Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Martínez voorziet problemen: ‘Als ze je niet willen verkopen, ben je genaaid’

Laatste update:

Javi Martínez heeft zich tegenover Cadena SER uitgesproken over de geruchten omtrent Robert Lewandowski. De middenvelder kwam zelf tussen 2012 en 2021 uit voor Bayern München en is lang ploeggenoot geweest van de Pool. Martínez, nu actief in Qatar namens Qatar SC, ziet Lewandowski wel naar Spanje vertrekken, omdat hij de kans op een persoonlijke prijs daar groter acht. De aanvalsleider wordt al enige tijd in verband gebracht met Barcelona, maar van een akkoord is nog geen sprake.

Martínez geeft aan zijn oud-ploeggenoot te begrijpen. “Ik heb hem vandaag gesproken. Hij zei tegen me: 'Je krijgt elke dag meer grijze haren.' Het ding met Bayern is dat er geen clausules zijn. Als ze je niet willen verkopen, ben je genaaid”, neemt de achttienvoudig Spaans international geen blad voor de mond. Martínez snapt waarom Lewandowski drang zou kunnen voelen om in Spanje te gaan spelen. Sport meldde donderdag dat Barcelona een tweejarig contract heeft opgesteld voor Lewandowski. Technisch directeur Mateu Alemany zou bovendien hebben gedineerd met zaakwaarnemer Pini Zahavi.

“Ik denk dat hij denkt dat hij een Ballon d'Or of twee in Spanje zou hebben gewonnen. Daarom wil hij het proberen. Hij heeft het gevoel dat hij de Ballon d'Or verdient”, wijst Martínez op de prijs die nog ontbreekt in de prijzenkast van de aanvalsleider. De spits van Bayern werd in 2020 na een uiterst succesvol jaar door velen naar voren geschoven als winnaar, maar zag het prestigieuze gala toen worden afgelast vanwege de coronapandemie. Een jaar later ging Lionel Messi met de prijs aan de haal. “Het is niet hetzelfde om te schitteren in LaLiga bij Barcelona of Real Madrid ten opzichte van de Bundesliga.”

In 2020 leek Lewandowski dus met 40 doelpunten in 36 wedstrijden hard op weg naar de eerste Ballon d’Or in zijn carrière, totdat het seizoen werd afgebroken door het coronavirus. Vorig seizoen brak de Poolse spits zelfs het record van Gerd Müller door 43 doelpunten in één kalenderjaar te maken in de Bundesliga. Ook maakte de spits vijftien doelpunten in andere competities voor Bayern. Ondanks deze prestaties ging de Ballon d’Or niet naar Lewandowski: Messi won voor de zevende keer in zijn carrière de prestigieuze prijs. De Argentijn richtte zich in zijn dankwoord wel tot Lewandowski. Volgens Messi had Lewandowski de prijs in 2020 moeten winnen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daar is geen woord aan gelogen. Hij verdiende hem 3x achter elkaar. Hij is gewoon bestolen van deze prijs. Alles ten faveure van Messi, belachelijk.

29 april 2022 om 13:46

Messi had hem zeker niet verdiend en Lewa zeker 1 of 2 keer, wel met gebrek aan beter want als je naar spitsen kijkt is het heel goed maar niet extreem goed. Lewa heeft niet echt een schitterende actie in huis oid en dat soort spelers winnen meestal de prijzen omdat ze geniaal zijn en niet omdat ze een goede afmaker zijn.

29 april 2022 om 13:47

Nouja, de enige statistiek waar Messi minder in scoorde vorig jaar was goals, en zoveel minder waren dat er niet eens. Daarnaast won hij met Argentinië de Copa America dus zo'n belachelijke keuze vond ik het helemaal niet. Messi was een verdiende winnaar, maar dat was Lewandowski net zo goed geweest.

29 april 2022 om 13:52

De copa america waar messi tijdens de halve finales en finale onzichtbaar was en di maria schitterde?

29 april 2022 om 14:00

Altijd gek hoe een extra prijs op iemands palmares argument genoeg lijkt voor sommigen. Ik zou eerder iemand kiezen die zijn team eigenhandig naar de halve finale voetbalt en vervolgens wordt uitgeschakeld dan een speler die het toernooi wint maar niet bijzonder presteerde. Zeg niet dat dat laatste voor Messi geldt maar ik zie iedereen steeds maar het winnen van de copa als argument gebruiken, niet hoe goed of belangrijk hij was.

29 april 2022 om 14:13

Nouja, ik zeg toch ook letterlijk dat de enige statistiek waar hij minder in was goals was, en dit waren er niet eens veel. Het gaat mij een beetje ver om te zeggen dat Messi hem absoluut niet verdient had, want dat is gewoon niet waar. Het waren allebei terechte winnaars geweest.

29 april 2022 om 14:15

@cicaldau, klopt, en dezelfde Copa america waar Messi topscorer van het toernooi en speler van het toernooi was. Maar laten we dat vooral niet vermelden!

29 april 2022 om 14:43

Nee cicaldau, in de halve finale was hij gewoon een van de beteren op het veld - gaf hij de assist op de enige goal en scoorde hij een penalty in de penaltyserie. In de finale was hij ook niet onzichtbaar maar was Di Maria met zijn goal wel de belangrijkste man inderdaad. Al met al had Messi dat toernooi 1) de meeste goals, 2) de meeste assists, 3) de meeste kansen gecreerd, 4) de meeste key-passes, 5) de meeste geslaagde dribbels. Je kunt lullen wat je wilt maar hij speelde gewoon een sterk toernooi. Zelf had ik de Gouden Bal ook liever naar Lewandowski zien gaan vorig jaar, zeker omdat hij er minstens 1 verdient voor zijn geweldige carriere. Maar dat ridiculiseren van de winst van Messi neemt wel absurde vorm aan vind ik. Ook Messi had namelijk een uitstekende jaargang, de stemming sloot ergens in oktober toen Messi pas net bij PSG zat (en in het begin nog geblesseerd was ook). Tweede seizoenshelft bij Barca en in de Copa America was hij gewoon zeer goed ook. Stats van Lewa en Messi ontlopen elkaar ook helemaal niet zo veel in dat tijdslot.

29 april 2022 om 14:39

3x nog wel. 2 jaar geleden had hij hem zeker verdiend, maar het jaar erna was het helemaal niet gek dat de ballon d'or naar Messi ging. Lewandowski had meer goals, maar daar tegenover had Messi weer veel meer assists. Bovendien was Messi dat jaar gewoonweg belangrijker voor Barcelona dan Lewandowski voor Bayern was. Daarnaast was Messi ook nog topscorer en speler van het toernooi in de Copa America. Tot slot ben ik overigens van mening dat Benzema dit jaar beter is dan Lewandowski en ik verwacht dan ook dat hij er dit jaar opnieuw naast zal grijpen.

”Het ding met Bayern is dat er geen clausules zijn. Als ze je niet willen verkopen, ben je genaaid”

Hahaha, misschien moeten we hem er even aan herinneren dat de spelers ook zelf het contract tekenen (tegen een vergoeding van vele miljoenen per jaar)... Wat een dombo.

29 april 2022 om 13:48

Precies. En als er wel clausules zijn, zoals bij Barcelona, dan gaan ze rusting naar de miljard euro tegenwoordig.

29 april 2022 om 13:49

Yep, als ze niet presteren of steeds geblesseerd zijn en de club wil van hen af dat miepen de spelers contract is contract.
Als ze zelf weg willen stelt het contract ineens niks voor.

Nog steeds bizar dat hij de prijs niet gewonnen heeft. Ja Messi is goed, maar Lewandowski heeft wel een hele knappe prestatie neergezet.

Ben benieuwd waar zijn toekomst ligt. Een overstap is wel verrassend en ben benieuwd wat hij in Spanje kan uitrichten. Misschien kan hij wel helemaal niet aarde.

Was Martinez zelf maar op 32 jarige leeftijd nog iets ambitieuzer geweest en teruggekeerd naar Spanje in de vorm van Bilbao. In plaats van nog wat poen te gaan harken in het poenige Qatar.

29 april 2022 om 16:10

Geef hem ongelijk?

29 april 2022 om 16:20

Nou ja, als iemand die al jaren zowat iedere wedstrijd van Athletic kijkt en de club een warm hart toe draagt had ik hem graag terug zien komen. Maar nee, natuurlijk mag hij zijn eigen keuzes maken en kan je hem lastig ongelijk geven.

1 mei 2022 om 17:23

In die 10 jaar bayern toch ook wel minstens 50 miljoen bij elkaar gevoetbald lijkt mij toch.
Zou dan echt niet nog een paar jaar van mijn leven opgeven voor wat extra geld in Qatar. Waar die bij Bilboa eerder ook heus niet weinig pakte en weer zou doen.

Echt frustrerend voor Lewa. Had de ballon d’or zeker 1 of 2 keer moeten winnen

Robert Lewandowski geweldige spits de afgelopen 10-12 jaar uit de Bundesliga. Maar hoe komt iedereen erbij dat hij 1 of zelfs 2x de Ballon D'or had/heeft moeten winnen? omdat hij veel doelpunten maakt, zou dat echt het argument zijn? Naar mijn mening moet de Ballon D'or gaan naar de beste voetballer over een kalenderjaar ipv een afmaker wat Lewandowski gewoon is. Voetballend niet beter dan Harry Kane/karim Benzema en die komen niet eens in aanmerking hiervoor.

29 april 2022 om 15:05

Op dit moment zien de meeste Benzema toch echt als winnaar van de volgende ballon d'or dus die komt er dit jaar echt wel voor in aanmerking denk ik.

29 april 2022 om 15:17

Losblancos1999, inderdaad op dit moment. Maar de jaren hiervoor heeft Benzema naar mijn mening toch te weinig krediet gekregen voor zijn prestaties. Voor nu volledig terecht dat Benzema genoemd wordt. Normaal gesproken zou de Ballon D'or standaard naar Lionel Messi moeten gaan omdat hij gewoon verreweg de beste voetballer is en beter zal er ook nooit meer komen ook al is het dit seizoen toch wel minder. Iemand die eigenlijk vrijwel nooit wordt genoemd hiervoor is toch echt Kevin de Bruyne wat toch echt een geweldenaar is.

29 april 2022 om 15:28

Maar laten we eerlijk zijn. Die van 2021 heeft Messi toch niet verdiend.

29 april 2022 om 15:36

Maar hoezo zou Messi deze niet verdiend hebben over 2021? Ik ben geen Messi fanboy zoals veel VZ leden hier maar wel een fan van z'n voetbalkwaliteiten. Daarnaast heeft hij zijn land Argentinie naar de Copa winst gebracht door middel van zijn voetballende kwaliteiten en ook een kwakkelend Barca elftel de Copa gebracht en zelfs bijna de titel.

29 april 2022 om 17:12

Die titel hadden ze gewonnen als ze van de top 3 niet het meest benadeeld waren, met een titel was het nog minder raar geweest. Maar wss hadden mensen dan andere smoesjes verzonnen waarvoor hij hem niet verdiend had. Lewa was terecht geweest, maar Messi was niet onterecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren