Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marcelo laat Griekenland achter zich en keert terug op het oude nest

Laatste update:

Marcelo heeft een contract getekend bij zijn oude club Fluminense, zo meldt de club via de officiële kanalen. De Braziliaanse linksachter liet zijn contract bij Olympiakos eerder deze maand ontbinden en keert nu terug in zijn geboortestad Rio de Janeiro. Marcelo speelde slechts tien wedstrijden in Griekenland, waar hij wel goed was voor drie doelpunten.

Marcelo is geen onbekende van Fluminense. In 2006, op zeventienjarige leeftijd, brak de Braziliaan door bij de club en werd hij na slechts elf duels in de hoofdmacht weggehaald door Real Madrid, dat meer dan zes miljoen euro voor hem over had. Hij was in deze elf wedstrijden voor de Braziliaanse grootmacht wel al goed voor drie treffers.

Bij Real Madrid kende Marcelo de beste periode van zijn carrière. Voor de Koninklijke, waar hij tussen 2006 en 2022 actief was, kwam hij maar liefst 546 keer in actie. De linkervleugelverdediger gaf in die periode liefst 103 assists en kwam 38 keer zelf tot scoren. Deze cijfers leverden hem zes keer een plekje in het FIFA FIFPro World XI op. Daarnaast won de 58-voudig international onder meer vijf keer de Champions League en zes keer LaLiga met Los Blancos

De Braziliaanse Série A gaat pas in april weer van start. Vorig seizoen eindigde Fluminense als derde, op elf punten van kampioen Palmeiras. Bij Fluminense gaat de 34-jarige Marcelo samenspelen met voormalig Ajacied Giovanni. Hij werd eerder deze winter transfervrij overgenomen van Ajax, waar de aanvallende middenvelder in het beloftenteam tot 36 wedstrijden kwam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat het nu voorbij lijkt voor Marcelo op zijn oude dag, maar na Roberto Carlos is Marcelo denk ik wel de beste linksback die ik ooit heb zien spelen. De beste rechtsback ooit vind ik Cafu en sommigen vinden Dani Alves dat. Opvallend dat het allemaal Brazilianen zijn

24 februari 2023 om 18:02

Je hebt gelijk, Brazilië was top als je kijkt naar welke backs ze allemaal hebben gebracht. Naast de door jou genoemde namen waren spelers als Maxwell, Maicon en Felipe Luis ook geweldige backs. Des te opvallender dat Brazilië op dit moment geen enkele topback heeft

24 februari 2023 om 18:06

Geweldige backs ook inderdaad die je hier noemt. Brazilie heeft qua backs momenteel een beetje het probleem wat Oranje heeft in de aanval. Echte toppers zijn er niet

24 februari 2023 om 18:10

Maxwell heb ik altijd zwaar onderschat gevonden. Bij Ajax vond ik hem al heel goed en daarna altijd een soort stille kracht geweest bij Inter Milan en FC Barcelona. Ook jarenlang heel goed geweest bij PSG.

24 februari 2023 om 19:52

Brazilië stond en staat natuurlijk vooral bekend om aanvallende talenten. Veel van de Braziliaanse backs hebben voor een verdediger ook een echt goede techniek en zijn vrij aanvallend ingesteld, waarmee ze wellicht toch iets sneller als een hele goede back gezien worden. Inderdaad opvallend dat ze nu niet hele goede backs hebben, hoewel Danilo en Telles wel wat kunnen.

24 februari 2023 om 18:51

Laten we ook Maldini even niet vergeten graag! Die man was positioneel zo ontzettend sterk. Hoort absoluut in het rijtje met Cafu en Roberto Carlos.

24 februari 2023 om 19:47

Wellicht heeft Japie die gewoon nooit zien spelen ;-) Hoort er verder natuurlijk absoluut in ja.

24 februari 2023 om 20:28

Maldini was ook een geweldenaar

24 februari 2023 om 22:03

Carlos Alberto

24 februari 2023 om 19:05

Japie volgens mij is Blind je even ontschoten? 😉

24 februari 2023 om 19:48

En dan is die ook nog eens de linksback van de beste linkerkant van Europa vergeten

24 februari 2023 om 20:30

Die vergat ik even. Dat blijft natuurlijk de allerbeste

24 februari 2023 om 20:12

Een zeldzaam gegeven maar toch in deze ben ik het met je eens Japie. Voor zover ik zelf op de hoogte ben is het moderne voetbal waarbij backs met snelheid en schakelen belangrijk zijn te danken aan de Brazilianen. Cafu was beter dan Alves en ook Maicon (hoewel prime duurde minder lang) was beter in zijn topjaren. Niet voor niets dat de beste man Alves op de bank liet zitten of dat hij aan de andere kant stond opgesteld.

24 februari 2023 om 20:29

We hebben iig wel dezelfde smaak muziek 😉

24 februari 2023 om 20:40

De niet Brazilianen Maldini, Zanetti, Lahm, Thuram kunnen wat mij betreft ook toe worden gevoegd aan het lijstje van beste links- en rechtsbacks ooit. Als ik er 1tje zou moeten kiezen, dan ga ik voor Cruijff, die kan overal spelen.

25 februari 2023 om 10:45

Ook allemaal geweldige backs inderdaad, maar vooral Cafu en Roberto Carlos hadden voor mij iets magisch. Dat Maldini wordt genoemd als de beste linksback allertijden, dat kan ik ook wel begrijpen. Die was verdedigend gezien abnormaal en kon ook heel goed voetballen, maar Roberto Carlos vond ik voetballend nog net ietsje meer hebben. Uiteindelijk is het denk ik een kwestie van persoonlijke voorkeur

Afsluiten waar die dus begon. Mooier kan die eigenlijk zijn loopbaan niet afsluiten. Hopelijk dat die daar wel weer aan het voetballen komt. Want bij Olympiacos was het helemaal niks.

Als zijn contract hier binnen 6 maanden ook wordt ontbonden dan ben ik bang dat het klaar is met hem en dat hij een punt gaat zetten achter zijn geweldige carrière een van de beste linksback ter wereld.

Marcelo. Legende. Het leek er even op dat hij ook bij al nasr zou tekenen alleen hebben ze daar al het Max aan buitenlanders . Word dus rio. Ben alleen benieuwd of ze zoon bij real Madrid blijft voetballen of meegaat naar Brazilië.

Ik was al gestopt joh niks meer te bewijzen veel prijzen gepakt dus lekker aan de strand zotten chillen man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren