Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City hoopt te profiteren van aflopend contract bij Chelsea

Laatste update:

Manchester City heeft zijn pijlen gericht op Mateo Kovacic. Dat meldt The Telegraph. De 28-jarige middenvelder heeft nog een contract tot medio 2024 in Londen, en the Blues willen die verbintenis volgens ESPN niet meer verlengen. Om te voorkomen dat Kovacic volgend jaar zomer transfervrij vertrekt, kan het voor Chelsea daarom interessant zijn om de Kroaat vóór die tijd te verkopen.

Van verschillende Chelsea-spelers verloopt het contract medio 2024. Behalve Kovacic liggen ook onder meer Pierre-Emerick Aubameyang, Mason Mount, Christian Pulisic, Ruben Loftus-Cheek, César Azpilicueta en Thiago Silva tot medio volgend jaar vast op Stamford Bridge. Om te voorkomen dat al die spelers volgend jaar transfervrij de deur uitlopen, zal Chelsea moeten overwegen om een aantal spelers dit jaar al te verkopen. Kovacic is daar dus één van.

Manchester City-manager Josep Guardiola zou zijn gecharmeerd van Kovacic en ziet in de 91-voudig Kroatisch international een relatief goedkope versterking voor het middenveld. The Citizens hadden in 2018 al interesse in Kovacic, die toen nog onder contract stond bij Real Madrid. Uiteindelijk werd de rechtspoot toen door de Madrilenen verhuurd aan Chelsea, waarna hij een jaar later definitief door de Londenaren werd overgenomen.

Tot dusver kwam Kovacic tot 207 officiële duels voor de huidige nummer tien van de Premier League, waarin hij goed was voor vijf goals en veertien assists. Dit seizoen speelde de middenvelder mee in 23 duels in alle competities, waarvan hij vijftien keer in de basis stond. Behalve in Kovacic is City ook geïnteresseerd in Jude Bellingham, al heeft het daarbij wel concurrentie van onder meer Liverpool, Real Madrid en Chelsea. De toekomst van Ilkay Gündogan (interesse van Barcelona), Bernardo Silva en Kalvin Phillips bij de nummer twee van de Premier League is juist onzeker.

Zou Mateo Kovacic een versterking zijn voor Manchester City?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom wil Chelsea zijn contract niet verlengen? Is hij zo vaak geblesseerd of heeft het een andere reden? Met de leeftijd van Kante zou ik stellen dat ie op papier hun beste middenvelder is. Was op weg een geweldenaar te worden bij Madrid, ik vond het destijds heel jammer dat ie vertrok, al was het voor alle partijen de beste beslissing.

28 februari 2023 om 15:18

Ja dat krijg je ervan koopwoede, dan weet de coach niet wie hij op moet stellen, zelfs de passer Jorginho hebben ze weggedaan kijk niet gek van op als ze hem ook gratis laten gaan.

28 februari 2023 om 15:25

Jorginho wegdoen is imo gewoon goed.

28 februari 2023 om 15:41



Als de coach nu een plan heeft en speler in hun kracht en taken laat spelen heb je aan Jorginho dingen laat doen waar hij goed in is is het echt een topspeler . Potter is gewoon een matige coach iedereen doet, maar wat niemand weet wat die moet doen dat kan niet bij een topclub als Chelsea.

28 februari 2023 om 18:32

Was inderdaad goed maar wel om de verkeerde redenen. Jullie kunnen 3 basiselftallen opstellen, echt niet gezond.. Jorginho laat in een paar wedstrijden meer zien bij Arsenal dan elke Chelsea middenvelder over het hele seizoen..

28 februari 2023 om 15:22

Er zijn gewoon nog niet echt gesprekken geweest over een verlenging, de prioriteit ligt nu bij het verlengen van Mount en Kante. Ze zullen er ongetwijfeld aankomen, maar als City echt interesse heeft moet je maar even goed bedenken of je hier misschien iets mee moet gaan doen.

28 februari 2023 om 15:27

Kanté verlengen ja? Ik dacht dat juist hij op de nominatie stond om weg te mogen, gezien zijn blessuregevoeligheid de laatste jaren? En omdat je daarom als team niet meer op hem kunt bouwen..

28 februari 2023 om 15:29

Hij heeft een principeakkoord tot 2026. Dat betekent natuurlijk niet dat hij niet alsnog kan vertrekken. Boehly wil transfervrije uittochten niet meer toestaan bij Chelsea, dus iedereen zal ten alle tijden of verlengen of verkocht worden.

28 februari 2023 om 16:57

Dat is nog eens een risicovolle strategie. United heeft die strategie namelijk ook jaren gehanteerd en dat zorgt ervoor dat Phil Jones al meer dan 10 jaar bij de club zit, Mata tot vorig jaar nog een flink salaris heeft opgestreken terwijl hij nog drie keer in een seizoen mocht opdraven en al vier jaar niet belangrijk meer was, Pogba een gigantisch salaris gekregen heeft tot hij eindelijk zelf niet meer wilde verlengen, Lingard veel te lang bij de club gezeten heeft tegen een dik salaris enzovoort.

Ik snap dat je met grote talenten een risico neemt door ze snel langere contracten te laten tekenen, maar ik geloof er helemaal niks van dat de kosten voor een langer verblijf van Kantã© hard zullen opwegen tegen de baten van een kleine transfersom van een speler die over de top is, de dertig gepasseerd en meer geblesseerd dan fit is.

edit : Ohja, dan vergeet ik het belangrijkste argument nog: Bij United heeft dan een sfeer gecreã«erd toen het minder ging dat iedereen toch wel betaald kreeg wat resulteerde in een stel lamzakken op het veld die alleen voetbalden als ze er zin in hadden.

28 februari 2023 om 17:35

Ik zie er ook weinig in en ben precies bang voor wat jij nu aankaart. Ik moet me er maar bij neer gaan leggen dat Cowboy Billy Boom dingen doet met Chelsea die ik zelf nooit gedaan zou hebben..

28 februari 2023 om 16:06

Hij leverde Real Madrid toen een solid 45 miljoen op, zowat het bedrag dat we voor Vini neertelden, dus geen slechte deal toen. Maar ook ik vond het toen heel jammer dat hij moest gaan.

Wat mij betreft is dit een serieuze optie waar goed overlegd over moet worden. Kovacic is best blessuregevoelig en als hij speelt draagt hij niet genoeg bij, in ieder geval verwacht ik meer van iemand van zijn statuur en van iemand met zijn kwaliteiten.. Nu kun je nog vrij flink op hem verdienen, wellicht is dat een kans die je niet voorbij moet laten gaan.

28 februari 2023 om 15:21

Ik verwacht niet dat hij voor veel gaat vertrekken nu Chelsea zich met alle aankopen in een matige onderhandelingspositie heeft geplaatst. Hij zou wel een vervanger kunnen zijn voor Gundogan.

28 februari 2023 om 15:24

Chelsea hoeft niet te verkopen he, zeker voor Kovacic zal altijd wel plek te vinden zijn. Ik vind hem totaal niet de vervanger voor Gundogan en ik denk ook absoluut niet dat je dat moet verwachten van hem. In Kovacic heb je de ideale speler die van 16 naar 16 kan lopen met een bal maar daarna geen idee heeft wat hij er mee moet doen!

28 februari 2023 om 15:24

30mil max en dat is al veel, chelsea heeft zich in de hoek geduwd. Door giga uit te geven en met teveel spelers te zitten. En ik vrees dat een mount wel eens gaat vertrekken. En vrij goedkoop.

28 februari 2023 om 15:30

Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren.. Als ze al vertrekken is dat natuurlijk niet voor een relatieve fooi

28 februari 2023 om 15:36

Aan welk bedrag denk jij dan Yoeri? Veel meer dan 30 miljoen ga je er echt niet voor krijgen.

28 februari 2023 om 15:42

Ach weet je, we gaan het zien. Dat zei men ook over Hazard en daar is ondertussen dik 160 miljoen voor gevangen. Wat mij betreft gaan we aan bedrag rond de 50/55 miljoen euro zitten. In Mount’s geval idem dito

28 februari 2023 om 15:47

Wie zei dat over Hazard? 100-120 miljoen exclusief bonussen leek me destijds ook op voorhand gewoon logisch.

28 februari 2023 om 15:56

Wie zei dat? Lees alsjeblieft even de artikeltjes terug.. Er was er hier op dit forum eentje die voorspelde dat Abramovich niet om zou rollen voor een bedrag onder de 90 miljoen en dat was ik. “Het was teveel” en “papa Perez gaat Hazard even voor een schijntje van dat bedrag ophalen” met die Aqua knul voorop..

28 februari 2023 om 16:02

Hazard was een pure paniekaankoop.

28 februari 2023 om 16:17

Chelsea moet zeker wel verkopen, je gaat niet iedereen tevreden kunnen houden en spelers die niet of nauwelijks meer spelen zorgen uiteindelijk voor kapitaalvernietiging. Ik vind Kovacic altijd heel sterk onder druk, met zijn draaien en dribbelen zorgt hij voor veel ruimte. Het is wel een ander type dan Gundogan, maar denk dat hij centraal op het middenveld naast Kevin een goed duo kan vormen.

28 februari 2023 om 16:36

Het zou zeker verstandig zijn, maar er is geen gevaar dat de regels omtrent FFP niet nageleefd worden of dat Chelsea failliet gaat als ze het niet doen. De noodzaak is er dus zeker niet..Dus als City echt komt voor Kovacic dan moeten ze niet verwachten dat hij voor een scheet en drie knikker richting Manchester zal mogen vertrekken.

Ze willen in de zomer flink investeren door Rice te kopen van WHU. Vandaar. En inderdaad, op (de oude) Kante kun je niet meer rekenen

28 februari 2023 om 15:37

Ook Liverpool en Arsenal zullen (denk ik) een poging gaan wagen voor Rice. Voor zowel hem als Bellingham zie ik wel een Engelse strijd losbarsten.

28 februari 2023 om 15:59

Ze willen Rice graag, maar Rice wilt heel graag CL voetbal en juist daarom vertrekken bij West Ham...

Chelsea heeft het voordeel dat zijn maatje Mount bij Chelsea speelt en dat hij een oud Chelsea speler is, maar die spelen 100% geen CL voetbal volgend jaar denk ik...

Bellingham zie ik het wel gaan tussen Liverpool, City en Chelsea... Al sluit ik Arsenal ook niet uit. Zou hem veel liever zien komen dan Rice bij Arsenal. Meer een ''8'' en op de ''6'' heb je Partey & Jorginho al komende jaren...

Rice lijkt ook perse in Londen te willen blijven trouwens, dus gok dat Arsenal en Chelsea de beste kans maken.

28 februari 2023 om 16:04

Ik verwacht dat ze allebei niet naar Chelsea gaan komen. Sinds het ontslag van Tuchel is de interesse in Rice redelijk bekoeld en Arsenal lijkt nu de duidelijke frontrunner voor zijn handtekening. Bellingham zie ik eigenlijk alleen naar City of, vooral, Liverpool vertrekken. Bellingham zou ook nog niet overtuigd van het “Chelsea project”, wat ik me helemaal kan voorstellen natuurlijk!

28 februari 2023 om 18:33

Maatje Mount speelt ook niet heel lang meer bij Chelsea denk ik..

Het zou een hele grote fout van Chelsea zijn om Kovacic te verkopen. Misschien wel je meest complete middenvelder en een van de weinigen die de kwaliteit heeft om door de linie te versnellen en een overtal te creeren. Oftewel een echte B2B speler. Waar is deze club mee bezig... ?

28 februari 2023 om 19:49

Verkopen?? Zijn contract loopt af…

Kovacic is wel wat blessure gevoelig en inconsistent, maar ik denk wel één van de beste middenvelders bij Chelsea.
Voor een laag prijsje zou dit een ideale back-up speler zijn voor City. Loper op het middenveld die gewoon goed kan voetballen en nu in zijn prime zou moeten zitten.

Gundogan heeft ook nog niet verlengd bij City, al is dat wel een iets ander type dan Kovacic.

Phillips is een matige speler die ook nog eens te zwaar lijkt. Heeft niks te zoeken in de Europese/engelse top in mijn ogen.

B. Silva zou ik ten allen tijden behouden als City zijnde, topspeler en kan overal op het middenveld en in mijn ogen zelfs overal voorin uit de voeten (als valse spits ook)...

1 van de beste middenvelders in het voetbal momenteel, snap niet dat Real hem niet hoefde.

28 februari 2023 om 17:25

Kroos, Casemiro, Modric, Isco waren 2 klassen beter

1 maart 2023 om 10:43

Ok en die zijn nu allemaal zo goed als klaar. Dan mis je nu toch juist een Kovacic?

1 maart 2023 om 12:13

Dus je wilde Kovacic jaren op de bank houden omdat Modric en Kroos (die beiden nu nog beter zijn) er wellicht over 0.5/1.5/2.5 jaar mee stoppen? Beetje rare redenering. Kovacic zou welllicht nooit de speler zijn geworden die hij nu is en ze zouden zomaar een Valverde/camavinga mis hebben kunnen lopen die ook alweer een hoger niveau aantikken/gaan tikken. Pracht voetballer, maar heb hem niet gemist.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren