Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lot van één speler bij FC Barcelona is verbonden aan dat van Xavi

Laatste update:

De toekomst van Sergi Roberto is nog altijd ongewis. De rechtsback annex middenvelder van FC Barcelona beschikt over een aflopend contract en zijn werkgever heeft nog geen beslissing genomen over een eventuele nieuwe verbintenis. Volgens Fabrizio Romano hangt Roberto's toekomst af van wat Xavi gaat doen. Over laatstgenoemde wordt de laatste weken geschreven dat hij misschien tóch langer aanblijft als trainer van Barça. De transfermarktexpert weet daarnaast te melden dan Marcos Alonso sowieso na dit seizoen vertrekt.

"Ik heb begrepen dat Marcos Alonso Barcelona transfervrij verlaat aan het einde van het huidige seizoen", schrijft Romano op X. "Er is veel respect tussen de club en de speler, maar hij vertrekt in juni. Die beslissing is genomen."

De Italiaanse journalist heeft ook informatie over de toekomst van Roberto. "Hij kan ook transfervrij vertrekken, maar die beslissing is ook afhankelijk van de toekomstplannen van Xavi."

De Spaanse hoofdcoach maakte in januari nog bekend te gaan vertrekken bij Barcelona. "Er is geen weg terug. Het is tijd voor verandering. Als Culé denk ik dat het tijd is om te vertrekken", zei hij daar destijds over.

De laatste weken gaan er in Spaanse media echter geruchten rond dat een langer verblijf van Xavi toch tot de mogelijkheden behoort. De club zou niet van hem af willen en aangezien de oud-middenvelder een contract tot medio 2025 heeft, is aanblijven niet volledig onrealistisch.

Roberto heeft mogelijk zijn lot aan dat van Xavi verbonden. Laatstgenoemde is fan van de speler en sprak eerder al uit dat hij hoopt dat Roberto een contractverlenging krijgt. Indien Barcelona wél met een nieuwe trainer in zee gaat, lijkt het aannemelijker dat Roberto vertrekt.

Iemand die sowieso na dit seizoen de deuren van het Spotify Camp Nou definitief achter zich dicht trekt, is Alonso. De linkspoot kwam in de zomer van 2022 transfervrij over van Chelsea en bleek een functionele speler, maar dit seizoen komt hij - mede door blessureleed - amper aan spelen toe.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed nieuws dat Marcos Alonso vertrekt, was op zijn zachts gezegd geen fan van hem. Heeft wel één hele goede wedstrijd gespeeld tegen Real Madrid uit als centrale verdediger. Verder als linksback vrij waardeloos.

Sergi Roberto mag van mij prima verlengen, maar dan wel op de manier dat Madrid het doet met oudere spelers. Contract van één seizoen en per seizoen afwegen of je na het seizoen nog met de speler door wilt. Sergi Roberto is als middenvelder echt een hartstikke nuttige 15e man, die nooit zeikt als hij bankt. Verder staat hij erom bekend dat hij nieuw aangetrokken spelers helpt met integreren en hij staat er sowieso om bekend om een goede gozer te zijn die goed in de groep ligt. Nu is dat niet persé belangrijk, maar wel in de rol van bankspeler die mogelijk niet veel speeltijd gaat krijgen.

Waarom zou je niet verlengen met Roberto? Uitstekende 12e man. Multi inzetbaar en weet zijn plek in de selectie. Heeft ook geen monster salaris. Je weet wat je aan hem hebt?

2 april 2024 om 02:21

Geen monstersalaris ... meer. Hij heeft natuurlijk jarenlang voor veel te veel geld op de loonlijst gestaan, net als bijvoorbeeld Messi, en is daardoor mede de oorzaak dat Barcelona in deze malaise zit. Nu hij minder verdient is het zeker een speler die je nuttig kan gebruiken. Niks mis met een waterdrager die bereid is tot het gaatje te gaan.

2 april 2024 om 11:10

Zoals RM1335 goed aangeeft was de kritiek op Roberto vooral omdat hij zoveel verdiende en diens bijdrage dat belange niet waard was. Tel daarbij zijn wedstrijden op RB waar hij vaker slecht dan goed speelde en dan kom je in een storm terecht. De Roberto die ik nu zie bevalt me veel meer. Uiteraard is hij een middenvelder en is hij uit noodzaak daar op RB gezet.

Ik zie hem ook graag verlengen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren