Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Louis van Gaal gaat in op de ‘openbaring’ die Noa Vahle voor hem was

Laatste update:

Louis van Gaal heeft de loftrompet gestoken over Noa Vahle, verslaggeefster van Veronica. Dat deed de voormalig bondscoach in de Nieuwe Revu van deze maand. Volgens Van Gaal, die vooral onder de indruk was van de open vraagstelling van Vahle, was ze 'een openbaring' tijdens het afgelopen WK in Qatar.

Van Gaal kreeg in november en december veelvuldig te maken met Vahle tijdens het WK in Qatar, toen de verslaggeefster namens Veronica met de selectie en staf mee was gereisd. De voormalig bondscoach raakte al snel onder de indruk. "Ik ben altijd beter met vrouwen dan met mannen, dus wat dat betreft heb ik pech dat er daar zo weinig van rondlopen in de voetbalwereld", zo laat Van Gaal optekenen. "Noa was wel een openbaring tussen hen."

Dat Vahle de dochter is van Linda de Mol, was Van Gaal in eerste instantie helemaal ontgaan. Dat feit veranderde zijn mening over de journaliste niet. "Dat ze uit de familie van De Mol komt wist mijn vrouw Truus eerder dan ik. Het interesseert me ook niet in welk nest ze is geboren. Ik bouw een relatie op met mensen op basis van de persoon. Ze stelde open vragen, zonder daarbij haar mening te ventileren waar het slachtoffer dan op mag antwoorden."

Vahle mocht in Qatar alleen op algemene persconferenties vragen stellen aan Van Gaal. "Ik kan hier gewoon mijn werk doen", liet ze tijdens het toernooi weten aan Voetbalzone. "Je bent natuurlijk best wel beperkt in wat je mag: ik heb Louis van Gaal nog nooit gesproken, moet ik eerlijk zeggen. De spelers mag ik niet spreken, want het programma wordt geboycot. Maar we kunnen volgens mij wel genoeg maken, dus het gaat prima."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi de complimenten voor deze jongedame, de manier waarop ze het deed in Qatar vond ik ook erg leuk om te zien.
Bovendien een leuke trend dat ook steeds meer dames zich als journalist rondom voetbalprogramma's zich aandienen, goed voor de balans, goed voor de gelijkheid.

9 maart 2023 om 13:51

Lol, deze jongedame staat verre van symbool voor gelijkheid

9 maart 2023 om 14:03

Toch is het heel goed voor de beeldvorming dat er ook jonge dames als journalist op EK en Wk's komen. Het zijn veelal toch mannen die in zo'n persruimte zitten heb ik het idee.

9 maart 2023 om 14:39

Voor de ene gelijjheid wel, voor de andere niet. Zo blijft er tenminste nog wat te mekkeren.

9 maart 2023 om 15:08

Want? Omdat ze connecties heeft in de showbizz, word ze voorgetrokken? verdient ze meer geld? Ze heeft het toch gewoon maar behoren gedaan. Ze is onderdeel van een programma wat bijv een Dennis Schouten ook heeft gedaan. Kijk en luister liever naar haar dan een Leo Driessen bijv maar ja moeten wat te zeiken hebben hier

9 maart 2023 om 16:51

Ze is natuurlijk wel het schoolvoorbeeld van het tegenwoordig hippe woord nepobaby.Maar goed, ik denk dat Louis alles wat niet Valentijn Driessen heet een openbaring vindt.

9 maart 2023 om 13:51

Ik heb zelf liever zo min mogelijk vrouwen rondom de voetballerij. Ik zou dan ook deze complimenten willen tegenhangen met negatieve kritiek; ze deed het niet goed en ik vond het niet leuk. Laten we hopen dat deze trend niet doorzet.

9 maart 2023 om 15:15

Ga dan lekker terug je darkroom in Jackherrer

9 maart 2023 om 13:59

Waar blijven alle mannen op de huishoudbeurs dan? Of op de brei club?

Ga toch weg met je gelijkheid, vrouwen kijken geen voetbal, vrouwen HATEN voetbal.

9 maart 2023 om 14:43

Huh? Als mannen graag naar de huishoudbeurs of de brei club willen moeten ze dat vooral doen. Als vrouwen graag voetbalverslaggever willen worden moeten ze dat ook lekker doen.

9 maart 2023 om 15:06

Dat moet zeker kunnen en je er tegen uitspreken moet ook zeker kunnen. Ik vind een vrouw niet geloofwaardig in het voetbal, met een uitzondering daargelaten. Deze trend moet zeker niet doorgaan.

9 maart 2023 om 15:29

Futballeke zoals mijn moeder zou zeggen: wat lul je nou slap? Mijn moeder en vriendin zijn fanatieker Ajacied dan ik. Maar terwijl ik dit schrijf vraag ik mezelf al af waarom ik me zo druk maak om een trol

9 maart 2023 om 19:42

Moet inderdaad kunnen, net zoals het kan dat ik jou daarom een flapdrol vind.

9 maart 2023 om 23:22

Waarom nou zo onvriendelijk, tuurlijk mag je dat vinden. Alleen je hoeft de opmerking niet te maken. Het is niet constructief en ik kan de opmerking alleen maar provocerend lezen. Als dat je intentie was. Chapeau, goed bezig man.

9 maart 2023 om 14:03

Sommige dingen zijn nu eenmaal weggelegd voor vrouwen en sommige voor mannen.

Voetbal voor mannen,

10 kilometer hardkoken voor vrouwen.

(just kidding, voordat dadelijk iedereen weer op zijn teentjes getrapt is).

ON:
Alsjeblieft niet, wij hoeven niet overal "balans en gelijkheid" in te hebben.
Er is geen een vrouw die op het allerhoogste niveau heeft geacteerd in het voetbal, dus is de kennis gewoon ook niet zo hoog.
Nederland is echt veel te veel bezig met "gelijkheid" etc.
Maar mensen zijn gewoon niet gelijk, get used to it.

9 maart 2023 om 14:14

We hebben het hier over vrouwen als journalisten, wat maakt het dan uit of er een vrouw niet op het niveau van een man voetbalt? Wilfred Genee en Tom Egbers hebben bijvoorbeeld ook geen Champions League voetbal gespeeld.

Daarnaast, wat maakt het uit als een Lieke Martens, Miedema of Jacky Groenen ofzo aanschuift bij een voetbalpraatprogramma? Zij hebben op een hoger niveau gevoetbald dan 99 procent van de kijkers. Ook zijn vrouwelijke (oud) professionals gewoon dagelijks met voetbal bezig en is het ook hun werk (geweest).

Ik acht hun kennisniveau hoger dan Jannes die af en toe een zaterdag voetbalt met z'n maten in een bier team, of een willekeurige journalist.

9 maart 2023 om 14:18

Dus is de kennis ook niet zo hoog. Wat voor ontzettende Onzin is dat dan zeg

9 maart 2023 om 14:30

Ik snap niet helemaal wat je bedoelt, soccerfan, maar ik zal proberen te antwoorden.

Ik doel vooral op het feit dat bij elk voetbalprogramma genoeg willekeurige mannen worden uitgenodigd die niet uit het professionele voetbal komen. Bij VI heb je Wilfred Genee als presentator en een hele boel gasten die mogen mee praten over voetbal zonder op een professionel niveau gespeeld te hebben. Bij de NOS zitten er ook allerlei verslaggevers bij.

Waarom maakt het dan uit als er zo af en toe een vrouwelijke verslaggever en/of speelster aansluit? Van de speelster kun je tenminste inhoudelijk meer verwachten dan sommige gasten.

Daarnaast was mijn eerste punt dat het niet hoort uit te maken of een verslaggever professioneel voetbal heeft gespeeld.

9 maart 2023 om 14:43

Het valt me op dat mensen in nederland altijd denken dat iets typisch nederlands is. Maar in het buitenland zie je al jaren vrouwen in voetbalprogramma's.
En als de mannen in die programma's nou altijd zouden overlopen van kwaliteit en kennis, dan zou ik de discussie begrijpen. Maar dat is verre van het geval. Dan zie ik het probleem niet zo.
Ik voel soms wel dat ik er wat meer over val als een vrouw dan iets doms zegt in zo'n programma dan wanneer een man dat doet, maar dat is mijn probleem en komt voor uit de standaard vooroordelen. Went vanzelf denk ik.

9 maart 2023 om 14:45

Ligt eraan wat je niveau noemt, als je weet dat de gemiddelde 4e klasser van het Nederlands vrouwenelftal wint, dan hebben de meeste kijkers waarschijnlijk wel op een hoger niveau gespeeld.

9 maart 2023 om 15:48

@miccoli,

Wat het dan uitmaakt of ze op niveau voetballen.
Voetbal bij vrouwen is heel anders, qua intensiteit, qua druk zetten, qua tactiek etc.etc.
Dan kan ik, die op zondag leider is van een 5e klasse vriendenteam, net zo goed daar aan tafel gaan zitten. Hun hebben de inside kennis net zo min als mij.

Daarbij zeg je dat je hun kennisniveau hoger acht dan Jannes, maar dat is ook de reden dat Jannes dat niet doet.

Stel Maarten van der Weijden zal nu alles gaan leren over voetbal, alles uit een boekje, zou jij er dan naar kunnen kijken (behalve voor te lachen) ?

9 maart 2023 om 15:53

@soccerfan_1,

Je hebt toch altijd meer kennis van iets, als je het meegemaakt hebt toch ?!

9 maart 2023 om 15:55

@miccoli,

Dat is ook de reden dat ik dat soort programma's niet meer kijk.
Wat moet ik ermee als Najib Amhali van alles gaat vertellen over voetbal?

Daarbij vind ik aanschuiven bij een programma wat wekelijks op tv komt, ook wel iets anders dan interviewer zijn bij een WK dat eens in de 4 jaar wordt gehouden.

9 maart 2023 om 16:10

Maar Jeroentje, welke journalist/interviewer op een WK heeft wel de ervaring waar jij het over hebt? Ik ken geen oud-voetballers die op hoog niveau hebben gespeeld, die journalist zijn geworden. Alleen Derksen kan ik mij bedenken, maar dit heeft nooit op een hoog niveau gespeeld.

Het enige wat daar in de buurt komt zijn bijvoorbeeld een Perez, Carragher, Neville, etc. die langs de lijnen staan naast een echte journalist die dan de vragen stelt.

Ik vind dat je een onmogelijk profiel schetst voor een voetbal journalist/interviewer. Voor zowel man als vrouw.

Overigens ben ik het met jou eens dat als een tafelgast niets met voetbal te maken heeft, dat het voor mij ook minder interessant is. Ik zie liever mensen die echt iets in die wereld doen.

9 maart 2023 om 14:43

Prem, zij zit hier puur omdat ze de dochter is van. Dit is juist een trend die niet wilt zien.

9 maart 2023 om 14:47

@bassie van wie is ze de dochter dan?

9 maart 2023 om 14:51

Linda de Mol, staat ook in het artikel. Daarom heeft ze deze job.

9 maart 2023 om 14:54

Van Van Gaal oké? Onzinnige opmerking.

9 maart 2023 om 15:01

Ja klopt Bassie, je hebt een punt dat ze door het netwerk van de ouders een voordeel heeft.
Moest sowieso even opzoeken hoe de familiebanden waren, was er niet van op de hoogte.
Uiteindelijk doet ze het wel goed.

9 maart 2023 om 16:19

Het gaat er toch niet om of ze het nu goed doet. Het gaat erom had ze ook al die kansen gehad die ze heeft gekregen als ze niet de dochter van Linda de Mol was?

Ze werkt voor een programma op een zender die eigendom is van haar oom. Durft de manager van die zender of van het programma dan te zeggen, ze doet het niet goed, we halen haar van de buis af? Of krijgt ze alle kans om zich te ontwikkelen en stap voor stap beter te worden omdat de manager bang is voor de grote baas?

In kansen gelijkheid wil men juist af van het krijgen van baantjes via relaties en netwerken. Wil men dat afkomst er niet toe doet maar dat het puur gaat om de competenties.

Dus ik zou niet zomaar durven stellen dat dit goed is voor de gelijkheid.

9 maart 2023 om 18:47

Ze doet het best goed ja maar zonder haar familiebanden zou ze nu nog als stagaire aan de slag zijn en kleine klusjes mogen doen achter de schermen (Kopietjes maken, koffie zetten) voor een vergoeding van max 300 euro per maand.

9 maart 2023 om 19:05

@Prem_93
En dat is nou precies waar dit land aan kapot gaat. Mensen die niet weten waar het over gaat maar gelijk klaar staan met een mening die natuurlijk wel moet deugen in het trendy gedachtegoed. Beetje sneu....

10 maart 2023 om 01:22

Waarom houtrust? Wat hij zegt behoudt toch zijn waarde? het is toch goed voor gelijkheid als er bijv meer vrouwen in een mannenwereld werkzaam zijn? Ja het zou nog beter voor de gelijkheid zijn als dit een transsexuele lesbische gehandicapte wees en vluchteling was die zich door hard werken had opgewerkt naar deze functie. Maar dat maakt het niet ineens niet goed.
En het land gaat kapot aan prem zijn reacties op vz?

10 maart 2023 om 01:24

Louis volgens mij is ze al van school. Waarom zou ze dan stagiaire zijn?

Het was zo'n openbaring dat ze geen vraag heeft mogen stellen. Wat een dom geneuzel weer van Louis.

9 maart 2023 om 13:49

Ze mocht wel degelijk vragen stellen: 'vahle mocht in Qatar alleen op algemene persconferenties vragen stellen aan Van Gaal'.

9 maart 2023 om 13:55

Ja oftewel bijna geen vraag mogen stellen. Alleen vragen die Louis al van te voren wist. Fantastisch!

9 maart 2023 om 14:02

En daarom deed ze het dus ook zo goed. Het is niet moeilijk om een wit voetje te halen bij van gaal.

9 maart 2023 om 14:04

Alles wat Louis doet is vooraf al over nagedacht. Het is zelfs zo dat hij voor het wk al penalty's ging oefenen met zijn vrouw. Die hield ze blijkbaar wel tegen.

Ik ben als sinds december aan het bijkomen hoe goed Noa Vahle ons op de hoogte heeft gehouden in Qatar. Dit heb ik in mijn hele leven nog nooit gezien hoe goed zij kon meelachen met de mannen voor die vier minuten elke dag.

Zonder dollen, ze heeft het goed gedaan hoor. Maar zoals Angela gister in VI al zei heeft de achternaam zeker meegespeeld.

9 maart 2023 om 13:52

Tijdens het wk had ik het idee dat mensen echt geloven dat haar achternaam er niks mee te maken had, want 'ze doet het zo leuk!'

9 maart 2023 om 14:05

De achternaam Vahle heeft meegespeeld? 🤔

9 maart 2023 om 14:23



Je bedoelt dit waarschijnlijk flauw, maar dit is de dochter van Linda de Mol. Laten we niet doen of dat niet meespeelt. Net alsof Milan van Dongen zonder banden bij ESPN had gezeten, of Sanne van Dongen ineens bij ESPN te zien is. Dat heeft ook alles met haar kwaliteiten, en alleen maar gericht op kwaliteiten, te maken. Dat moet wel.

9 maart 2023 om 17:17

Ik heb oprecht geen benul van de connecties van Milan van Dongen. Die gozer is een natuurtalent, deed het meteen uitstekend als verslaggever en ook een gesprek leiden gaat hem ogenschijnlijk makkelijk af. Dus als hij een kruiwagen had, dan heeft de kwaliteit van de programma's er niet onder geleden.Jeroen Stekelenburg is dan een beter voorbeeld. Die kan echt helemaal niks, maar krijgt toch de meest gewilde jobs bij de NOS.

9 maart 2023 om 18:09

Milan van Dongen is een meer dan prima verslaggever, spreekt Spaans en lijkt er voor in de wieg gelegd. Geen verkeerd woord daarover. Luister graag naar hem. Maar ik vind het altijd lastig om dat lost te zijn van zijn connecties. Maar goed, dat is nou eenmaal hoe het werkt. Hij is de zoon van Jan Stekelenburg, die onder anderen commentaar deed bij de NOS, Milan is daarnaast de halfbroer van Maarten Stekelenburg, oud assistent oranje, en daarnaast, grappig dat je hem in je verhaal noemde, halfbroer van Jeroen Stekelenburg.

Ik kan allemaal prima naar ze luisteren en vind ze hun werk puik doen. Maar hun connecties hebben wel geholpen natuurlijk. Al moet ik eerlijk bekennen dat dat wel het betere giswerk is natuurlijk. Dat kan ik nergens hard maken.

9 maart 2023 om 18:39

Haha, had geen idee van die link met de Stekelenburgjes. Weer wat geleerd.

Waarom is iedereen zo lyrisch over haar? Het enige wat ze deed was letterlijk een training van oranje bekijken, daar wat kleine dingetjes uit pikken en in de avond, zonder tegenspraak, leuk doen bij vi. Ohja en wat puntjes gescoord door infantino een kritische vraag te stellen. Applaus.

9 maart 2023 om 13:57

Haar uiterlijk zal daar wel bij meespelen. Leuk spontaan meisje die het best leuk vertelde. Dat is het ook wel wat mij betreft ja..

9 maart 2023 om 17:15

Ieder zijn mening. Persoonlijk wordt ik heel moe van Jeroen Stekelenburg, Valentijn Driessen en Joep Schreuder. Die al hun mening gevormd hebben en de spelers en coach woorden in de mond proberen te leggen. Bovendien proberen die alleen maar de stoken voor de headlines.

"Ze stelde open vragen, zonder daarbij haar mening te ventileren waar het slachtoffer dan op mag antwoorden."

Het slachtoffer? Wut?

9 maart 2023 om 14:23

Ik wil het wel ff voor je duidelijk maken, al zal eenieder die begrijpend lezen gehad heeft op de basisschool dit wel moeten kunnen begrijpen.

Het huidige journaille gaat vaak met een agenda op pad. Ze hebben een vraag, en eigenlijk weten ze ook al wel antwoord ze daarop willen, zodat het verhaaltje zoveel mogelijk ophef en aandacht creëert. Wanneer de geïnterviewde (of het slachtoffer dus) die vraag niet goed beantwoord, wordt de journalist vervelend.

9 maart 2023 om 14:47

Perception is in the eye of the beholder. Louis en kritiek zijn nooit goede vrienden geweest.

9 maart 2023 om 15:39

FCG95 wat rook jij?

9 maart 2023 om 16:15

Futballke een sigaretje op zijn tijd, hoezo?

Of wilde je zeggen dat journalisten (zoals Valentijn Driessen, Mike Verweij, Sjoerd Moussou etc.) objectief zijn? Schattig.

10 maart 2023 om 12:05

Ojee een complotgek, die neem ik niet serieus.

Dat die boycot er nog is dat is natuurlijk compleet van de zotte. Daar blijven ze wel aan vasthouden. Maar hun principes waar ze zo hard over riepen richting het wk zette ze zo opzij om maar geen geel te krijgen. Hypocriete spelers daar bij nl elftal. En dan vooral diegene die niet tegen kritiek kunnen zoals memvis en van dijk.

Als Van Gaal nou werkelijk zo lyrisch over haar is, waarom mocht ze hem dan niet 1 op 1 spreken tijdens het WK? Die (overbodige hypocriete) boycot is opgelegd door de spelers, toch niet door de trainer?

wat een bepaalde groepering ook probeert en/of forceert, dit gaat niet lukken. Dat vrouwen voetballen is prima, laat ze lekker achter een bal aan huppelen, maar vervolgens vrouwen een wedstrijd laten voorbeschouwen of analyseren voegt niet zo heel veel toe. Eerst met Helene Hendriks en nu met haar, de dochter van en een leuke kop, leuk en aardig maar imo missen zij gewoon de kennis. Ze doen wel leuk mee met oppervlakkige vragen of randzaken/showbiz, maar ik wil graag een analyse van de ploegen, tactiek, strategie etc.

9 maart 2023 om 15:35

Vreemde gewaarwording is dit allemaal. Zogenaamd onder het mom van ... Maar het komt allemaal zo geforceerd over. Het is best sneu als je er over nadenkt. 🤦

Als zij niet de dochter van de Mol was zou ze gewoon bij Albert Heijn werken. VI is goed in het omhoog praten van hun eigen vriendjes. net als al die niksnutten aan de bar die doen alsof ze populair zijn.

Je hebt goede journalisten en slechte journalisten. Sommige zijn man, andere zijn vrouw. Jong, oud, zwart, wit. Ik ken ze in alle varianten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren