Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Man City, Barça en Chelsea strijden om handtekening; afkoopsom van 25 miljoen

Laatste update:

Claudio Echeverri ligt goed in de markt. Het zeventienjarige toptalent van River Plate staat in de belangstelling van Manchester City, FC Barcelona en Chelsea, zo meldt Fabrizio Romano. Volgens de transfermarktexpert heeft de landskampioen van Engeland momenteel de beste papieren om Echeverri in te lijven.

"Manchester City blijft aandringen op het aantrekken van het Argentijnse talent Claudio Echeverri van River Plate", schrijft Romano op X. "Gesprekken tussen de clubs en de speler duren voort."

The Citizens lijken dus Chelsea en Barcelona af te troeven in de strijd om de Argentijnse groeibriljant. De Londenaren hebben interesse, maar die is niet zo intensief als de belangstelling van City.

Barça zou om andere redenen afhaken. De werkgever van Frenkie de Jong heeft wel degelijk serieuze interesse in Echeverri, maar een deal lijkt onwaarschijnlijk gezien de erbarmelijke financiële staat van de club.

Echeverri, een aanvallende middenvelder uit de jeugdopleiding van River, heeft een contract tot en met het einde van 2024. Hij heeft al aangegeven deze verbintenis niet te gaan verlengen en is dus transfervrij op te pikken vanaf januari 2025.

Mochten clubs voor die tijd willen toeslaan, zal er een transfersom betaald moeten worden. Romano meldde eerder al dat Echeverri een afkoopclausule in zijn contract heeft staan van tussen de 25 en 30 miljoen euro.

De creatieveling speelde vooralsnog zes wedstrijden voor het eerste elftal van River. Verder maakte hij grote indruk op het WK Onder 17 in Indonesië eerder dit jaar. Echeverri was op dat toernooi in zeven wedstrijden goed voor vijf goals en één assist en behaalde met Argentinië de halve finale, waar met 0-3 werd verloren van de leeftijdsgenoten van Mali.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Chelsea en city vechten om elke speler tegenwoordig. Geen idee hoe goed deze jongen is maar deze 2 teams zijn bij elke speler wel betrokken om em proberen binnen te halen. Zeker city dat zuur genoeg over 10 clubs beschikt waar zij zo'n speler kunnen stallen. Trieste ontwikkeling in de voetballerij. Ook Chelsea kocht iedereen afgelopen periodes. Ziet iemand nog Chuku, Lavia en Madueke spelen of die Gusto? Lol waar gaat dat over. Maar ja deze Echeverri zal vast talent hebben anders willen deze clubs hem niet hebben.

24 december 2023 om 14:19

Je moet niet zo praten als je niks over Chelsea weet. Lavia is sinds zijn binnenkomst geblesseerd, dus lastig om dan een pot te spelen. Chukwumeka was basisspeler in het begin van het seizoen totdat hij ook geblesseerd raakte. Ugochuwku is ook geblesseerd geweest en staat vandaag weer basis. Madueke gewoon niet goed genoeg/geblesseerd geweest. En Gusto net ook terug van een blessure en heeft vaak genoeg gespeeld.

24 december 2023 om 16:21

Talenten van deze categorie gaan niet gestald worden bij andere clubs. Hooguit nog een jaartje River Plate en dan zou hij al over kunnen komen.

Verder snap ik niet wat concreet je bezwaren zijn over de City group. Het stelt niet heel veel meer voor dan een samenwerking qua visie, scouting en enkele spelers die aan elkaar verhuurd worden. Veel van deze spelers zijn bij mooie clubs gekomen en hebben een prima carriere. Misschien dat je nog steeds een beetje zuur bent omdat Girona met een gemiddeld team opeens La Liga op zijn kop zet

24 december 2023 om 16:31

Oh nee jij weer he, jij gaat nooit eerlijk kunnen toegeven hoe krom het is. Niet over de 115 FFP charges, niet over de 10 clubs dat city bezit. Alleen maar zitten verdedigen.

Nou ik geef ook mijn mening, mag ik. 👍

Ik hoop dat Barca erin slaagt om deze speler te halen ondanks hun financiële situatie. Hij zou daar echt perfect passen met zijn stijl van spelen. Hem naar City zien gaan zou ik jammer vinden en naar Chelsea al helemaal. Ik denk dat Barca alsnog een constructie gaat bedenken om hem te contracteren.

Veel verhalen over hem gehoord en weleens wat beelden van hem gezien, vooral van dat WK onder 17 wat hij speelde en daar was hij heel goed. Misschien wel de beste speler van het toernooi. Bij dit soort spelers is het natuurlijk altijd afwachten hoe goed ze nou zijn over pakweg 5-jaar, maar dit is wel een parel.

Naar Chelsea moet hij nu sowieso niet vertrekken en FC Barcelona heeft dus zoals bekend geldproblemen. Manchester City zou de beste keuze voor hem zijn, die hebben de afgelopen jaren met o.a. Gabriel Jesus, Alvarez, etc. een aantal talenten gehaald die heel goed zijn en voor hun van waarde zijn of zijn geweest. Verschil is wel dat Jesus en Alvarez voor hun overgang naar City al beide x-aantal jaren en wedstrijden in het eerste elftal van hun teams hadden gespeeld, dat is bij Echeverri wel anders.

Misschien dat City hem alvast kan kopen en dan 1 of 2-jaar kan verhuren aan River Plate, waar hij dan veel minuten zal maken en dan naar City gaat.

24 december 2023 om 13:47

Dat gaat River Plate nooit doen. De fans zijn echt woest dat hij niet verlengd, en willen hem gewoon niet meer zien spelen.

Overigens wel een goed teken dat Barcelona met Roque, Darvich en nu deze Echeverri in een vroeg stadium al talenten wil oppikken. Dat hadden ze jaren geleden al moeten doen, maargoed beter laat dan nooit.

24 december 2023 om 19:53

ik lees net via Fabrizio Romano dat Manchester City in onderhandeling is om Echeverri binnen te halen en dan in een soortgelijke constructie als Alvarez. Die werd ook overgenomen van River Plate in januari 2022 maar bleef tot de zomer van 2022 bij River Plate en iets soortgelijks willen ze met Echeverri doen, misschien zelfs iets langer.

Mooi dat Barcelona probeert grote talenten vroeg te halen, als ze nog goedkoper zijn. Deze Echeverri heeft Barcelona zijn droomclub genoemd, dus dat voordeeltje heeft Barcelona. Probleem is dat City die clausule met gemak kan betalen, en hem meer salaris kan geven. En laten we eerlijk zijn, City is een veel en veel beter team dan Barcelona, zeg maar eens nee tegen het beste team ter wereld..
Barcelona zou misschien meer speeltijd kunnen bieden dan City maar dat is het dan ook.

Misschien dat ze bij Barcelona een of andere constructie bedenken waardoor deze Echeverri haalbaar wordt. Desnoods vraag je Messi een goed woordje te doen bij een mede-Argentijn, misschien dat dat indruk op hem maakt lol.

Dit is wel echt een heerlijke speler dus ik hoop van harte dat hij komt. Zo’n ouderwetse dribbelaar kan Barcelona goed gebruiken.

24 december 2023 om 14:19

Echeverri is een waanzinnig talent natuurlijk, maar wel weer een speler op het middenveld. We hebben met Yamal en vergelijkbaar speler: goed in de dribbel en passing. Het is ook echt een nummer 10, maar daar hebben we in de jeugd met Guillermo, Toni Fernandez en Noah Darvich zelf grote talenten rondlopen. Ik hoop dat ze een grote talent op linksbuiten, want die schaars de laatste jaren.

24 december 2023 om 15:03

Wie had je in gedachte op links? Buitenspelers zijn buitengewoon duur altijd. Enige in het profiel jonge buitenspeler die nauwelijks zijn profdebuut heeft gemaakt die ik ken is Estevao Willian oftewel “Messinho”. Hij speelt bij Palmeiras, hele goede dribbel en hij is ook snel. Maarja, die staat er pas over 3/4 jaar, dus dat is lange termijn. Net zoals deze Echeverri.

Echeverri gaat bijna op zeker naar City. Ze gaan de afkoop clausule van 25 betalen en stallen hem daarna nog een half jaar bij River. Zoals ze ook bij Julian hebben gedaan. Geweldig talent Echeverri, steekt er sinds de onder 10 al boven uit en was afgelopen vrijdag bij zn basis debuut in het eerste ook meteen de beste speler op het veld de eerste helft. City gaat hier veel plezier aan beleven in de toekomst

Altijd dezelfde clubs die dit soort talenten wegkopen. Vroeger gingen ze nog naar een subtopper of topclubs niet Barca/Real of Engeland. Jammer dat voetbal zo ingebalanceerd is tegenwoordig. Tijd voor verandering.

Denk dat Echeverri Maxime Perrone we ff belt. Dan weet hij genoeg. Nog steeds doodzonde dat al die talenten naar dergelijke clubs gaan, het wordt echt hoog tijd voor max aantal spelers per leeftijdscategorie en homegrown vs buitenlanders juist ook in de jeugd.
Bijv NLse topclubs komen er totaal niet meer aan te pas maar dat geldt ook voor subtop in top5 landen. Voetbal gaat kapot en we staan er met z’n allen dom naar te kijken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren