Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mike Verweij weet in welke functie Alex Kroes zou kunnen terugkeren bij Ajax

Laatste update:

Een dienstverband van Alex Kroes bij Ajax is nog altijd een van de mogelijkheden, zo weet Mike Verweij. De clubwatcher vertelt in de podcast Kick-off dat de geschorste algemeen directeur erg geliefd is op De Toekomst en dat er wordt gekeken naar of hij een andere functie kan bekleden in Amsterdam. Verweij oppert om Kroes aan te stellen als technisch directeur.

Begin deze maand werd bekend dat de Raad van Commissarissen van Ajax zijn nieuwbakken algemeen directeur had geschorst wegens mogelijk handelen met voorkennis. Enkele dagen later volgde het nieuws dat de bestuursraad van de club zich niet kan vinden in de beslissing en hoopt op een terugkeer van Kroes bij Ajax.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het idee van een comeback van de ex-directeur van AZ en Go Ahead Eagles wordt uitvoerig besproken in de podcast van De Telegraaf en als we Verweij mogen geloven is het zelfs een reële optie.

"Wat je nu steeds meer hoort, is dat mensen Kroes toch terug willen", vertelt de journalist. "Kroes is ook heel populair op De Toekomst, omdat hij al 25 jaar lid is van Ajax en ook nog steeds in het vijfde elftal voetbalt." Kroes is als speler actief bij de amateurtak van de Amsterdammers.

"Heel veel mensen zien hem graag terugkeren en desnoods, daar wordt wel een beetje op aangestuurd, in een andere functie", weet Verweij, die ook gelijk een mogelijke nieuwe baan voor Kroes opgooit.

"Dan kun je denken aan het technisch directeurschap, waarbij iemand anders algemeen directeur zal moeten worden. Al dan niet ad-interim", aldus Verweij.

"Als je dat doet, dan niet als statutair, maar als titulair directeur. Dan heb je ook een goed verhaal naar je stakeholders met de sponsoren voorop. Want ik denk dat sommige sponsoren het niet heel prettig zullen vinden als hij alsnog algemeen directeur wordt alsof er niks gebeurd is. Want er is natuurlijk wel iets gebeurd: hij is oliedom geweest", besluit Verweij.

'Gepasseerd station'


Valentijn Driessen vermoedt dat een terugkeer als algemeen directeur voor Kroes inmiddels een 'gepasseerd station' is. Dat heeft alles te maken met de uitspraken van RvC-voorzitter Michael van Praag.

"Ik denk dat Michael van Praag bereid is die strijd gewoon aan te gaan, hij gaat zijn poot niet terugtrekken", vermoedt de chef voetbal van De Telegraaf. "Want ze zijn zo uitgesproken geweest, dan ben je echt ongeloofwaardig als Raad van Commissarissen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een poppenkast. Loos de aandelen, schenk de winst aan de club, gezeik om niets dit.

8 april 2024 om 18:01

Ik geloof dat jij niet zo goed begrijpt wat "handelen met voorkennis" inhoudt.

8 april 2024 om 19:31

De AFM zal er waarschijnlijk niets mee doen, aangezien het volgens hun eigen pamflet geen handel met voorkennis is.

8 april 2024 om 19:37

Leg eens uit?

8 april 2024 om 21:22

Waarschijnlijk een losse flodder ... zeg dan niets ...

8 april 2024 om 22:08

Het wordt gezien als een non speculatief aandeel. De specifieke voorkennis heeft nagenoeg geen invloed op de hoogte van de koers. Ergo een voetbalclub wordt in zo’n geval anders gezien dan een regulier beursgenoteerd bedrijf. Plus er wordt ook beweerd dat Kroes z’n aandelen al kocht voordat hij vanuit Ajax een formele bevestiging kreeg dat hij de baan had.

8 april 2024 om 18:01

Hij staat op verlies is in veel artikelen voorgerekend.

8 april 2024 om 18:28

Rudeboy heeft er ook weinig van begrepen.

8 april 2024 om 19:33

Maar Rudeboy heeft wel gelijk. Hoe ga je winst aan de club schenken als je verlies hebt geleden? Jij als kenner zal dat toch wel weten, Ravel?

8 april 2024 om 20:51

Dat zal best. Maar er zijn tig artikelen geweest in diverse media dat hij in de min staat met zijn aandelen Ajax.
Maar als jij blij wordt van je sneue sneer: dikke prima.

9 april 2024 om 09:01

Het is totaal irrelevant of hij winst of verlies heeft gemaakt.

9 april 2024 om 13:37

Allemachtig.
Ik reageer op Viking die zegt dat ie de winst aan de club moet geven.
Echter er is geen winst maar verlies. Duidelijk nu? Allemachtig.

Anders stel je hem aan als koffiejuffrouw en laat je hem ook nog het transferbeleid erbij doen. Niks is te gek bij onze club.

"als je dat doet, dan niet als statutair, maar als titulair directeur. Dan heb je ook een goed verhaal naar je stakeholders met de sponsoren voorop."

Het is m.i. juist een uitermate zwak verhaal om iemand die om voorkennis geweigerd wordt elders in de organisatie aan te stellen ....
Bizar dat dit uberhaupt wordt voorgesteld.

8 april 2024 om 18:17

Tja, dan hadden ze ook Overmars wel een nieuwe functie kunnen aanbieden. Bijvoorbeeld jeugdleider van de meisjes JO15.

Ajax, wat een ondergang dit, ongelofelijk..omdat hij daar in het 5e speelt en lid is etc. WHO f cares??? Dit laat ook echt zien hoe ziek zo’n zakenwereldje is. Het gaat gewoon om leuk gevonden te worden en that’s it. De fratsen boeit niemand.

Laten we eerst vooral hopen dat de bestuursraad de kant van Kroes kiest en de strijd wint tegen de oude mannetjes binnen Ajax. In mei de vergadering, maar hopelijk komt er ondertussen al meer naar buiten waarom de RvC deze stok heeft gebruikt. Het aanschoppen tegen wat heilige huisjes bijv, en meneer Praag die toch liever vriendjes van de show beschermt.

8 april 2024 om 18:19

De bestuursraad doet toch hetzelfde? Die houden ook een vriendje de hand boven het hoofd.

Beste is dat zowel de RVC als Kroes weg gestuurd wordt. Er is vast wel een andere goede directeur te vinden.

Het is toch te diep triest voor woorden dat Kroes door een aantal mensen als een halfgod op het schild wordt gehesen, dat zelfs loese constructies worden bedacht om hem te kunnen behouden. Alsof alleen hij Ajax er weer bovenop kan krijgen.

Of je laat Kroes geheel vertrekken, of je legt zijn zaak voor. Indien hij wordt vrijgesproken kan hij weer in functie treden, maar ik verwacht dat de RvC daar helemaal niet op zit ye wachten, anders was dat ook de eerste gamg van zaken geweest. Zonder vrijspreking kun je hem ook moeilijk een andere functie laten bekleden

8 april 2024 om 18:19

Dit lijkt me ook. Ik zie hem graag terugkomen, als er onafhankelijk is vastgesteld dat hij niks strafbaars heeft gedaan. (De rvc is niet onafhankelijk voor mij.) Zolang dat niet gebeurt, moet je hem helemaal niet willen.

8 april 2024 om 18:21

Kan de RvC niet op zitten wachten, maar als er geen steun is kunnen ze hem niet ontslaan.

Het moet toch een geweldige tovenaar zijn Kroes. Het lijkt er wel op dat ajax niet zonder hem kan blijven bestaan. Hoe gek moet het nog worden bij ajax.

Het zal waarschijnlijk wachten worden tot 21 mei. Er zal dan een beslissing genomen moeten worden. Maar of de RvC en met name van Praag een terugkeer van Kroes zal accepteren is maar de vraag. En wat gaat er gebeuren als Kroes wel terug mag komen. Wordt het dan een echte strijd tussen Kroes en van Praag?
Ik heb het al vaker gezegd, maar in het belang van Ajax zou ik beide personen weg sturen.

Alle tijd joh 21 mei!
Gooi ze er toch allemaal uit.
Kroes stom geweest en al wil je 'm houden, als hij vervolgd wordt sleept dit zich nog heel lang voort
V praag, een op macht beluste man uit het stenen tijdperk.
V gaal, wat doet ie eigenlijk?
Blind, vaart met de voor hem het meest gunstigste windje mee!
De rest van rvc, bewezen onvoldoende!
Begin op 0 dat gaat sneller dan vasthouden aan deze beschadigde dinosauriërs!

Waarom moet hemel en aarde bewogen worden om die man aan te houden? Ik bedoel het is een rotzooi bij de club, moet je dan iemand in dienst nemen/houden die 2 onderzoeken (AFM en Knvb) tegen zich heeft lopen omdat hij grove fouten heeft gemaakt?

Dat lijkt me juist niet wat je nodig hebt. Ik begrijp deze houding echt niet.

8 april 2024 om 22:10

Kroes is verreweg het beste alternatief om het tij te keren en volgend jaar weer mee te kunnen doen.

8 april 2024 om 23:32

Daar is kroes het anders zelf niet mee eens, die had juist gezegd volgend jaar nog niet mee te kunnen strijden

9 april 2024 om 00:01

En dat Kroes het beste alternatief is, dat is gebasseerd op de kaboutertjes of welk argument moeten we daarbij bedenken?

Het is niet dat hij van AZ en GAE in zijn tijd wereldwonderen heeft gemaakt.
En met de 2 kinderlijke fouten zie ik echt niet in waarom Kroes het beste alternatief is.

RvC heeft zijn geloofwaardigheid als controlerend orgaan al verloren, dus dit zal hun geloofwaardigheid niet meer beschadigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren