Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Matusiak komt terug op beslissing en speelt weer

Laatste update:

Radoslaw Matusiak is teruggekeerd in de voetballerij. De Poolse spits, die in augustus afzwaaide bij SC Heerenveen en liet weten dat hij zou stoppen met het beoefenen van professioneel voetbal, heeft een contract getekend bij Widzew Lodz. Matusiak werd dinsdag aan de pers gepresenteerd als nieuwe aanwinst.

De 26-jarige Matusiak kon de stap transfervrij maken, daar hij sinds augustus zonder club zat. De voormalig Pools international kreeg van Trond Sollied te horen dat hij niet in de plannen van Heerenveen voorkwam en besloot om niet te wachten op een nieuwe werkgever. De spits, die tot dusver 36 doelpunten maakte in zijn loopbaan, hing zijn kicksen aan de wilgen en wilde zich gaan richten op het bedrijfsleven.

Dit lijkt geen succes te zijn geworden: nog geen vier maanden na zijn afscheid van de voetballerij keert Matusiak terug op de velden. Widzew Lodz is de gedeelde koploper van de Poolse eerste divisie en hoopt dat het met de doelpunten van de voormalig aanvaller van Palermo en Wisla Krakow kan promoveren naar de Ekstraklasa.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Speltip 5: Zo kun je ook van club veranderen....

23 december 2008 om 23:14

Whahaha...

Respect voor jou opmerking!!!! Maar ik vind het idd erg stom dat dit zo maar mag. Zeggen dat je stopt en dan bij andere club beginnen.

23 december 2008 om 23:27

ben benieuwd of dit nog een staartje krijgt... Dit is gewoon op een slinkse wijze je contract open breken.

23 december 2008 om 23:32

Als dit een staartje krijgt is het niet ernstig hooguit een kleine boete. Want hij heeft weinig laten zien en mocht weg bij de Heerenveen. Dus is weinig waard. En dan zou hij wel een boete van een paar duizend moeten betalen. Hij kon het best direct de overstap maken naar Polen en was er niks aan de hand geweest.

24 december 2008 om 00:20

Ik denk dat z'n contract gewoon is verscheurd toen hij wegging. Het kan alleen nog een staartje krijgen als hij nog onder contract stond bij H'veen na de transferdeadline. Als je nergens onder contract staat voor de transferdeadline kan je dus overal een contract tekenen want dan heb je geen club...

24 december 2008 om 00:36

lijkt wel erg op de situatie Heracles - Hirayama. Die zei z'n studie te willen hervatten ipv voetbal, om vervolgens snel een contract te tekenen bij Fc Tokyo

24 december 2008 om 02:08

Op je 26e stoppen als profvoetballer?? Niet echt goed bij je hoofd?

24 december 2008 om 03:29

haha ja toch.. maar ja wel een vreemde beslissing

Wat dom van hem om eerst te gaan stoppen met voetbal en vier maanden later wilt ie weer gaan spelen, ik denk dat Matusiak eerst nog wel aan zijn conditie zal moeten gaan werken om weer op zijn oude niveau te komen. Matusiak heeft echt een domme keuze gemaakt, zat ie eerst bij Heerenveen en dan komt ie nu in de eerste divisie van Polen en dat is niet eens het hoogste niveau daar. Hij had beter bij Heerenveen kunnen vertrekken en dan naar een club als de Graafschap gaan ofzo want, die hebben wel een scorende spits nodig want, die Oost raakt nog geen bal en den Ouden zit ook op leeftijd. Jammer dat zo,n goede speler als Matusiak toch een gedeelte van ze carriere verpest heeft door verkeerde keuzes te maken. Nu moet ie eerst weer heel lang trainen en z,n conditie verbeteren om op zijn oude niveau te komen. Toch zonde als je van Pools internatiol weer helemaal afzakt naar het begin en hij begint ook nog met een valse start.

hehe, tijdens het 'gewone' werken kwam hij er waarschijnlijk achter hoe relaxed het leven als profvoetballer is.

Wat een **** actie. Ongelofelijk. Heerenveen heeft veel geld aan deze man uitgegeven en dan kon die het niet meer op brengen en dergelijke. Gaat die weer terug het voetbal in. Geniale opmerking van Galatic0 zo kun je ook van club wisselen.

24 december 2008 om 01:53

Klopt, Heerenveen heeft destijds geloof ik rond de 3,5 miljoen euro betaalt aan Palermo. Die zullen nu wel niet meer bij komen van het lachen. Maar ja, eikels lopen over al rond op deze planeet.

Dit is toch puur iets om onder een contract weg te komen ?

Hij zegt ik stop met voetballen waardoor zijn contract word ontbonden , een paar maanden later besluit hij toch dat hij weer moet gaan voetballen ?
Als heerenveen hem onder contract had gehouden, dan hadden ze nog recht gehad op een transfersom , al is die maar 500.000, wat zo'n speler tegenwoordig nog makkelijk waard is ... het is toch oplichterij dat heerenveen nu Niks meer krijgt ?

Yme zal zich als jurist wel weer in de boeken duiken. En terecht natuurlijk. Dit is gewoon een manier om onder je contract uit te komen. Hoe dan ook ik gun Matusiak natuurlijk gewoon het allerbeste. Moge hij veel plezier in het voetbal hebben.

Kom nou zeg.
Net of hij zo graag zijn contract bij Heerenveen openbreekt en 4 maanden wacht om vervolgens bij Widzew Lodz (naar ik lees niet eens hoogste divisie) aan de slag te gaan. Sjonge jonge, een droom die uitkomt.
Die gast gaat gewoon ballen en daarnaast rustig orienteren op het bedrijfsleven. Kan me haast niet voorstellen dat onze hoogste amateur afdeling slechter is dan de Poolse eerste divisie, dus hij zal vast wel zo meekunnen zonder alle dagen hard te trainen.

24 december 2008 om 11:54

De poolse eerste divisie is wel vergeven van allemaal grote clubs, die, voornamelijk, door corruptieschandalen daarzo spelen, en niet om sportieve redenen (kortom: Nog best aardige teams hebben). Teams als Zaglebie Lubin (pools kampioen 06/07) Widzew Lodz en Korona Kielce (niet verwonderlijk dat deze clubs dan ook nr 1,2 en 3 staan).

Reken maar wel dat dit besproken is bij Heerenveen. Hij heeft of zijn contract gedeeltelijk moeten afkopen, of het verhaal krijgt nu een staartje. Yme Kuiper is jurist en is niet op z'n achterhoofd gevallen. Dus ik verwacht hier nog wel wat van te horen, of zoals eerder gezegd is zijn contract afgekocht voor een kleine som geld.

Tsjongejonge wat genaaid. Ik verwacht enhoop nog wel op een vervolg

vind dit beetje vaag!!!
als je bij heerenveen speeld (gemiddeld 5de van Nederland)
en je hoord dat je weg mag, ga dan naar een club een heel klein stapje lager!!!
want hij was ook pools international... en ben opzich wel blij dat hij weer gaat spelen want hij krijgt de kans, alleen wel op een heel laag niveau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren