Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City schrijft historie na eclatante overwinning in WK-finale

Laatste update:

Manchester City heeft vrijdag voor de eerste keer in de clubgeschiedenis het WK voor clubteams gewonnen. In de finale in het King Abdullah Sports City in Jeddah, Saudi-Arabië werd Fluminense met 4-0 verslagen. Een topjaar dus voor the Citizens, nadat eerder al beslag werd gelegd op de landstitel, FA Cup en Champions League.

Erling Braut Haaland is herstellende van een voetblessure en moest wederom toekijken vanaf de tribune, net als Kevin De Bruyne. Julián Álvarez fungeerde hierdoor als diepste spits bij Manchester City. Bernardo Silva, Phil Foden en Jack Grealish zorgden voor de aanvoer richting de Argentijn. Ricardo Lewis en Rodri zorgden voor de balans op het middenveld en Nathan Aké startte als linksback.

Diezelfde Aké was betrokken bij de openingsgoal, die al na 40 seconden spelen viel. De verdediger schoot van buiten de zestien op de paal. In de rebound echter kopte de alerte Álvarez van dichtbij en voor een leeg doel raak: 1-0. Een goede start dus voor de Engelse grootmacht, en het goede gevoel werd voor rust alleen maar groter.

Nino passeerde onbedoeld zijn eigen doelman toen hij een gevaarlijk ogende pass in de zestien wilde onderscheppen. Het had voor rust al helemaal beslist kunnen zijn in de finale, ware het niet dat Fábio een fabelachtige redding in huis had op een kiezelhard schot van Grealish. Desondanks een comfortabele voorsprong voor Manchester City halverwege.

Fábio hield Fluminense ook na rust op de been toen Foden in de zestien opdook en de benedenhoek opzocht. Met nog een kleine twintig minuten op de klok had de Braziliaanse keeper echter geen antwoord op Foden, die opnieuw in kansrijke positie kwam en ditmaal wel het net wist te vinden. De assist was van Álvarez.

Fluminense bleef het in de slotfase dapper proberen, maar een eretreffer zat er niet in voor de winnaar van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. Ederson moest nog wel handelend optreden toen John Kennedy het probeerde na een fraaie individuele actie. Tegenvaller voor de Engelsen was het uitvallen van Rodri, die al zichtbaar last had van zijn knie en daardoor noodgedwongen naar de kant moest.

In de slotminuten haalde Guardiola ook de bij de openingsgoal belangrijke Aké naar de kant. Zijn vervanger was Oscar Bobb, die onlangs voor het eerst scoorde voor Manchester City in het met 2-3 gewonnen Champions League-duel met Rode Ster Belgrado. Álvarez verzorgde kort voor het laatste fluitsignaal het slotakkoord en bepaalde de eindstand op 4-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oei, helemaal vergeten! Ik hoop dat ik er bovenop kom. Fijne kerst, ook voor de mensen die dit net als ik gemist hebben ...

22 december 2023 om 20:56

Een nieuw jaar, een nieuw begin

22 december 2023 om 20:57

Voetbal is dit seizoen ook niet zo leuk. Geen idee hoe het komt

Dit zag ik niet aankomen dat ze dit toernooi zouden gaan winnen wat een verrassing

Ook wel wat overdreven. Van alle prijzen die City in de afgelopen jaren heeft gewonnen, is dit wel veruit de minst indrukwekkende. Dat geldt overigens voor iedere CL-winnaar die deelneemt aan dit WK voor clubs zoals 'ie is.

Maar goed, het is een bekroning op een uitstekend jaar. Op dit moment is het ook gewoon de beste ploeg (in clubverband) op deze aardbol. Overigens wel jammer dat Ake toch weer een beetje in de rol als invaller/roulatiespeler is gevallen. Hij maakt nog wel regelmatig zijn minuten, maar zo'n jongen zou ergens een vaste waarde moeten zijn, zeker op die leeftijd.

22 december 2023 om 21:05

Volgens mij is ie gewoon niet zo fit. Bij Nederlands elftal afgelopen maanden ook al 2 keer uitgevallen met blessure

22 december 2023 om 21:18

Hij krijgt gelukkig nog meer dan voldoende minuten. Maar je ziet dat Pep in echte toppers wel eens voor Gvardiol op linksback kiest. Ik verwacht dat hij ook komend half weer 2/3 van de wedstrijden speelt

22 december 2023 om 21:28

@ohwohwohw, tegen Liverpool en Arsenal stond ie er gewoon 90 minuten in. Dat zie ik momenteel als de echte toppers. 2/3 van de wedstrijden is prima. Zelfs de 2e keeper van Man city krijgt echt veel speeltijd terwijl Ederson al 1,5 jaar niet geblesseerd is

22 december 2023 om 21:19

Nou ja, de prijs an sich is niet zo indrukwekkend, maar om überhaupt mee te mogen doen met dit toernooi is al een hele prestatie voor elke Europese club. Dat maakt deze prijs in mijn ogen toch wel bijzonder.

22 december 2023 om 21:30

Ja, daar heb je gelijk in. Knap is het sowieso.

22 december 2023 om 23:08

Dat gouden fifa logo op de borst vind ik ook wel ziek, die zie je niet vaak op het shirt van je club verschijnen. Ik heb er zo een gekocht toen het nog kon, ik zou elke supporter hetzelfde aanraden. Je weet nooit of je hem nog eens meemaakt. Tenzij je lekker makkelijk voor Madrid bent.

23 december 2023 om 00:56

Nee Chelsea is echt moeilijk…
Ik ben voor fc Utrecht, dat is vrij moeilijk. Maar wel echte liefde die ik voel.

23 december 2023 om 01:39

Ze konden anders Corinthians niet verslaan in 2012😂

22 december 2023 om 22:14

Aké is basisspeler. Je volgt het niet zo goed blijkbaar.

22 december 2023 om 22:31

Dan heb je zelf kennelijk niet goed opgelet. Hij heeft tot nog toe over alle competities nog geen 1.500 minuten gespeeld. In de Premier League haalt hij de 1.000 minuten niet eens. Dan ben je geen vaste waarde. Het is wel duidelijk wie van ons twee het niet volgt

"City! City! Best team in the world!". Het was niet spannend, maar toch leuk om te winnen

Die Julian Alvarez moet eigenlijk voor de lol naar wat kleinere clubs om ook de Europa League en Conference League te winnen, dan heeft ie straks gewoon bijna elke belangrijke prijs ooit gewonnen. Wat een palmares op zo'n jonge leeftijd zeg..

Doei Rodri betekent ook meteen doei kampioenschap, althans dat hopen we…😝

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren