Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Messi, Piqué en Busquets liepen met Ronald Koeman weg bij FC Barcelona’

Laatste update:

Lionel Messi, Gerard Piqué en Sergio Busquets hadden een uitstekende relatie met Ronald Koeman tijdens diens tijd bij FC Barcelona. Dat vertelt Alfred Schreuder, die destijds assistent-trainer was bij de Catalanen, in gesprek met De Telegraaf. De 51-jarige trainer van Al-Nasr heeft ook Julian Nagelsmann gediend als assistent en kijkt daarom dinsdagavond met bovengemiddelde interesse naar Duitsland – Nederland.

Schreuder was tussen 2016 en 2018 de assistent van Nagelsmann bij TSG Hoffenheim. Daar maakte hij Nagelsmann van dichtbij mee. “Als trainer schroomt zowel Koeman als Nagelsmann er niet voor om van speelstijl te veranderen. Bij Nagelsmann was dat in zijn periode bij Hoffenheim zelfs extreem. We hebben daar in een 4-3-3-, 5-3-2- en zelfs een 3-4-3-formatie gespeeld. Over dat laatste systeem was hij overigens het minst enthousiast.”

Waar het algemeen bekend is dat Koeman een uitstekende band had met Johan Cruijff, is ook Nagelsmann een fan van de visie van de Nederlandse legende. “Voor hem was Cruijff een voorbeeld”, vervolgt Schreuder. “Julian is helemaal gek van de Hollandse School. Vergis je niet, hij is superintelligent en heeft al het mogelijke over Cruijff gelezen en veel wedstrijden van hem als trainer teruggezien. Daardoor is hij op dit moment wereldwijd misschien wel de grootste ambassadeur van het verticale spel. Balletjes breed of terug zijn bijna verboden.”

Schreuder ziet dat beide bondscoaches veel overeenkomsten hebben, maar er zijn zeker ook verschillen. “Julian was een échte veldtrainer die zich vanwege zijn jonge leeftijd het managen van een groep moest aanleren. Ronald was juist dé people manager, die mensen om zich heen zocht om de trainingen te verzorgen. Laat heel duidelijk zijn dat ik daarmee niet zeg dat Ronald géén training voor zijn rekening kon nemen, want de team-tactische trainingen leidde hij en die waren heel goed.”

Koeman nam in Barcelona de programma’s, de jaarplanning en de team-tactische trainingen voor zijn rekening. “Hij haalde me naar Camp Nou voor de trainingen en om, zoals hij dat zei, alles eromheen goed te kunnen managen”, zegt Schreuder. “En dat deed hij super, want hij was extreem goed in de omgang met de sterren. Busquets, Piqué en Messi liepen met hem weg.”

Langer verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten


Schreuder staat sinds november voor de groep bij Al-Nasr uit de Verenigde Arabische Emiraten. Daar verlengde hij onlangs zijn contract tot medio 2025. De in Barneveld geboren trainer stond tot dusver tien officiële wedstrijden langs de lijn. Daarin werd er zes keer gewonnen, twee keer verloren en twee keer gelijkgespeeld.

Schreuder vertrok, net als Koeman, in oktober 2021 bij Barcelona. Enkele maanden later tekende hij een contract bij Club Brugge, dat hij 21 wedstrijden later zou inruilen voor Ajax om als opvolger van Erik ten Hag te dienen. Na 26 duels werd hij de laan uitgestuurd bij de Amsterdammers wegens de tegenvallende sportieve resultaten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Als Schreuder wat zegt geloof ik het bij voorbaat al niet en dat heeft hij aan zichzelf te danken. En door. Barcelona onder Koeman was echt afschuwelijk om te zien. Tactisch klopte er niets van. En ja, ik weet dat hij beperkte middelen had maar dan nog. Sinds zijn tweede termijn bij Oranje krijg ik voor mezelf alleen maar de bevestiging hieromtrent.

26 maart 2024 om 13:31

De kritiek op Koeman is zwaar overdreven.
Bij Barcelona heeft hij beperkte middelen en bij Oranje zijn we ook jaren verwend geweest, maar is de kwaliteit ook niet meer wat het geweest is. Van Gaal zag dat al en heeft de speelstijl aan moeten passen en Koeman doet dat dus ook.
Koeman selecteert vrij logisch, veel logischer dan Van Gaal en de Boer, maar ze pikken er 1 speler uit en die ze dan niet mogen en doen ineens alsof de hele selectie belachelijk is.

Mensen hebben er nog steeds moeite mee dat hij tussendoor vertrok en reageren daarom salty.

26 maart 2024 om 13:39

Nou ja, jaren verwend geweest? Sinds eind 2014 hebben we twee eindrondes gemist en zijn we gestrand in de kwartfinale van een WK (waarin je 80 minuten lang kansloos was) en werden nota bene uitgeschakeld door Tsjechie op een EK (ook zeker niet onterecht). Bovendien hadden we een doelpunt van Bergwijn nodig om niet nog een eindronde te missen. Dat kun je niet verwend noemen.

Verder is zo'n selectie vaak een reden tot klagen, vooral omdat iedereen zo zijn voorkeuren heeft. De selecties vind ik eigenlijk nog niet zo'n groot probleem. Echter is Oranje tactisch los zand. Er zit geen duidelijke lijn in en het gros van de basisspelers renderen niet eens goed, laat staan optimaal. Dat mag je de bondscoach en z'n staf aanrekenen. Daar zit bij mij het 'pijnpunt', want veel van die spelers laten het week in, week uit bij hun clubs wel zien.

Onder Van Gaal en De Boer hebben we in ieder geval nog een paar leuke wedstrijden gezien, al waren die ook best zeldzaam. Onder Koeman hebben ze nog niet 1 wedstrijd gespeeld waarvan ik dacht: "Dat ziet er toch wel goed uit." Dat had ik op voorhand ook weer niet verwacht.

26 maart 2024 om 13:44

@sirius,
Ja, ik bedoel eigenlijk ook dat we tot 2014 verwend zijn met spelers als Sneijder, Robben, Van Persie etc.
Nu hebben we die kwaliteit enkel in de verdediging.

En met je eens dat het tactisch los zand is, maar het is ook niet makkelijk om dat in 2 wedstrijden in 5 maanden voor elkaar te krijgen. Zeker niet als je het systeem toch nog omgooit en er ook verschillende spelers geblesseerd raken.

Ik blijf de kritiek overdreven vinden. Alles wat hij nu zegt of doet wordt negatief opgepikt.

26 maart 2024 om 14:17

Maar waarom krijgen andere landen dat dan wel voor elkaar? Die hebben toch ook last van het feit dat ze 2 wedstrijden per 5 maanden spelen? En daar raken toch ook gewoon spelers geblesseerd? Of ligt het gewoon aan de coach? Ik heb nog nooit een team van koeman tactisch goed zien spelen. Hij teerde zeker in het begin van zijn trainerscarriere vaak op zijn voorganger en na een half/heel seizoen zakte het altijd in elkaar. Later in zijn carrière is hij beter geworden in de topspelers managen, waardoor die teams een beetje konden dragen als de rest van de selectie gelijkwaardig is aan de tegenstander, maar puur tactisch is koeman nooit sterk geweest. Nu ben ik van mening dat mede omdat je maar eens in de paar maanden bij elkaar bent tactiek bij een nationaal team iets minder van belang is dan bij een club, maar tactisch zo slecht zijn als koeman is zelfs bij een nationaal team problematisch. Zeker als je topspelers met enige regelmaat blessures/pijntjes hebben.

26 maart 2024 om 14:39

@blackthought,
" ik heb nog nooit een team van Koeman tactisch goed zien spelen."
Dan had je naar Feyenoord en Southampton onder zijn leiding moeten kijken en ook het oranje dat hij naar de eindronde coachte stond tactisch enorm goed. .

Zeker bij Feyenoord wist hij het tactisch altijd goed neer te zetten, waardoor we met mindere spelers toch weer aardige resultaten haalden na een aantal hele matige jaren.

Dit is bijvoorbeeld een uitspraak van Schaken over Koeman destijds "tactisch was hij niet normaal goed. Hij wist altijd vooraf precies hoe we het beste tegen de bewuste tegenstander moesten spelen. En telkens bleek hij gelijk te hebben."

Taument over hem "schitterend om te zien, vond ik, hoe hij op de vrijdagtraining een tactiek erin stampte waarmee hij op zondag Ajax, PSV en AZ verraste.’
Koeman schroomde niet soms met vijf man achterin te spelen, destijds een noviteit in Nederland en later succesvol gekopieerd door Van Gaal bij het Nederlands elftal op het WK 2014."

Daarbij heeft hij bij Vitesse goede resultaten gehaald, werd hij kampoioen met Ajax en met PSV, kwartfinale CL met Benfica, Europese ticket voor Southampton.
Dat kan echt niet als je er tactisch niks van kan....

"messi, Piqué en Busquets liepen met Ronald Koeman weg bij FC Barcelona"
Helaas voor hen kwam hij ook elke dag weer terug...

Toch had ik het idee dat op het einde alle spelers hem liever kwijt dan rijk waren!

26 maart 2024 om 13:35

Dat was de president. Niet de spelers.

Als ik zo de commentaren lees van medescribenten op dit platform rond interlands van Oranje onder Ronald Koeman vermoed ik dat Alfred Schreuder in deze op weinig bijval hoeft te rekenen.

Tja, allemaal leuk, maar mensen hebben ook ogen. De omstandigheden waren erg lastig, maar het is ook niet zo dat Koeman het zo geweldig deed in Barcelona. Zeker in dat tweede seizoen was het echt niet om aan te gluren.

26 maart 2024 om 13:47

Daarnaast was Koeman vooral aan het billen likken bij spelers als Messi, Budquets en Piqué. Busi, Piqué en Alba die wekelijks onder hem zo slecht waren, daar zij hij dan niks over. En de jonge spelers werden in de media afgemaakt na een slechte bal.

26 maart 2024 om 14:22

Vooral bij Busquets vond ik het verschil heel opmerkelijk om te zien. Onder Koeman speelde hij degelijk, maar tegelijkertijd ging zijn niveau bij de nationale ploeg wel enorm omhoog. Hetzelfde kan je ook zeggen van Eric Garcia. Onder Koeman maar matig, maar onder Enrique bij de nationale ploeg een oerdegelijke verdediger die zelfs Pau Torres op de bank wist te houden. Nu vind ik Enrique ook geen wereldcoach, maar onder hem ontwikkelen spelers zich ten minste. Dat gevoel heb ik dus bij Koeman totaal niet.

T belletje met Suarez 2 jaar geleden of zo, laat wel blijken dat Koeman juist géén peoplemanager is. Wachten op de volgende trein.

26 maart 2024 om 13:50

Bizar hoeveel mensen zo sneu over die trein beginnen. Get over it

Alleen maar meegelift met Koeman en Nagelsmann.

Denk dat beiden een andere assistent zouden nemen als ze terug in de tijd zouden gaan.

26 maart 2024 om 13:58

Waar is dat op gebaseerd? Kan toch een prima assistent zijn?

Ik weet niet of ik dit kan geloven. Messi lijkt mij een speler die nogal z'n wraak gevoelens heeft zoals bij Koeman met Riquelme van duizend jaar geleden. Als je dan ziet hoe Koeman Suarez heeft behandeld, Messi's beste vriend, lijkt mij niet dat ze met hem weg lopen, maar wie weet.

Inzichtvolle benadering: Schreuder is een typisch geval van juiste persoon, verkeerde rol.

Ik denk dat hij zeer goed functioneert in de rol van ondersteunende assistent en vanuit dat oogpunt zijn mening, kennis en inzicht van hem zeer waardevol.

Maar als zelfstandige hoofdtrainer heeft hij niet heel veel uitzonderlijks laten zien, het is allemaal zelfs ondermaats. Jan Wouters heeft dat ook: een prima voetbalpersoon in een ondersteunende rol, maakt nog geen goede eindverantwoordelijke.

Als zodanig moet je bovenstaande beoordelen: hij deelt inzicht over Koeman en Nagelsmann vanuit zijn rol als assistent en niet vanuit hoe het later zelf heeft gedaan als hoofdtrainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren