Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Monza moet vier dagen na steekincident Pablo Marí gewoon opdraven

Laatste update:

Het verzoek van Monza om de thuiswedstrijd tegen Bologna van maandag te verplaatsen, is afgewezen door de Italiaanse voetbalbond. De nummer vijftien in de Serie A wilde het duel laten uitstellen vanwege het steekincident rondom Pablo Marí, maar daar wordt dus geen gehoor aan gegeven. Hierdoor treedt Monza maandagavond gewoon aan in het Stadio Brianteo.

Het neersteken van Marí in Milaan heeft behoorlijk wat impact op de selectie van Monza, zo verklaart verdediger Filippo Ranocchia in een interview met La Gazzetta dello Sport. "We konden het echt niet geloven. Het leek bizar dat een van onze ploeggenoten neergestoken was, terwijl hij gewoon aan het winkelen was met zijn familie." De spelers van Monza waren zeer opgelucht door het nieuws dat Marí buiten levensgevaar was. "We wilden direct naar hem toe, maar er werd ons verteld dat het beter was om even te wachten."

"Toen Pablo wakker werd en ons schreef dat het slechtste achter de rug was en hij niet kon wachten om terug te keren, was dit ontzettend mooi", voegt Ranocchia daaraan toe. Monza wil maandag eigenlijk niet in actie komen, maar de Italiaanse bond wil dus geen medewerking verlenen. "Tegen Bologna spelen we voor Pablo, maar ook voor Luis Fernando Ruggieri, die het leven liet bij de gestoorde aanval. In gedachten zijn met hem en zijn geliefden en alle betrokkenen van die verschrikkelijke avond." Marí werd donderdagavond samen met vijf anderen neergestoken door een verwarde man. Er viel één dode, terwijl de toestand van twee slachtoffers nog altijd kritiek is.

Marí blikte vrijdag op verzoek van La Gazzetta dello Sport terug op de aanslag in het centrum van Milaan. "Ik was met mijn vrouw en zoon en ik duwde de kinderwagen, toen ik opeens een onverdraaglijke pijn in mijn rug voelde. Meteen daarna stak die man een meisje in de keel. Ik heb zelf geluk gehad, want ik zag een persoon voor mijn ogen sterven", aldus de voormalig verdediger van onder meer NAC Breda, wiens verwondingen uiteindelijk mee bleken te vallen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Schan-da-lig!!!had wel iets meer medeleven verwacht van de bond, maar the show must go on he echt walgelijk. Al die spelers en trainers zijn toch geschrokken man wat een achterlijke troep zit daar toch .

30 oktober 2022 om 18:31

Waarom zou je dit van de Italiaanse voetbalbond verwachten? Kan mij nog herinneren dat tijdens de covid periode teams ook gewoon maar moesten opdraven terwijl ze eigenlijk niet mochten reizen of het halve team er niet bij was.

Logisch besluit. De spelers en trainers hebben er verder niks van meegekregen los van het feit dat een ploeggenoot iets verschrikkelijks is overkomen. The show must go on.

30 oktober 2022 om 15:28



De beste man heeft een moordaanslag overleefd en jij durft te beweren dat zijn teamgenoten, omdat ze er (godzijdank) niet bij waren, er 'niks van meegekregen hebben'? De staat van de comments is echt ongekend bij tijd en wijle

30 oktober 2022 om 18:32

@arseballer dit is de huidige maatschappij. Empathie is bij veel mensen niet meer vanzelfsprekend.

Op zich wel begrijpelijk. Het kan er in hakken, maar moeten we nu overal een termijn aan verbinden? Stel een collega heeft een verkeersongeluk en ligt buiten levensgevaar in het ziekenhuis, ook maar niet voetballen? Bij een sterfgeval of als iemand in levensgevaar is, dan kan ik me er iets bij voorstellen, maar het gaat om iemand waarmee het goed gaat.

30 oktober 2022 om 17:06

Overal? Een gek heeft op mensen zitten steken waarbij dus iemand al is overleden en nog meerdere mensen zwaargewond in het ziekenhuis liggen. Dat vind ik niet “moeten we nu overal een termijn aan verbinden”. Misschien is het bij jou in de straat schering en inslag maar voor mij is een gebeurtenis als dit enorm bizar, verschrikkelijk, niet te accepteren, etc en begrijp dan ook niet dat het verzoek is afgewezen.

30 oktober 2022 om 22:51

De gebeurtenis zelf is bizar. Maar om nu een wedstrijd uit te stellen omdat een speler lichtgewond en duidelijk buiten levensgevaar in het ziekenhuis ligt, dat vind ik te ver gaan. Waar leg je de grens dan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren