Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool dankzij kanonskogel Mac Allister en kopbal Gakpo laat langs Sheffield

Laatste update:

Liverpool heeft een uitermate belangrijke zege geboekt in de strijd om het Engelse landskampioenschap. The Reds hadden op Anfield veel moeite met hekkensluiter Sheffield United, maar wonnen uiteindelijk wel: 3-1. Alexis Mac Allister zorgde pas een kwartier voor tijd voor de verlossende 2-1 door op fantastische wijze de kruising te vinden. Cody Gakpo maakte er vlak voor tijd nog 3-1 van. Koploper Liverpool staat nu op 70 punten, gevolgd door Arsenal (68) en Manchester City (67). Er zijn nog acht speelrondes te gaan.

Aan de kant van Liverpool had manager Jürgen Klopp basisplaatsen in huis voor onder meer Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch, terwijl Gakpo twintig minuten voor tijd zou invallen. Spits Darwin Núñez werd geflankeerd door Mohamed Salah (rechts) en Luis Díaz (links). Bij Sheffield stond Gustavo Hamer aan de aftrap.

Liverpool was de bovenliggende partij in de eerste helft, al kwam Sheffield met grote regelmaat voor het doel van Caoimhín Kelleher. Zo was de eerste kans voor de bezoekers direct een enorme. James McAtee werd bereikt bij de tweede paal, waar hij tot zijn eigen ongeloof tegen de Ierse doelman schoot en zo de opgelegde kans op de 0-1 liet liggen. Auston Trusty kopte even later maar net voorlangs uit een hoekschop.

Liverpool schrok wakker en na matig wegwerken van Sheffield-goalie Ivo Grbic zag Mohamed Salah zijn kans schoon om het vanaf de rechterkant van de zestien te proberen met een bekeken boogbal, waar Grbic nog maar net bij kon. Lang hoefden de Liverpool-supporters niet te treuren. Grbic schoot de bal zonder enige aanleiding tegen Núñez, die met zijn bil van buiten de zestien scoorde: 1-0.

Na een half uur spelen loste Mac Allister een gevaarlijk schot, waarmee hij bijna voor de 2-0 zorgde. De Argentijn zag zijn poging een meter naast het doel van Sheffield vliegen. Liverpool kwam in die fase niet in de problemen, maar verzuimde om de voorsprong uit te bouwen en het duel vroegtijdig in het slot te gooien. Zo loste Gravenberch een teleurstellend, slap schot door vanaf randje zestien in de handen van Grbic te doen belandden. De goalie redde daarna knap op een afstandsschot van Dominik Szoboszlai.

In de fase na rust ging Liverpool op jacht naar de 2-0 en de kansen kwamen er ook. Zo loste Salah een fraai schot, waar Grbic een antwoord op had. Na een uur spelen kwam Sheffield vrij plotseling langszij. Hamer ontving een voorzet bij de tweede paal en kwam tot een kopbal, die via de benen van Conor Bradley achter Kelleher belandde: 1-1.

Met nog zo'n twintig minuten te gaan bevond Andrew Robertson zich in totale vrijheid bij de tweede paal, waar hij de bal in één keer op de pantoffel nam en in het zijnet schoot. Het kwam uiteindelijk toch nog goed voor Liverpool en daar mocht men Mac Allister voor bedanken. De Argentijn schoot vanaf een meter of zeventien schitterend en keihard raak in de verre kruising: 2-1.

Mac Allister produceerde vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd opnieuw een kunststukje. Ditmaal belandde zijn vrije trap echter op de onderkant van de lat. Liverpool bleef aanzetten en besliste het duel vlak voor het einde van de reguliere speeltijd alsnog. Gakpo schatte een prachtige voorzet van Robertson op waarde en knikte overtuigend binnen in de verre hoek: 3-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi en nu op naar zondag! Daar moet gewonnen worden!

Heer en meester, 4x gescoord, opnieuw bovenaan, en toch een zaadwedstrijd.
United-Liverpool zijn wedstrijden opzich, maar als het zondag niet beter is dan dit ga je daar niet winnen.

Wederom moeizame maar verdiende overwinning. Tegen dit Sheffield moet je eigenlijk gewoon met ruime cijfers winnen. Maargoed je kan niet altijd eenvoudig winnen, het gaat om de 3 punten net zoals tegen Brighton.
Volgende wedstrijd gaat een pittige worden. Hopelijk ook revanche na de FA Cup.

Liverpool raakt niet in paniek, mooi hoeveel vertrouwen dat team in elkaar heeft en hoeveel saamhorigheid er heerst tussen Klopp, selectie en het publiek. Hetzelfde geldt eigenlijk ook wel voor Arsenal inmiddels en City is City. Wordt een heel interessant slot van het seizoen.

Ik weet echt niet wat denken na deze pot. Ik had verwacht of toch gehoopt op een ruime comfortable zege tegen de laatste in de stand, maar neen het is alweer knokken tot de allerlaatste second. De manier waarop we steeds reageren op tegenslagen in de wedstrijd en telkens nog een manier vinden om te winnen is indrukwekkend , maar dit mag gewoon niet tegen Sheffield. Hoe we tegen Brighton geëindigd waren baarde me al wat zorgen want het was een zeer nerveus gedoe en vandaag alweer. De druk zit duidelijk al in de kopjes en dat is geen goed teken voor de rest van het seizoen. Wel tijd dat iedereen terugkomt uit blessure zodat we dit laatste deel van het seizoen kunnen eindigen met onze big guns, want je zag meteen het verschil toen Robbo, Curtis en Elliot erin kwamen. Voor de rest ben ik blij voor Gakpo die sterk ingevallen is en met Macca hebben we eindelijk een waardige opvolger gevonden voor Stevie G.

5 april 2024 om 08:02

Pohh wat een aankoop zeg die macca. Die is zo enorm belangrijk al geweest dit seizoen. Niet gek dat de druk zo hoog voor ze is, je wilt deze legend van een manager het waardige afscheid geven wat die verdient. Wat worden we toch verwend met deze titelstrijd tussen 3 titanen.

5 april 2024 om 08:06

Allister is topaankoop. En die Endo vind ik ook wel goed, voor het bedrag dat hij kostte.

Vond Szoboszlai op het begin ook wel een relatief goede indruk maken. Nu vind ik hem vooral veel ''ren je rot'' show en schieten als het kan... Had meer van hem verwacht om eerlijk te zijn.

5 april 2024 om 09:03

@WeAreAnfield @captainHendo wat vinden jullie eigenlijk vanSzoboszlai? Ik had daar eigenlijk het meest van verwacht van de aankopen maar vind elke keer dat ik kijk macallister en endo veel sterker spelen.

5 april 2024 om 11:54

Die szoboszlai komt er wel. Is ook nog niet zo lang geleden terug van een blessure. Talent heeft ie zat en de workdrive ook, kan echt een dragende speler worden met macca. Maar snap je vraag, want momenteel is die nog even niet op niveau.

5 april 2024 om 13:32

Ja je ziet natuurlijk wel aan hem dat ie gewoon heel veel kwaliteit heeft. Maar vooral macallister valt me laatste tijd heel erg op. Wat een bizarre passjes strooit hij mee. Had na vorig seizoen niet het idee dat hij zó goed was.

5 april 2024 om 22:08

Die vent heeft idd steekpasses waar je U tegen zegt. Splijtend.

Klopp zijn ingame-management is wel buiten categorie, er zijn maar weinige die een wedstrijd zo kunnen beïnvloeden met zijn wissels. Voor 39 goals contributions hebben zijn wissels al gezorgd. Atleti volgt op de 2de plek met 20.

4 april 2024 om 23:08

Hele interessante statistiek. Dat zegt inderdaad heel veel over het inschattingsvermogen van een coach!

4 april 2024 om 23:33

Hij start gewoon vaak niet met zijn beste 11. Ook vandaag heeft hij spelers rust meer rust gegeven met het oog op zondag. Dit doet Klopp erg vaak.

5 april 2024 om 00:15

Het is ook lastig starten met je beste 11 als er elke week wel 2/3 in de lappenmand liggen.

5 april 2024 om 08:04

Denk dat het wel meeviel. Meeste waren gewoon out. Robertson is de enige die wat gespaard is, maar is ook geblesseerd geweest...

Verder was het bijna gewoon de sterkste 11 bij Pool hoor, op Jones of Elliott voor Ryan na (maar ook Jones is pas terug)

Gelukkig geen monsterscore. Doelsaldo nog steeds 6+ in het voordeel van Arsenal.
Hopelijk geeft United een cadeau komende zondag. Laatste twee keer verloor Liverpool op Old Trafford. En United heeft drie punten ook hard nodig voor CL voetbal.
Voetbal bij Liverpool wordt steeds minder en ik hoop dat Trent en Alison het nog even rustig aan doen met hun blessures. Geen haast om terug te komen 😅

4 april 2024 om 23:35

Laat ons het maar eens eerst waarmaken op punten. Voorlopig is dat betere doelsaldo geen cent waard…

Maar Liverpool snakt wel naar een terugkeer van Trent en in mindere mate Allison.

En ook Jota voor stootkrachr voorin, gok ik zo.

Merkte wel meteen Robertson, Elliott en Jones brengen meer creativiteit en afwisseling

5 april 2024 om 00:00

Natuurlijk moet Arsenal eerst zien te winnen. Brighton uit is lastig maar ik verwacht wel winst. Ze hebben een waslijst aan blessures en doen het erg slecht als ze midweeks en in het weekend moeten spelen. En ze zijn daarbij het gehele seizoen wisselvallig.

Liverpool mist wat spelers inderdaad. Jota, Trent en Alison terug en ze zijn een stuk sterker. Hopelijk komen ze te laat terug in het seizoen. Met alle respect voor hun gezondheid natuurlijk.

5 april 2024 om 08:05

Snap het hoor. Al heb ik het liefst ook dat we kampioen worden, waarbij de tegenstanders op zijn sterkst zijn op het slot van de competitie. Geeft toch net wat meer ''glans'', dan wanneer je zegt: Pool mistte Allison, Trent, Jota, Salah (bijvoorbeeld) en City mistte die en die....

Geluk van kampioen? Tenminste, zoals de eerste goal valt en hoe de tweede met alle geluk bij McAllister komt (wonderschone goal).

Vond het gebrek aan creativiteit toch wel erg schrijnend voor een grote club als Liverpool. Zeker vanuit het middenveld. Snap ook niet dat Salah er zo vroeg af ging, bij een 1-1

5 april 2024 om 00:14

Bijzonder om te spreken over het geluk van de kampioen als je Sheffield een zeer gelukkige goal ziet maken.

Liverpool drong aan op de winst, hoewel het zeker niet sprankelend was, en pakte terecht de 3 punten. Dat het via een wonderschone treffer ging en een fraaie kopbal doet daar weinig aan af. Al is zo een heerlijke beauty van Mac Allister toch voor iedere voetballiefhebber genieten.

5 april 2024 om 08:00

Dus omdat Sheffield, de nummer laatst, een gelukkige goal maakt (terwijl ze in het begin ook eentje hadden kunnen maken), kunnen de eerste twee goals niet het geluk van de kampioen zijn?

Ik zeg toch ook nergens dat Liverpool het niet verdiende om te winnen hier hé? Ze verdiende het wel (al vond ik dat het aantal kansen erg gering was).

Tegen dit soort tegenstanders heeft Pool het toch aardig lastig vaak, aangezien ze toch beter zijn als ze het middenveld ''over'' kunnen slaan cq kunnen counteren/lange ballen van een van Dijk, Allison of Trent en voorzetten van Robertson...

De eerste goal is toch gewoon geluk? En hoe de tweede goal, de bal, bij Macallister terecht komt is toch ook meer geluk dan wijsheid? Hoe Macallister hem er vervolgens inschiet is absolute wereldklasse en wonderschoon...

Die laatste goal was ook prima hoor. Goed ingekopt. Goede voorzet. Al was dat wel op het einde toen Sheffield nog iets probeerde (en daar absoluut de krachten niet voor heeft/had).

Maar goed. Bijzonder dat ik spreek van het ''geluk van de kampioen'' als de eerste twee doelpunten met aardig wat geluk vallen.

5 april 2024 om 09:44

Het geluk van de kampioen is een winnende treffer ergens in de laatste 10 minuten en dan bij voorkeur met enig fortuin. De winnende van Nunez tegen Nottingham valt onder de noemer geluk van de kampioen naar mijn mening.

De goal van Nunez is natuurlijk een lucky maar een 1-0 in de 17e minuut heeft echt niks weg van het geluk van de kampioen, maar is gewoon een gelukstreffer. De weergaloze goal van Mac Allister heeft ook niks van doen met geluk van de kampioen en zou aan de schoonheid van de treffer afdoen. Een bal die voor de voeten valt rond rand 16 is ook al geluk van de kampioen? Nogal spijkers op laag water zoeken.

Verder niet een al te boeiende discussie en blijkbaar zien wij het geluk van de kampioen anders, maar dat is prima. Komende weken vooral lekker genieten van een zinderend seizoensslot.

5 april 2024 om 01:31

Ik snapte de wissel wel want Salah speelde zeer statisch maakte geen enkele keer een loopactie, hij lijkt leeg te zijn op dit moment misschien komt het door de ramadan of nog steeds niet 100% fit. De wissel pakte goed uit want Elliot maakte meteen het verschil en zorgde voor creativiteit.

5 april 2024 om 07:58

Zo'n islamitische speler uit Afrika moet toch minder aantrekkelijk zijn als die zomaar even een maand midden in je seizoen de hort op is en vervolgens op halve kracht presteert omdat hij meedoet aan de ramadan. Alle respect ervoor hoor, maar dit is topsport, dan kun je zo'n geweldenaar niet missen

5 april 2024 om 08:03

Ik snapte het niet. Het middenveld, daar ontbrak het aan creativiteit. Szboszlai loopt veel en heeft een goede pegel, maar er komt bijzonder weinig creativiteit vanaf.
Macallister is goed, maar is in mijn ogen niet de 6 waar hij nu moest spelen door afwezigheid van Endo.
Gravenberch is oké, maar was vandaag bijzonder matig en blonk ook niet uit in creativiteit.

Op het einde, toen Sheffield nog ''kwam'', had je Salah makkelijk kunnen hebben met de countermogelijkheden hoor.

Tevens vond ik Salah geen bijster goede indruk maken, maar hij werd ook veel te weinig betrokken in het spel en het ging bijna alleen maar door het centrum, waardoor je Mo ook steeds meer naar binnen, richting Nunez/spitspositie zag kruipen.

Ik had gewoon in de rust al gewisseld met Elliott voor Szoboszlai, Jones voor Gravenberch en Robertson voor Gomez of Bradley (en dan Gomez wisselen naar rechts)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren