Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lewandowski krijgt in Poolse EK-selectie gezelschap van zeventienjarige

Laatste update:

Bondscoach Paulo Sousa heeft de definitieve EK-selectie van Polen bekendgemaakt. De meest opvallende naam is die van Kacper Kozlowski, een zeventienjarige middenvelder van Pogon Szczecin. De tiener maakte eind maart zijn debuut voor de nationale ploeg en mag zich nu opmaken voor zijn eerste eindtoernooi. Robert Lewandowski is de bekendste naam in Poolse selectie.

Kozlowski, die op 16 oktober zijn achttiende verjaardag viert, gooide dit seizoen hoge ogen in de Poolse competitie met de verrassende nummer drie Pogon Szczecin. Het toptalent maakte in het seizoen 2018/19 al zijn officiële debuut, kwam vorig seizoen tot drie optredens in de hoofdmacht en deze jaargang staat de teller op twintig wedstrijden. In maart maakte hij zijn interlanddebuut in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra. Nu is hij op weg om de jongste speler op het komende EK te worden.

De EK-selectie van Polen.

Behalve Bayern München-spits Lewandowski heeft Sousa ook een plek ingeruimd voor Arek Milik. De Poolse spits verliet Napoli afgelopen zomer nadat hij daar niet meer aan spelen toekwam. Met oog op het EK vertrok hij naar Olympique Marseille, waar hij regelmatig in actie komt. De ex-Ajacied was tot dusver acht keer trefzeker in de Ligue 1. Mateusz Klich (Leeds United) is een andere bekende naam. Hij speelde in de Eredivisie voor PEC Zwolle, FC Twente en FC Utrecht. Krzysztof Piatek, voor wie Hertha BSC 27 miljoen euro neerlegde in 2020, is er vanwege een enkelblessure niet bij.

Het EK-avontuur voor Polen in groep E gaat van start op 14 juni, met Slowakije als tegenstander in het Krestovsky Stadion in Sint-Petersburg. Daarna volgen de andere twee groepswedstrijden voor het keurkorps van Sousa: Spanje (19 juni) in Sevilla en Zweden (23 juni) wederom in Sint-Petersburg. De selectie van de Portugese trainer telt momenteel nog 27 spelers. Naar verwachting zal een van de vier keepers afvallen. Juventus-doelman Wojciech Szczesny lijkt een zekerheidje.

De volledige selectie van Polen:

Doel: Lukasz Fabianski (West Ham United), Lukasz Skorupski (Bologna), Wojciech Szczesny (Juventus), Radoslaw Majecki (AS Monaco)

Verdediging: Jan Bednarek (Southampton), Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Pawel Dawidowicz (Hellas Verona), Kamil Glik (Benevento), Michal Helik (Barnsley), Tomasz Kedziora (Dynamo Kiev), Kamil Piatkowski (Rakow Czestochowa), Tymoteusz Puchacz (Lech Poznan), Maciej Rybus (Lokomotiv Moskou)

Middenveld: Przemyslaw Frankowski (Chicago Fire), Kamil Jozwiak (Derby County), Mateusz Klich (Leeds United), Kacper Kozlowski (Pogon Szczecin), Grzegorz Krychowiak (Lokomotiv Moskou), Karol Linetty (Torino), Jakub Moder (Brighton & Hove Albion), Przemyslaw Placheta (Norwich City), Piotr Zielinski (Napoli)

Aanval: Robert Lewandowski (Bayern München), Dawid Kownacki (Fortuna Düsseldorf), Arkadiusz Milik (Olympique Marseille), Karol Swiderski (PAOK), Jakub Swierczok (Piast Gliwice).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen selectie waar ik veel van verwacht. Wel de beste spits ter wereld, maar weinig ondersteuning en een matige verdediging.

17 mei 2021 om 17:24

Nouja, Glik en Bednarek zijn toch geen koekenbakkers? Spelen allebei in een topcompetitie vrijwel elke wedstrijd basis. Moet ik eerlijk zeggen dat ik Glik niet heb zien spelen, alleen gebaseerd op zijn speelminuten en statistieken vorm ik deze uitspraak.

17 mei 2021 om 17:35

Glik vond ik bij Monaco al geen geweldenaar, hij is inmiddels 33 jaar oud en speelt nu bij de nummer 18 van de Serie A. Dat is gewoon niet top. Bednarek is wel een stabiele verdediger, maar daar alleen ga je het niet mee redden als Polen.

17 mei 2021 om 18:53

Michal Helik maakt dit seizoen een erg goed eindruk bij Barnsley, een team dat de play-offs voor promotie naar de Premier League heeft behaald. De Championship mag dan niet de beste competitie ter wereld zijn, maar is toch van een vrij hoog niveau. Ik denk dat Polen best hoge ogen kan gooien met het EK.

18 mei 2021 om 00:45

Omdat jij ze niet kent betekent niet dat ze slecht zijn. Wat dacht je van Zielinski die in zijn beste vorm ooit is. Krychowiak die met Sevilla 3x de europa league won, en paar keer verkozen werd in tot plek in beste elftal van la liga. Daar heb je al een voorbeeld voor ondersteuning. Daarbij genoeg jonge talenten die nog bekend moeten worden maar wel hongerig zijn. Als je Buitenlander vraagt naar Nederlands elftal zullen ze ook zeggen met De Jong en De ligt (die het bekendst zijn) wordt je geen kampioen, en er een fatsoenlijke voorhoede ontbreekt... Ik zeg niet dat Polen een dreamteam heeft maar zou ze zeker niet onderschatten...

Is dragowski van fiorentina ook niet een goede keeper?

17 mei 2021 om 17:20

Zeker een goede keeper. Misschien wel wat voor Ajax, die hebben nog 3 keepers extra nodig.

17 mei 2021 om 19:09

Ja is echt een goede keeper . Kan niet anders dat hij ene stap omhoog zet komende zomer

'naar verwachting zal een van de vier keepers afvallen.' Er staat letterlijk op de foto (in het Pools dan wel) dat Majecki mee gaat voor het trainingskamp, lijkt mij dan ook dat hij zal gaan afvallen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren