Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Menzo haalt zoon Wamberto binnen: 'Je kan mij vergelijken met mijn vader'

Laatste update:

Lierse SK is druk bezig met de selectie voor het nieuwe seizoen. De werkgever van hoofdtrainer Stanley Menzo haalde al diverse nieuwelingen binnen en heeft zich donderdag ook versterkt met Wanderson, die is overgenomen van Beerschot. De vleugelaanvaller is de zoon van voormalig Ajacied Wamberto, die in zijn actieve loopbaan zelf ook jarenlang op de Belgische velden speelde.

De achttienjarige Wanderson trainde al een tijdje mee bij Lierse en heeft donderdag voor twee jaar getekend, met een optie voor een extra jaar. "Ik ben heel blij om bij Lierse te kunnen tekenen, dit is voor mij een nieuw begin in een andere omgeving", zei de aanvaller. "Qua spelstijl kan je mij vergelijken met mijn vader. Hij geeft me ook regelmatig tips, waardoor ik mezelf kan verbeteren. Ook bij Lierse wil ik onder deze technische staf hard werken zodat ik een goed seizoen kan doormaken."

Naast de werkgever van Menzo kwam ook de werkgever van John van den Brom donderdagmiddag met nieuws: Anthony Vanden Borre blijft Anderlecht trouw. De verdediger annex middenvelder speelde al sinds januari voor de Belgisch landskampioen, waar hij zijn loopbaan nieuw leven in wil blazen. Vanden Borre heeft zijn aflopende contract nu met twee jaar verlengd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Hij gaat ook belangrijke buitenspeldoelpunten scoren?

20 juni 2013 om 18:14

Ha ha ha, dit is best wel een zielige reactie weet je dat....
Laat ik maar niet beginnen over jou geliefde club

on:

Ben zelf een groot fan geweest van Wamberto, dus als hij zegt dat je hem met zn vader kan vergelijken ben ik nu al fan van hem! Ben benieuwd wat hij gaat presteren daar.
Betekend dit ook dat Wamberto nog altijd in België zit? Anders zal zijn zoon wel bij een club terecht komen van het land waar hij zit.

20 juni 2013 om 18:55

Als ik me niet vergis was hij twee jaar terug jeugdtrainer bij een ploeg uit eerste. Waar hij nu zit, weet ik niet. Maar twee jaar geleden heeft hij zijn spelersloopbaan afgerond. (tenzij hij terug is naar Brazilië ofzo. (Ik heb daar nog met hem af en toe getraind, en ik weet van het bestuur dat hij niet meer naar een andere ploeg in België is gegaan)

Deze zoon van Wamberto ken ik niet echt, zijn andere zoon, Danilo, die ken ik wel.

Danilo werd bij Ajax gezien als een groot talent, maar doordat hij daar niet veel kans had om doordat Martin Jol destijds niets met de jeugd deed, vertrok hij naar Standard Luik.

Daar heeft hij twee jaar gespeeld, maar daar kwam hij uiteindelijk ook maar tot drie wedstrijden en nu speelt hij inmiddels sinds de zomer van 2012 in Oekraïne bij Metalurh Donetsk, waar hij juist wel elke week speelt, want in z'n eerste seizoen heeft hij meteen 35 wedstrijden gespeeld en daarin 1x gescoord.

Misschien dat Wanderson het wel goed doet en toch nog 'n iets betere carrière dan z'n broer kan krijgen.

20 juni 2013 om 17:27

Wat overigens zonde was, want Danilo kon wel degelijk goed voetballen.
Ik wist overigens niet dat hij in Oekraïne speelde nu.
Ben wel benieuwd hoe zijn jongere broertje het gaat doen.

20 juni 2013 om 18:14

Zo te lezen niet zo gek dat Jol hem niet opstelde...

20 juni 2013 om 18:44

@ Vossing,

Hij had echt talent en heeft het nu nog steeds, hij is juist weggegaan omdat Martin Jol niks deed met de jeugdopleiding.

Daarna ging hij naar Standard Luik, alleen daar had hij het pech dat het op dat moment zo'n chaos was bij Standard Luik, want er werden in zijn tijd 'n paar trainers ontslagen, de resultaten waren slecht, het spel was slecht en de sfeer in de groep zelf was destijds ook niet goed.

Hij heeft bij Ajax en Standard gewoon pech gehad doordat Jol niks met de jeugd deed en bij Standard doordat het op dat moment zo'n chaos was, als dat allemaal goed zou gaan, dan had hij nu 'n hele andere carrière.

Kan hij ook niet buitenspel staan?

20 juni 2013 om 17:24

verassend.. namens een Utrecht fan.

21 juni 2013 om 00:57

Ach was een inkoppertje...

Maar ik heb er mee leren leven na al die jaren hoor.

Het echt interessante nieuws staat natuurlijk in de laatste alinea Ik vraag me af of dit betekent dat Anderlecht met Gillet en Van den Borre als enige opties op de rechtsback aan het seizoen gaat beginnen. Dat gaat wat worden in de Champions League...

20 juni 2013 om 17:26

Wat bedoel je daarmee? Van den borre is - wanneer hij zin heeft - de beste rb van belgië..

20 juni 2013 om 17:29

Van den Borre is, als hij zijn talent volledig benut, veruit de beste rechtsachter die België heeft, laat staan de Belgische competitie. Krijgt hopelijk eindelijk eens zijn verstand, zodat hij zijn potentieel kan waarmaken. Het feit dat Anderlecht hem toch een contract gegeven heeft moet toch zijn dat hij het afgelopen half jaar inzet getoond heeft bij de beloften. Het is misschien een risico om te nemen, maar als hij het waarmaakt, heeft Anderlecht echt wel een goede rechtsachter

20 juni 2013 om 17:39

Wel, ik hoop voor de Belgische nationale ploeg dat hij goed presteert en het niveau van de CL aan zal kunnen. Dan kan hij mee Brazilië, want hij is nu echt een moderne RB. Dat is tenminste als hij zijn hoofd bij het voetbal kan houden. Hopelijk geeft Anderlecht hem net zo'n gepaste begeleiding dan dat ze met Mbokani hebben gedaan. Dan zie ik het nog goed komen, want Dieu was ook nooit het schoolvoorbeeld van een professional.
(Ik vind het wel leuk dat Menzo onze nieuwe trainer is, nu verschijnt er op deze site plots veel nieuws over Lierse. Niet dat het iemand interesseert )

20 juni 2013 om 20:47

Dat zegt iedereen, maar ik weet niet waar dat op gebaseerd is. Gillet speelde in de eerste groepsmatch van de CL vorig jaar op AC Milan rechtsback, en kreeg de dag erna in la Gazzetta de hoogste score (ik denk een 8/10). Hij speelde toen echt super. Ok, in de thuismatch tegen Milan maakte hij ook een foutje net na rust, maar dat is typisch Gillet: vaak nonchalant. Maar als hij geconcentreerd is, vind ik hem echt een toprechtsachter.

En VDB is altijd een risico, dat weet je nu eenmaal. Als die ook maar 80% zijn niveau haalt, zou ik er niet aan twijfelen. Zelfs niet in de CL. Al had ik, Anderlecht zijnde, altijd Wasilewski behouden voor volgend seizoen. Kan zowel rechtsback als centraal spelen, en op beide posities komt Anderlecht nu eigenlijk iemand tekort.

21 juni 2013 om 00:11

4 reacties op mijn post en in alle 4 gaat het van "als dit" en "als dat". En dat is precies wat ik daarmee bedoel: kan meevallen, maar voor hetzelfde geld valt het dik tegen. Laat ons eerlijk zijn: hoeveel goede wedstrijden heeft Vanden Borre de laatste pakweg 3 jaar gespeeld? Een stuk of 5 misschien? Het is een gok, net zoals Gillet als rechtsback een gok is. Hij heeft er zeker zijn verdiensten, absoluut waar, maar die foutjes komen steeds terug als het niveau omhoog gaat.

21 juni 2013 om 08:29

@stakkevdb: natuurlijk, maar dat is met elke speler zo: het kan altijd meevallen of tegenvallen. In ieder geval zie ik liever een Gillet of VDB op de rechtsback dan een Wasilewski. Die jongens kunnen tenminste nog mee de opbouw verzorgen, ook een gezonde drang naar voren. Gillet scoort dan nog eens minimaal een keer of zes per seizoen, ook niet onbelangrijk. Ik vind trouwens dat het bij Gillet net omgekeerd is: in de topmatchen staat hij er (kijk ook bv. naar zijn prestaties bij de Rode Duivels) omdat hij dan sowieso op en top geconcentreerd is. Het is net in de minder belangrijke wedstrijden dat hij zich niet volledig kan focussen.

Probleem is misschien dat VDB en Gillet teveel hetzelfde type zijn: alles of niks. Daarom had ik altijd Wasyl gehouden, die is verdedigend secuur en haalt altijd een 6/10

Welkom bij Lierse, Wanderson.
Echt een vinnige speler. Ben benieuwd hoe Menzo het gaat doen. Het lijkt erop dat hij toch echt serieus met de jeugd wil gaan werken. Ik hoop dat hij zijn kansen krijgt, heeft al leuke dingen laten zien. Kan een goede speler zijn voor de club. Niet absolute top, maar moet dit niveau toch zeker aankunnen.
(wat zijn vader betreft, echt een leuke man. Heb er nog 1 jaar met getraind, toen hij zwaar aan het uitbollen was, schepte niet op over het feit dat hij een grote speler is geweest. Over zijn periode in Nederland weet ik niet zo veel. Wat is het met die buitenspelgoal?)

20 juni 2013 om 18:06

Hij maakte in de finale van de Amstel Cup, de voorganger van de Knvb beker, de gelijkmaker tegen FC Utrecht waarna Ibrahimovic in de verlenging de golden goal maakte en Ajax er dus vandoor ging met de beker in plaats van FC Utrecht...

http://www.youtube.com/watch?v=5brknj1yuzy hier de goal (slechte kwaliteit)

20 juni 2013 om 18:08

Die buitenspelgoal was 10 jaar geleden in de bekerfinale tussen Ajax en FC Utrecht. Utrecht stond in de 94e minuut 2-1 1 voor, tegen hun rivaal Ajax. Wamberto(senior) stond ruim 2 meter buitenspel en scoorde een vervalst doelpunt dacht iedereen. Behalve een halve zool met een vlag in z'n handen die het zogenaamd niet zag.

dus het werd 2-2 en uiteindelijk verlenging. Hier scoorde Ibrahimovic de 3-2 waardoor Utrecht bestolen werd van hun beker!

20 juni 2013 om 19:11

2 meter? 20 meter!

20 juni 2013 om 19:17

maar wat de meesten vergeten zijn is dat utrecht door een onregelmentair doelpunt op voorsprong kwam.. dus heeft uiteindelijk wel het recht zege gevierd.
Dat die buitenspelgoal onthouden is door iedereen komt omdat het vlak voor tijd was.

20 juni 2013 om 22:36

Utrecht heeft wel vaker goals in bekerfinales gemaakt, waar een luchtje aan zat.

Ik dacht in eerste instantie dat Menzo een zoon had die Wamberto heette en hij deze heeft binnen gehaald.

Dat is geen goed teken... Over Wamberto zei ik altijd dat hij beter op hardlopen kon gaan...

Waarom voelen mensen zich zo snel op hun teentjes getrapt als het over die buitenspel geintjes gaat? Het was toch duidelijk buitenspel waar Ajax uiteindelijk mede de baker aan te danken had? Als iemand daarom zou moeten kunnen lachen zijn het de Ajacieden wel. Persoonlijk vind ik het wel geinig in ieder geval.

Anyway, leuk voor deze jongen dat hij een contract heeft gekregen! Hopelijk kan hij de belofte inlossen, want in Amsterdam hadden ze ooit toch grote verwachten van hem. Toch een van de betere voetballers op de toekomst, duidelijk niet goed genoeg voor het niveau wat Ajax uiteindelijk in het 1ste wilde hebben maar toch zeker een mooie voetballer met een fijne techniek.

Jammer dat hij geen Wambertinho heet,klinkt toch leuker dan Wanderson.

20 juni 2013 om 19:29

Zo heet de middelste zoon van Wamberto al

20 juni 2013 om 20:23

Mijn fout, goed om te weten dat er in ieder geval eentje Wambertinho heet. ^^

Ik kan de naam Wamberto niet horen of zien.

Als we hem met z'n vader moeten vergelijken heb ik weinig hoop voor 'm dat ie het goed doet. Hopelijk voor hem gaat "zo vader zo zoon" niet voor hem op.

Haha hoe oud ben jij? 12? Als FDB gewoon een penalty maakt sta je in de finale en word je vervolgens Europees kampioen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren