Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

MVV op promotiekoers, Van de Pavert de held, hattricks voor trio

Laatste update:

MVV ligt op koers voor promotie naar de Eredivisie. De winnaar van de eerste periode rekende vrijdag met 2-1 af met Almere City FC en blijft na negen speelronden de koploper van de Jupiler League. Bij Helmond Sport lijkt de klad er in te zitten: het speelde gelijk tegen Go Ahead Eagles (2-2) en heeft al vijf duels niet meer gewonnen. Ted van de Pavert redde De Graafschap op bezoek bij SC Veendam: 2-3. AGOVV klopte FC Emmen met liefst 6-1, een evenaring van de grootste zege in de laatste vijf jaar: in oktober 2010 werd het eveneens 6-1, toen tegen Almere City. Opvallend: er viel maar één rode kaart in alle wedstrijden.

/

MVV Maastricht - Almere City FC 2-1
Koploper MVV Maastricht kwam al na dertien minuten op achterstand. Rowin van Zaanen scoorde doordat doelman Bram Castro de bal niet goed kon wegwerken. Na een halfuur zorgde Tom van Hyfte bij een hoekschop voor de gelijkmaker. Beide partijen kregen een goede kans, maar de thuisploeg kwam tien minuten na rust op voorsprong. Malcolm Esajas vond de korte hoek en bezorgde de Limburgers de drie punten. Gino Felixdaal miste namens Almere City FC nog een enorme kopkans. MVV staat nu vijf punten ‘los’.

/

FC Den Bosch - SC Cambuur-Leeuwarden 2-1
De achtervolger van MVV, SC Cambuur-Leeuwarden, verspeelde alle punten in de uitwedstrijd bij laagvlieger FC Den Bosch. De ploeg van Alfons Arts was in de eerste helft gelijkwaardig aan de thuisploeg en Den Bosch kwam vlak na rust op voorsprong in De Vliert. Benjamin van den Broek verzorgde de 1-0, maar een paar minuten later kopte Michiel Hemmen de gelijkmaker binnen. De gastheer mocht de meeste aanspraak maken op de zege en die kwam er ook. Randy Wolters zorgde met een fenomenale knal voor de 2-1. Tim Bakens haalde het einde niet bij Cambuur na tweemaal geel.

/

Helmond Sport - Go Ahead Eagles 2-2
Er zit zand in de motor van Helmond Sport. De laatste vier wedstrijden werden niet gewonnen en vrijdagavond werd er, zonder sterspeler Emrullah Güvenc, geremiseerd tegen Go Ahead Eagles. De bezoekers kwamen na 35 minuten verdiend op voorsprong door een treffer van Marnix Kolder. De thuisploeg kwam hierna een aantal keer goed weg, maar moest zich twintig minuten voor tijd alsnog gewonnen geven door een treffer van Xander Houtkoop. De Brabanders sleepten er door goals van Davy Brouwers en Olivier ter Horst alsnog een punt uit het vuur.

FC Dordrecht - Excelsior 3-3
FC Dordrecht draait in de top mee van de Jupiler League, maar hield vrijdagavond wel een kater over aan het duel met Excelsior. De Schapenkoppen stonden binnen een halfuur met 0-2 achter door een dubbelslag van Feyenoord-huurling Elvis Manu, maar die werd helemaal weggepoetst. Moussa Kalisse zorgde na een halfuur voor de aansluitingstreffer en Josimar Lima zette twee minuten later de gelijkmaker op het bord. De thuisploeg verdiende de overwinning en die leek door een treffer van Lars Veldwijk in de 82e minuut in de tas. Manu besliste in de slotseconde anders voor zijn hattrick: 3-3.

/

FC Oss - Fortuna Sittard 0-3
Fortuna Sittard verlengde zijn ongeslagen reeks tot vijf wedstrijden en boekte ook de derde zege op rij. Abdelaziz Khalouta tekende na tien minuten op fraaie wijze voor 0-1 en op slag van rust was het Prince Rajcomar die voor het eerst dit seizoen het net vond en Fortuna met een nog comfortabeler gevoel de kleedkamer in liet gaan. Met nog twintig minuten op de klok in de tweede helft maakte Fortuna aan de laatste twijfel nog een einde, toen Khalouta voor de tweede maal Luuk Koopmans passeerde en zijn team de ruimste zege van het seizoen schonk.

/

SC Veendam - De Graafschap 2-3
De Graafschap stond met 0-2 voor, maar gaf toch nog bijna de zege weg in het hoge noorden. Soufian El Hassnaoui, die voor de interlandperiode veroordeeld was tot de reservebank, betaalde zijn trainer het vertrouwen terug met de openingsgoal na een kwartier. De Superboeren leunde na de 0-2 van Anco Jansen echter te ver achterover en dat kwam hen duur te staan: Michalis Vakalopoulos werkte de aansluitingstreffer binnen en schonk Veendam hoop: Lars Hutten vervulde die hoop met de gelijkmaker. Invaller Ted van de Pavert maakte koud in het veld echter de winnende uit een hoekschop.

/

AGOVV Apeldoorn - FC Emmen 6-1
Het begin was vrijdag voor de bezoekers, maar uiteindelijk maakte AGOVV compleet gehakt van FC Emmen. Na een afgekeurd doelpunt van Wouter Weghorst herpakte Emmen zich en kwam het aan de leiding; de credits mochten nu wel echt naar Weghorst gaan, ook al verdedigde AGOVV knullig. Romario Kortzorg luisterde vervolgens zijn allereerste basisplaats in het betaald voetbal op met de 1-1 en, na rust, de 2-1. Joey Godee vervolgde het karwei met de derde en vierde Apeldoornse goal, waarna Kortzorg zijn hattrick completeerde. Godee deed het hem vier minuten voor het einde na.

SC Telstar - FC Eindhoven 3-1
In het ‘keldergevecht’ in Velsen-Zuid bezorgde Telstar zichzelf een oppepper, door met 3-1 te winnen van FC Eindhoven. Het gat naar de club uit de lichtstad groeit daardoor van één naar vier punten. Al na vijf minuten was het ex-Gunner Rhys Murphy die de voorsprong verzorgde met zijn derde goal van het seizoen. Nog binnen het half uur verdubbelde Cerilio Cijntje, die weer eens in de basis mocht beginnen, de score. FC Eindhoven herpakte zich enigszins in de tweede helft en kwam terug tot 2-1 via Serhat Koç, die een penalty benutte. De gelijkmaker bleef echter achterwege: Cijntje tekende zelfs voor een derde goal bij Telstar.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Manu held! Jammer dat hij dit seizoen geen kans kreeg bij Feyenoord. Hopelijk sluit hij volgend seizoen wel aan. In de voorbereiding was hij al één van de uitblinkers.

19 oktober 2012 om 22:27

ik ben voor feyenoord maar dordt blijf ik toch een beetje in de gaten houden omdat ik er woon ik vind het heel mooi voor dordt ook dat ze 3-3 gelijk spelen want dordt staat op punt uit het betaald voetbal te gaan omdat de gemeente dordrecht geen stadion wil laten bouwen.

daar is een hele handtekening actie voor geweest afgelopen weekend en week en deze wedstrijd was juist.

de gemeente op bezoek om te kijken en ik denk dat ze toch hebben genoten van deze wedstrijd en een leuk spelend dordt.

en van manu vind ik het helemaal mooi die laat toch zien dat hij een veel belovend talent is een dordtenaar die er 3 tegen dordrecht scoor vind ik dan ook wel heel mooi..

Wow, verrassend ruime zege van Agovv. Verder spijtig dat Grim zijn eerste wedstrijd met Almere City niet heeft kunnen belonen met een punt, maar die komen nog wel van de laatste plaats denk ik, maar gewoon even allemaal goed vallen.

Verder spijtig dat VZ nooit meer de samenvattingen van de Jupiler League de ochtend erna op de site zet, vond ik altijd leuk om te kijken.

19 oktober 2012 om 22:17

Inderdaad ja, zeer spijtig dat ze dat niet meer doen. Weet iemand misschien waarom?

20 oktober 2012 om 10:07

Denk niet dat ze dat kunnen / mogen. De samenvattingen van JL zijn verplaats van vrijdagavond naar begin zaterdagavond.

20 oktober 2012 om 12:26

Ze mogen het inderdaad niet vanwege de rechten. Ik vind het wel jammer dat ze niet meer op vrijdag worden uitgezonden maar het grote publiek in Nederland zit helaas niet te wachten op de jupiler league bleek uit de kijkcijfers.

20 oktober 2012 om 14:40

@sittardrulez... Het grote publiek misschien niet, maar er kijken toch altijd zo'n 300.000 mensen. In tegenstelling tot de minder dan 100.000 van nu.
Dat kan voor alle partijen toch geen goede oplossing zijn...

Nog 25 wedstrijden en MVV zit in de Eredivisie. Mooie voorspelling

19 oktober 2012 om 22:39

Dat zou mooi zijn voor de stad en ook zeker voor de supporters.
MVV heeft hele moeilijke tijden gekend, dus dat ze nu eindelijk zo'n stappen maken is echt geweldig.

Ik ben zelf geen MVV supporter (al kom ik wel uit Maastricht), toch vind ik dat deze club het verdiend om in de eredivisie te spelen. Gezien de historie van de club zou het wel weer eens tijd worden voor een terugkeer. Sinds 2000 nooit meer terug gekeerd, dus ik gun het ze echt van harte.

Het gaat nog moeilijk worden voor MVV om deze reeks aan te houden en eerste te blijven. Al denk ik wel dat ze het dit seizoen wel eens zouden kunnen flikken.

Ik ben blij dat mvv bovenaan staat, maar op koers voor promotie lijkt wat voortijdig...

Dan ligt Twente natuurlijk ook op koers voor het landskampioenschap?

On: heerlijk dat MVV het goed doet, oude tijden lijken te herleven. Ik kom maar zelden in Limburg, maar ik heb wel iets met die clubs daar. Misschien wel omdat het altijd zo lekker provinciaals blijft (ook al geldt dat voor vrijwel alle Bvo's).

Kan iemand mij vertellen waarom er zoveel extra tijd bij kwam bij duel tussen Dordrecht en Excelsior?

geen goede titel het is begin november en dan is de titel mvv is op promotiekoers te vroeg

19 oktober 2012 om 22:41

Eerder begin Oktober, maar je hebt wel gelijk. Het is nu nogal te voorbarig om het zo te noemen, al klopt het in principe wel aangezien ze die koers nu ingezet hebben.

19 oktober 2012 om 22:44

Nou ik weet niet waar jij woont maar in Nederland is het nu Oktober hoor en daar zitten we nog 12 dagen in voordat we naar November gaan

on: de titel is idd veel te vroeg maar neemt niet weg dat het een schitterend weekend voor ons is
Ook al verliezen we volgende week uit van Cambuur dan nog blijven we keurig op de eerste plek staan #gloryglorymvvke

wat is die ted van der pavert toch een fantastsische speler is op tacktisch gebied echt geniaal heeft een goede pass, snel handelingsvermogen echt mooi dat ie ondanks de interesse van grote clubs uit europa toch bij de superboeren blijft.

20 oktober 2012 om 02:03

Je slaat wat door in je sarcasme als je t mij vraagt...

On: Moet toegeven, de wissels van Huistra hebben vanavond het verschil gemaakt. Natuurlijk erg lekker als Ted vd Pavert 2 seconden in het veld de winnende maakt maar ook de andere omzettingen (vooral Breinburg voor Auassar) pakten goed uit.

Mooi, de club met de 3 sterren en 1 v/d oudste bvo's van Nederland op titelkoers...goed voor de regio en imo is Maastricht de mooiste stad van Nederland, gastronomisch, culturistisch en lekkere studentes.

Laten we ook niet vergeten hoe goed die andere club uit Limburg het op dit moment doet, chapeu.

20 oktober 2012 om 00:31

idd knap na al die moeilijke jaren in sittard....gaan oude tijden weer herleven bij Fortuna. Mee blijven doen in de top van de jupiler league. Voor mijn club Fcdb lijkt dat nu mijlenver weg zo'n beroerde start hebben we in jaren niet meegemaakt.

20 oktober 2012 om 10:12

Mijlenver weg is wat overdreven. Laatste twee wedstrijden zie je echt een stijgende lijn. We hebben één punt meer dan vorig jaar rond deze tijd en we weten allemaal waar het toen eindigde...

20 oktober 2012 om 10:42

De stijgende lijn wordt behaald door meer strijd, systeem veranderd naar 4-4-2 zodat de verdediging minder onder druk komt te staan. Het hele seizoen zo blijven strijden houden ze niet vol, de verdediging blijft zwak en mentaal gezien hebben we ook ingeleverd. Onze bank is minder sterk dan vorig seizoen dus bij schorsingen en blessures wordt het moeilijk dit seizoen. Baal het meest dat we kilic en willems nog lang moeten missen was voor de breedte beter geweest. Voorin hebben we te weinig stootkracht worden te veel mooie kansen gemist. Ik ben blij met de laatste 2 wedstrijden, ik zie wel dat er nog veel beter kan/moet. Bart van Brakel komt weer in vorm en dat hebben we echt gemist bij de start. Poortvliet zal vasthouden aan dit systeem en Randy Wolters de laatste 20 min blijven brengen alleen als de stand daarom vraagt.
Het is triest dat zo'n publieksspeler geofferd moet worden omdat het elftal op diverse plekken te kort komt. Met Randy hebben we zoveel meer dreiging en snelheid in de ploeg. Het wordt een lang en moeilijk seizoen of de groep moet mentaal sterker worden door succesjes en meer zelfvertrouwen krijgen....daar zit het grootste probleem!

prima overwinning van Telstar vanavond. Ze waren veel sterker dan Eindhoven en als het vizier wat meer op scherp had gestaan had de score nog wel hoger uit kunnen vallen. Hopelijk kunnen ze dit spelniveau eens wat langer volhouden en blijft het niet weer bij een eenmalige actie.

Zo komen wij Oss natuurlijk nooit in de Eredivisie.... oh oh oh wat matig

We kunnen nu wel allemaal gaan zeggen dat MVV dé titelkandidaat is, maar ik denk dat iedereen vergeet wat voor een (relatief makkelijke) wedstrijden MVV heeft gehad, dit waren in de eerste 9 wedstrijden te tegenstanders:

- FC Eindhoven (16e)
- Oss (17e)
- Veendam (12e)
- Telstar (11e)
- de Graafschap (9e)
- Agovv (10e)
- Excelsior (14e)
- FC Emmen (15e)
- Almere City FC (18e)

MVV heeft nog geen enkele keer tegen een (sup)topploeg gespeeld, dus laten we pas in de winterstop de balans opmaken of MVV dit jaar kans heeft op een titel, voordat zelfs VZ na speeldag 8 al MVV 'op titelkoers' zet.

20 oktober 2012 om 00:28

Volgende ronde is het sc cambuur-mvv wordt dus een mooie testcase voor de limburgers uit naar de nummer 3 in de stand. Als je zo'n goede start hebt als Mvv ook al is het volgens jou tegen mindere tegenstanders, heb je toch flink wat zelfvertrouwen getankt. Kan een mooie pot worden.

20 oktober 2012 om 01:31

Natuurlijk is MVV niet titelkandidaat nummer één en hebben we niet het moeilijkste programma achter de rug, maar neemt niet weg dat we erg goed bezig zijn. Van tevoren had ik dit nooit voorspeld, zeker niet met wedstrijden tegen volgens sommigen dé titelkandidaten de Graafschap en Excelsior. Vrees echter dat de selectie van MVV te smal is om lang mee te blijven spelen om de titel. Nacompetitie echter al verzekerd, nu als doel bij de eerste 5 eindigen!

20 oktober 2012 om 02:04

Volgens mij was iedereen het er voor het seizoen al over eens dat niet De Graafschap en Excelsior maar Sparta en Cambuur de titelfavorieten waren. Neemt natuurlijk niet weg dat MVV het uitstekend doet!

20 oktober 2012 om 02:07

Excelsior misschien niet direct, maar de Graafschap was vooraf zeker een topfavoriet voor de titel. Op basis waarvan minder dan Cambuur?

20 oktober 2012 om 03:32

Us Mvvke heeft zeker een makkelijk programma gehad. En ons zo vroeg titelkandidaat numer 1 noemen gaat te ver.

Maar goed, van de kleintjes moet je ook winnen, en als ik de VI seizoensgids er nog eens bij pak, dan vond men ons destijds ook een kleintje (raar aangezien we al 3 seizoen achtereen de play-offs halen, maar goed). Een kleintje dus, omdat MVV toen door geen enkele Jupiler league Coach gezien werd als kanshebber, noch als outsider. Terwijl De Graafschap, Eindhoven, Excelsior en zelf Almere in die lijstjes wel voorkwamen.

1 ding hebben we mee, thuis moeten ander teams, zelfs de (sub)toppers nog maar eens van ons zien te winnen. En als ik naar het programma kijk, en we winnen onze thuisduels, dan staan we in de winterstop nog bovenaan.

Lekker Fortuna met maar acht doelpunten tegen, vanavond 0-3 gewonnen bij Oss, prima overwinning. Komende wedstrijden genoeg puntjes pakken en we doen mee voor de play offs!

We kwamen redelijk goed weg tegen Almere vanavond.

Almere kwam tegen MVV nogal driftig uit de startblokken. 2x geel binnen korte tijd waarvan er 1 rood had kunnen zijn.

Een doelpunt van Veldmate werd,afgekeurd. Daarna kwam Almere een beetje gelukkig op voorsprong. Vanaf de 25ste minuut kreeg MVV wat meer veldoverwicht wat leidde tot een doelpunt en een terechte 1-1 ruststand.

Qua kansverhouding had MVV uit kunnen lopen in de tweede helft, al was dat qua veldspel weer niet terecht geweest. Het was een van onze mindere potten tot nu toe. Op het eind ging Almere opportunistisch wisselen en spelen, die hachelijke situaties in de laatste minuten dwongen ze daardoor af, maar MVV vroeg er op dat moment ook om.

Al met al was 2-1 niet onterecht, maar als het bijvoorbeeld 1-1 of 2-2 was geworden dan was dit ook niet onterecht geweest.

Wat een GE WEL DI GE goal gisteren van Wolters! Dit seizoen al meerdere mooie goals gezien.
Op basis van de hele wedstrijd verdiend gewonnen. Cambuur krijg de eerste grote kans, maar die krijgen wij later ook. Tweede helft was voor FC Den Bosch, zeker na de rode kaart van Bakens. Vier grote kansen gehad...
Heb echt het idee dat we de stijgende lijn nu te pakken hebben!

FC Den Bosch - SC Cambuur 2-1 (0-0)
47. Van den Broek (vlug) 1-0, 51. Hemmen (schokker) 1-1, 79. Wolters (brock) 2-1.

Begois; Rutten, Hofstede, De Bock, Brock; Vlug, Van Brakel, Boddaert (45 1. Wolters), Van den Broek; Tom van Weert, Seuntjens (72. Boldewijn).

Altijd mooi om te zien dat de Limburgse clubs zo goed presteren! Hopelijk houdt mijn cluppie fortuna dit vol en kunnen we de nacompetitie halen dit jaar!!

Echt geweldig hoe Fortuna het doet op dit moment. Iedereen bij Fortuna had het altijd over Danny Hoessen maar ik heb het gevoel dat Khalouta een nog betere speler is. Bij Vvv kunnen ze zich misschien eens gaan afvragen of het nodig is om steeds die vage Nigerianen te halen terwijl je zo'n spelers ook in je eigen jeugd hebt lopen. Ik ben er als Fortunees in elk geval blij mee dat hij in Sittard speelt. Met N'koyi, Raycomar en Khalouta hebben we een leuke voorhoede. Ben benieuwd waar dit gaat eindigen.

Lijkt me wel een keer leuk als er ook eens een andere club promoveert dan de "standaard" clubs die net uit de Eredivisie komen. Wat we vorig jaar met PEC Zwolle zagen vond ik al leuk. Dit jaar lijkt het me leuker als bijvoorbeeld een MVV en bijvoorbeeld een Go Ahead Eagles promoveren dan Excelsior en de Graafschap. Knap wat MVV nu presteert.

MVV geweldig hoe het nu loopt, een team dat voor elkaar werkt, geen ego trippers maar voor elkaar door het vuur met soms een beetje geluk maar dat dwing je ook af, wij pakken de punten de rest laat ze liggen dus wie weet waar we straks staan, zie fortuna doet het ook prima voor limburg kan op moment niet beter, voor mij als MVV supporter alles mag niks hoef ..........

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren