Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Loting Conference League: AZ wacht duels in Engeland, Polen en Bosnië

Laatste update:

AZ kent de tegenstanders die het in de groepsfase van de Conference League gaat treffen. De ploeg van trainer Pascal Jansen zit in Groep E en neemt het op tegen Aston Villa, Legia Warschau en het Bosnische HSK Zrinjski. De groepsfase van de Conference League gaat op donderdag 21 september van start en is donderdag 14 december afgelopen. De finale wordt op 29 mei in Athene afgewerkt.

Via een bloedstollende strafschoppenserie plaatste AZ zich met heel veel moeite ten koste van SK Brann (3-3, 5-6 n.s.) voor de groepsfase van de Conference League. Eerder werd Santa Coloma uit Andorra over twee duels verslagen.

De Alkmaarders presteren al jaren uitstekend op Europees niveau en plukten daar nu met een plek in Pot 1 de vruchten van. De UEFA bepaalt de gehele potindeling op basis van de clubcoëfficiënt die de afgelopen vijf seizoenen is opgebouwd. AZ mocht zich gelukkig prijzen met een plek in Pot 1. Daarmee werden zware tegenstanders als Dinamo Zagreb, Fenerbahçe en Lille OSC ontlopen.

AZ lootte uit Pot 2 uiteindelijk alsnog een tegenstander van formaat in de vorm van Aston Villa, dat afgelopen seizoen zevende eindigde in de Premier League. Uit Pot 3 kwam Legia Warschau uit de koker gerold, waarna de groep gecompleteerd werd door Kí Klaksvík. Legia Warschau eindigde het afgelopen seizoen tweede in Polen, terwijl HSK Zrinjski kampioen van Bosnië werd.

De volledige loting:
Groep A:
Lille OSC
Slovan Bratislava
Olimpija Ljubljana
Kí Klaksvík

Groep B:
KAA Gent
Maccabi Tel-Aviv
Zorya Luhansk
Breidablik

Groep C:
Dinamo Zagreb
Viktoria Plzen
Astana
FC Ballkani

Groep D:
Club Brugge
FK Bodø/Glimt
Besiktas
FC Lugano

Groep E:
AZ
Aston Villa
Legia Warschau
HŠK Zrinjski

Groep F:
Ferencvaros
Fiorentina
KRC Genk
FK Cukaricki

Groep G:
Eintracht Frankurt
PAOK FC
HJK Helsinki
Aberdeen FC

Groep H:
Fenerbahçe
Ludogorets
Spartak Trnava
FC Nordsjaelland

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima groep, hele mooie krachtmeting met Aston Villa en 2 ploegen met Legia en Zrinjski waar je normaal gesproken boven moet eindigen.

1 september 2023 om 15:10

1e of 2e worden is alleen nogal een verschil met die tussenronde.. ECL speel je op het begin niet voor de mooie potjes maar gewoon voor de coëfficiënten, dus slechte loting

1 september 2023 om 15:13

Legia is alles behalve een zekerheidje. Daar win je echt niet zomaar van. Ik zie AZ helaas 3e worden.

1 september 2023 om 15:36

Ben je toevallig een kenner van de Poolse competitie? Waar baseer je deze mening op? Pavlidis is in zn eentje al net zoveel waard als de halve selectie van Legia.

Weet je meer dan wij? Of zeg je maar wat?

1 september 2023 om 15:45

Lech Poznan vergeten dat vorig jaar halve finale haalde..?

1 september 2023 om 15:54

Je weet dat AZ ook de halve finale haalde he? En de NL competitie echt wel een stuk hoger aangeschreven staat dan de Poolse.

Als dit het eerste en enige argument is dat je geeft, dan weet je dus eigenlijk geen bal van Pools voetbal en zeg je maar wat.

1 september 2023 om 15:57

Daar win je niet zomaar van, maar AZ is alsnog wel gewoon favoriet hoor. Denk een 2e plek.

1 september 2023 om 16:00

het is ook niet dat lech poznan de moeilijkste loting had mbt poulefase en knock outs tot fiorentina.

1 september 2023 om 16:08

Niet de moeilijkste loting? Volgens mij ben je vergeten dat ze Villarreal een dikke pak op hun broek met 3-0 gaven thuis... Je onderschat de Poolse competitie gigantisch

1 september 2023 om 16:52

Kwartfinale bedoel je, AZ kwam verder

1 september 2023 om 15:14

Legia is niet een makkie verwacht ik. Als je ziet wat Lille voor een tegenstanders heeft in groep A is dit gewoon een vrij zware poule

1 september 2023 om 15:15

Of naar de tegenstanders die AZ vorig jaar had. Dat was een walk in de park zo eenvoudig

1 september 2023 om 15:18

Zeker maar wel mooie trips voor de AZfans om naar uit te kijken. Birmingham en Warschau

Aston villa is moeilijk maar mooi. Die andere 2 moet je pakken.

Wat een aparte loting. waar zijn de balletjes van de poules? nu kon het net zo goed via een random poule generator of met pen en papier gedaan kunnen worden.

1 september 2023 om 15:10

Heel apart inderdaad, ze houden rekening met teams uit zelfde landen die ook EL spelen. Zo proberen ze dat de teams elkaar vermijden qua tijd. Is wel aparte manier van loten idd.

1 september 2023 om 15:10

Het wordt te ingewikkeld vanwege de koppeling tussen UEL en UECL qua speeltijden, met voorbehoud van landen, et cetera. Daaom is het met de computer en vaste regels redelijk logisch.

1 september 2023 om 15:14

Dank voor de uitleg. Ik schakelde wat later in, omdat ik het geklets van te voren niet hoef te horen. Had ik beter wel wat eerder in kunnen schakelen.

1 september 2023 om 15:37

Wel een nadelig neveneffect hiervan is dat de kans aanzienlijk groter wordt om ploegen uit hetzelfde land te loten (dit keer Engeland). Vanaf het begin was de kans al twee keer zo groot om Aston Villa te treffen (1/4 ipv 1/8) en nadat AZ in pot E kwam werd dit 5/8 kans. Niet geheel eerlijk dat als Ajax al een team uit Engeland loot dat dit er indirect voor zorgt dat het volgende Nederlandse team ook een vergrote kans heeft op een Engelse ploeg

1 september 2023 om 15:44

@rens - zeker mee eens. In ons geval (nederland) pakte dat gewoon heel nadelig uit, maar als je geluk hebt kan je er juist zwaardere opponenten mee vermijden. Dat is de pech met hoe de potten voor de Europa en Conference League waren en hoe in de EL geloot werd.

1 september 2023 om 15:11

Zelfde als bij de Europa League.
De club die je pakt, gaat naar de eerste poule die mogelijk is.

Pittige pot, maar wat een mooie affiches! Net als de andere Nederlandse clubs. Dat wordt de komende weken likkebaarden voor de TV!

Ben ik de enigste die het echt super irritant vind dat die vent er heletijd doorheen aan het praten is. Laat t gewoon in engels dan versta ik er nog iets van ipv 2 stemmen door mekaar

1 september 2023 om 15:08

Inderdaad heel irritant, ik vind een commentator bij een loting sowieso extreem zinloos.

1 september 2023 om 15:09

Dan had je de loting op de UEFA website moeten kijken

1 september 2023 om 15:09

Je kan ook op de UEFA site naar de livestream kijken.

1 september 2023 om 15:10

Ja heel irritant. Als je het in het Engels niet kan verstaan werd het ook wel duidelijk door gewoon te kijken naar het beeld.

1 september 2023 om 15:14

Nee dat is bloed irritant. Gisteren bij de CL loting ook. Dan denk ik kerel houd je…. even, want je kan een beetje horen wat zeggen en dan heeft de persoon het even ergens anders over. Maar zal wel bij het vak horen je zit er natuurlijk niet voor niets moet de persoon denken. Bij de NOS deed die chef het ook altijd.

Na Ajax heeft AZ het ook niet getroffen zeg, poah. Aston Villa is gewoon zeer sterk en Legia is ook niet makkelijk, zeker in Polen. Die Bosnische club mag je 6 punten verwachten. Hopelijk weten onze vrienden uit Alkmaar i.i.g. de 2e plek te bemachtigen!

Geen eenvoudige groep voor AZ, al is het altijd de vraag met PL teams hoe serieus ze de groepsfase nemen.

De groep van Brugge is wel een pittige. Brugge, Bodo Glimt, Besiktas en Lugano. Zeker Besiktas loten uit pot 3 is gewoon een tegenvaller dan.

1 september 2023 om 15:11

Het lijkt mij toch dat teams zoals Aston Villa en Brighton dit heel serieus nemen? die spelen bijna nooit Europees en dit is een mooie kans om een prijs te winnen en dus volgend jaar weer Europees te spelen. Kijk maar naar West Ham.

1 september 2023 om 15:16

Die teams nemen het serieus op het moment dat de competitie wat verder gevorderd is. Maar zeker in de groepsfase krijgt de b-garnituur nog wel eens de kans.

Die is zeker genoeg voor overwintering, maar biedt teams zoals AZ zeker perspectieven.

1 september 2023 om 15:20

@lierse - de manager van Aston Villa is Emery. Emery heeft de nogal opvallende neiging af en toe bij clubs om Europa prioriteit te geven boven de landelijke competitie, wat in het Verenigd Koninkrijk vaak andersom is juist.

Hij is ook vrij succesvol op Europees gebied. Je moet er absoluut niet vanuit gaan dat Aston Villa 'een Tottenham doet'.

1 september 2023 om 15:21

Villa heeft al heel lang geen Europees gespeeld en Brighton is het de eerste keer. Waarom zouden "die teams" het dan pas later serieus gaan nemen? Het is niet zo dat ze elk jaar wel even in aanmerking komen voor een Europese ticket. Dat teams zoals Liverpool in de EL het in de groepsfase wat minder serieus nemen is wat anders natuurlijk.

1 september 2023 om 15:23

Topclubs in Engeland hebben die neiging wel, zij hebben echter ook brede selecties. Dat is wel anders met clubs als Brighton en Villa

1 september 2023 om 16:06

West Ham deed het vorig jaar ook gewoon in de groepsfase.

1 september 2023 om 15:14

Aston Villa neemt dit zeer serieus. Was een feest alsof ze Champions League hadden gehaald toen ze vorig seizoen in de laatste wedstrijd Conference League haalden. Daarnaast stuurde Emery de sterkste 11 in het veld tegen Hibernian dus dat zegt al genoeg.

1 september 2023 om 15:18

Ik ben er zeker benieuwd naar. EnkelenB opties in de basis in de groepsfase kan echter zomaar voordeliger zijn voor AZ.




Noord-Holland heeft al hun regionale geluk afgestaan vandaag tov Noord-Brabant en Zuid-Holland voor de Champions League. Aston Villa? Als AZ zo gaat spelen als de tweede helft gisteren worden ze geflambeerd en niet zachtjes ook. Legia moet te doen zijn als AZ een beetje in vorm is. Zrinjinski... kennen we die niet van Utrecht een aantal jaar terug?

Edit: Jep, het was Utrecht welke besloot dat het toernooi uitgegooid worden op iets wat verdacht veel op een trainingsveld leek wel een goed idee was.



Einde verhaal alkmaar.
Aston villa is natuurlijk een paar maatjes te groot voor AZ, en ik geef meer kans dat legia 2e wordt dan AZ. Van die Bosnische team zie ik ze wel winnen. We moeten niet doen alsof AZ wat voorstelt want het was niet al te best tegen die partime voetballers van andora en de team van gisteren.

1 september 2023 om 15:16

Je hebt gelijk. We kunnen inpakken en Brann een berichtje sturen dat zij erheen mogen.

1 september 2023 om 15:19

AZ halve finalist van vorig jaar, ternauwernood verslagen door West Ham is kansloos tegen Villa en eindigt onder Legia Warschau? Ik zet mn geld liever op AZ

1 september 2023 om 15:27

Sorry 035feyenoord maar jou reacties zijn al een tijdje niet meer serieus te nemen. AZ won ook maar met 1-0 en 2-0 tegen een team waarvan hun elftal werkzaam zijn als pakketbezorgers en koks. Tegen Brann was het ook haken over de sloot. AZ heeft daarbij ook kwaliteit ingeleverd door veel te verkopen. Ik zie aston villa en legia als favoriet als nummer 1 en 2. Az gaat met die team die ooit een Nederlandse team paar jaar terug heeft uitgeschakeld uitmaken wie 3e en 4e wordt.

1 september 2023 om 16:23

Ha yahudi. Jij volgt mij al een tijdje? Wat leuk man! Vertel, waarom ben ik nu weer niet serieus te nemen? Omdat ik voorspel dat AZ dat vorig jaar nog in de halve finale van de conference league stond en al jaren Europees presteert doorgaat in een poule met een Engelse club die nooit Europees speelt en een ploeg uit Polen. Is dat zo gek?

1 september 2023 om 17:24

035feyenoord

Jij bent een bekende in de Turkse topics vandaar dat hij je kent, je had wat grootspraak afgelopen week maar we hebben je niet meer terug gezien..

1 september 2023 om 18:17

Hahah is dat zo chilii? Ben ik nu al een bekende bij fr Turkse topics? Turks voetbal interesseert me namelijk (met alle respect) helemaal niks. Dus ik zou niet weten hoe ik daar bekend van kan zijn. Wellicht heb je me tijdens het live meepraten van FC Twente wat dingen horen roepen dat ik Fenerbahçe smerig vond spelen en ik de uitslag 6-1 enorm geflatteerd vond en niet terecht. Daar blijf ik overigens bij. Dat je me vervolgens niet bij elk topic terug hebt gezien kan. Ik heb daadwerkelijk (geloof het of niet) soms ook nog wat anders te doen in mn leven dan reageren op voetbalzone.

1 september 2023 om 15:26

Je vergeet voor de gemak dat AZ niet zomaar een Nederlandse club is maar 1 die al jaren presteert in Europa.

Ik verwacht dat AZ ´gewoon´ door gaat.

1 september 2023 om 15:28

Manchester was vroeger ook de plaaggeest van de beste teams. En kijk is waar ze nu zijn? Prestatie in verleden is geen zekerheid voor succes.

1 september 2023 om 15:32

Dat klopt maar we kunnen met zekerheid zeggen dat je AZ niet zomaar aan de kant schuift, is gewoon een prima ploeg. Volwassener dan bijvoorbeeld een Twente.

AZ gaat gewoon als 1e of 2e door, niks aan de hand.

1 september 2023 om 16:57

Helemaal met Yahudy eens. Ben benieuwd of Feyenoord dubbele cijfers haalt tegen Lazio. Als AZ daar al 2x van wint…..

Dani de Wit nog even de WK beelden van Emiliano Martinez laten zien, werkt als een rode doek voor een stier. Krijgt Martinez zeker nog spijt van zijn acties, Dani vreet hem op!

Tweede plek achter Villa moet goed te doen zijn!

1 september 2023 om 15:19

1e boven Villa ook

1 september 2023 om 15:23

Nou nee

Tegen Zrinjski is AZ verplicht om 6 punten te pakken, maar in Polen kan het wel eens gaan spoken met die supporters daar. Tegen Aston Villa wordt het een hels karwei aangezien Emery dit soort toernooitjes wel degelijk serieus neemt

Legia met speels gemak opzij gezet in de voorbereiding.
Aston Villa gaan de mooie potjes worden.
Minimaal 2e in de poule is zeker realisme.

1 september 2023 om 15:29

Feyenoord verloor van Kopenhagen met dikke cijfers in voorbereiding? Dus wat is je punt nu?

Vind Aston Villa een van de mooiere clubs uit Engeland met een prachtig stadion, dus ben hier echt wel blij mee. Kan een mooi tripje worden. Sowieso vind ik dit soort wedstrijden leuker dan een groep met Randers, Cluj en Limassol bijvoorbeeld. Ook Legia is een gewaagde tegenstander op papier. Laat maar komen die Europese wedstrijden!

Uitkijken voor Legia, hun wedstrijden eindigen vaak heel doelpuntrijk en ze boden Austria Wien en Midtjylland goed partij. Voor mezelf ook leuk, ik kan tenminste makkelijk een potje van een Nederlandse club bijwonen daar ik 200 km van Warschau woon. Mostar, een prachtstad trouwens, is een bescheiden club maar ze waren enkele jaren terug wel te sterk voor Utrecht.

Dus als je al moeite had met de nummer drie van Andorra en de nummer vijf van Noorwegen, zijn dat twee zeer gewiekste tegenstanders: daar moet bij AZ of in Nederland geen sprake van onderschatting zijn. Stel, je haalt niks tegen Aston Villa, dan kan een misstap in Polen of Bosnie fataal zijn.

Wat betreft de Turkse clubs: Het moet wel echt belachelijk lopen wil Fener niet als koploper eindigen. Besiktas heeft het met Club Brugge en Bodo/glimt wel zwaar getroffen...

1 september 2023 om 15:19

Onderschat nordsjealland niet. Die ploeg is behoorlijk sterk. O.a. beter als bodo glimt. Die kunnen fener zo verassen. Zeker als ze zo slecht zijn als gisteren

1 september 2023 om 15:28

Miss dat Fener in Denemarken wel punten laat liggen, maar zoals ik aangaf moet Fener hier toch wel koploper worden

1 september 2023 om 15:31

Precies dit. Niet echt blij mee met nordsjealland.

Lille heeft een pretpoule. Met deze zware lotingen voor Ajax en AZ zal de voorsprong op Frankrijk behouden een pittige klus worden.

1 september 2023 om 15:27



Voordeel is dat als Ajax en PSV het beter doen dan hun Franse opponenten Nederland zelfs ondanks deze loting in de Conference nog steeds uit kan lopen op Frankrijk.

Leuke groep voor Fener en Besiktas

Ik verwacht dat beide clubs door zullen stoten naar de volgende ronde.

Succes aan de Turkse en Nederlandse clubs !!

Heerlijk deze loting. Hoopte op Aston V en AZ en gekregen :-) Ik ga er van uit dat AZ toch tweede kan worden. Legia speelt dit seizoen dan wel eindelijk weer eens voetbal waar naar te kijken valt, maar denk dat AZ toch beter is. In ieder geval zal het voor de AZ supporters genieten worden hier in Warschau. Gisteravond was het ook weer een gekkenhuis. (Stiekem hoop ik natuurlijk dat Legia tweede wordt :-)

AZ net lekker gecasht en het halve team verkocht en nu 6 heel lastige ontmoetingen in de Conf League. We gaan nu zien of dat slim was van Huiberts cs.

Grappig hoe zeker mensen ervan zijn dat AZ wel of niet beter is dan Legia. Het is gewoon een mooie en echt wel lastige poule. Aston Villa zijn ze denk ik redelijk kansloos tegen, Legia valt nog weinig zinnigs over te zeggen. Feyenoord begon ook superslecht aan de Conference League en uiteindelijk haalden ze de finale. Je mag ervan uitgaan dat een Nederlandse (sub)topploeg gewoon beter is dan een Poolse. Neemt niet weg dat Legia een grote club met fanatieke aanhang is. Ajax speelt er in 2017 in Polen gelijk tegen (0-0) en thuis wonnen ze maar nipt met 1-0. AZ moet denk ik in topvorm zijn om tweede te worden. Het is dus niet onmogelijk, maar makkelijk wordt het zeker niet.

1 september 2023 om 18:21

Dat was wel een compleet ander Legia. Legia heeft de laatste seizoenen echt slecht gevoetbald. Dit seizoen is eindelijk weer eens veelbelovend. Ik schat zelf clubs als AZ, maar ook Twente hoger in. Uiteraard hoop ik dat ik ongelijk heb.

Wel jammer voor KI en Breidablik dat ze in zo n kutpoule zitten qua tegenstanders. Zou voor dat soort clubs toch heerlijk zijn als ze tegen Aston Villa of een Fenerbahçe hadden mogen spelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren