Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lewandowski moet mogelijk vrezen na één woord van FC Barcelona op social media

Laatste update:

FC Barcelona heeft winteraanwinst Vitor Roque net op tijd kunnen inschrijven voor het duel met Las Palmas, zo kondigt de club aan via zijn socialmediakanalen. De achttienjarige aanvaller zou eigenlijk komende zomer pas de overstap van Athlético Paranaense naar de Catalanen maken, maar werd op eerste kerstdag al als nieuwe aanwinst gepresenteerd. Het was nog de vraag of Barça hem tijdig kon registreren, maar daags voor het LaLiga-duel komt de club met het verlossende woord: “INSCRITO.”

Barcelona en Paranaense bereikten afgelopen zomer al een akkoord over de transfer van Roque. Naar verluidt heeft Barça een vaste transfersom van dertig miljoen euro voor het toptalent betaald.

Roque zou eigenlijk medio 2024 pas aansluiten bij Barcelona, echter voegt hij zich in januari al bij het elftal van trainer Xavi. Vanwege de restricties op het gebied van salaris slaagde de Spaanse topclub er niet in om hem een half jaar geleden al naar Spanje te halen.

Roque werd door de blessure van Gavi eerder ingevlogen. Door de lange afwezigheid van de Spaans international - hij liep een zware blessure op tijdens het EK-kwalificatieduel van Spanje met Georgië en moet maandenlang revalideren - werd Barcelona genoodzaakt om snel te schakelen.

De snelle inschrijving heeft mogelijk gevolgen voor Robert Lewandowski, die er met Vitor Roque een waardige concurrent bij heeft. Xavi laat namelijk weten dat de Braziliaan op alle posities in de voorhoede inzetbaar is.

Roque tekende afgelopen zomer een contract tot medio 2031 en zal in eerste instantie fungeren als back-up voor centrumspits Lewandowski. De Braziliaan is veelzijdig en kan daarnaast ook op de flanken uit de voeten.

Hij staat te boek als een van de grootste talenten van Zuid-Amerika en debuteerde in maart al voor het Braziliaanse elftal. De kersverse aanwinst van Barcelona speelde 2,5 jaar voor Paranaense. In 81 officiële duels kwam hij tot 28 doelpunten en 11 assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Verwacht echt niet dat Lewa moet vrezen. Los van het feit dat je onmogelijk een 18-jarige die net verhuisd naar Europa niet meteen alle druk moet opleggen, geeft Xavi al 3 maanden lang Lewandowksi het vertrouwen. Ik zie niet in hoezo dat ineens zal veranderen.

Overigens gaan er geruchten rond dat Joao Felix zijn basisplaats zal kwijtraken aan Ferran, en Ferran nu de kans op links krijgt.

3 januari 2024 om 22:21

Het is ook een sensatietitel natuurlijk. Lewandowski speelt de laatste maanden zeer ondermaats maar zoals jij al zegt moet Roque de tijd krijgen om te wennen aan een nieuwe omgeving. Wel fijn om te horen dat Ferran wat meer de kans gaat krijgen. Hij brengt iets wat de alle andere aanvallers niet brengen en dat is diepgang. Alleen zou ik hem wel op rechts zetten op de plek van Raphinha. Felix voegt naar mijn mening meer toe aan Barcelona dan Raphinha.

3 januari 2024 om 22:31

Vind hem vanaf rechts sowieso echt vele male beter dan vanaf links. Zijn mannetje opzoeken en buitenom lijkt hem veel beter af te gaan dan de dribbel binnendoor.

3 januari 2024 om 22:41

Helemaal mee eens. Barca heeft wat betreft vleugelaanvallers wel een probleem. Want je beste vleugelaanvaller is 16 jaar dus die kun je niet wekelijks in de basis zetten. En Raphinha en Felix halen halen hun niveau vaker niet dan wel. Moet een hoop geïnvesteerd gaan worden komende zomer. En dat is nou net hetgene wat zo moeilijk gaat. Misschien toch maar Fati de kans geven volgend seizoen.

3 januari 2024 om 22:46

Buitenspelers zijn sowieso belachelijk duur, volgens mij zijn ook geen goede buitenspelers transfervrij in de zomer?

Je zou met Ferran en Raphinha misschien 70 miljoen kunnen binnenharken als je beiden verkoopt, maarja dan is je spoeling op de flanken met Fati, Yamal en een willekeurige aankoop extreem dun.

Echt geen idee hoe het probleem van de nummer 6 positie en de flanken komende zomer moet worden opgelost..

3 januari 2024 om 22:51

@pedri16

Van Fati verwacht ik het denk ik echt niet meer helaas. die is nu ook geblesseerd bij Brighton en is zeker tot Februari/maart er nog uit.

Barca moet komende zomer er alles op zetten om Nico Williams van Bilbao te halen. kan zowel op links en rechts spelen en is geloof ik ook tweebenig als ik me niet vergis

En een pivot tjaa er is vrij wel niemand haalbaar. dan maar iemand uit de jeugd een kans geven

3 januari 2024 om 22:55

Het gaat ontzettend lastig worden. Denk dat je Raphinha sowieso moet verkopen. Ferran zou ik gezien de spoeling houden. Misschien kun je Nico Williams oppikken? Heeft een afkoopclausule van 50 miljoen wat nog wel een redelijk bedrag is in deze markt. Wat betreft de 6 positie zou ik gewoon een back-up voor Frenkie halen en dan Frenkie als enkele 6 gebruiken. Want alle 'betaalbare' opties zijn of niet geschikt of 30 plus waar geen toekomstvisie in zit.

3 januari 2024 om 22:56

Williams heeft een afkoopclause van 50 miljoen in zijn contract, alles op alles zetten om hem te overtuigen om naar Barcelona te komen dan maar.

3 januari 2024 om 23:01

@messi_123. De blessure gevoeligheid van Fati is een probleem. Maar ik kan me niet voorstellen dat hij het slechter zou doen dan Felix en Raphinha toch? En indien hij wel zijn vorm hervindt heb je een buitenspeler die goals kan maken zodat je niet perse meer afhankelijk bent van je spits.

3 januari 2024 om 23:07

@pedri16

Ja klopt, en 50 miljoen voor Nico is nog zoveel niet en is pas begin 20 geloof ik en heeft echt wel de potentie om een wereldspeler te worden.

Idd gewoon alles op alles zetten voor hem.

3 januari 2024 om 23:09

@leukspelletje

Na ja Fati heeft het gewoon echt niet meer helaas na die knieblessure. hij is ook niet meer zo snel als voorheen en hij is nog steeds bang om fouten te maken.

Ik denk oprecht dat Felix het nog steeds beter zal doen dan Ansu, als Ansu er nog was op dit moment..

3 januari 2024 om 23:19

Dat zou best kunnen, maar Felix kost wel 60 miljoen en Ansu is gratis. Ansu scoort denk ik nog steeds meer dan Felix.

3 januari 2024 om 23:52

@pedri16

Ik denk gewoon niet dat Ansu nog ooit terugkeert naar zijn niveau die hij had voor zijn blessure.

Mijn gevoel zegt dat Felix wel overgenomen gaat worden.

Cancelo gaat sws overgenomen worden en moet ook zsm gebeurd worden.

3 januari 2024 om 22:29

@pedri16

wel begrijpelijk dat Felix zijn basisplaats zal kwijtraken. speelt de ene wedstrijd goed en de andere zeer ondermaats. hij heeft mij ook nog totaal niet overtuigd

Alleen is Ferran ook het best via rechts en daar speelt Raphinha nu..

Miss dat Xavi beste weer terug kan gaan naar dat 4 mans middenveld ofzo.

3 januari 2024 om 22:41

Probleem is dat Ferran zelden goed speelt vanuit de basis. Felix is ook sterker in de kleine ruimte dan Ferran, alleen leidt dit zelden tot goals of assists.. Felix speelt echt als een jeugdspeler, zéér inconsistent.

Je zou met Pedri als hij terug is op links kunnen spelen, dan hoeft hij defensief ook minder te lopen wat met zijn blessuregevoeligheid ook handig is. Je aanval mist dan wel echt stootkracht, tenzij Lewa weer zijn kansen begint af te maken en je moet hopen dat van het rijtje Roque/Felix/Ferran er eentje in topvorm komt.

3 januari 2024 om 22:48

@pedri16

Ferran is een goeie wisselspeler maar daar houdt het ook bij op.

Verder met je eens dat we Pedri miss op links kunnen spelen. beetje in de Iniesta rol hangend op links.

geen idee waarom, maar nu Lewa de laatste tijd sinds de komst van Roque meer traint en wat scherper lijkt heb ik wel meer vertrouwen in hem.

Vamosss Vitor is eindelijk geregistreerd!

Maar Lewa hoeft niet te vrezen. Vitor is 18 en ik verwacht niet dat die direct basis gaat spelen.

Wel mooi dat Lewa de afgelopen dagen eerder is gaan trainen en ook langer. Mooi dat die nu ook concurrentie heeft.

Robert Lewandowski heeft in de afgelopen maanden een beschermde status gehad binnen de selectie, ondanks dat Ferrã¡n Torres het eigenlijk verdiende om vaker vanaf het begin te spelen. En ondanks dat het wellicht 'gezonder' zou zijn om een 18-jarig talent voorzichtig te brengen, vrees ik eerlijk gezegd dat de club een soortgelijke fout gaat maken als eerder gedaan werd met Fati, Pedri en Gavi. En wellicht voelt Lewandowski dat ook aan, want hij was in de winterstop de eerste speler die actief bezig was met krachttraining. Alsof hij een signaal wilde afgeven aan Vitor Roque.

3 januari 2024 om 22:33

Je bent supporter van Barcelona en eindigt met: “hij was in de winterstop de eerste speler die actief bezig was met krachttraining. Alsof hij een signaal wilde afgeven aan Vitor Roque”?
Als je een beetje verdiept in je spelers dan weet je dat Lewa op en top prof is en net als Ronaldo alles doet voor zijn lichaam.

3 januari 2024 om 22:36

@sergioramoshm

Guaporta heeft gewoon gelijk hoor. als je Lewandowski een beetje volgt op zijn instagram dan zie je vooral dat hij veel meer traint en langer traint sinds de komst van Roque

3 januari 2024 om 22:41

Ah, dus je gaat mij vertellen dat Robert Lewandowski in de afgelopen maanden geen enkele keer met de wereld heeft gedeeld hoe hij in het krachthonk aan het werk is en toevallig in de dagen na de komst van Vitor Roque toevallig meermaals beelden deelt? Kom nou, wees niet zo naiëf. Volgens mij weet iedere gemiddelde voetballiefhebber dat Lewandowski bijzonder serieus met zijn carrière bezig is, maar tegelijkertijd ook weet dat dit soort beelden een duidelijk signaal zijn richting een jonge concurrent.

4 januari 2024 om 08:32

Ik geloof er niet in dat hij sinds de komst van een ander meer is gaan trainen, bij Bayern was hij dag in dag uit aan het trainen en was zijn etenstijl zelfs voor Bayern begrippen extreem.

De winterstop is net voorbij, de kerstmaaltijden achter de rug, dan zie je bij meer topatleten weer zulke foto's en filmpjes, ook bij Lewa.

Sorry hoor, maar wat een trieste journalistiek. Een geheel bericht over Roque en dan krijg je een titel die terugslaat op een mini-alinea in de tekst over Lewandowski, alsof het over hem gaat. Wat een niveau!

Wat een titel weer zeg haha. Lewandowski hoeft zich helemaal niet te vrezen. Dat zei Xavi ook al op zijn persconferentie. Dat Roque eerder een concurrent is voor Yamal, Ferran Torres, Felix en Raphinha dan Lewandowski. Daarnaast is het een 18-jarige knul die net in Europa is gekomen. Daar ga je echt wel rustig aan mee doen. Die gaat eerst de aankomende weken wennen aan de cultuur, club en competitie...

Als Xavi oprecht denkt dat Roque vanaf deflanken kan spelen, dan gaat hij bij voorbaat al de mist in. Dit is een pure nummer 9 zoals Suarez en zeker geen type zoals Villa of Henry. Suare rendeerde ook totaal niet vanaf de flank. Het is dat Messi destijds zelf zei van ga naar de spits, ik speel vanaf rechts. Ongelooflijk dat je dit als trainer op dit niveau niet ziet. Dit is geen Endrick ofzo (die wel op flanken uit de voeten kan). Roque krijgt met een absurde druk te maken. Benieuwd of dit goed of fout zal verlopen.

4 januari 2024 om 09:13

Volledig mee eens. Snap ook niet dat men in hem een spelers ziet voor de flanken.

Gewoon de back-up van Lewa momenteel, die nog altijd top is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren