Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool boekt eerste zege ondanks gemiste penalty én direct rood Mac Allister

Laatste update:

Liverpool heeft de eerste competitiezege van het seizoen te pakken. In eigen huis wonnen the Reds zaterdagmiddag met 3-1 van AFC Bournemouth. De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong via Antoine Semenyo, maar Luis Díaz, Mohamed Salah en Diogo Jota bezorgden Liverpool alsnog de drie punten. De thuisploeg speelde overigens het laatste half uur met tien man, na een rode kaart voor Alexis Mac Allister, die nota bene zijn thuisdebuut maakte. Door de zege staat Liverpool voorlopig op een derde plek in de Premier League, met vier punten uit twee duels. Ondertussen boekten ook Brentford en Brighton & Hove Albion ruime zeges.

Liverpool-manager Jürgen Klopp koos ervoor om het duel te beginnen met dezelfde elf spelers als vorig weekend tegen Chelsea (1-1). Daardoor mochten zowel centrale verdediger Virgil van Dijk en linkermiddenvelder Cody Gakpo het opnieuw vanaf de eerste minuut laten zien. Díaz, die tegen Chelsea de enige treffer namens the Reds maakte, begon wederom als linksbuiten. Bij Bournemouth startte Justin Kluivert op de bank, terwijl er wel een basisplek was voor voormalig Eredivisionisten Marcos Senesi, Milos Kerkez en Dominic Solanke.

De bezoekers kenden een droomstart, want al binnen drie minuten stond het 0-1. Philip Billing veroverde de bal van Trent Alexander-Arnold op de Liverpool-helft, vond Solanke en via de spits kwam de bal bij Semenyo terecht. Laatstgenoemde schoot de bal hard in de lange hoek. Een heerlijke start voor Bournemouth, maar veel tijd om daarvan na te genieten was er niet. Liverpool drong aan en trof via een kopbal van Van Dijk de lat, terwijl doelman Neto redding bracht op een poging van Trent Alexander-Arnold.

Toch lukte het Liverpool nog voor rust om het duel om te keren. In de 27ste minuut kreeg Díaz de bal van Jota, waarna hij de bal omhoog wipte en met een volley scoorde: 1-1. Enkele minuten later kreeg Liverpool een strafschop, toen Dominik Szoboszlai in het vijandelijke strafschopgebied werd neergehaald door Joe Rothwell. De penalty van Salah werd gestopt door Neto, maar in de rebound was de Egyptenaar alsnog trefzeker: 2-1. Dat werd ook de ruststand.

Vlak na rust kregen beide ploegen een kans. Eerst ging een schot van Semenyo net over, even later wist Salah een goede pass van Gakpo niet te promoveren tot assist. Na een klein uur spelen moest Liverpool plots verder met tien man, toen Mac Allister zijn noppen gemeen op de knie van Ryan Christie had gezet en direct rood zag. Veel leek dat de thuisploeg echter niet te deren, want enkele minuten later zorgde Jota uit de rebound voor de 3-1. Daar bleef het bij, want ook invaller Kluivert kon niks meer veranderen aan de stand.

Fulham – Brentford 0-3
Bij beide ploegen stond er een Nederlander in de basis: Kenny Tete aan de kant van Fulham, Mark Flekken bij de bezoekers. Vlak voor rust werd het 0-1, toen Issa Diop de bal achterin zomaar verspeelde en Yoane Wissa de keeper omspeelde en profiteerde. Toen halverwege de tweede helft Tim Ream een penalty veroorzaakte en zijn tweede gele kaart kreeg, liep Brentford verder uit. Eerst benutte Mbeumbo de toegekende strafschop, waarna hij in blessuretijd nog een lage voorzet kon binnentikken: 0-3.

Wolverhampton Wanderers – Brighton & Hove Albion 1-4
Bij Brighton zaten Jan Paul van Hecke en Bart Verbruggen het hele duel op de bank. De bezoekers kwamen op prachtige wijze op 0-1 via Kaoru Mitoma, die een solo van zo'n dertig meter feilloos afrondde. Na terugleggen van diezelfde Japanner tekende Pervis Estupiñán vlak na rust voor de 0-2. Solly March zorgde voor de 0-3 en 0-4, beide op aageven van Julio Enciso. In de 61ste minuut kopte Hwang Hee-chan uit een corner nog de 1-4 binnen, maar daar zou het bij blijven. Vlak voor tijd kreeg Matheus Nunes, middenvelder van de thuisploeg, nog zijn tweede gele kaart.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Arsenal3424555677
2Manchester City3323734876
3Liverpool3522944175
4Aston Villa3520782167
5Tottenham Hotspur3218681660
6Manchester United3416612154
7Newcastle United34165131953
8West Ham United35131012-949
9Chelsea3313911448
10Wolverhampton W.3513715-746
11AFC Bournemouth3412913-1145
12Brighton & Hove Albion33111111-244
13Fulham3512716-443
14Crystal Palace35101015-1240
15Everton3512815-1136
16Brentford359818-835
17Nottingham Forest347918-1826
18Luton Town356722-2925
19Burnley 355921-3224
20Sheffield United353725-6316

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat hebben de Engelse scheidsrechters vandaag op? Twee rode kaarten die allebei nergens op sloegen (ream en Mcallister), vorige week was het ook al drama, ik heb het idee dat ze keer op keer proberen om het slechter te doen dan de week ervoor.

19 augustus 2023 om 18:10

Als dit inderdaad rood is dan verwacht ik dit seizoen zeker 80 rode kaarten, wat een onzin zeg.

19 augustus 2023 om 18:23

In Engeland kan je de VAR afschaffen, op deze manier heeft het geen nut. Het bedrag wat je aan VAR besteed, kan je besteden aan het opleiden van de scheidsrechters. Ze moeten ook stoppen met jaarlijks veranderen van regels, op deze manier snapt niemand het meer.

Scheids in Engeland gaan met ‘t seizoen achteruit! Maandag werd Wolves beroofd van een Pingel & vandaag werd er eentje voor een schwalbe gegeven! Rode kaart van Mac Allister was geen rood! VAR grijpt niet in wanneer het MOET? Snap het niet meer joh..Echt schandalig! Edit: Wat een fantastische team is dat Brighton toch.. keer op keer blijven zij me maar verbazen met het goede spel dat zij elke week weer op de mat leggen. Blij nu voor hun dat zij Europa ingaan. Die kunnen het heel ver gaan schoppen & misschien zelfs nog wel winnen. Zo dominant!

Wat een belachelijke rode kaart. Hij raakt hem lichtjes met de binnenkant van de voet en op het einde houdt die zelfs in. Ik zag vorige week bij United- Wolves zeker drie zwaardere overtredingen die niet eens geel kregen. Prima Liverpool gezien, aankopen lijken zich moeiteloos aan te passen. Onze Hongaarse vriend was fantastisch, de zoveelste topspeler uit de Bundesliga.

Dramatisch begin, redelijk hersteld gelukkig. En prima uitgespeeld met 10 man, na een belachelijke rode kaart. Je ziet ze niet snel zo makkelijk gegeven worden, zeker niet in de Premier League. Waar was de VAR mee bezig??

Dat wordt vanavond weer smullen bij match of the day met al die rare beslissingen.

gaat weeral hetzelfde zijn als vorig seizoen altijd op achterstand komen en hopen dat ze meer scoren dan de tegenstander.. Also ze hebben echt dringend een goeie 6 nodig anders met enkele injury's gaan ze serieus in de problemen komen en zie ik liverpool geen top 4 behalen

19 augustus 2023 om 18:31

Met alleen een goede 6 gaat Liverpool het alsnog zwaar krijgen. Achterin moet er ook wat bij komen.

Nou wel een leuke wedstrijd om te zien die kort is samen te vatten: Alisson hebben ze vanmorgen bij de pub op gepikt, na een avondje feest vieren. Man man man wat stond die te stuntelen de eerste helft.

De 0-1 is precies de reden waarom Trent niet op 6 moet staan aangezien hij dan vaak met de rug naar de tegenstander staat en onder de druk uit moet voetballen, hier liggen echter niet zijn kwaliteiten.

De penalty die Szoboszlai 'versierde' is in mijn ogen nooit een pingel. Daarnaast is de rode kaart van Mac Allister een ongelukkige. De overtreding van Alisson nadat hij de bal te ver voor zich uit schoot vond ik nog eerder rood.

Verder was Szoboszlai voor mij wel MotM. Wat een snelheid, kracht en doorzettingsvermogen heeft hij. Heerlijke speler! Salah had 3 assits op zijn naam kunnen zetten maar verzuimd dit. Tevens schiet ie weer een penalty erg belabberd in. Klopp mag inmiddels wel iemand anders naar voren schuiven imo.

Kluivert grote kans, verder niet gezien. Bournemouth kan wel een leuk seizoen draaien als ze vaker de mentaliteit en agressie van de 1e helft op kunnen brengen.

19 augustus 2023 om 19:31

Helemaal mee eens. Luis Diaz en Szoboszlai speelde echt uitstekend. Vond Salah wat onzichtbaar en die pingels gaan allemaal maar net goed.

Wat vind je van Nunez die dusver als wissel functioneert?

MacAllister vind ik dusver nog niet veel beter ballen dan Keita....

19 augustus 2023 om 19:35

Ik hoop dat Nuñez wat vaker mag starten ipv Jota. Die speelde vandaag echt als een natte krant. Maar Nuñez gaat nog genoeg spelen dit seizoen. Ligt helemaal aan de tegenstander.

Beetje raar om de penalty in de titel te gebruiken als de rebound er in is gejast.

Was geen rood maar Liverpool speelde wel beter met 10 man dan met 11 😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren