Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi wint prijs en vertelt over FC Barcelona: ‘Ik probeerde terug te keren’

Laatste update:

Lionel Messi is door Time Magazine uitgeroepen tot Atleet van het Jaar, zo maakt het fameuze Amerikaanse blad bekend. Het is voor het eerst dat een sporter van niet-Amerikaanse komaf er met de prijs, die sinds 2019 wordt uitgereikt, vandoor gaat. Messi treedt in de voetsporen van de vrouwenvoetbalploeg van de Verenigde Staten (2019), LeBron James (2020, basketbal), Simone Biles (2021, turnen) en Aaron Judge (2022, honkbal).

Messi was afgelopen WK in Qatar in absolute topvorm en gidste Argentinië naar zijn eerste wereldtitel sinds 1986. La Pulga, op dat moment nog in dienst bij Paris Saint-Germain, was op het toernooi goed voor zeven doelpunten en drie assists.

Messi scoorde onder meer tweemaal in de finale tegen Frankrijk, dat na een zinderende wedstrijd na strafschoppen verslagen werd. Messi maakte het seizoen vervolgens af bij PSG, waar hij afgelopen zomer na een ongelukkig huwelijk met de club besloot te vertrekken. Uiteindelijk trok de 36-jarige wereldster naar Inter Miami in de Major League Soccer (MLS). In november won hij zijn achtste Ballon d'Or.

Bij zijn nieuwe club in Florida had Messi direct een enorme impact. Miami won onder leiding van Messi de Leagues Cup en begon ook beter te presteren in de MLS. Genoeg voor een plek bij de play-offs en dus de strijd om het landskampioenschap was het niet. Miami eindigde veertiende in de Eastern Conference, terwijl alleen de eerste acht zich mogen melden voor de play-offs.

Messi maakte op 22 juli 2023 zijn debuut voor Miami in het Leagues Cup-duel met het Mexicaanse Cruz Azul. Bij een 1-1 stand kreeg Messi in blessuretijd een vrije trap mee op ruim twintig meter van het doel. Messi krulde de bal in de bovenhoek en kende zo een droomdebuut. David Beckham, mede-eigenaar van de club, vertelt tegenover Time over dat moment. "Ik weet nog dat ik in mijn auto onderweg naar huis tegen Victoria (zijn vrouw, red.) zei: 'Ik weet niet eens of ik naar huis kan rijden.' Je had het niet beter kunnen schrijven. Het was voor de MLS, en voor de Verenigde Staten. Het was voor de toekomst van het spel.”

De Verenigde Staten of Saudi-Arabië
Messi spreekt zelf ook tegenover Time en blikt terug op afgelopen zomer. "De waarheid is dat ik gelukkig verschillende opties op tafel had die interessant waren, en ik moest ze analyseren en erover nadenken, ze zelfs afwegen met mijn familie, voordat ik de definitieve beslissing nam om naar Miami te komen. Mijn eerste optie was FC Barcelona, maar dat was niet mogelijk. Ik probeerde terug te keren, maar het gebeurde niet."

"Het is ook waar dat ik er later veel over nadacht om naar de Saudische competitie te gaan, waar ik het land ken en zij een zeer krachtige competitie hebben gecreëerd die in de nabije toekomst een belangrijke competitie kan worden", gaat Messi verder. “Als toerisme-ambassadeur van het land was het een bestemming die mij aantrok, vooral omdat ik heb genoten van alles wat ik heb bezocht, vanwege de manier waarop het voetbal in het land groeit en vanwege de moeite die ze steken in het creëren van een topcompetitie. Het was Saudi-Arabië of de MLS, beide opties waren erg interessant voor me."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben Messi fan maar hoe kan je uitgeroepen worden op basis van half jaar

5 december 2023 om 19:18

Nou, in tegenstelling tot bij de Gouden ballen van de laatste jaren kan ik me hier wel iets bij voorstellen.
Ongelofelijk hoeveel impact hij heeft gehad op de MLS. Niet eens qua spel, maar wel kijkers aantallen, reclame etc

5 december 2023 om 19:21

Dit heeft dan ook vooral te maken met de marketing machine Messi en niet zo veel met de geniale balkunstenaar Messi.

5 december 2023 om 19:40

Als je zo goed en magisch bent als Messi, kan alles

5 december 2023 om 21:06

Vind nog de marketing aan de magere kant voor de goat. Het is meer genialiteit en voetbalplezier. Vooral als je het gaat vergelijken met andere topsporters. Hij spreekt amper/geen Engels en is niet qua looks perse een rolmodel.

Voor eens en altijd duidelijk : dit is de beste voetballer ooit. Met Maradona op 2 en Cruijff op 3. De rest volgt op grote afstand.

5 december 2023 om 19:31

Eens met je eerste stelling, maar vergeet Pelé niet. Dat was ook een hele grote.

5 december 2023 om 19:35

Zou er ooit nog een topic over Messi komen zonder dat deze discussie door iemand van opgestart wordt?

5 december 2023 om 19:49

Nee, helaas dat is niet mogelijk. De jonge fans die de rest niet eens hebben zien spelen, grijpen ieder topic over Messi aan om het te roepen. Net als dat er bij een topic over KKD altijd even wordt aangegeven dat jong elftallen competitie vervalsing zijn…

5 december 2023 om 19:38

Uhmmm Pele!?

5 december 2023 om 19:42

Pele was een betere voetballer dan dat Cruijff was.

5 december 2023 om 20:42

Jawel. Pele was duidelijk beter. Alleen in Nederland wordt Cruijf hoog ingeschat. Zelfs George Best was beter dan Cruijf, maar daar over hoor je niemand in Nederland praten.

5 december 2023 om 20:55

Cruijff zelf denkt er anders over (en buiten dit kikkerlandje zal merendeel Pele zeker boven Cruijff plaatsen). Ik citeer wijlen Johan Cruijff himself: “I can be a new Di Stefano, but I can’t be a new Pele. He is the one that goes beyond the limits of logic”.I rest my case.

5 december 2023 om 20:56

Pele was vele malen beter dan Johan Cruyff. Zelfs Ronaldo R9 was beter dan Cruyff. Wat een bijzondere spits was dat, niet normaal. Cruyff was alleen na zijn carrière ook belangrijk (als coach) en dat was R9 niet.

5 december 2023 om 20:40

Ik zou graag George Best ook graag in dit rijtje willen zien. Maar het is geen wedstrijdje. Het waren allemaal geweldige voetballers....

5 december 2023 om 22:36

Ach. Dit is een eeuwige discussie. Ieder tijdperk heeft zo zijn 'grootste en beste' speler voortgebracht. Ieder op zijn eigen manier. Je kunt Messi niet vergelijken met Cruijff of Maradona. Totaal onvergelijkbaar.

6 december 2023 om 15:29

En voor het gemak vergeten we Zidane en R9

Dit is de marketing machine op volle toeren natuurlijk. Die prijs moest toch absoluut naar niemand anders dan naar Shohei Ohtani. Maar David Beckham heeft friends in high places, dus geen verrassing. Een beetje een lachertje a la de recente gouden balletjes van l'equippe.

5 december 2023 om 19:54

Amerikaanser ga je het ook niet krijgen, daar elke winnaar een link met de VS heeft.

5 december 2023 om 20:01

Shohei ohtani wie is dat?

5 december 2023 om 20:05

Honkbalspeler in de MLS

5 december 2023 om 20:10

Haha honkbal? Kom op zeg 😂

5 december 2023 om 20:19

Honkbal kom op zeg, Salerno?.... Aaron Judge won deze prijs in 2022, maar goed. Je kent Ohtani ook niet.

5 december 2023 om 21:08

Sommigen wonden helen nooit helemaal denk ik.

5 december 2023 om 22:57

Haha kom op.. Ohtani is de meest besproken atleet van het moment. Als je die niet kent volg je duidelijk geen sport buiten Europa

6 december 2023 om 12:56

Ik kende Shohei Ohtani ook niet. De eerste keer dat ik die naam tegenkom.

5 december 2023 om 20:18

Ten eerste is de uitreiking van de Gouden Bal niet georganiseerd door L'équipe, Maar door French Football. Daarnaast is de Gouden bal nog steeds de standaard voor beste voetballer volgens de reglementen van Ifab, Iffhs, Fifa. Al is de samenwerking met de FIFA in 2016 verbroken, heeft de FIFA de Gouden Bal tot en met 2025 nog als de standaard voor beste voetballer staan. Vanaf 2026 zal de FIFA de The Best FIFA Football Awards als standaard voor beste voetballer zien. Aangezien Messi acht keer de Gouden Bal heeft gewonnen is hij nu feitelijk de beste voetballer ooit. Nummer twee is Pelé die zeven Gouden Ballen heeft gekregen in 2016, na zijn carrière omdat tot 1995 alleen Europese spelers de Gouden Bal konden winnen. Vooral fans vancristiano Ronaldo maken de Gouden Bal belachelijk maar Cristiano Ronaldo zei zelf op 17 september 2019 in een interview met Piers Morgan dat hij meer Gouden Ballen wil winnen dan Lionel Messi, omdat de Gouden Bal de standaard is voor beste voetballer. Dus de recente Gouden Ballen een lachertje noemen is onjuist. Daarnaast is het dus een uitreiking door French Football en niet door L'équipe.

5 december 2023 om 20:22

French Football, l'equippe, 1 pot nat

5 december 2023 om 20:26

En om nog duidelijker te onderstrepen hoe belachelijk die gouden bal is, bij die 5 van Cristiano Ronaldo zitten er ook wat tussen waar je je achter de oren moet krabben.

5 december 2023 om 20:27

Zeker niet één pot nat. Dat u het verschil niet weet maakt niet dat het één pot nat is.

5 december 2023 om 20:28

Uw mening is dat de uitrekking van de Gouden Bal belachelijk is, en die mening mag u hebben. Ik kijk alleen naar feiten.

5 december 2023 om 20:37

Het zijn allebei Franse blaadjes en ze roepen wat. Een pot nat dus. De Telegraaf is ook een blaadje en roept wat.

5 december 2023 om 20:48

Dat is hetzelfde als zeggen dat Telegraaf en Volkskrant èèn pot nat zijn. Terwijl er grote verschillen in het brengen van nieuws zitten.

5 december 2023 om 20:58

Zeer sterk Thomas. Geen speld tussen te krijgen. Ga door met deze spijkers op de koppen te slaan. Ik geniet er oprecht van.

5 december 2023 om 21:10

Wat vind je van misschien je favo prijs de gouden schoen? Oprecht benieuwd!

Vind ik de Laureus Awards toch wat meer tellen, overigens ook gewonnen door Messi.

Ik ben benieuwd hoe vaak grootheden zoals Michael Jordan, Wayne Gretzky en Muhammed Ali deze prijs gewonnen hebben.
Dat zijn sporters die minstens zo bekend en goed waren als Messi

5 december 2023 om 20:26

Lionel Messi is wereldwijd bekender dan bovengenoemde spelers. Michael Jorden speelde in de NBA, een competitie die vooral in het westen goed bekeken is. Wayne Gretzky is een voormalig NHL speler en die competitie is vooral populair in Amerika en Canada. Muhammad Ali was een bokser, dus actief in de vechtsport. Een sport die tijdens zijn carrier in veel landen verboden was, daarnaast waren er in die tijd veel minder televisies. Om nog maar te zwijgen over het aantal mensen wereldwijd. Messi heeft alleen in Azië al één miljard fans. Ik bezoek regelmatig landen zoals China, India, Noord-Korea. En daar is Messi één van de grootste sporters terwijl hij niet eens in één van die landen heeft gespeeld,

5 december 2023 om 20:46

Ah ja, die hordes Messi fans in Noord-Korea!

5 december 2023 om 21:04



@thomas angelo, NBA vooral in het westen? Alleen in China al zijn er 600 miljoen mensen die naar de NBA kijken, 2 keer het inwoner aantal van de USA. Ik geloof niet dat Europa en Australie aan de 400 miljoen kijkers komt. De NBA was begin jaren 90 al ver zijn tijd vooruit door wedstrijden, zowel pre season als officieel, in het buitenland te spelen. Onder andere in Japan en Mexico.

Ik ben trouwens oprecht nieuwsgierig naar wat je doet als je regelmatig naar Noord korea gaat. Moet dan gelijk aan Kim jong un en Michael Jordan ploeggenooit, Dennis Rodman denken

7 december 2023 om 17:57

Ik weet dat er in China mensen naar de NBA kijken, maar zoveel wist ik niet. Ik dacht dat de NBA vooral populair was toen Yao Ming in de NBA speelde.

Ik ben fan van landen die zwaar straffen, ik bezoek die landen met plezier. Noord-Korea is het zwaarst straffende land van alle 196 landen. De criminaliteit is daar ook het meest laag van alle 196 landen. Ik voel mij daar zeer veilig en ga er graag op vakantie. Volgend jaar weer, eerst naar Singapore, China, en vanuit China naar Noord-Korea.

5 december 2023 om 20:41

Hoe kunnen ze minstens zo goed zijn aan elkaar? Het zijn allemaal verschillende sporten??

Ach wat die Messi in deze teamsport heeft laten zien is gewoon buitenaards…Ik ben geen kamp van wie dan ook en Ronaldo is de beste die ik zelf bewust heb meegemaakt na Messi. Ronaldinho de meest sierlijke.CR7/Zidane/Viera in mijn ogen achter Ronaldo. Robben als die gewoon fit was dan was dat de enige die in de buurt kwam (ja ik heb een bril)
Bergkamp/Riquelme/Pirlo/Scholes/Iniesta/Modric/Van Persoe (zo van genoten allemaal). Ook Aguero vind ik een fenomeen als 16 jarige in Madrid en jaren lang zo goed in de PL bizar. Ach joh schieten me nog zoveel toppers door me hoofd maar gelukkig kan ik van elke klasse genieten ongeacht club/nationaliteit.

Pele vast grandioos jammer nooit in Europa. Johan genoeg over gehoord gezien qua beelden maar dat komt voornamelijk uit NL en Barca kant. Is natuurlijke voor zijn tijd een geniale voetballer geweest. Maar juist dat maakt Messi zo knap waar verdedigers topfit en atleten zijn om dan nog zo te shinen is niet normaal. En naast zoveel goals ook zoveel assist en dribbels man die was niet te stoppen gewoon zo goed.

Hoe kun je een prijs winnen over 2023 terwijl je in 2022 al je prijzen won? Dit is overduidelijk weer zo een typische Amerikaanse marketing stunt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren