Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lof voor ‘totaal onlogische aankoop’ Ajax: ‘Als je dat niet ziet, ben je blind’

Laatste update:

Süleyman Öztürk breekt een lans voor Georges Mikautadze. De 23-jarige spits van FC Metz, dat hem tot het einde van het seizoen huurt van Ajax, kan op complimenten van de journalist van Voetbal International rekenen nadat hij vrijdag wederom goed was voor twee doelpunten in het thuisduel met RC Lens (2-1). “Ik denk dat hij binnen een week een andere club heeft als Metz degradeert”, aldus Öztürk.

Mikautadze werd aan het eind van de zomerse transferwindow door Ajax voor zestien miljoen euro overgenomen van Metz. De Georgiër kon zowel Maurice Steijn als John van ’t Schip in zijn eerste maanden in Amsterdam niet volledig overtuigen, waardoor hij vaker op de bank zat dan hem lief was. In januari koos hij eieren voor zijn geld en keerde hij terug bij Metz.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Daar gaat het de spits dus wél voor de wind. Mikautadze was in de twaalf competitiewedstrijden sinds zijn terugkeer goed voor zeven doelpunten en één assist en is daardoor van groot belang voor zijn ploeg in de strijd tegen degradatie. Öztürk laat zijn licht schijnen op de situatie van Mikautadze bij Ajax. “Ik denk niet dat het een kwestie is van het niet kunnen bij Ajax. Hij zal het vast kunnen.”

“Als je hem bij Ajax in de spits zet en het vertrouwen geeft, dan maakt hij er ook twintig in de Eredivisie”, zegt de journalist. “Alleen is Brian Brobbey de nummer één. Dat was vanaf speelronde één duidelijk. Daardoor belandde Mikautadze aan de linker- of rechterkant. Er is natuurlijk ook het een en ander gebeurd in Amsterdam. Ook met de buitenlandse voetballers, die op een gegeven moment het gevoel kregen van: ze moeten ons hier niet.”

Öztürk denkt dat Mikautadze op een hoger niveau kan spelen dan Metz, dat momenteel op plek zeventien staat in de Ligue 1. “Hij was natuurlijk een supervedette bij Metz in de tweede divisie en heeft ervoor gezorgd dat die club is gepromoveerd. Hij moet er min of meer in zijn eentje voor zorgen dat Metz voor de Ligue 1 behouden blijft. Hij kan op een veel hoger niveau spelen, bij Stade Rennais of Olympique Lyon, zo’n club.”

“Ik vind het wel knap dat hij midden in het seizoen met geen zelfvertrouwen bij Metz aankomt en er dan gewoon even zeven maakt. Hij gaat er waarschijnlijk voor zorgen dat Metz in de Ligue 1 blijft.” De journalist wijst vervolgens naar het feit dat Ajax Chuba Akpom en Brobbey al in de selectie had toen Mikautadze werd aangetrokken in augustus. “Het is een totaal onlogische aankoop geweest, maar als je het als een scout gaat beredeneren en je ziet hem aan het werk, dan denk je: goh, het is wel een talentvolle speler.”

“Hij is handig in de kleine ruimte, scoort makkelijk, heeft zelfvertrouwen, durft het middenveld in te komen om ballen te vragen, houdt ballen vast voor zijn elftal, is bereid om hard te werken... Het is een prima speler”, aldus Öztürk. “Ik las dat ze bij Ajax op een bepaalde manier werken en dat ze zo’n speler dan zouden afkeuren, maar je bent blind als je niet ziet dat deze jongen talentvol is. Alleen ja, wellicht niks voor Ajax. Maar voor heel veel andere clubs in Frankrijk wel. Ik denk dat hij binnen een week een andere club heeft als Metz degradeert.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het probleem is denk ik ook niet dat hij niet van waarde kan zijn, maar dat hij op de positie speelt waar de enige speler in vorm bij Ajax speelt. Beide heren moeten aanvalsleider zijn om echt te renderen, want ze lopen dezelfde ruimtes in. Brobbey doet dat met kracht en drive, Mikautadze meer met behendigheid en voetballend vermogen. Dan moet je al snel kiezen, met name ook omdat Ajax voor zijn verhuur aan Metz eigenlijk structureel 4-3-3 speelde. Overigens heeft Ozturk gelijk: Het was een totaal onlogische aankoop, aangezien Brobbey er al was en Akpom ook was aangetrokken. Je spendeert dus min of meer 16 miljoen euro voor een derde spits. Dat had ook direct alle alarmbellen moeten doen rinkelen dat Mislintat werkelijk 0 tactisch benul had en geen idee had hoe hij een team moest samenstellen in plaats van lukraak spelers halen die op hun manier talentvol waren in zijn ogen.

16 april 2024 om 15:00

Aangezien Brobbey na dit seizoen weg is heb je de vervanger al in huis, hoe makkelijk wil je het hebben.

16 april 2024 om 15:18

Brobbey gaat helemaal niet weg na dit seizoen. Bij welke club zie jij Brobbey op dit moment naartoe gaan?

16 april 2024 om 16:34

Ajax zou wel heel dom zijn om hun enige fatsoenlijke speler te verkopen na dit seizoen. je zou zeggen ze hebben wel wat geleerd van vorig jaar nadat ze alle fatsoenlijke spelers weggedaan hadden en iedereen die te kort kwam te houden.

16 april 2024 om 16:38

Dat denk ik idd ook (nog) niet. Toch zie ik nog wel waarde in Mikautadze, ook als Brobbey blijft. Wil ze wel eens 5 potten achter elkaar zien met Mikautadze vanaf 10 om Brobbey heen. Ook evt rouleren zoals PSV met Luuk en Pepi doet. Rijkhoff zou ik dan evt een jaar verhuren om fulltime te spelen.

Mikautadze vind ik nou echt zo'n speler waarvan als hij vertrekt we over een paar jaar verbaasd zijn dat hij zo makkelijk is vertrokken. Als er alleen echt geen ruimte voor hem is houd het helaas op en is het niet anders.

16 april 2024 om 18:04

Maar de minuten dat hij kreeg liet hij ook niks zien en liep erbij waar zelfs Berghuis jaloers op kan worden.

Ik zag op internet dat Mikautadze de eennaslechts betaalde Ajax speler is met 250.000 terwijl een Misehoey volgens dezelfde site ruim een ton meer verdient.

16 april 2024 om 18:05

@Tyuin,

Forbs, Mikautadze, Sosa zijn alle drie eigenlijk afgeschreven door Steijn en Schip. En ik wil er nu voor tekenen (6-9 maanden geleden ook al) dat ze allemaal door groeien naar de (sub) top.

Alle drie zijn ze structureel misbruikt bij Ajax op allerlei posities en systemen waar de honden zelfs niets van snappen.

16 april 2024 om 18:08

@4Fredondo

Het was kansloos wat er met hem gebeurde.

Links, rechts, 10.
5 minuten, 10 minuten, 6 minuten.


Eigenlijk een beetje hetzelfde als wat van het Schip laatst ook deed. Brobbey+Akpom geblesseerd. Dus ipv Rijkhof op te stellen gaan we opeens met Bergwijn in de spits spelen en het hele team om gooien..

We hebben helaas dit seizoen tactische onbenullen zitten qua trainers die allebei dachten en denken dat ze Mourinho zijn..

16 april 2024 om 22:03

@bergkamp,

Jij bent nog wel van de cijfers. 22 minuten tegen Vitesse, 45 minuten tegen Almere, 1 minuut tegen Utrecht, 49 tegen AZ, 26 tegen Twente en 90 minuten tegen Fortuna. Vooral die laatste wedstrijd was hij dramatisch. Ik heb veel slechte voetballers gezien, maar dit was werkweigering.

Hij speelde alleen tegen Vitesse in de spits, maar Akpom presteert wel als schaduwspits. Dat zou deze gast dan ook moeten kunnen. Brobbey creeert wel heel veel ruimte daar hij met zijn lichaam tig verdedigers bezig houdt.

16 april 2024 om 15:04

Bij Metz krijgt hij de ruimte. Bij Ajax gaat hij normaliter die ruimte niet krijgen omdat Ajax op de helft van de tegenstander behoort te voetballen. Indien hij het goed blijft doen, dan moet Ajax hem verkopen en proberen het aankoopbedrag terug te krijgen. Met dat geld kun je dan een rechtsbuiten met dreiging halen. Die hebben we namelijk niet in deze selectie en daar hebben we juist wel behoefte aan.

16 april 2024 om 15:46

Normaal zou dat wellicht zo zijn, echter is Ajax dit seizoen alles behalve de voetballende ploeg geweest

16 april 2024 om 16:06

Klopt Maldini daarom staat er ook normaliter en behoort in mijn mail.

16 april 2024 om 16:07

Normaliter niet, maar die ruimte heeft Ajax dit seizoen wel degelijk vaak genoeg gehad. Het gros van de doelpunten van Brobbey kwamen nota bene tot stand omdat hij de diepte in ging.

16 april 2024 om 15:29

Heb zelf te weinig van Mikautadze gezien om hem te beoordelen, maar hoe jij hem omschrijft klinkt het als een echte ajax spit met behendigheid en voetballend vermogen en zouden ze voor Mikautadze moeten gaan ipv voor Brobbey die het moet hebben van kracht en drive.

16 april 2024 om 15:33

Precies Sirius, dit is exact een voorbeeld van het totale falen van de RvC. En dat is veel kwalijker dan het op een verkeerde dag kopen van een paar (verliesgevende) aandelen.

16 april 2024 om 16:06

Twee totaal verschillende zaken. Dat de RvC gefaald heeft, maakt het niet dat Kroes niet mag afgerekend worden op zijn fouten. Bovendien kun je de RvC het aankoopbeleid van Mislintat niet in de schoenen schuiven. Als je een RvC hebt zonder voetbalinzicht, roep je het als club sowieso over jezelf af. Zakenmannen kunnen alleen de zakelijke kant beoordelen.

16 april 2024 om 18:03

@Sirius, alleen zijn het niet twee verschillende zaken. Beide zijn naïef geweest en hadden beter moeten weten. De RvC had veel meer vragen moeten stellen voordat ze akkoord gingen. Helemaal bij de zoveelste buitenlandse aankoop. Waarom zoveel buitenlanders, waarom zoveel spitsen, waarom zo weinig middenvelders, zijn de juiste interne procedures gevold, is de scouting ook positief over de aankoop, etc. Kroes had moeten weten dat hij geen aandelen Ajax kan kopen op het moment dat hij in gesprek is met Ajax en voor skin in the game beter kan wachten tot de officiële bekendmaking van zijn aanstelling. Ofwel omdat hij de kennis zelf had ofwel omdat hij vooraf advies had ingewonnen bij juristen. Beide wordt door de wetgever gezien als onbehoorlijk. Het een is echter een mogelijk strafbaar feit en het ander leidt tot mogelijke hoofdelijke aansprakelijkheid voor het geleden verlies. Overeenkomstig is dat beide partijen onder de gegeven omstandigheden anders hadden moeten handelen.

Tijdens Georgië-Griekenland viel die jongen ook prima in. Kwam direct dreiging vanaf en je zag een aardige basistechniek. Als hij op het EK wat moois laat zien kan je echt nog wel 15-20 miljoen voor hem vragen. Wellicht dat hij bij een middenmoter in de Bundesliga bijvoorbeeld wel uit de verf komt.

16 april 2024 om 16:48

Spreekt geen woord Engels ook, ik denk ook dat dat niet heeft bijgedragen aan zijn proces in Amsterdam. Dus als ik hem was zou ik lekker in Frankrijk blijven spelen, of ergens waar ze Frans spreken.

Prima speler mits hij vertrouwen en kansen krijgt in een ook voor hem vreemde omgeving. Maar ja, in Amsterdam weet je het maar nooit, soms zijn ze echt onnavolgbaar.

Mikautadze had dit seizoen echt belangrijk kunnen zijn. Niet op z’n favoriete positie, want hij heeft de pech dat daar Brobbey loopt, maar ik denk dat hij als creatieve 10 die dichtbij Brobbey speelt echt z’n waarde had kunnen hebben. Vind het ook kwalijk en bizar onprofessioneel dat Ajax geen enkele vorm van contact met deze jongen onderhoudt. Als hij überhaupt nog gemotiveerd was om bij Ajax te voetballen, is die motivatie nu net zo laag als de schoenmaat van Roel van Velzen. Doodzonde, want dat deze jongen kan voetballen, ziet Stevie Wonder ook nog.

16 april 2024 om 15:27

De wedstrijden met Mikautadze en Akpom op 10 behoorde echt tot de slechtste van het seizoen. Het gehele middenveld lag open terwijl ze beide geen enkele creativiteit in hun benen hebben. Het zijn doelgerichte spelers die als spits belangrijk kunnen zijn maar op geen enkele andere positie. Wellicht dat het met Van Bommel en Nigel de Jong erachter had gekunt maar daar moet Ajax nooit meer naar terug.

Ben het wel met je eens dat het schandalig is dat er geen contact gehouden wordt. Zelfs als de intentie is om hem te verkopen deze zomer dan nog heb je de plicht om goed met elkaar om te gaan.

16 april 2024 om 15:34

Als ik het me goed herinner, heeft Mikautadze alleen tegen Almere-uit op 10 gespeeld en toen vond ik dat hij het zeker niet slecht deed. Aan de buitenkant is hij inderdaad dramatisch en net zo dreigend als een kleuter met een waterpistool, maar denk dat hij in de as echt van waarde zou kunnen zijn.

16 april 2024 om 15:42

@scummy v Bommel en de Jong zijn al een tijdje over hun prime heen. Lijkt me niet verstandig om hen voor het middenveld te contacteren. Geen enkele restwaarde.

16 april 2024 om 15:47

Slechtste wedstrijden waren toch Feyenoord uit en bodo glimt? Daar deed ie niet mee hoor

16 april 2024 om 16:27

@Cas94 Ajax was tegen Almere redelijk goed aanvallend maar dat kwam in mijn ogen met name doordat Bergwijn, Brobbey en Berghuis speelde. Verdedigend was het echt een open huis en er was verdedigend gewoon geen middenveld. Volgens mij speelde Mikautadze ook in zijn eerste wedstrijd tegen Fortuna en tegen Hercules op 10.

16 april 2024 om 16:29

@Boktor sorry, mijn kalender stond nog op 2010.

Ik bedoelde vooral te zeggen dat je dat een dubbele 6 nodig hebt die ook nog beide kunnen voetballen. Dan is dat duo het eerste waar ik aan denk.

16 april 2024 om 16:30

@maldini86, “behoorde tot de slechtste wedstrijden”. Er waren er inderdaad meer.

16 april 2024 om 16:38

Tegen Fortuna speelde hij hangend op rechts en tegen Hercules hangend op links. Bij beide wedstrijden speelde hij inderdaad met de instelling van een puber die zich een week lang elke dag om 07:00 op school moet melden om papier te prikken en daar is geen enkel excuus voor. Ook op die posities moet je gewoon meer leveren, maar ik durf er m’n hand voor in het vuur te steken dat Ajax, mits ze hem goed gebruiken en normaal met hem omgaan, plezier aan hem kunnen beleven. Ben alleen een beetje bang dat dat nu al te laat is.

16 april 2024 om 18:24

Tegen Fortuna speelde hij zeker op 10. Tegen Heefules was het plan geloof ik dat hij en Akpom afwisselend spits/10 zouden staan maar ging hij op een gegeven moment naar links.

Misschien met een lange voorbereiding en een stabiele 6/8 achter hem dat het iets kans worden op 10 maar ik zou het niet erg vinden als hij voor een mooi bedrag verkocht zou worden met een doorverkooppercentage. Dan kan er op 10 en op rechts een specialist aangekocht worden.

Ik begrijp nog steeds niet hoe Mislintat gedacht heeft. Mislintat is geen domme man en heeft ongetwijfeld oog voor talent. Ik ben ook niet zo negatief over hem als andere mensen, maar vind het wel onbegrijpelijk hoe hij meerdere spelers voor dezelfde positie heeft aangetrokken. Hoe moeilijk is het om a lá Football Manager een excel te maken met alle posities (ajax speelt immers altijd 4-3-3) en gewoon in te vullen wie je al hebt en waar je je wilt versterken. Hoe kan je dan uitkomen op Mikautadze én Akpom kopen terwijl je Brobbey hebt?
Ik geloof gewoon niet dat hij dit zomaar heeft gedaan.. zou er misschien voor Brobbey concrete interesse geweest zijn?

Ik denk dat we over een paar jaar gaan concluderen dat de selectie samenstelling vooral het probleem is geweest bij Ajax en niet de spelers zelf. Het zou mij namelijk echt niet verbazen als bv Mikautadze, Forbs, Akpom, Sutalo en Ramaj het op termijn allemaal gaan maken bij clubs van het niveau middenmoter La Liga of Premier League.

16 april 2024 om 15:34

Tja Mislintat zei ook inderdaad dat Mikautadze als vleugelspeler kon spelen. Wat uiteindelijk helemaal niet waar was. Uiteindelijk kunnen die aankopen van hem prima spelers zijn maar denk vooral bij andere clubs. En zeker waar spelers zoals Mikautadze gewoon op hun eigen positie kan spelen. Enorme fout geweest om Kudus niet gewoon te vervangen met een fatsoenlijke vleugelspeler.

16 april 2024 om 15:38

Wel interessant dat Kudus eigenlijk ook niet een echte vleugelspeler was. Was oorspronkelijk veel meer aanvallende middenvelder.. Wellicht zagen ze in Mikautadze of Akpom ook zo'n rol, maar ook dat voelt niet zo logisch

16 april 2024 om 16:51

Kudus was oorspronkelijk helemaal geen aanvallende middenvelder. Hij was een spits die ook op de vleugels uit de voeten kon en eventueel op 10.
Hij is pas meer een middenvelder geworden toen Ten Hag geen plaats had voor hem op de vleugels en vervolgens is bij Ajax fans het idee gaan leven dat hij een middenvelder was die absoluut niet in de spits/aanval kon spelen.

16 april 2024 om 17:47

Hoe is Kudus dan gescout? Werd hij bij Ajax gepresenteerd als spits die ook op de vleugels kon? Speelde hij daar bij Nordsjaelland?

Ik vond dat Kudus, in ieder geval in zijn laatste maanden, vooral speelde in de vrije rol die Ziyech ook had, een soort van hangend op rechts maar met de vrijheid om op de 10- en de spits-positie op de duiken.

Mikautadze lijkt me een echte, pure spits. Die moet je niet op de vleugels zetten en ook niet op 10, omdat hij daar zijn meeverdedigende taken verzuimt. Mocht het zo zijn dat Brobbey vertrekt ( bij een "offer you can't refuse" ) dan zou Mikautadze zomaar in de spits kunnen renderen. Is jonger en heeft dus (meer) restwaarde dan Akpom.

16 april 2024 om 16:15

Ik denk gewoon een verkeerde kijk op de situatie. Die zou hebben gedacht dat bepaalde spelers ook prima op andere posities zouden kunnen renderen, maar dat werkt eigenlijk vaker niet dan wel.

Mislintat was immers ook voornamelijk scout geweest. Hij zal vast een oog voor talent hebben, maar is tactisch duidelijk totaal niet onderlegd. Dat is niet erg als je ieder jaar een paar posities moet versterken, maar Ajax had een totale make-over nodig. Dan heb je een TD nodig die tactisch ook weet wat hij doet.

Verder kan ik wel geloven dat een paar spelers uiteindelijk wel wat blijken te kunnen, maar we hebben ook ogen en zien dat de meeste aankopen echt flinke zwakke punten hebben. Een Forbs gaat aan de bal nooit goed zijn, Sutalo gaat waarschijnlijk geen verdedigende leider zijn en de kans is groot dat Akpom enkel in middelgrote competities tot z'n recht komt. Dat betekent niet dat ze niet kunnen renderen, maar het laat wel zien dat het spelers zijn die ideale omstandigheden nodig hebben om iets te kunnen laten zien. Voor een club als Ajax is dat gewoon niet goed genoeg als je dingen moet overwinnen.

16 april 2024 om 17:53

De wijze les uit het Mislintat-echec is dan ook dat een goede scout - en dat zal Mislintat heus wel zijn geweest - niet automatisch ook een goede TD is. Een scout krijgt een opdracht mee om voor 1 of meer positie(s) speler(s) te scouten, waarbij hem vaak ook nog een gewenst profiel wordt meegegeven. Een TD verstrekt die opdrachten, omdat hij in overleg met het technisch team bepaalt op welke plekken een elftal moet worden versterkt als die versterkingen niet vanuit de jeugd doorstromen.

Simpel gezegd: een scout is uitvoerder van een opdracht, een TD stippelt beleid uit en verstrekt van daaruit opdrachten.

Mislintat had geen benul van beleid en tactische aanvulling op het elftal en zo bezien was de aankoop van de op zich getalenteerde Mikautadze, met Brobbey en Akpom al in huis, inderdaad "totaal onlogisch".

17 april 2024 om 16:15

Daarnaast is het afbreukrisico van een scout heel beperkt. Als hij 10 slechte buitenspelers scout en vervolgens 1 waardige basisspeler bij de technische directie brengt, is zijn taak eigenlijk geslaagd. Doe dat als TD en je brengt een club richting de vernieling. Dat vooral is het gigantische verschil.

Iedereen onthoudt bij een scout altijd de parels, maar voor iedere Aubameyang bij wijze van spreken zitten tig spitsen die de Bundesliga nauwelijks tot niet aankunnen.

Bedoelt die danny of daley blind? Ontopic: hij heeft et ontzettend slecht gedaan in de wedstrijden die hij meespeelde met dieptepunt tegen hercules waar die de boel aan et saboteren was leek et wel

Het zegt alles dat Mislintat gewoon niet goed heeft gekeken naar de samenstelling van de selectie. Mikautadze is gewoon een goeie speler alleen gaat nooit aarde bij Ajax omdat Brobbey daar al speelt. Aan de vleugel heb je helaas niet veel aan hem. En als wisselspits houden is natuurlijk ook van de zotte. Want een speler zoals Mikautadze hoort gewoon te spelen. Die moet je gewoon verkopen en kijken of je er nog een leuke prijs voor kan krijgen want hij doet het prima bij Metz. Of ze moeten die clausule zelf activeren maar Metz heeft volgens mij nooit 10 miljoen betaald voor een speler.

Een nadeel van te veel op data gefocust zijn is dat je er van uit gaat dat spelers hun historische data gaan halen wanneer je ze in een andere omgeving zet. Mikautadze scoorde wel eens toen hij met vrijheid vanaf de linkerkant naar binnen kwam, dus Mislintat meende dat hij ook best wel als linksbuiten kon spelen bij Ajax. Mikautadze zal ongetwijfeld ook naar de rechterkant zijn gezworven vanuit de spits en vanuit daar gevaarlijk geworden, dus Mislintat dacht met deze jongen een multifunctionele buitenspeler binnen te halen. Tot je hem in Amsterdam zag voetballen. Toen bleek daar niks van waar.
Verder had Mislintat ook best wat beter op de mens zelf kunnen scouten, want deze jongen spreekt enkel Frans en Georgisch, twee talen die lang niet iedereen in Amsterdam spreekt. Dus hij zal ook gewoon met z'n ziel onder z'n arm hebben gelopen vanwege het lastig kunnen communiceren.

Ik denk dat die jongen wel wat kan. Er zit meer souplesse in dan bij Akpom en Brobbey, maar Ajax heeft dit seizoen behoefte gehad aan iets heel anders. Als het veldspel verzorgder wordt kan je nog veel plezier aan deze jongen gaan beleven. Als hij tenminste blijft.

Tja op papier en bij Metz laat hij dat zien. Hoe hij inviel elke keer bij ajax, en dat zijn nog wel wat invalbeurtjes geweest, ging hij hakjes doen waar bij het elke keer balverlies, waren veel aannames verkeerd en kwam er werkelijk niks goeds van zijn voeten. Zo slecht als hij elke keer inviel, dan maakt het bijna niet uit op welke positie je speelt. Je moet jezelf wel een beetje bewijzen en dat deed hij voor geen meter.

Met een nieuwe trainer en wat Engelse lessen wil het nog wel is zien mits Brobbey vertrekt. Dit is echt een prima spits maar hij komt in het verkeerde seizoen binnen waarin we vooral een target man nodig hebben voorin ipv een voetballer.

Nu vooral hopen dat hij blijft presteren en dat Metz eruit gaat, hem voor 10-15M verliezen zou heel slecht zijn. Clubs van het niveau Monaco/lyon leggen hier 25M voor neer.

Natuurlijk maakt hij er hier ook 20 of misschien zelf meer. Ik ga verder, want dit zullen we niet weten. Ik denk dat hij vor meer dan het aankoopbedrag weggaat. De zgn meer dan €100 mln die Misinlat heeft weggegooid blijkt niet te zijn weggegooid, want Ajax gaat op bijna alle spelers weer verdienen
Schip heeft de pech dat steeds spelers wegvallen
Stein wilde perse een waardeloze keeper op goal hebben en probeerde al dan niet uit vrije wil Misinlat te dumpen

Ik heb zelden zo een slechte speler bij Ajax gezien als Mikautadze en dat wil met de huidige selectie toch wel wat zeggen. Hij heeft geen techniek, kan geen bal vasthouden, toonde een gebrekkige inzet en kan juist helemaal niks in de kleine ruimte. Leuk voor hem dat het bij een degradatiekandidaat wel lukt, maar dat is niet het niveau wat Ajax moet nastreven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren