Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mourinho slaat genadeloos terug: ‘Bij Real Madrid stond hij bekend om zijn jas’

Laatste update:

José Mourinho heeft Antonio Cassano van repliek gediend. Laatstgenoemde heeft zich dit seizoen al meermaals kritisch uitgelaten over de oefenmeester van AS Roma, door onder meer te stellen dat de Portugees 'nooit een toptrainer is geweest'. Zaterdagavond, na afloop van de met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen Torino, reageerde Mourinho op de weinig vleiende woorden van Cassano. "Bij Real Madrid stond hij bekend om zijn jas."

Cassano, die tussen 2001 en 2006 het shirt van i Giallorossi droeg, was begin februari bijzonder kritisch op Mourinho na het bekerdebacle tegen laagvlieger Cremonese (1-2). "Die prestatie wilde me laten kotsen. Hij weet niet hoe je een team samenstelt. Zelfs met je B-team moet je Cremonese verslaan", vertelde Cassano in de podcast BoboTV van oud-spits Christian Vieri. "Mourinho is nooit een toptrainer geweest, hij wist alleen om te gaan met de media en was communicatief geweldig. Hij is goed in de omgang met grote spelers, maar niet met de spelers die niet zo goed zijn." Cassano stelde verder onder meer dat Mourinho zich 'te vaak gluiperig gedraagt'.

Cassano in zijn tijd bij Real Madrid.

Na afloop van het duel bij Torino kon Mourinho het op de persconferentie niet laten om in te gaan op de woorden van Cassano. "Het staat iedereen vrij om zijn voorkeuren uit te spreken en kritiek te hebben", begon Mourinho. "Maar wanneer het op anderen aankomt, zoals Antonio, is het anders. Hij heeft het druk met plezier maken, terwijl anderen werken. Als ze Roma of Mourinho bekritiseren, maakt het me niet uit omdat ze alleen plezier maken. Cassano heeft voor Roma, Inter en Real Madrid gespeeld. Bij Real Madrid stond hij bekend om zijn jas, bij Roma won hij de Supercoppa zonder te spelen en bij Inter won hij niet eens een amateurbeker."

"Jullie weten wat ik heb gewonnen met Inter, Real Madrid en Roma", ging de oefenmeester verder. "Hij heeft een probleem met mij, maar ik zal geen probleem met hem hebben." Mourinho won bij Real onder meer de landstitel, bij Inter de treble en met Roma vorig seizoen ten koste van Feyenoord de Conference League. Mourinho en Roma deden zaterdag uitstekende zaken in de Serie A. Dankzij de overwinning en het puntenverlies van zowel Inter als AC Milan zijn de Romeinen opgeklommen naar de derde plaats. Donderdag neemt Roma het in Rotterdam op tegen Feyenoord. De Kuip is dan het strijdtoneel voor de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Europa League. De return in Rome volgt op 20 april.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Puntje bij paaltje waren beide gewoon niks bij Real Madrid. Ik denk dat ik Mourinho wel beschouw als de slechtste coach die ik heb meegemaakt bij Real Madrid.

9 april 2023 om 15:58

Klopt, toen Mourinho kampioen werd met een punten record in Spanje en op penalty's eruit vloog tegen Bayern in de CL was echt een prestatie van niks. En dat noemt zich een Real Madrid fan.

9 april 2023 om 15:59

Is mourinho niet degene die de hegemonie van barcelona verbroken heeft? Hoe kannje zeggen dat hij niks was bij real en de slechtste coach is? Iets meer respect is wel op z'n plaats.

9 april 2023 om 15:59

vergeet rafael benitez niet :P

9 april 2023 om 16:14

Die had maar een paar maanden. Ik kan hem daar niet op afrekenen.

9 april 2023 om 16:37

Wees blij dat het maar bij een paar maanden bleef. Ik vond hem oprecht een van de meest vreselijke trainers die ik bij Inter heb gezien. Zelfs met het treble-team van Mourinho faalde hij enorm bij Inter.

9 april 2023 om 16:00

Nouja real werd wel weer angstaanjagend voor cl tegenstanders. Ik herinner me nog het seizoen 11/12 waar real met een beetje meer mazzel de cup ook had kunnen winnen. Daarnaast won hij met 100 punten de liga in de jaren van het superbarca.

9 april 2023 om 16:06

Ik denk dat je vergeet hoe Real er aan toe was voor Mourinho kwam. Mourinho heeft het “beste team aller tijden” (dat lees ik tenminste heel vaak terug) verslagen in de competitie, in de beker en heeft Real weer relevant mee laten doen in de Champions League. Natuurlijk mag je je mening hebben dat hij de slechtste coach van Real was, maar ik denk dat je dan weinig verstand van het spelletje hebt en 0,0 kijk hebt op wat hij bereikt heeft met Real.

9 april 2023 om 16:18

Als Barcelona verslaan en relevant mee laten doen in de CL voor jou prestaties zijn om op te noemen dan leg je de lat heel laag. Het is geen Chelsea waar je het over hebt maar Real Madrid.

9 april 2023 om 16:22

Benitez, Lopetegui, Solari, Ramos, Capello, Schuster, Lopez Caro, Luxemburgo, Remon, Camacho en Quiroz allemaal coaches die het slechter hebben gedaan na 2000. Del Bosque kan je nog over discusseren. Ancelotti en Zidane zijn de enige die het echt beter gedaan hebben.

9 april 2023 om 16:50

@RealXIIImadrid, mijn fout ik had beter moeten weten dan op jou te reageren.. Mijn fout en dom van mij met gekkies valt natuurlijk niet te praten

9 april 2023 om 17:29

Als Barcelona verslaan en relevant mee laten doen in de CL voor jou prestaties zijn om op te noemen dan leg je de lat heel laag

Lol zoiets zeg je ook enkel als je de club 5 jaar volgt... Voor Mourinho kwam Madrid niet voorbij de 1/8e finale, werden we uitgeschakeld door tweederangsclubs als Lyon en kregen we consistent een pak slaag van een wervelend Barcelona...

Ja in die omstandigheden zijn dat inderdaad prestaties om op te noemen.

9 april 2023 om 20:13

“ Ja in die omstandigheden zijn dat inderdaad prestaties om op te noemen.”

Niet als het jaar daarvoor 2 van de 3 beste spelers ter wereld door je club is aangetrokken, daarnaast zijn er ook toptalenten binnen gehaald zoals Benzema, Ozil en Di Maria en zijn er zeer gewaardeerde spelers zoals Carvalho en Xabi Alonso toegevoegd.

De meeste van die spelers hebben nog een jaar kunnen ‘wennen’ voordat Mourinho kwam. En jij denkt dat die ‘prestaties’ benoemenswaardig zijn?

9 april 2023 om 16:08

Jij bent na Mou zijn ontslag overleden en net voor het plaatsen van deze reactie uit de dood herrezen?

9 april 2023 om 16:11

Lol verbrak alle record in La Liga met Real en 3x halve finale CL. Ik kan meer slechte dan goede trainers opnoemen dan hem bij Real.

9 april 2023 om 16:24

ahahah dit is sarcastisch toch hoop ik, wat betreft Mourinho bij Real?

9 april 2023 om 16:27

Die vent die toen met 4-1 verloren heeft van ajax is toch wel slechter? ( ben zn naam oprecht vergeten, niet als enige provocatie)

9 april 2023 om 17:35

Solari. Op zich geen slechte coach, gewoon geen topper. Kreeg ook gewoon oprecht een heel ondankbare taak. Zidane was net opgestapt en Ronaldo was net vertrokken die zomer. De opvolger van Zidane hield het niet eens vol tot november voor hij buitengezet werd en die moest hij dan opvolgen als interim. De prestaties waren niet goed over het algemeen maar hij deed ook prima dingen, niet in het minst als je omstandigheden in acht neemt. Hij was de eerste die Vini vertrouwen gaf waardoor we met momenten de eerste glimpen van zijn kwaliteit zagen. Hij was ook de eerste die de ballen had Marcelo destijds terecht te passeren, de eerste die Valverde minuten gaf enzovoort.

Uiteindelijk niet de manager voor Madrid maar als fan ben ik hem wel dankbaar. Deed zijn uiterste best het beste te maken van een rotte situatie. Komt natuurlijk niet in de buurt bij Mourinho.

9 april 2023 om 17:00

Nou ik zie dat anders hoor. Het waren misschien wel de mooiste dagen in het voetbal ooit. Mourinho coach van Real, Pep coach van Barca. Met spelers als Pépé, Ramos tegen Alba, Pique Messi. Dat waren pas echte Classico’s . Die haat, die felheid begon al bij de 2 coaches en al de spelers droegen dat mee. Nu is het allemaal netjes , lief en aardig. En btw Mourinho heeft het meer dan goed gedaan bij Real

9 april 2023 om 17:09

Oh oh oh.. wat maak jij jezelf weer belachelijk. Hoevaak nog?!

• Voor José Mourinho aangesteld werd als trainer ging Real Madrid 5 jaar(!) op rij elke x eronderuit in de 8e finale van de Champions League.

• Onder Mourinho hoorde Real Madrid weer bij de elite clubs ter wereld en konden wij concurreren met clubs als Bayern, Barcelona, Chelsea, Inter etc.

• Recordaantal doelpunten gemaakt in La Liga

• Won prijzen in een tijdperk met de beste Barcelona allertijden.

Hij liet uiteindelijk de club als een kaartenhuis vallen, pure chaos. Maar hij heeft zeker niet gefaald. Maar zoals vaker heb jij er geen kaas van gegeten.

9 april 2023 om 17:24

Hier viel ik toch ook wel even van mijn stoel ja. Verblind zijn door bepaalde spelers vanwege persoonlijke voorkeuren tot daar aan toe maar dit.

9 april 2023 om 20:17

Hoe jij mij verblindt noemt door bepaalde spelers vanwege persoonlijke voorkeuren zo kan ik ook jouw kritiek labelen als ‘blind door bepaalde spelers vanwege persoonlijke voorkeuren’.

9 april 2023 om 17:23

Dan heb je er echt, absoluut echt geen kaas van gegeten. Notabene de manager die voor het eerst sinds begin 2000 weer eens wat strijd en geloof in de club kreeg. Hij was het kantelpunt dat voor Madrid een heerlijke periode heeft ingezet.

Probleem met Mourinho is zijn houdbaarheidsdatum. Maakte er in zijn derde seizoen echt een potje van maar hij was absurd belangrijk voor de club, heeft meerdere records verbroken, was de eerste die er in slaagde een onklopbaar Barca onder Pep te stoppen en heeft met momenten heerlijk voetbal gebracht.

9 april 2023 om 18:50

Neem aan dat je aan het dollen bent.

Als je met zo'n prutsclub als AS Roma een Europese prijs weet te pakken, dan ben je gewoon een topcoach hoor.

9 april 2023 om 16:00

Laten we de Conference League niet groter maken dan die is. Roma was van tevoren al een van de grote favorieten om het te winnen

9 april 2023 om 17:24

Totti komt van de toekomst en heeft het over de huidige editie van de EL.

Cassano is over vrijwel alles en iedereen negatief tegenwoordig. Je kan Mourinho onsympathiek vinden maar zijn palmeras spreekt voor zich.

9 april 2023 om 18:11

Ja die cassano is echt veranderd in een irritante vent. Lijkt wel te zeiken om het zeiken. Over Mourinho slaat hij ook de plank mis. Jammer van zo'n grote voetballer.

Vind dit toch wel weer redelijk geniaal als is het maar omdat het zo heerlijk mourinho is.

Dit is een beetje hetzelfde niveau als Robbie Savage die John Terry even de les zou lezen.. Antonio Cassano moet iets doen om relevant te blijven en dan is het het makkelijkst om Mourinho te gebruiken voor klikjes en views. Cassano is een dwaas, is dat tijdens zijn loopbaan als speler geweest en is dat nu nog steeds..

Ondertussen gaat het goed met Roma, staan ze in de top 4 en in de kwartfinales van de Europa League. Ze zijn 5 of 6 punten beter af dan vorig seizoen in dezelfde fase van de competitie en op xG zijn ze de beste defensieve ploeg, dus de best georganiseerde ploeg van de top 5 competities van Europa. Vanwege de FFP zal het lastig worden om grof te investeren in de selectie, maar Mourinho en Roma bouwen rustig door. Als hij langer blijft kunnen ze op termijn meedoen en echt strijden voor de titel, maar als hij na dit seizoen vertrekt heeft hij Roma sterker en beter achtergelaten dan toen hij als manager kwam. Meer kan je denk ik (als je realistisch bent) op dit moment niet verwachten.

Ik mis een stukje in dit artikel en dat is dat Mourinho met momenten genoemd wordt als een van de kandidaten om Ancelotti op te volgen. Cassano zei vervolgens dat wat ze ook doen Madrid Mou beter niet aanstelt want dat ie nooit een toptrainer is geweest. Vandaar dat Mourinho hier naar Cassano's periode bij Madrid verwijst. Wat betreft Cassano, tja... Bracht niets, had de professionaliteit van een kleuter en zat er gewoon geld te harken. Op zich zie je zulke figuren bij elke club in verschillende mate passeren, ook bij Madrid de laatste jaren in verschillende gradaties, maar dat Cassano er altijd nog zo'n arrogante mond op nagehouden heeft is wel frappant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren