Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Liverpool wil Huijsen naast Van Dijk posteren en hoort torenhoge vraagprijs’

Laatste update:

Liverpool bekijkt de optie om Dean Huijsen naar Anfield te halen, zo schrijft het Italiaanse La Gazzetta dello Sport donderdag. Juventus, de eigenaar van de achttienjarige centrumverdediger, laat de Amsterdammer echter niet zomaar naar Engeland vertrekken. De Oude Dame zou minstens 40 miljoen euro verlangen voor Huijsen, die dit seizoen op huurbasis voor AS Roma uitkomt.

Roma leent Huijsen sinds begin januari van Juventus voor een huursom van zo’n 700.000 euro. Komende zomer keert de tweebenige centrale verdediger in principe terug naar Turijn, al denkt Liverpool daar anders over. The Reds willen Huijsen dolgraag overnemen van Juventus, waar hij tot medio 2028 vastligt.

Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van Huijsen op zo’n 10 miljoen euro, al gaat Juventus met een dergelijk bedrag logischerwijs niet akkoord. De Italiaanse grootmacht ziet in Huijsen een potentiële topverdediger en wil bij een vroegtijdig vertrek uit het Allianz Stadium minstens 40 miljoen euro zien.

Liverpool hoopt nog iets van die vraagprijs af te kunnen snoepen, maar weet dat Huijsen ook goed in de markt ligt in Duitsland. Onder meer Borussia Dortmund en RB Leipzig volgens de boomlange mandekker op de voet. Huijsen heeft in ieder geval behoorlijk wat indruk gemaakt tijdens zijn debuutseizoen in de Serie A.

De in Nederland geboren verdediger, die onlangs koos voor een interlandcarrière met Spanje, debuteerde eind oktober in de hoofdmacht van Juventus. Sinds zijn huurtransfer naar Roma kwam Huijsen twaalf keer in actie namens i Giallorossi. De verdediger is niet alleen defensief ijzersterk, maar wist ook reeds tweemaal te scoren en een assist af te leveren.

Het aantrekken van Huijsen, die in 2021 voor 470.000 euro overkwam van Málaga CF, blijkt een gouden zet voor Juve. Volgens de roze sportkrant kan de huidige nummer drie van de Serie A ook behoorlijk verdienen aan een andere centrumverdediger. Manchester United zou bereid zijn de afkoopsom in het contract van Gleison Bremer te lichten (60 miljoen euro). La Gazzetta rept over een totaalbedrag van 100 miljoen euro dat Juventus alleen al kan verdienen met de verkoop van de twee defensieve krachten.

De tweevoudig winnaar van de Champions League zou er wel rekening mee houden dat minstens één centrumverdediger de club gaat verlaten. Zodoende is Juventus zelf eveneens op zoek naar defensieve versterkingen. Bologna-verdediger Riccardo Calafiori staat hoog op het lijstje in Turijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Los van het feit dat ik betwijfel of dit klopt.. is 40 miljoen voor Liverpool niet zo'n issue. Dat is namelijk ruwweg het standaard bedrag wat ze betalen voor spelers.

Waarom continu hem Amsterdammer noemen of omschrijven als Nederlander terwijl hij een Spanjaard uit Malaga is aldus hemzelf ?

28 maart 2024 om 11:27

Omdat hij geboren is in Amsterdam.

28 maart 2024 om 11:29

De vraag stellen is 'm beantwoorden. Je kan het er niet mee ens zijn, maar dat gevecht ga je toch niet winnen.

28 maart 2024 om 11:29

Haha ja dat was toen ook zo met Asensio. Elke wedstrijd van madrid: "Nederlandse moeder" om gek van te worden.

28 maart 2024 om 11:31

Asensio?? Bedoel je Willemsen?

28 maart 2024 om 11:52

Sorry! Marco Assensio Willemsen.

28 maart 2024 om 12:15

Huijsen is natuurlijk wel veel meer een Nederlander. Dat praten ze thuis ook en hij zei eerder al zich vooral Nederlander te noemen. Hij kan wel zeggen dat door jaren Italië hij zich meer Spaans is gaan voelen, maar het lijkt mij vooral dat concurrentie in Oranje hetgeen is wat hem tegen heeft gehouden voor Oranje uit te komen.

Asensio was andersom. Dat was echt een Spanjaard. Die toevallig een Nederlandse moeder had, maar zich vele malen meer Spaans voelde.

28 maart 2024 om 16:02

Huijsen heeft ook geen enkel Spaans familielid. De enige reden waarom hij naar Spanje ging is omdat zijn vader een crimineel was en het hem allemaal te heet onder de voeten werd in Nederland.

28 maart 2024 om 11:46

Ik baal er ook van, maarja het is wat het is. Accepteren dus. Al zal ik echt wel op hem schelden als ie beslissend is in een belangrijke wedstrijd tegen Nederland.. Zal hem nog veel meer haat opleveren. Jammer hoor, maar als ie naar Liverpool gaat kan de Nederlandse enclave hem miss nog overtuigen.

28 maart 2024 om 12:08

Ja, ik zal het altijd een beetje raar vinden. Zou ik ook zeggen als het andersom was overigens. Die jongen komt jaren uit voor Nederland, ook al woont hjij al tien jaar in Spanje en denkt dan opeens van "wacht eens even! Wat is dit?! Ik voel me...espanol?! Si!"

Ik snap dat vaak wel in andere sporten, waar je soms wel moet switchen omdat in je land van herkomst gewoonweg geen economische steun is om te sporten. Maar voetbal is een sport waar dat argument niet opgaat. Het is dus echt een keuze met je hart lijkt me. Ik kan er wellicht nog iets voor opbrengen als je iemand als Haaland bent, die besluit voor Engeland uit te komen, omdat hij weet dat er nooit iets te winnen valt met Noorwegen. Maar bij landen die zo dicht bij elkaar zitten? Ik snap er weinig van. Alsof je je hele leven bij een familie hebt gezeten en dan opeens gaat van "ze mogen van mij kapot. Ik ga naar de buren toe! Adios!"

28 maart 2024 om 12:43

Ook als je Haaland bent, voor je land kom je toch uit trots voor uit, niet praktisch zoals meer kans op prijzen...?

28 maart 2024 om 12:47

De concurrentie aangaan met de Ligt, van de Ven, van Dijk, Timber, de vrij, Hato, Geertruida viel hem toch wat zwaar blijkbaar....

28 maart 2024 om 12:58

Heb het gevoel dat die een grotere toekomst in het Nederlandse elftal kan hebben dan het spaanse nationale elftal.

Maar werken in het buitenland en belasting betalen in het buitenland ipv Nederland, over je verdiende salaris zou ik ten alle tijden aanraden.

28 maart 2024 om 13:43

Valt wel mee, van wat ik kan vinden betaal je in Nederland minder belasting dan in Italië en ongeveer evenveel als in Spanje. Volgens mij is het hier qua belastingen nog niet eens heel verschrikkelijk.

28 maart 2024 om 16:42

Omdat het een in Amsterdam geboren Nederlander is wellicht?

Komt nog echt zwaar te kort voor Liverpool. Voor 40 mil en beetje extra is er wel wat beters te halen

28 maart 2024 om 11:42

Het is dan ook een investering voor de toekomst. Die jongen heeft zoveel potentie. Baal er ook wel van dat ie voor Spanje heeft gekozen, zoals de meesten volgens mij. Gezien al de comments dat Huijsen teveel aandacht krijgt als Spanjaard zijnde.

28 maart 2024 om 12:15

Hoezo te kort? Is pas 18j en speelt basis bij Roma momenteel.

28 maart 2024 om 19:10

Niveau Roma dus, geen niveau Liverpool

Minder nieuws over Huijsen graag, heeft toch voor Spanje gekozen.

28 maart 2024 om 11:29

gedraag je man, we gaan niet discrimineren omdat hijzelf graag voor Spanje wilt uitkomen…

28 maart 2024 om 11:37

Dit valt zeker niet onder discriminatie, het valt onder teleurstelling en dat weg willen proppen.

28 maart 2024 om 12:48

Wat heeft dit nou weer met discrimineren te maken? Het is een Spanjaard dus boeit het de gemiddelde bezoeker niet wat hij doet met zijn carrière. Of moeten er elke dag tientallen artikels geplaatst worden over alle talenten ter wereld, en de vermeende interesse in hen?

28 maart 2024 om 16:06

Het is in vrij weinig opzichten een Spanjaard. Zijn criminele pa is naar Spanje gevlucht dus vandaar dat hij er woonde, verder geen enkele relatie met Spanje maar om die reden wel inzetbaar voor het nationale elftal.

Zal vast een talentvolle jongen zijn maar 40 miljoen is ietwat overdreven in mijn ogen. voor 40 miljoen mogen ze in Rotterdam Zuid ene David Hancko wel komen ophalen. die heeft zich al op CL niceau bewezen, is Slowaaks international en gaat van de zomer het EK spelen. Ideale partner voor naast van Dijk ipv zo' broekie.

Ik geloof dit niet eerlijk gezegd. Waarom 40 miljoen euro uitgeven voor een jongen van 18 die je dan ook nog eens naast van Dijk wil gaan zetten terwijl Jarrel Quansah zich stormachtig aan het ontwikkelen is. Konate is ook pas 24 en echt een beest centraal achterin.

Het lijkt me voor Huijssen beter om in Italie te blijven. Misschien nog een jaar Roma en daar alles gaan spelen. Of CL voetbal bij Juventus. De PL is ook veel intensiever

Zou dit geen verkeerde aankoop vinden. Kan zich mooi ontwikkelen onder de hoede van Konate en van Dijk. Zoals je dit seizoen ziet krijgt Quansah genoeg speeltijd. Met het vertrek van Matip en wellicht het aantrekken van een goedkope, goede en wat oudere verdediger de centrale verdediging goed dicht zitten voor volgend seizoen.

Veel te grote stap voor hem om te maken en het prijskaartje is echt te hoog voor iemand die nog nauwelijks wat heeft laten zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren