Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Met deze profvoetballer is KNVB-scheidsrechter Shona Shukrula getrouwd

Laatste update:

Shona Shukrula zal haar debuut als scheidsrechter in het Nederlands betaald voetbal in ieder geval niet maken tijdens een wedstrijd van FC Emmen. De 32-jarige Alkmaarse, die woensdag promoveerde naar betaald voetbal, stapte vorig jaar in het huwelijksbootje met verdediger Jeff Hardeveld.

De KNVB gaat Shona Shukrula klaarstomen voor haar debuut in de Keuken Kampioen Divisie, zo liet de Nederlandse voetbalbond woensdag weten middels een officieel persbericht. Daardoor krijgt zij komend seizoen als eerste vrouw de leiding over een wedstrijd in het Nederlandse betaald voetbal.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Shukrula zal in ieder geval geen wedstrijden van Emmen fluiten, daar ze al jaren samen is met de 29-jarige Hardeveld. Shukrula trouwde in juni 2023 met de linksbenige verdediger. De bruiloft vond destijds plaats in Rome.

De KNVB hanteert voor arbiters bij het fluiten van wedstrijden het criterium dat er geen sprake mag zijn van directe familiebanden. Zo mag Joey Kooij als zwager van Feyenoord-middenvelder Calvin Stengs geen wedstrijden van de Rotterdammers fluiten. Indien Frank de Boer terugkeert als trainer in de Eredivisie, zal Kooij als schoonzoon ook uitgesloten worden voor zijn wedstrijden.

Emmen kan overigens nog promoveren naar de Eredivisie, waardoor de KNVB een mogelijk probleem kan ontlopen. Het is overigens nog onbekend of Hardeveld komend seizoen nog bij Emmen onder contract staat, daar het jeugdproduct van Feyenoord beschikt over een aflopend contract.

Shukrula reageerde woensdag via de website van de KNVB op haar promotie. “Ik ben onwijs trots op mijn promotie naar de groep scheidsrechters betaald voetbal. Hier heb ik vijftien jaar keihard voor gewerkt. Ik ben blij met het vertrouwen dat de KNVB in mij heeft, maar ik ben er nog niet.”

“Mijn debuut ligt in het vooruitzicht, maar moet nog wel gebeuren. Vanaf nu focus ik me volledig op het maken van mijn eerste optreden als scheidsrechter in het betaald voetbal volgend seizoen”, aldus Shukrula.

Shukrula is niet bang voor negatieve reacties. “Dat hoort bij het voetballeven en het podium waar ik naartoe wil. Ik heb geen negatieve ervaringen uit het verleden. Ik wil op de juiste manier beoordeeld worden: op mijn kwaliteiten. Kritiek en feedback horen daarbij, dat is inherent aan een leven in de topsport.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Soms is het niet handig om vrouwen en mannen in hetzelfde veld te laten werken.
Gevangenis bewaking is een mooi voorbeeld er van.
Maar we zullen zien, ze mag zich bewijzen al zou ik het lekker gescheiden houden.

22 mei 2024 om 15:43

Huh hoezo? In gevangenissen werken toch zowel mannelijke als vrouwelijke bewakers?

22 mei 2024 om 15:47

ik denk dat hij bedoelt dat het nogal eens misgaat . Ik zou dan de excessen aanpakken, in plaats van het kind met het badwater weg te gooien dan dit helemaal te verbieden / niet toe te passe

22 mei 2024 om 16:20

Klopt, maar er komt vaak nieuws naar buiten, soms zelfs beelden dat de vrouwelijke bewakers met de gevangenen gaan.

Ik zou zeggen laat de vrouwen bewakers voor de vrouwen gevangenissen, zelfde met sport. Mocht dit de beste vrouwelijke scheidsrechter zijn van NL dan is het ook jammer voor de vrouwelijke voetballers dat die gelijk een stap hoger gaat naar de KKD. Zou mooi zijn als ze zelf verder bouwen ipv concurreren met de mannelijke tak.

22 mei 2024 om 16:32

echt? ik heb nog nooit zoiets gelezen, maar misschien ligt het aan de nieuwssites die ik volg

22 mei 2024 om 16:38

Verhalen zat, dit jaar nog eentje, zoek op: Verliefde gevangenisbewaarder lekt geheimen aan gevangene in Veenhuizen
Of nog een tandje erger, google: Bizar: cipier danst en kust met gevangenen

Komt ook gewoon op nu.nl en de NOS.

22 mei 2024 om 17:22

Shukrula heeft al menig vrouwenwedstrijd geleid, ook op internationaal niveau

22 mei 2024 om 17:26

Tsja en hoe ga je dan om met gevangenisbewaarders die gay zijn?

22 mei 2024 om 17:44

Leuk in de vacaturetekst voor cipiers. Je moet op het geslacht vallen dat niet in de gevangenis voorkomt.

22 mei 2024 om 18:54

Dus daarom voelt Jeff zich zo vaak genaaid door de scheids...

22 mei 2024 om 19:33

Wat een vergezochte vergelijking. Denk je dat een vrouwelijke scheidsrechter met een speler naar bed gaat omdat ze een wedstrijd van hem gefloten heeft? Als onderdeel van de macht die een scheidsrechter heeft over een speler?

22 mei 2024 om 19:38

Ik zie het wel gebeuren dat over een paar jaar een schandaal komt dat een vrouwelijke scheids een geheime relatie had met een speler wiens wedstrijd zij gefloten heeft ja.
Vind je dat ver gezocht?

23 mei 2024 om 08:50

Als je het zo stelt kan je dat standpunt overal wel op toepassen. Dan zou je ook concluderen dat mannen en vrouwen uberhaupt niet samen zouden moeten werken in het zakenleven.

De vergelijking scheidsrechters/spelers en gevangenisbewaarders/gevangenen is zwaar overdreven en vergezocht

23 mei 2024 om 15:36

Nee dat kan je niet overal op toepassen, en jouw andere conclusie kan je daar niet uit op maken.

Ben je het overigens wel eens dat vrouwelijke bewakers van gevangenissen extra risico's met zich mee brengt? Nu klinkt dat zeer problematisch voor de moderne mens maar je ziet het gebeuren. In het leger hoor je het ook vaak gebeuren.

Ik denk dat het ook zo zal gaan als een jonge vrouw de leiding heeft over een voetbalwedstrijd waar ze veel interactie hebben met jonge, rijke mannen.

Maar ik kan niet in de toekomst kijken, wie weet komt het allemaal goed. Ik zou er niet aan beginnen, puur omdat er niet echt een reden voor is om te doen.
Laat vrouwen de vrouwen coachen/fluiten. Helpt hun eigen sport er ook mee.

23 mei 2024 om 17:20

En wat nou als een vrouwelijke scheidsrechter een geheime relatie heeft met een vrouwelijke speelster, ook maar uitsluiten. Ik vind de vergelijking echt mank gaan. In elke beroepsgroep heb je excessen in meer of mindere mate maar dat moet geen reden zijn om gehele groepen uit te sluiten. Moet een cipier die uit een sociaal zwakkere klasse komt dan ook maar ander werk zoeken ivm een vergrote kans op omkoping, of een vrouwelijke agent vd straat af omdat ze misschien hun mannetje niet staan. Het pu t van eventueel belangverstrengeling kan ik wel volgen, maar uitsluiten nope.

Ik ben benieuwd hoe dat gaat zodra ze een concurrent van Emmen fluit (als Emmen nog KKD speelt) die dan ook strijden voor promotie/kampioenschap/een periodetitel. Dat moet toch lastig zijn!
Stel Emmen staat 1e in de periode en De Graafschap 2e en ze geeft een omstreden pingel tã©gen de Graafschap, zodat Emmen een grotere kans maakt op de periode, zou dat wel onder een vergrootglas gaan komen te liggen.

Daarnaast vind ik het wel mooi dat zij als vrouw de kans krijgt, waarom niet. Ik vind het niet perse een mannenwereld qua scheidsrechters. Qua niveau vd voetbalsters is dat een ander verhaalt. Maar zolang zij op minimaal hetzelfde niveau fluit als dat haar toekomstige Kkd/eredivisie collega's nu doen kan dat prima.

22 mei 2024 om 15:47

Ben ook wel benieuwd naar de supporters, als ik al hoor wat er geroepen wordt naar mannelijke scheidsrechters en speler, ben ik bang dat het niet nals gaat zijn. Maar denk dat de knvb hier ook al rekening mee gehouden heeft en het helemaal goed moet komen

22 mei 2024 om 15:50

Daar moeten we toch op vertrouwen dat zij eerlijk fluit. Er zullen genoeg scheidsrechters vroeger in voetbalstadions hebben gezeten om hun club aan te moedigen, welke zij nu gewoon mogen fluiten. Maar helaas worden die dingen er wel bij gehaald bij een discutabele beslissingen. Zo word Makkelie ook weleens als Feyenoorder bestempeld omdat hij in Dordrecht werkt. Het is van de klagers makkelijk om naar partijdigheid te wijzen terwijl scheidsrechters gewoon fouten kunnen maken.

22 mei 2024 om 16:18

Vind ik ook Pablonino. Er wordt altijd maar van het slechtste uitgegaan, maar zij gaat echt niet haar carrière te grabbel gooien om haar vriend aan een punt te helpen.

22 mei 2024 om 17:22

Dan denk ik dat de knvb wel verstandig genoeg is om haar ook niet een wedstrijd van de Graafschap te laten fluiten in zo een geval.

22 mei 2024 om 18:05

Als je het zuiver wil doen, zou ze niet in de competitie mogen fluiten waar haar familie in speelt.

23 mei 2024 om 09:02

Maar dat mag Kooij wel, dus waarom bij haar andere regels?

En daarom is Calvin Stengs de beste transfer in de afgelopen jaren geweest in de Eredivisie.

22 mei 2024 om 16:25

Klopt heerlijk niet meer die Arrogante van Krooij. Hij heeft iets Gozuboyuk ook had

Ik hoop dat spelers minder gaan zeiken als er een vrouwelijke scheids fluit…

Benieuwd wat ze doet als een speler haar man de wedstrijd uitschopt en de week erop fluit zij de wedstrijd van die tegenstander.

Ik weet niet of het slim is om de vrouw van een mannelijk speler in dezelfde competitie te laten fluiten als waar haar man in speelt. Je krijgt al snel belangverstrengeling.

23 mei 2024 om 09:04

Die familiaire banden zijn er bij Kooij toch ook? Daar hoor ik je niet over.

Het lijkt me sterk dat zij haar hele carrière op het spel zet, ben daar niet zo bang voor

23 mei 2024 om 13:51

Kooij fluit geen wedstrijden van Feyenoord omdat Calvin Stengs daar onder contract staat. De twee zijn zwagers van elkaar omdat ze beide een relatie hebben met een dochter van Frank de Boer. Kooij gaat met dochter Romy en Stengs met dochter Beau. Dat zijn hoe dan ook gezellige avonden tijdens het kerstdiner, maar om alle mogelijke vormen van kritiek te voorkomen heeft de KNVB deze beslissing afgelopen zomer gemaakt.

"met familiaire banden houden we altijd rekening", aldus een woordvoerder van de Nederlandse voetbalbond tegenover het Algemeen Dagblad. "daarom zal hij (kooij, red.) Feyenoord niet meer fluiten zo lang Calvin Stengs daar speelt."

Nu hebben we iets 'exotisch' in het scheidsrechterskorps (bedoel haar geslacht) en nu springt VZ erop met dit soort nonsens (als Shona professioneel is hoeft het niet uit te maken) analyseert de comunity hier het al bijna dood...

Heel eerlijk vind ik het opgedrongen aandeel aan meiden in hoger amateurvoetbal en de push op vrouwenvoetbal tegengesteld effect hebben van wat de KNVB beoogt. Die willen het normaliseren maar het schiet, zeker in het amateurvoetbal, door naar positieve discriminatie. Kan en meisje een bal recht trappen maar kan ze fysiek het niveau niet aan? Geweldig, zij verdient een profcontract!

Als je het objectief analyseert is Shona een dame die niet goed genoeg kon ballen voor de top, en dus maar is gaan fluiten (waarom zou je fluiten als je zelf op het veld kan staan qua niveau?). Fluiten zal ze wel kunnen maar VZ hoeft niet dit soort Privé of Story verhalen oprakelen. Dat is gewoon niet nodig.

Hoeveel dochters heeft Frank de Boer eigenlijk? Ik vraag het niet voor een vriend, maar als hij meerdere dochters heeft kunnen we die misschien koppelen aan andere voetballers in de eredivisie?
Frank terug naar Ajax. Ik neem aan dat Kooij en Ronald de Boer ook geen legale combo is, dus ook Ronald weer aan de slag bij een club (heeft Ronald dochters?).

Ik denk dat dit de beste manier gaat zijn om Joey Kooij uit de eredivisie te weren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren