Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Napoli-fans intimideren eigen spelers: shirts en broeken van lichaam gerukt

Laatste update:

Uitzinnige fans van Napoli hebben zich na afloop van het binnenhalen van de landstitel van hun slechtste kant laten zien. Donderdagavond werden de Napolitanen voor de derde keer in de clubhistorie kampioen van Italië na een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Udinese. Direct na het laatste fluitsignaal werd het veld van Udinese bestormd, waardoor de politie moest ingrijpen met traangas om de uitzinnige fans van het veld te krijgen en de spelers met rust te laten.

Direct na afloop van het binnenhalen van de eerste Scudetto in 33 jaar bestormden de fans van Napoli het veld. In eerste instantie leek er feest gevierd te worden met de spelers, maar al snel sloeg de sfeer om. De selectie van Napoli werd geïntimideerd door zijn eigen fans en sommigen werden gedwongen hun broeken en shirts af te staan. Onder meer Piotr Zielinski (zie foto) werd van een deel van zijn tenue beroofd. De Italiaanse politie moest ingrijpen met traangas om de uitzinnige menigte van het veld te krijgen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Walgelijk gedrag. Je zag ook een verandering in de spelers, die eerst euforisch het feest meevierde, maar daarna door hadden dat het allemaal wat minder vriendelijk was dan gedacht. Onzin dat dit mooi was, dit was hele ongemakkelijke TV.

5 mei 2023 om 00:48

Ziet er inderdaad beschamend uit. Spelers die een jaar lang hard gewerkt hebben om de fans dit succes te geven, worden schaamteloos van hun kleding beroofd zodat het straks op internet door verkocht kan worden.

5 mei 2023 om 08:21

Als je de cultuur in Napoli zou begrijpen, wat jij niet doet dus ik kan t je niet kwalijk nemen, dan zou je weten dat deze kleding niet verkocht gaat worden maar eeuwig in de familie zou blijven. Desalniettemin wel schandalig handelen..

5 mei 2023 om 09:43

Hou op joh met je cultuur. Deze shirtjes gaan zo op marktplaats hoor.

5 mei 2023 om 11:21

Hou op met je marktplaats, dit blijft in de families.

5 mei 2023 om 13:50

Godenzonen, als ik jou was zou ik maar niet op ebay kijken want de cultuur die jij zo goed begrijpt zal een deuk oplopen.

5 mei 2023 om 14:07

Uitzonderingen op de regel zijn er altijd AZE

5 mei 2023 om 15:20

Bedankt voor het bevestigen van wat ik al zei.

5 mei 2023 om 00:53

Je zag ook lui met halve bivakmutsen op die de kledingstukken kwamen opeisen. Het kwam op mij zeer intimiderend over, ik vond het zeer grimmig.

5 mei 2023 om 01:09

ja er zullen vast en zeker leden van Camorra aanwezig zijn geweest. Je zag ook duidelijk die beveiligers met geel hesje die durfden eigenlijk niks tegen die jongens.

5 mei 2023 om 08:22

Schandalig ja. Ik vind dat gesmeek om een shirtje sowieso behoorlijk zielig worden de laatste tijd. Slaat helemaal door. En die beveiliginger; ach wat moet die nou. Daar is geen fluit en wit handschoentje tegenop gewassen. Ik had ze ook door laten lopen. Dan kan je het iig nog heelhuids navertellen

5 mei 2023 om 01:45

Hoe verziek je je eigen feestje en bevestig je alle vooroordelen? Euforie is geen enkel excuus voor zulk gedrag. Helaas is het een trend die je meer ziet dat fans denken zichzelf vanalles te kunnen permitteren. Sommigen denken echt dat ze belangrijker zijn voor de club dan spelers en bestuurders.

5 mei 2023 om 09:53

Het jammere is dat zij dit helemaal niet als het verzieken van een eigen feestje zien…. Verzieken van het feest voor anderen, maar dat boeit totaal niet.

5 mei 2023 om 09:30

Zielig hoopje aansteller dat je bent....ga in de zandbak verder liggen piepen, kleuter.

5 mei 2023 om 06:32

Helemaal eens. Maar je geeft aan andere supporters ook wel een statement af. En ik denk ook, dat zelfs een aantal leden van die bende. Mbt tot een speler van hun stad, iets anders nadenken dan als het iemand anders betreft. Over het algemeen vind ik het fanatisme in Italië wel wat hebben. Maar vooral napoli is net een tikkie anders en spant qua schandalig gedrag wel de kroon. Lazio heeft bv een vrij uitgesproken aanhang, maar ondanks hun denkbeelden etc. Is het buiten het stadion mbt andere steden en supporterschare een stuk minder. Maarja dat is wat ik meekrijg, ik let niet mega veel op lazio

Wat een bizarre mensen lopen er toch rond, hoe haal je het in je hoofd om met je poten aan spelers te komen. Zeker gek, nadat ze voor het eerst in 30+ jaar weer een titel naar Napels brengen. Pannekoeken...

5 mei 2023 om 00:04

En dan zo gaan janken als een aantal van die spelers hierdoor weg willen. Natuurlijk niet alle, maar voetbalfans zijn soms echt helemaal van het padje af…

5 mei 2023 om 00:06

De grootste kneuzen roepen meestal het hardst, gooien het meest en gedragen zich het domst. Helaas..

5 mei 2023 om 06:40

Tuurlijk elke club heeft zo z'n malloten. Maar napoli (en ook clubs als Marseille en verscheidene griekse clubs) spannen qua echte criminaliteit en vandalisme echt de kroon. Dat zijn wel de locaties waar vrienden van mij of ikzelf, Vrij fanatieke supporters van verscheidene "grote" nlse clubs, oprecht op de vlucht/loop moesten. Tuurlijk is er op meerdere plekken wel wrijving tussen individuen, maar oprecht verplaatsen door de aanwezigheid van een andere (niet originele rivaliserende club) op de loop moet is echt absurd. Dan merk je gewoon dat het niet aan individuen ligt, maar dat dat gedrag door de hele aanhang heen zijpeld

Nou ze staan volop op beeld, dus oppakken en hopelijk komen ze nooit meer een stadion binnen.

5 mei 2023 om 00:05

Durven ze daar in Napels toch niet helaas. Wat een enorme gekken. Ga het vieren man.

5 mei 2023 om 10:37

Niemand die daar in Napels hierop gaat handhaven. En dan was dit nog in udinese en die gaan ook niet mengen in mogelijk maffia gerelateerde fans. Hoe dan ook was dit te verwachten, ook omdat het al 33 jaar geleden is, en de passie voor de club soms enorme vormen aanneemt. Beveiliging had iig moeten zorgen dat de spelers gewoon rustig van het veld konden.

Niet gezien maar voor zo'n club wil je toch niet spelen als speler zijnde. Je geeft ze voor het eerst in jaren iets om voor te juichen en dan dit. Het mooiste zou zijn als de helft weg gaat voor een schijntje met de reden ik voel mij niet meer veilig. Dan pak je de club en dus de supporters nog iets.

5 mei 2023 om 01:56

Net alsof De Laurentis (als ik het goed schrijf) spelers voor een schijntje laat vertrekken. Hij heeft al eerder genoemd dat Napoli het geld niet nodig is. Vandaar dat Oshimen een record bedrag moet gaan kosten. Topspeler overigens, heeft imo alles wat een spits nodig is.

Snap ook niet dat er zoveel Napoli supporters daar komen en dan zo weinig beveiliging. In het eigen stadion zou de beveiliging wellicht hierop kunnen anticiperen. Je zag gewoon dat het aantal beveiligers te weinig was. Al met al denk ik zoals de commentator ook zei dat het bij het Italiaanse voetbal hoort. Een aantal hebben het wellicht te bont gemaakt, maar daar zullen ze morgen vast om lachen met zijn allen. Gefeliciteerd aan alle mensen die Napoli een warm hart toedragen.

5 mei 2023 om 00:07

De beveiliging was inderdaad ruk. Ik zag daar een soort linie gevormd worden door iets van een mobiele eenheid, of wat het ook was. Die stonden daar met een kleine sectie voor spek en bonen. Ze hadden beter een cirkelformatie rondom de spelers en staf kunnen doen. Want dat dit ging gebeuren, viel ergens wel te verwachten.

Dat stadion ontploft vrijwel direct. Die spelers hadden niet eens de tijd om het even gezamenlijk te vieren. Toch wel met plaats vervangende schaamte zitten kijken hoe mensen zich daar als idioten op dat veld gedragen. Tot op een zekere hoogte is het mooi en leuk. Maar als je ziet hoe er een paar als een klein kind achter zo'n Zielinski aan blijven lopen, hem vastpakken en kosten wat het kost zijn shirt willen hebben, wat een debielen. Het ging er ook niet bepaald vriendelijk aan toe. Dat zijn dan volwassen mannen en daarnaast ook nog eens fans van Napoli, die zo met hun spelers om gaan. Man, wees blij dat je na zoveel jaar kampioen bent. Ga dat lekker vieren maar gedraag je niet als zo'n achterlijke!

Wat een stennis makerij. Die fans zijn door het dolle heen na 33 jaar en adoreren de spelers. Niet van een mug een olifant maken, zoals op de beelden te zien is het niet zo “ walgelijk” als sommige hierboven laten doorschemeren.

5 mei 2023 om 00:10

Dan hebben wij wellicht andere beelden gezien? Want jij doet nu net alsof er niks aan de hand was, dat klopt ook niet. Of het was je niet opgevallen. Er waren er wel degelijk een paar die zich misdroegen. Dat meerdere dat hier vertellen, zegt volgens mij wel genoeg. De adoratie en passie is mooi, maar je kan ook doorslaan.

5 mei 2023 om 00:20

Die gast van de banner bij deze post was minutenlang zeer dreigend bezig om het shirt van Zielinski te bemachtigen. Je zag de angst en onmacht in de ogen van Zielinksi. Dat was alles behalve vriendelijk en in een vreugde stemming. Ik ben het met je eens dat het ook weer niet te groot gemaakt moet worden maar je moet het ook niet bagatelliseren. Het mag best benoemd worden

5 mei 2023 om 07:16

Ja genoemd worden maar in de media wordt er weer net gedaan of er weer een aanslag is gepleegd. Daar wordt je echt doodmoe allemaal zo kleinzerig tegenwoordig.

5 mei 2023 om 08:18

Okay vertel maar in welke media wordt gedaan alsof er een aanslag is gepleegd? Op nos.nl wordt het in 1 zinnetje alleen even genoemd en verder niks, op nu.nl en Vi.nl wordt het zelfs helemaal niet benoemd. Misschien klopt je vooroordeel toch niet helemaal?

5 mei 2023 om 08:25

Lang geleden, toen dit in NL gebeurde, wisten de spelers ook niet hoe snel ze moesten verdwijnen. Dus dit heeft niks met "tegenwoordig" te maken. Die spelers willen gewoon niet overvallen worden door een horde doorgesnoven idioten. En ze hebben groot gelijk.

5 mei 2023 om 09:30

Beelden niet gezien? Zie hoe die gasten kwaad worden als Zielinksi zijn shirt niet wil afstaan. Dit is gewoon intimidatie.

5 mei 2023 om 12:45

We leven echt in het tijdperk waarin normale fatsoenlijke normen en waarden, en gewoon normaal met elkaar omgaan, wordt afgeschreven als 'woke' of 'deugmensen' of kleinzielig whatever. Mensen moeten echt nadenken over in welke wereld ze willen leven.

Die zien natuurlijk geld. Kampioenswedstrijd gedragen shirt, maar auw, wat doet dit pijn. Die zijn toch neppe supporters. Net zoals Pioli die zijn kampioensmedialle werd gestolen van z’n nek op het veld vorig jaar. Kom op, snap dat je als Fan helemaal door de dolle heen bent, maar steel en dreig niet, want als je dat namelijk al doet bij je eigen favoriete team, dan wil ik niet weten hoe je bent tegenover wilde vreemde, aka de normale burger..

Zouden de supporters niet hebben geweten dat er in de fanshop ook tenues verkrijgbaar zijn?

Waarschijnlijk zijn dit gewoon de Ultras van Udinese die de Napoli spelers en supporters aanpakken die op het veld zijn gestapt. Waarom zou je je eigen speler willen uitkleden, of beroven van shirt

5 mei 2023 om 08:27

Omdat ze vermoedelijk de nodige middelen gebruikt hebben, en een kampioensshirt willen hebben, voor zichzelf of voor de verkoop. Helaas zijn er veel mensen die denken dat alles om hen draait, en dat dit dus oke is.

5 mei 2023 om 12:31

Waarom denk je dat het de ultra’s van Udinese was? Die bleven gewoon op hun plek en bovendien durven die ultra’s van Udinese niks want ze zijn niet zo groot.

Kennen wij ons met onze nuchtere Hollandse kijk niks bij voorstellen , bij deze taferelen.

achteraf nog een geluk dat ze uit speelde ook.

5 mei 2023 om 08:25

Want wij emotieloze Hollanders begrijpen dit niet, maar verder is deze mate van doldwazerij compleet normaal?

Ik wist niet wat ik zag. Dreigend en intimerend shirtjes van spelers uit willen trekken, wat een idioten. Begrijp volkomen dat spelers zelf hun tenue waar ze kampioen in zijn geworden mee naar huis nemen.

Te walgelijk voor woorden eigenlijk. Spelers hadden amper de kans om het met elkaar te vieren. En dan wordt er ook nog is gedreigd om de shirtjes en broekjes van de spelers af te pakken. Zeker die situatie van Zielinski was schrijnend. Die staat daar gewoon tegen die rare supporters zonder broekje. Belachelijk voor woorden dat je na 33 jaar dit loopt te doen tegen je eigen spelers. Gewoon een stadionverbod voor iedereen die het veld op gaat.

5 mei 2023 om 08:51

Helemaal eens, ik zou zelfs een transferverzoek indienen. Feest met eigen supporters is prima, maar geïntimideerd worden...

Wat heel veel mensen hier bij VZ niet weten is dat spelers kledingstukken vragen op het veld al sinds jaren 80 of misschien eerder een traditie is bij vele Italiaanse clubs bij kampioenschappen en meestal bij laatste speeldag haha. Chique vind ik het zeker niet maar het is wel vaker gebeurd lol

5 mei 2023 om 07:51

Jij snapt het..
2023 word weer allemaal via de media uit zijn verband gerukt.. dit is veel vaker gebeurd ook bij lazio..

5 mei 2023 om 08:27

Hierboven heb je alleen pure Nederlanders reageren die alles op hun manier willen zien en niks begrijpen van de (zuid) Italiaanse cultuur. Ja, er zit een enkeling bij die te ver gaat, maar de meeste zijn gewoon door het dolle heen van vreugde.

5 mei 2023 om 08:29

Godenzonen

En wij reageren op die enkeling die te ver gaat. Die vreugde begrijpen we heus wel hoor.

5 mei 2023 om 08:38

Wat zijn pure Nederlanders? Pas op voor de Woke politie...haha

5 mei 2023 om 11:22

@Vernon

Dat is je goed recht, alleen dat is wat ik bij sommige niet terug lees in hun reactie hoor.

5 mei 2023 om 08:29

"vragen" lijkt me ook prima. Maar dit gaat ietsje verder...

5 mei 2023 om 15:36

Dus dat. Denk maar aan dat iconische beeld van Totti in zijn ondergoed in 2001.

De titel en inhoud van dit artikel gelezen en daarna die van het Twitter bericht van Eurofoot. Die doen er nogal lacherig over. Dat zegt ook wel wat van verschillen in normen en waarden.

Ik zou als speler bij het fluitsignaal snel naar binnen rennen als ik zie dat er zoveel idioten het veld opkomen. Ook al ben je kampioen geworden dikke doei ermee.

Nu kan ik mij voorstellen dat een landstitel veel met je doet, vooral in het geval van Napoli na 33 jaar. Maar dit gaat gewoon te ver! Ben benieuwd wat ermee gedaan gaat worden

wel jammer dat het maar een gelijkspel was, je wilt je kampioenswedstrijd winnen maar een gelijkspel was genoeg

Doorgesnoven idioten

Malloten. Zal wel weer een oogje dichtgeknepen worden vanwege het kampioenschap en omdat het allemaal mannen zijn in een mannensport. Was dit een vrouwenelftal geweest waarbij mannelijke supporters zich zo gedroegen, was het halve stadion aangeklaagd voor aanranding. Gewoon keihard aanpakken. Van supporters van de tegenstander ( bv ajax) neersteken buiten het stadion tot het aanvliegen van je eigen spelers op deze manier en ze letterlijk willen beroven van hun kleding. Het wordt steeds gekker en gekker totdat er op den duur helemaal geen supporters meer welkom zijn bij wedstrijden. Aanpakken, en hard ook.

Echt ik vind het onvoorstelbaar hoe dom de mens is! Echt niet te zuinig hoe je dit kan doen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren