Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mbappé schudt alles van zich af en leidt PSG naar kwartfinale Champions League

Laatste update:

Paris Saint-Germain heeft zich dinsdagavond in een probleemloos duel met Real Sociedad geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Nadat de Franse topploeg in eigen huis al met 2-0 zegevierde, vormde Sociedad ook in Spanje geen groot obstakel: 1-2. Kylian Mbappé had allesbehalve last van de perikelen rondom zijn persoon en maakte beide treffers van de Parijzenaren.

Ondanks alles wat er te doen is om Mbappé startte hij zoals gewoonlijk in de basis bij PSG. De steraanvaller, die naar alle waarschijnlijkheid in de komende maanden bij Real Madrid tekent, werd de afgelopen twee Ligue 1-wedstrijden vroegtijdig naar de kant gehaald door Luis Enrique, ondanks een gelijke tussenstand. In Spanje werd Mbappé als spits voorin vergezeld door Ousmane Dembélé en Bradley Barcola.

Aan de kant van Sociedad was er een verrassende basisplek voor Sheraldo Becker. De Surinamer met een verleden in Nederland verscheen pas twee keer eerder aan de aftrap namens de club uit San Sebastian.

In de tiende minuut werd de ban bijna gebroken. Mbappé had een fraaie versnelling in huis en gaf voor op Barcola, maar het Franse talent zag doelman Álex Remiro redding brengen.

Vijf minuten later was het alsnog raak voor PSG en nagenoeg vanzelfsprekend was Mbappé de gevierde man. De bijna transfervrije aanvaller werd in het vijandelijke strafschopgebied ingespeeld door Dembélé, verschalkte zijn tegenstander met een nepschot en schoot kiezelhard raak in de verre hoek: 0-1. Het schot van Mbappé had dusdanig veel vaart dat het doelnet zelfs scheurde. Nog voor rust kreeg de superspits een grote kans op de 0-2, maar Remiro liet zich deze keer niet passeren.

In het tweede bedrijf was het alsnog snel raak voor Mbappé. Na een razendsnelle counter kwam hij oog in oog met de doelman van Sociedad en schoot hij in de korte hoek raak: 0-2. Daarmee leek de beslissing gevallen te zijn, aangezien de Basken tot dan toe weinig aanspraak maakten op het maken van een doelpunt.

Snel na de tegentreffer dacht Sociedad dan toch te scoren. Een voorzet die achter de laatste linie van PSG belandde werd behendig binnengekopt door Ander Barrenetxea, maar de invaller deed dat vanuit buitenspelpositie. In minuut 79 kreeg Beñat Turrientes een goede mogelijkheid namens de thuisploeg, maar de middenvelder schoot recht op Gianluigi Donnarumma af.

Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd was het dan toch raak voor Sociedad. Een corner belandde in de kluts bij Mikel Merino, die overtuigend de eretreffer op het bord zette: 1-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een klasbak !

Gaat hij ze dan toch naar de eerste CL ooit leiden? Met een beetje gunstige loting zie ik PSG eigenlijk nog wel ver komen. Verdedigend is het veel meer solide dan voorgaande jaren en Mbappe in de counter is zo dodelijk.

Zodra Mbappe bij Real tekent kijk ik zelfs naar wedstrijden tegen Almeria uit.

6 maart 2024 om 02:21

Dat is nou jammer zeg, Almeria gaat degraderen..

Wanneer de CL munten op het spel staan hecht meneer Erique niet zoveel waarde aan vast een team smeden voor volgend jaar. Mbappe levert gewoon, ondanks de fratsen van deze nobody in de nationale competitie.

5 maart 2024 om 23:03

Enrique een nobody?

5 maart 2024 om 23:08

Wat is dit voor rare uitspatting ineens inderdaad. Deze man heeft de treble gewonnen als coach. Iets meer respect.

5 maart 2024 om 23:10

Hele rare opmerking inderdaad. Volgens mij heeft Enrique als speler en als trainer wel een aardige cv.

6 maart 2024 om 15:31

@lierse1997

Het zijn grappig genoeg altijd anonieme mensen op aarde, zonder talent die wereldberoemde getalenteerde mensen nobody's noemen.

5 maart 2024 om 23:07

Dat is niet de reden dat Mbappe gewisseld werd, hij speelde gewoon niet goed. En zelfs al zou dat wel de reden zijn, dan is dat toch niet eens zo heel gek? In de competitie staat PSG toch 9 punten voor op de nummer 2, dus dan kan je alvast kijken hoe het zonder hem gaat. In de Champions League staat er veel meer op het spel, dan stel je je beste spelers op. Dat is toch hartstikke logisch? En dat was eigenlijk niet eens de reden, want nogmaals, Mbappe speelde gewoon heel slecht tegen Rennes en Monaco.

Ky de bondy, wat een fenomeen is dit zeg. Zou wat zijn als PSG de CL titel gaat winnen in Mbappe zijn laatste contractjaar.

En mensen dachten dat hij niet zal spelen vandaag. Hij is de enige reden waarom PSG nog ver kan komen, omdat het de beste speler ter wereld is die uit het niets een doelpunt kan maken.

5 maart 2024 om 23:17

Hahaha, dit soort reacties. De stelligheid waarmee sommige hun mening als feit verkondigen. Over 2 wedstrijden welgeteld 1 goal geslikt betekent dat de verdediging behoorlijk solide was, oftewel ook cruciaal voor het succes.

5 maart 2024 om 23:22

Je tweede zin en laatste zin zijn zo mooi in tegenspraak met elkaar dat het bijna poëtisch wordt.

5 maart 2024 om 23:26

Dat zijn ook de feiten slimmerd: meeste goals (6) dit seizoen in de CL en dat na de poule des doods, meeste kansen gecreëerd (7), en de meest succesvolle dribbels (28).

5 maart 2024 om 23:28

@Lierse: Het is een feitelijke constatering dat 1 tegengoal in 2 wedstrijden solide is en in dit geval, kijkend naar de score, ook cruciaal voor het succes. Kijkend naar de reacties ben je weer op de betweter tour.

5 maart 2024 om 23:30

Je vergeet je eigen laatste woorden “oftewel cruciaal voor het succes” toevallig mee te nemen. Dat is geen feitelijke constatering maar een mening.

5 maart 2024 om 23:30

Nee, het is een statistisch gegeven dat de weinige tegengoals ook bijdroeg aan het succes. Leuk geprobeerd maar helaas. Ga je me nu de hele avond notificaties sturen met dit soort welles nietes spelletjes? @Derkaiser: Dus op basis van een CL groepsfase is iemand feitelijk gezien de beste speler ter wereld? En feiten voor verdedigers en middenvelders tellen dus niet? Nog nooit gehoord dat iemand op basis van de groepsfase als “feitelijk beste speler ter wereld ” wordt betiteld. Goede speler hoor, maar dat zijn er wel meer dit seizoen.

5 maart 2024 om 23:40

Eraan bijdragen maakt het niet cruciaal.

5 maart 2024 om 23:45

De optelsom van meerdere bijdragen maken iets cruciaal. Nogmaals, ga je je de hele avond stalken over de betekenis van 1 woordje? Welles nietes? Want je komt nu over als iemand wanhopig op zoek naar een eindeloze discussie. Zelden gezien dit

5 maart 2024 om 23:56

Mbappe is toch gewoon al jarenlang een monster. Velen zien hem als beste speler ter wereld. Zijn statistieken op WK’s en CL’s zijn ongekend.

6 maart 2024 om 00:13

Maar velen zien hem ook niet als onbetwist de allerbeste. Uiteraard geweldige cijfers in de CL hoor, maar dit seizoen heeft Harry toch echt betere cijfers in zowel de competitie als de CL. Dat zijn ook feiten. (waardoor je hem momenteel op nr.1 kan zetten) WK kan ik niet zoveel mee aangezien je daar ook tegen B en soms zelfs C landen speelt. En helaas krijgen de topschutters geboren in Polen, Noorwegen, of Egypte vanwege het povere team natuurlijk nooit zoveel mogelijkheden op een WK. (als ze überhaupt kwalificeren). Frankrijk is arguably wel gelijk het beste team, daarom kijk ik minder naar WK prestaties en meer naar clubverband. Waar hij het hartstikke goed doet, maar Kane dit seizoen bv ook

6 maart 2024 om 00:19

Nou prima dat jij dat niet doet, maar de hele wereld doet dat wel anders wint een Messi natuurlijk ook niet de gouden bal. En Mbappe is natuurlijk wel wat meer dan een doelpuntenmaker. Die is veel completer dan een Kane, Haaland of Lewandowski.

6 maart 2024 om 08:30

Huh? Omdat een handjevol random journalisten Messi een populariteitsprijs toekennen, betekent dit volgens jou dat de hele wereld Messi de beste vond dat seizoen? Ehh, als er nou 1 Ballon D'or als extreem onrechtvaardig wordt gezien is het wel Messi puur op basis van een WK. Kane is imo net zo compleet als Mbappe, werd zelfs een keer de playmaker èn topscorer van de PL in 1 seizoen. Ieder z'n voorkeur, maar op basis van puur de CL dit seizoen Mbappe feitelijk nog wel de beste noemen is vreemd, helemaal aangezien Kane betere cijfers heeft

6 maart 2024 om 09:43

“De optelsom van meerdere bijdragen maakt iets cruciaal”, die mag je wel eens uitleggen hoor.

6 maart 2024 om 14:09

Discussie gaat toch echt over zijn bewering dat 'Mbappe is feitelijk gezien de beste ter wereld', niet over de betekenis van een volstrekt irrelevant woordje, wat jij blijkbaar niet kan loslaten. Gewoon inhoudelijk reageren of anders kappen met dit soort irritante notificaties. Kane draait simpelweg een beter seizoen dan Mbappe, daar blijf ik bij in deze

Wat een speler is dit zeg, ongelofelijk hoe vaak deze man op staat wanneer het er echt op draait. PSG lijkt geen kanshebber op de hoofdprijs, maar ben benoemd hoe ver Mbappe ze kan gaan brengen.

Pffff die eerste goal. Die man kan naast geweldig voetballen ook goochelen. Met een beetje een gunstige loting kan dit psg ver komen. Jammer dat hakimi de eerst volgende wedstrijd geschorst na die gele kaart

Dat eerste doelpunt. Het is onderhand zijn handelsmerk. Uiteraard als een speer weg bij al zijn tegenstanders om daarna zodanig met zijn lichaam te leunen alsof hij de bal in de lange hoek gaat plaatsen, maar dan de doelman verrast en de bal vol in de korte hoek plaatst. Mooi!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren