide ploegen. Ik was met name verbaasd door het gedrag van enkele Oranje spelers. Dat hoort gewoon niet en past totaal niet bij ons. Je mag je hard opstellen, maar ga niet mee in de emotie van de tegenstander. Zeker tegen Zuid-Amerikaanse ploegen weet je dat je het gaat verliezen. Uiteindelijk hebben we verloren, omdat Oranje / LvG na de 2-2 niet durfde door te drukken met opportunistisch spel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren