Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lille raakt weer achterop in titelstrijd, Montpellier kan rustig afwachten

Laatste update:

Met drie achtereenvolgende overwinningen leek Lille zich alsnog te gaan mengen in de strijd om de Franse landstitel, maar de regerend kampioen liet het zaterdag lelijk liggen. Stade Brest, dat vecht tegen degradatie, zorgde voor een verrassing door de drie punten in eigen huis te houden. Koploper Montpellier vervulde wel haar plicht en mag nu in alle rust achterover leunen en afwachten hoe concurrent Paris Saint-Germain het er zondag vanaf brengt in de lastige thuiswedstrijd tegen aartsrivaal Olympique Marseille.

/

Montpellier - Sochaux 2-1
Ook voor Montpellier stond er op papier geen lastige klus op het programma, maar Sochaux (negentiende in de Ligue 1) bood uitstekend tegenstand. Younes Belhanda zorgde na vier minuten spelen weliswaar voor een droomstart van Montpellier, maar het nietige Sochaux liet zich niet van de wijs brengen. Met een prachtige acrobatische actie zorgde Modibo Maïga na een klein halfuur spelen voor de gelijkmaker.

Na de pauze voerde de thuisploeg de druk echter verder op en na tien minuten spelen in de tweede helft wierp dat zijn vruchten af. John Utaka bereikte met een perfecte pass spits Souleymane Camara, die zijn voet tegen de bal kon zetten en Sochaux-doelman Guillaume Cros voor de tweede keer het nakijken gaf. Montpellier had daarna weinig meer te dachten van de bezoekers, maar wist ondanks diverse goede mogelijkheden de score niet meer verder uit te bouwen.

/

Stade Brest - Lille 3-1
Lille kende de slechtste start denkbaar op bezoek bij de nummer zeventien van de Ligue 1. Na vijf minuten spelen brak Omar Daf de score open namens de thuisploeg. Met een weergaloze knal van dertig meter liet hij doelman Mickael Landreau naar lucht happen en tekende hij voor zijn eerste treffer ooit op het hoogste niveau. Vijf minuten later stond het al 2-0. Bruno Grougi mocht vanaf elf meter aanleggen en liet Landreau vanaf de stip kansloos.

Lille bleek wakker geschud en kwam via Dimitri Payet na een halfuur spelen terug in de wedstrijd. De buitenspeler hoefde na een mooie actie van Benoit Pedretti niet veel meer doen dan de bal langs doelman Steeve Elana te schuiven. De aansluitingstreffer leek de opmaat voor een spannende tweede helft, maar zo ver liet Brest het niet komen. Vlak na de onderbreking schoot Alexandre Alphonse knap raak in de bovenhoek. Een tweede gele kaart van Tulio de Melo in de 68ste minuut was funest voor de geplande inhaalrace van de gasten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je naar Brest heb je het gevoel dat het makkelijk zal gaan, en zo ging het ook af met Lille. Die 2-0 na 5 minuten is een serieuze club waar ze niet meer van hersteld zijn. Erg jammer want zo verspeel je alle kansen op de titel. Montpellier loopt weer 3 punten uit.. hopelijk verliest PSG z'n match. Niets 'makkelijke wedstrijden' in deze fase van de competitie.

7 april 2012 om 21:27

En hoe hè. Zoveel spelers die Brest misten die gewoonlijk gewoon basis staan en toch nog verliezen. Dat gebeurt er bij onderschatting..

Montpellier blijft het goed doen en moet blijven winnen vanaf nu dan word het denk wel kampioen,want Psg wil nog niet echt vlotten dit seizoen ze zijn te wisselvallig terwijl ze zo een prachtig team hebben voor in Frankrijk.

8 april 2012 om 00:01

Montpellier kan je al een 2 jaar een sub topper in Frankrijk noemen hoor!
Doen het inderdaad erg goed dit jaar, maar ik denk dat de Miljoenen van PSG het verschil gaan maken

Vorig jaar was Montpellier de verrassing, maar ze zijn gewoon een topploeg die constant goed speelt en wint!
Ik gun het Montpellier meer dan PSG om kampioen te worden, ik vind dat je met eigen jeugd en slimme goedkope inkopen eerder verdient dan 200+ miljoen uitgeven! Dat is mijn mening.

7 april 2012 om 21:21

Montpellier eindigde vorig seizoen slechts 3 punten boven de degradatiestreep. Een verrassing waren ze twee jaar geleden, toen ze 6'de werden direct na hun promotie. Een seizoenenlang constant presterende club is het in elk geval niet: Ligue2-6'de-14'de-1'ste. Mooi in ieder geval dat ze weer gewonnen hebben, 3 punten voor op PSG nu met evenveel wedstrijden gespeeld! Knap hoor, met hun begroting.

Ook mooi dat Sochaux weer is opgeleefd na hun trainerswissel, Lyon maakten ze het ook al erg lastig en tegen de kleinere clubs winnen ze weer. Ze staan nog steeds 19'de, maar met het spel dat ze de laatste tijd weer vertonen (vorig seizoen 5'de trainerswissel en laatste nu weer goed spelend met een andere trainer en ongeveer hetzelfde team) en de kwaliteiten die ze hebben (martin is een geweldige nummer 10 voor een degradatiekandidaat) moeten ze het kunnen redden. Verder mooi dat Lille verloren heeft, wint Lyon morgen thuis van Auxerre (nummer laatst, maar niets is zeker in de Ligue1), dan is het gat terug naar 3 punten. Champions League volgend seizoen kan weer een stuk bereikbaarder worden dankzij dit voetbalweekeinde! En hopelijk 2x bekerwinst, dan was het toch nog een heel aardig seizoen.

Edit: whoeps, Lyon is al 20 minuten bezig tegen Auxerre. Schijnt kans op kans gecreëerd te hebben, maar dus nog altijd niet gescoord. Ik ga kijken.

7 april 2012 om 21:27

Lyon moet vanavond ; Ga er wel vanuit dat ze winnen. Hoop ook dat Lyon alsnog 3e plaats haalt en de 2 finales wint.

Edit: Zie de edit nu pas en inderdaad ze spelen op dit moment erg sterk.

7 april 2012 om 22:21

Lyon gaat wel winnen, ze laten deze gelegenheid niet liggen, als een concurent als Lille punten laat liggen.

Ont: Jij als Franse voetbalkenner, moet dit wel weten.. waar ligt Montpellier en wat kunnen we van ze verwachten volgend jaar in de Champions League???

8 april 2012 om 16:53

Ik denk persoonlijk dat Montpellier weinig zal kunnen brengen in de CL volgend jaar, wanneer Giroud en Belhanda zullen vertrekken vrees ik het ergste.
Buiten deze 2 toppers heeft Montpellier nog een paar heerlijke spelers zoals: Utaka , Camara , Estrada en Cabella.
Montpellier is zeker een sterk team, maar ik zie ze volgend jaar terugvallen naar de middenmoot.
Dit is iets wat ik ze zeker niet gun, want ik heb veel respect hoe ze de weg naar de top hebben gevonden met zeer slimme aankopen en een goede opleiding.

Wat een geweldig talent is Belhanda toch. Ik denk niet dat Montpellier hem kan behouden in de zomer.
Het zou natuurlijk super zijn voor Montpellier als zij de titel pakken. Ik ben benieuwd of ze aan het einde tegen de druk kunnen.

Wat een lekker ploeg dat Montpellier. Paar seizoenen speelde het nog in de 2e divisie en dit seizoen hard op weg om kampioen te worden. Zo wordt weer bewezen dat geld een club geen kampioen maakt maar juist verstandig beleid waarbij de jeugd betrokken is. Hopelijk houden ze de selectie minstens in tact om volgend seizoen tegenstand te bieden in de CL

Echt prachtig om te zien Montpellier. Paar seizoenen geleden speelde ze nog Ligue 2 en nu zijn ze koploper in de Ligue 1 . Dit laat nog maar eens dat nog niet alles om geld draait...zulke teams gun ik het kampioenschap. Hoop dat zij volgend seizoen zullen te bewonderen zijn in de CL. En dat ze hun topspelers niet kwijtraken.

montpellier geweldig joh! gun hun het meer als PSG , zij beginne de Mancity te worden

Thuis Auxerre en Sochaux moeten voor clubs als Montpellier en Lyon nooit een probleem zijn.
Het ging gisteren avond zeker niet al te overtuigend voor Montpellier, en met nog een vrij moeilijk programma wordt het voor Montpellier nog een hele opgave om aan kop te blijven.

Vanavond staat trouwens een van de mooiste wedstrijden uit de L1 op het programma, de klassieker tussen PSG en Marseille.
Verder ben ik ook erg benieuwd naar aankomende week als Montpellier aller eerst op bezoek moet bij Marseille en vervolgens op bezoek gaat bij Lorient.
Wanneer PSG vanavond weet te winnen van Marseille is er nog van alles mogelijk, en is er nog helemaal niks beslist.
1 ding is zeker Lille lijkt opnieuw af te haken voor de titel, en ook positie 3 voor hun komt in gevaar, door de opstand van Lyonnais.
Het wordt opnieuw een heerlijk slot.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren