Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi en Benzema schudden alvast grote naam af voor Men's Best FIFA Award

Laatste update:

Sarina Wiegman en Vivianne Miedema zijn genomineerd voor de 'Best FIFA Football Awards 2022', zo maakt de wereldvoetbalbond bekend. Wiegman is genomineerd in de categorie voor beste vrouwencoach, terwijl Miedema kans maakt op de titel van beste speelster. Grote afwezige bij de mannen is Cristiano Ronaldo, die tot dusver een zeer teleurstellend seizoen kent. Lionel Messi is de topfavoriet om de titel van beste mannelijke speler te winnen, terwijl onder meer Marokko-trainer Walid Regragui kans maakt om uitgeroepen te worden tot beste mannelijke trainer.

Wiegman behoort tot de favorieten om de verkiezing van beste vrouwencoach te winnen. De in Den Haag geboren trainer heeft momenteel de leiding over de Engelse nationale vrouwenploeg en won daarmee de Europese titel in 2022. Naast Wiegman zijn ook Sonia Bompastor (Olympique Lyonnais), Emma Hayes (Chelsea), Bev Priestman (Canada), Pia Sundhage (Brazilië) en Martina Voss-Tecklenburg (Duitsland) genomineerd. In 2017 en 2020 won Wiegman de prestigieuze prijs ook al.

Voor Miedema is haar nominatie voor beste speelster een flinke steun in de rug. De aanvaller van Arsenal scheurde in december haar voorste kruisband, waardoor deelname aan het WK aanstaande zomer bijzonder onwaarschijnlijk is. Miedema kwam voor haar blessure dit seizoen tot zeven treffers en een assist in vijftien wedstrijden. De spits van Oranje kent voor de prijs concurrentie van onder meer Sam Kerr (Australië/Chelsea), Alex Morgan (VS/Orlando Pride/San Diego Wave), Wendie Renard (Frankrijk/Olympique Lyonnais), Keira Walsh (Engeland/Manchester City/FC Barcelona) en Alexia Putellas (Spanje/FC Barcelona). Laatstgenoemde won de eretitel vorig jaar, maar scheurde in juli haar kruisband en miste zo onder andere het EK.

Regragui en Ronaldo
De UEFA maakte tevens bekend wie kans maken op de titel voor beste trainer. Carlo Ancelotti (Real Madrid), Didier Deschamps (Frankrijk), Pep Guardiola (Manchester City), Walid Regragui (Wydad AC/Marokko) en Lionel Scaloni (Argentinië) zijn de genomineerden. De strijd om deze prijs lijkt een stuk competitiever te worden dan die van beste mannelijke speler. Zo won Ancelotti vorig seizoen met Real Madrid de Champions League, schreef Regragui geschiedenis door met Marokko als eerste Afrikaanse land ooit de halve finale van een WK te halen en werd Scaloni wereldkampioen.

Bij de genomineerden voor beste mannelijke speler is Ronaldo de grote afwezige. De Portugese superster kent een bijzonder moeizaam seizoen. In de eerste seizoenshelft kwam hij amper aan de bak bij Manchester United, terwijl hij tijdens de knock-outfase op het WK met Portugal naar de bank werd verdreven. Ronaldo maakt vermoedelijk later in januari zijn debuut voor Al-Nassr, waar hij na het WK naar trok. Lionel Messi is de grote favoriet om de titel voor beste mannelijke speler te winnen. De Argentijn maakte in december zijn droom waar door het WK met zijn land te winnen. Messi was dat toernooi geregeld beslissend en trof liefst zeven keer doel in Qatar, waarvan twee in de finale tegen Frankrijk. Ook Ballon d'Or-winnaar Karim Benzema lijkt na het winnen van LaLiga en de Champions League een belangrijke kandidaat, al miste de Fransman het WK.

Alle genomineerden beste mannelijke speler:
Julián Álvarez (Argentinië/River Plate/Manchester City), Jude Bellingham (Engeland/Borussia Dortmund), Karim Benzema (Frankijk/Real Madrid), Kevin De Bruyne (België/Manchester City), Erling Haaland (Noorwegen/Borussia Dortmund/Manchester City), Achraf Hakimi (Marokko/Paris Saint-Germain), Robert Lewandowski (Polen/Bayern München/FC Barcelona), Sadio Mané (Senegal/Liverpool/Bayern München), Kylian Mbappé (Frankrijk/Paris Saint-Germain), Lionel Messi (Argentinië/Paris Saint-Germain), Luka Modric (Kroatië/Real Madrid), Neymar (Brazilië/Paris Saint-Germain), Mohamed Salah (Egypte/Liverpool), Vinícius Junior (Brazilië/Real Madrid).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is ook niet zo vreemd dat ronaldo niet wordt genomineerd zelfs de spits van Anston villa kent nog een beter seizoen dan hem. (Geen haat naar ronaldo het was een fantastische speler met een top carriere) Ik vind dat Messi het verdient en fantastische seizoen en Wereldbeker en dat op je 35!

12 januari 2023 om 21:28

Laten we het eerlijk houden en de wk-winst niet laten meetellen. Er is maar 1 die deze award verdiend: benzema. Het is überhaupt een schande dat mensen willen beweren dat benzema hem niet verdiend.

12 januari 2023 om 21:35

"Laten we het eerlijk houden en de wk-winst niet laten meetellen." Uh, in welk paralel universum is het eerlijk om het belangrijkste toernooi op aarde maar even voor het gemak niet mee te tellen? Karim Benzema ook een fantastisch jaar gekend hoor, begrijp me niet verkeerd. Het gaat absoluut tussen hem en Messi wat mij betreft (edit: en Mbappe kan je inderdaad ook in de discussie betrekken) en ik zou er ook niet raar van opkijken als Benz er met de prijs vandoor gaat. Maar er is niks eerlijks aan jouw voorstel, sterker nog: het is juist zeer subjectief..

12 januari 2023 om 21:40

Tussen hem en Messi, kom op jongens, zijn we die andere Fransman vergeten?
Die moet hem winnen, en niet Messi die in het zadel is geholpen met die dubieuze penalty’s

12 januari 2023 om 21:48

Als je de penalty’s van Argentinië dubieus vond dan waren die van Frankrijk ook dubieus.

Verder zou je natuurlijk inderdaad Mbappe mogen betrekken in dit gesprek, is namelijk bij de meeste goals betrokken over het jaar gezien.

12 januari 2023 om 22:10

Jij bent compleet van het padje met zo een uitspraak.Laten we het WK niet meetellen even het belangrijkste toernooi in de voetbalsport dat maar 1x om de 4 jaar word gespeeld vergeten.

12 januari 2023 om 22:12

Je kan het ook van de andere kant bekijken

13 januari 2023 om 07:47

@realxiiimadrid Als we heel eerlijk zijn laten we gewoon maar elke jaar de Gouden bal aan Messi geven. Elke blinde kip ziet dat hij toch de allerbeste is. Als je de resultaten erbij wilt gaan halen laten we hem dan ook maar aan Messi geven goed?

13 januari 2023 om 10:19

@robdapo1 op basis van wat moet Mbappe hem winnen? Heeft in de CL geen extreem bijzonder jaar gehad, in Ligue1 worden al zijn goals voorbereid door Messi en Neymar. De wedstrijden zonder hun waren toch wel een stuk lastiger en in de finale was hij dramatisch, verbaasd me hoe mensen hem na die finale ophemelden. Heeft op die mooie goal en misschien 2 acties na helemaal niks laten zien, ja hij kreeg nog twee cadeautjes. Maar verder, nee..

12 januari 2023 om 22:39

Messi heeft te weinig gewonnen en heeft slechte statistieken om deze prijs te kunnen winnen. Heel mager jaar van hem:
- WK winst
- MVP WK
- 10 g/a WK (7 goals en 3 assists)
- Finalissima winst (strijd tussen EU kampioen Italie en Copa winnaar Arg)
- Frans kampioen
- Franse Supercup winst
- 68 g/a (35 goals en 33 assists in 49 wedstrijden

Als je dit ziet maakt Messi geen schijn van kans.

1.Messi
2.Benz
3.Mbappe
4.modric
5.Vinicius junior

12 januari 2023 om 21:16

Mee eens alleen ik zou alleen de bruyne in de top 5 zetten

12 januari 2023 om 21:20

Bruyne kent een zwak WK en in de CL op belangrijke momenten laten weten. Hoort zeker nooit in top 5...

12 januari 2023 om 21:22

1. Messi
2. Haaland
3. Mbappe
4. Lewandowski
5. De Bruyne

12 januari 2023 om 21:53

Benzema niet in je top-5 zetten is gewoonweg lachwekkend, Martijn R. Je doet je status op VZ weer eer aan hahah. Top-3 lijkt me (in willekeurige volgorde) overduidelijk uit Messi, Benzema en Mbappe te bestaan. Voor alle 3 zijn wel argumenten voor de winst aan te dragen, andere spelers staan op gepaste afstand van deze drie afgelopen kalenderjaar.

13 januari 2023 om 01:02

Excuses dat je het niet eens bent met mijn mening...

13 januari 2023 om 08:28

Hoef je je niet voor te excuseren hoor, het is algemeen bekend dat er onder de Barca en Real fans op VZ een vrij groot aantal leden is waarbij vaak geen vleugje objectiviteit te bespeuren is. Jij bent er daar ook eentje van haha.

12 januari 2023 om 21:23

Ja man messi 8 maanden nergens, wint een wk ja nr 1 hoor! 🤦 Hij zat niet eens in de 30 man lijst voor de Balon dor! Lachwekkend!

12 januari 2023 om 21:24

Sociofan, hoe zie jij dat Messi 8 maanden nergens was? Is na Mbappe bij de meeste doelpunten betrokken in het gehele jaar.

12 januari 2023 om 21:28

Zegt meer over het lijstje van de Ballon dor toch? Of vind jij Messi niet bij de 30 beste spelers ter wereld horen?

12 januari 2023 om 21:28

Dit is wel een vreemde reactie socio.. als wat Mick zegt klopt, weerlegt hij je argument. Je bent niet nergens als je op 1 na meest betrokken bent bij doelpunten in een geheel jaar. Dat is simpelweg onzin.

12 januari 2023 om 21:28

Ik stel je alleen maar een vraag hoor. De statistiek die ik je voorleg negeer je dan voor het gemak.

Wat mij betreft wint Benzema hem, want die heeft de ballon d’or 2022 ook gewonnen. Jammer van je reactie.

12 januari 2023 om 21:39

De ballon dor ging over seizoen 21/22 dus het WK niet meegerekend die is namelijk meegerekend voor dit seizoen 22/23.Deze fifa prijs is vanaf augustus 21 tot 18 december 22 dus tot het einde van het WK.Waarom zou Messi deze niet kunnen winnen??45 goals en 34 assists in 74 wedstrijden over deze periode waarin die 4 grote prijzen heeft gewonnen waaronder het WK en de gouden bal van het WK.En of je het nu leuk vind of niet maar het WK is de grootste maatstaf in het voetbal al lang voor Messi was geboren daarom dat Modric ook de ballon dor heeft gewonnen in 2018 en terecht!!

12 januari 2023 om 21:51

@eminem

Modric won hem omdat Real de titel en de CL won en hij Kroatië een land dat voor Modric nog nooit een halve final gehaald heeft naar de finale leidde waarbij hij als 35 jarige de meeste kilometers heeft gemaakt van alle spelers.

Compleet ander verhaal dan bij Messi.

12 januari 2023 om 21:54

Messi kant een slecht seizoen die hoort er niet in te staan... Benzema hoort hem te winnen. Waarom kunnen ze nooit objectief zijn..

12 januari 2023 om 21:58

Modric won helemaal geen titel dat jaar.Barca won de dubbel dat jaar en Real de CL.En het is gewoon een feit dat Modric die ballon dor heeft gewonnen door het WK en Modric was geen 35 maar 32 bijna 33 op dat WK.Dus kom met feiten aub in plaats maar wat te roepen!En waarom is Messi een compleet ander verhaal???Heeft met Argentinië 2 grote prijzen gewonnen en met PSG de titel.En als je gaat zeggen dat Messi geen aandeel heeft gehad in die titel van PSG dan stoppen we hier meteen met de discussie.

12 januari 2023 om 22:14

Je zou maar bij bijna 80 goals (!) direct betrokken zijn in de tijdspanne waarover deze prijs gaat; kampioen worden, wereldkampioen worden, MVP zijn op het WK. En dan stelt iemand gewoon doodleuk "hij kent een slecht seizoen". Hahaha, koekoek!! xD

12 januari 2023 om 22:39

Nou volgens mij wordt deze prijs uitgereikt over 18 maanden geloof ik, kan het mis hebben, maar als we naar dit seizoen kijken of naar afgelopen jaar 2022, heeft Messi toch iets van 35 goals en 30 assists, hij heeft inderdaad minder gepresenteerd kwa stats voor 2022, maar we weten allemaal dat Messi altijd bij de beste spelers hoort en dat heeft hij toch weer mooi laten zien na de ballon dor.

Is aan de lopende band gaan scoren en assists gaan geven om ook maar even beslissend te zijn op het Wk en hem te winnen. In welke wereld zou Messi hem niet verdienen?

12 januari 2023 om 22:39

Ja het is gewoon lachwekkend maar dat vele hier Messi moe zijn is ook wel duidelijk.En dat nu net Argentinië Nederland heeft uitgeschakeld helpt ook niet echt op deze site😂

12 januari 2023 om 22:40

In 1998 heeft Kroatië wel de halve finale gehaald.

12 januari 2023 om 22:42

Aqua1

We nemen jou al een hele tijd niet meer serieus maar Messi verdiend toch gewoon om genomineerd te worden, jij leeft nog in begin 2021, Messi heeft gewoon uistekend gepresenteerd met 35 goals en 30+ assists in 2022, en het Wk gewonnen, kampioen geworden al is dat geen prestatie volgens vele, Wk is toch de ultieme prijs en daarin was Messi de belangrijkste schakel, is niet lastig om toe te geven. Maar wie kent wel een heel goed seizoen dan dat die boven Messi moeten eindigen?

Marokkaanse trainer of de Argentijnse trainer mag hem winnen. Beiden een prestatie van formaat afgeleverd.

12 januari 2023 om 21:10

Ancelotti?

12 januari 2023 om 21:34

Ancelotti is ook een redelijke optie inderdaad. Denk alleen zelf dat ze het WK heel zwaar laten meewegen in deze prijs en dat Scaloni dus een grote kans maakt.

12 januari 2023 om 21:40

Ja dat gok ik ook. Is ook zeker begrijpelijk natuurlijk. Al vond ik Psg, Chelsea, City en Liverpool verslaan en de zoveelste CL winnen ook wel een topprestatie.

12 januari 2023 om 21:44

Mee eens hoor daarom is Ancelotti een zeer levensvatbare optie. We shall see.

13 januari 2023 om 01:01

@Mick00 Volgens die theorie zou elke trainer die het wk wint, deze prijs krijgen.

12 januari 2023 om 21:40

Het is toch een prijs over het hele jaar 2022 als ik me niet vergis? Bondscoach presteert maar 2 a 3 weken..

12 januari 2023 om 21:45

Heeft ook, al zal het je niks uitmaken, de finalissima gewonnen. Ook heel het jaar ongeslagen geweest tot aan het WK.

12 januari 2023 om 21:56

Zou mooi zijn voor Walid Regragui kampioen geworden in de Marokkaanse competitie en de champions league van Afrika gewonnen met een club die weinig budget heeft, en dan met het Marokkaanse elftal 4e worden van de wereldkampioenschap wat nooit eerder was gebeurd. Maar ik denk dat Scaloni m gaat krijgen omdat hij uiteindelijk het wk heeft gewonnen.

Ik ben een grote messi fan maar 2022 is toch voor benzema messi gaat hem volgend jaar winnen,ze kijken nu toch na het seizoen ipv kalenderjaar?

12 januari 2023 om 21:12

Bij Fifa the best kijken ze geloof ik nog naar kalenderjaar (waarom weet ik ook niet). Maar de Ballon d’or is wel over het seizoen 22/23, dus daar is hij wel echt de dikke favoriet.

12 januari 2023 om 22:29

Nee de fifa best 22 gaat over augustus 21 tot eind december 22 dus anderhalf jaar.Speciaal met 4 maanden verlengd voor het WK omdat het WK nu in december werd gespeeld in plaats van de zomer.Dus de volgende Fifa best 23 zal gaan vanaf eind december 22 vlak na het WK tot eind december 23 denk ik.

12 januari 2023 om 23:23

Oké dan maakt messi een grote kans aangezien benzema niet veel heeft laten zien sinds hij de ballon dor heeft gewonnen

Tja, de FIFA heeft er alles al aan gedaan om Messi aan een Wereldtitel te helpen, dus laten we hem deze prijs ook maar weer cadeau doen.

Ik was ooit een Messi fan, en kijk nog graag naar filmpjes van Messi in zijn hoog tij dagen. Maar iemand die 80 minuten over een veld wandelt kan in mijn ogen nooit de beste speler ter wereld zijn.

12 januari 2023 om 21:25

Wie is dan nu volgens jou de beste speler? Ik gok dat je Mbappe wil noemen.

Leuk staatje: Messi maakte meer meters dan Mbappe op het WK en dat is haast onmogelijk.

12 januari 2023 om 21:59

@mick

Context telt wel. Ik dacht ik fact check je even.

Messi has walked the most out of any player from the 53.11km he has covered.

He has walked a whopping 30.61km, meaning he has walked 57.64 per cent of the time on the pitch at the World Cup.

Mbappé follows him in second spot, having strolled around for 22.85km from his 44.54km covered, which equates to 51.31 per cent walking time.

Messi heeft meer meters gemaakt dan Mbappe maar heeft er ook veel meer letterlijk gelopen.

12 januari 2023 om 22:04

Dan heeft Mbappe dus wel heel erg veel stilgestaan he. Of is dat beter?

Messi heeft dus zo’n 10 kilometer meer gemaakt, alhoewel wandelend. Doet niks af aan mijn statement, eigenlijk draagt het juist bij.

12 januari 2023 om 22:49

@mick00: Het zou fijn zijn dat wanneer je een vraag stelt je niet zelf al een antwoord gaat geven.

Ik zou de prijs gunnen aan Benzema. En misschien niet alleen op basis van dit jaar, maar ook op basis van het feit dat hij al jarenlang bij Real Madrid op hoog niveau presteert.

12 januari 2023 om 22:55

Laat het nou net een prijs zijn die niet gaat over het presteren op lange termijn.

Verder prima mening toch. Benzema heeft een geweldig 2022 gehad, en dan met name 2021/2022 zeg maar. Zou een terechte winnaar zijn op basis van prijzen, maar is natuurlijk niet de beste voetballer van de wereld.

12 januari 2023 om 22:02

Messi wandelt zijn hele carrière al, dus de rest van z'n prijzen was onterecht?

12 januari 2023 om 22:46

Swaap

Grappige is dat hij Argentinië wandeld wereldkampioen maakt en mensen zeggen nog dat het corrupt is of doorgestoken kaart, hij is gewoon beslissend geweest en fundamenteel voor het spel van Argentinië

12 januari 2023 om 22:56

Welke speler speler rent er 90 minuten? Noem mij er eentje?

Het gaat me er om dat Messi het overgrote gedeelte van de wedstrijd wandelt. Bij balverlies zet hij nooit druk om de bal terug te veroveren.

13 januari 2023 om 22:27

Hoeveel druk hij heeft gezet dit WK, dan heb je gewoon niet naar Argentinië gekeken. Alvarez heeft maniakaal druk gezet, maar Messi kon er ook wat van.

14 januari 2023 om 01:01

Ik ben zo'n 10 jaar geleden bij een wedstrijd van Barça geweest en natuurlijk let je dan extra op Messi maar ook toen wandelde die de hele wedstrijd.

En tuurlijk rent niemand een hele wedstrijd maar ik denk da Messi per wedstrijd ongeveer 3 km wandelt ofzo.

Hoe kan je van niet genomineerd worden voor de top 30 beste voetballers en dan ineens deze prijs winnen. Alleen omdat het Messi is. Onzin!

12 januari 2023 om 21:25

Dat zegt echt genoeg gewoon.

12 januari 2023 om 21:27

Omdat deze prijs over het jaar 2022 gaat. De gouden bal keken ze naar het seizoen 2021-2022. Daar heeft Messi niet veel gepresteerd, waardoor hij niet bij top 30 zat. Natuurlijk hoorde hij bij de top 30. Dat was onzin.

12 januari 2023 om 21:38

Ja en in 2022 is Benzema nogsteeds de betere, de cl telt nogsteeds mee, de la liga titel, la Liga topscorrer, cl topscorrer!

12 januari 2023 om 22:14

En toch is een WK winst prestigieuzer dan La Liga of CL. Daarnaast is Messi in 2022 bij meer doelpunten betrokken dan Benzema, dacht ik uit mn hoofd.

12 januari 2023 om 22:44

Cl niveau is hoger dan het wk niveau en dat weten we allemaal en dat weet jij zelf ook!

12 januari 2023 om 22:49

Yassinwest12

Dus jij vindt dat het Wk niet zwaar moet meetellen of minder zwaar dan La Liga en de CL?

CL is zeker een hoger niveau, maar kwa intensiteit ligt het toch gewoon gelijk.

12 januari 2023 om 23:15

Yassin waar heb ik het over niveau? Prestigieus is niet een ander woord voor niveau.

12 januari 2023 om 23:35

Nou Benzema was toch de beste op het hoogste niveau van voetbal? Wat begrijpen jullie niet?

13 januari 2023 om 09:59

Was, inderdaad, in de periode die voor de ballon dor telt. Nou ja, de beste voetballer was die toen ook niet, maar daar kijkt de ballon dor eigenlijk nooit naar. Maar dit is een langere periode, waarin hij is ingehaald.

Messi wint dit natuurlijk, daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn om te weten dat Infantilo hem ook dit cadeau doet.

12 januari 2023 om 21:36

Flauw gast, als het een (ex) Madrileen is, had je het ongetwijfeld verdiend gevonden, sneu.

12 januari 2023 om 21:48

De beste van 2022 was Benzema, als je dat niet weet dan heb je het afgelopen jaar geen voetbal gekeken. Maar wees blij joh, Messi wint hem toch wel.

12 januari 2023 om 22:00

Maar rm, het argument dat Messi het eerste half jaar slecht was gaat niet echt op, want dat was het eerste halve seizoen van 2021/2022. Die valt grotendeels in 2021.

Messi heeft 35 doelpunten gemaakt en 30 assists gegeven. Je kan dus gewoonweg niet stellen dat Messi niet genoemd zou moeten worden.

Verder zou ik het ook terecht vinden als Benz zou winnen, maar zo zwart wit als jij het schetst is natuurlijk door een wel heel witte bril gezien.

13 januari 2023 om 01:55

Ik heb ook niet gezegd dat Messi slecht was Mick00, dat was hij zeker niet. Maar Messi heeft wel vaker de prijs van de beste gekregen op een manier die je alleen maar kan doen schaterlachen, zoals toen hij door Chili werd verslagen in de Copa America en door Duitsland op het WK. Ook toen waren er een aantal spelers beduidend beter dan hij. En in 2022 was Benzema gewoon de beste van allemaal. En die witte bril? Als Benzema voor Spartak Moskou, Bayern Munchen, Barcelona of Scunthorpe United had gespeeld had ik exact hetzelfde gezegd.

12 januari 2023 om 21:52

Ben er bang voor. Terwijl Benzema de enige is die hem verdiend dit jaar. Heel constant gepresteerd. En zijn club aan meerdere prijzen geholpen.

12 januari 2023 om 23:30

Heel constant gepresteerd hahaha. Is van een klif afgevallen sinds het begin van huidige seizoen.

Z'n CL run was wel legendarisch eerste helft van het jaar.

14 januari 2023 om 02:31

8 goals in 9 LaLiga-wedstrijden? Gewoon vaak geblesseerd geweest.

benzema of messi, is voor mij om het even. beide zeer belangrijk voor hun team/land.
allebei een heel mooi 2022 gekend, op verschillende vlakken.

12 januari 2023 om 22:05

@oreely

Kan toch niet begrijpen dat het om het even is. Benzema schoot echt alles overhoop vorig jaar. Topscorer La Liga, titel La Liga, topscorer CL, titel CL. Ik ga niet zeggen dat Messi slecht was maar zeker het eerste deel van het seizoen vrij matig en daarna ook niet enorm belangrijk en zelfs vrij afwezig tegen Real zelf dat PSG uitschakelde.

Het WK was hij zeker goed, maar ook dat viel uiteindelijk mee. Maar 2 velddoelpunten, 57ste plaats qua schot conversie en de enige dingen waarin hij in de top 3 stond waren statistieken als aantal schoten.

Ook in keypasses bijv was hij zeker in de top, maar had zijn ploeggenoot Di Maria er even veel, Enzo Fernandez er 1 minder en nog 5 spelers even veel of meer.

Nogmaals was zeker goed, maar uitzonderlijk goed is een 2de.

12 januari 2023 om 22:16

En Messi is betrokken bij 65 doelpunt in 2022, is kampioen en heeft wk gewonnen. Om het even dus. Eerste deel van het seizoen was in 2021, dat telt niet mee voor deze prijs. Deze prijs is voor 2022.

12 januari 2023 om 22:31

Knap dat je zo diep in de statistieken duikt maar iets simpels als het aantal velddoelpunten blijkbaar nog niet eens goed hebt. Hij maakte 3 veldgoals (en gaf daarnaast nog 3 assist en benutte 4 penalties). Direct betrokken bij 10 goals in 7 duels op een wereldkampioenschap. Letterlijk ieder duel doorslaggevend geweest. Zowel in de kwartfinale, de halve finale als de finale steeds bij twee doelpunten betrokken. Je kunt echt lullen tot je een ons weegt maar als je niet kunt beamen dat Messi gewoon een uitstekend WK heeft gespeeld dat heb je echt een plaat voor je kop waar je u tegen zegt. Edit: Key passes had ie er ook de meeste van het toernooi overigens (21, gedeeld met Griezmann, bron: fbref). Weet niet waar jij je cijfers vindt maar er klopt niet veel van zo te zien.

12 januari 2023 om 22:51

Messi was juist de beste speler in de return tegen Madrid, het was slecht dat hij de penalty miste en dat er domme fouten werden gemaakt door Donna, en Marquinhos.

Maar Messi speelde gewoon goed tegen Madrid vooral in het Bernabeu, maar iedereen zegt altijd hij was slecht omdat ze verloren maar die vlieger gaat niet op.

12 januari 2023 om 22:57

Herronnis44

Huh maar 2 veld doelpunten? Ik denk dat je de goals nog maar eens terug moet kijken, hij heeft er namelijk 3 gemaakt,

Kwa assists was hij wel de beste, want die assists die hij gaf op Alvarez vs Kroatie zou ook aan hem moeten toegekend worden. Maar goed, hij wint het Wk en dat is minimaal gelijkwaardig aan de CL en wat mij betreft een grotere prestatie dan de CL winnen, ondanks dat Benzema natuurlijk geweldig was in de CL en ook topscoorder was in zowel La Liga als in de CL. Het Wk is eens in de 4 jaar en die gaat zwaarder meetellen, wint die prijs nog met Argentinië vs Italië, het kan zomaar naar Benzema gaan maar Messi verdiend hem zeer zeker.

12 januari 2023 om 23:43

Messi had 3 velddoelpunten. En alledrie beslissend.

Benzema was ook nergens tweede helft van het jaar.

Benzema speelde helaas geen wk, anders had ie met overmacht gewonnen, nu door winst van Messi zal hij hem wel winnen.. 1. Messi, 2. Mbappe, 3. Benzema

Het zal sowieso wel tussen Messi en Benzema gaan, met wellicht Mbappe er nog bij. Benzema zal vooral teren op zijn fantastische tweede seizoenshelft eerder dit jaar en zijn fenomenale prestaties in LaLiga en de Champions League. Echter is het de tweede helft van 2022 na de zomerstop wel wat minder. Bij Messi is het juist weer omgekeerd. 21/22 uiterst zwak, maar het begin van 22/23 was Messi juist weer heerlijk bezig, met als kers op de taart de WK winst waar hij toch wel de absolure ster was. Ik hoop natuurlijk op Big Benz, maar denk wel dat het uiteindelijk Messi wordt vanwege het WK.

Qua Coaches vind ik het wat moeilijker. Ik hoop natuurlijk op Don Carlo waarbij Scaloni natuurlijk ook dankzij het WK goede kans maakt. Maar ik zou het Walid Regragui het toch wel echt gunnen. Fantastisch wat hij bij Marokko voor elkaar heeft gekregen in zeer korte tijd. Zou absoluut niet onrechtvaardig zijn

12 januari 2023 om 22:18

Wastrum eerste objectieve reactie van een Madrid fan hier vanavond onder dit topic. Mensen wijzen naar het deel van seizoen 2021/2022 maar dat deel waar Messi zwak was, was in 2021 dus dat telt helemaal niet mee. Benzema en Messi allebei favoriet, wie hem ook wint zou absoluut terrecht zijn.

12 januari 2023 om 22:21

Ik zou het Benz ook wel gunnen of Mbappe.Alle 3 een geweldig jaar alleen het WK blijft natuurlijk de Holy Grail van het voetbal.

Mag ik even wat kritiek uiten op dit artikel, "Messi was geregeld beslissend?" Hij was keer op keer beslissend, groepsfase, en daarna achste tot de finale alleen maar beslissend geweest.

Verwacht ook dat hij deze prijs in de wacht sleept al zal het me vrij weinig boeien mocht dit niet zo zijn zolang dan maar een waardige speler hem krijgt, voor de beste trainer hoop ik dat Scaloni hem wint, wat een trainer, eerst met de Copa en vervolgens met het Wk, en heeft een prachtige vecht machine gemaakt van dit Argentinië, wat een intensiteit en wil om te winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren