Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Leiding Barça vliegt naar Londen voor topontmoeting met beoogde nieuwe coach'

Laatste update:

Deco en Bojan Krkic hebben woensdag een 'topontmoeting' gehad met Hansi Flick om Xavi op te volgen bij FC Barcelona, zo meldt ESPN. Beide partijen zouden elkaar hebben ontmoet in Londen, waar ook Flick's zaakwaarnemer Pini Zahavi bij aanwezig was.

ESPN weet dat er woensdag een vliegtuig van Barcelona naar Londen is vertrokken met daarin Deco en Krkic, die in de sportcommissie zitten bij de Catalaanse grootmacht. Inzet is de opvolging van Xavi.

Het Spaanse Sport, dat bronnen dicht bij Flick heeft geraadpleegd, spreekt van een 'topontmoeting'. Barcelona lijkt daarmee voor te sorteren op een definitieve breuk met Xavi Hernández.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Joan Laporta overweegt serieus om Xavi te ontslaan als trainer van FC Barcelona, zo meldden Spaanse media vorige week. Dat is opvallend, daar ruim een maand geleden bekend werd dat de oefenmeester van gedachten was veranderd en, ondanks zijn aangekondigde vertrek, tóch op zijn post zou blijven.

Aanleiding voor het mogelijke ontslag zouden uitspraken zijn over de financiële situatie van de club op een persconferentie afgelopen week. Komende maandag, een dag na het laatste competitieduel met Sevilla, moet de breuk wereldkundig worden gemaakt.

Vanaf dat moment is de weg definitief vrij voor Flick om in te stappen, zo klinkt het. Iemand anders die er heel goed op staat bij de clubleiding is Rafa Márquez. De huidige trainer van Barça Atlètic moet worden doorgeschoven binnen de organisatie.

Verwacht wordt dat Deco en Krkic na de ontmoeting met Flick doorvliegen naar Dublin, waar woensdagavond de Europa League-finale wordt gespeeld tussen Atalanta en Bayer Leverkusen.

Vanaf Londen is het slechts een uur vliegen naar de Ierse hoofdstad. De geruchten over een ontmoeting met Flick kunnen daarmee meteen naar het rijk der fabelen worden verwezen, zo is het tactisch uitgedacht.

Is Hansi Flick de juiste man voor FC Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laporte maakt Barcelona nog verder kapot

Absolute clownshow onder Laporta haha. Eerst smeken dat Xavi moest blijven. En nadat die wat heeft gezegd over de realistische situatie van de club is die Laporta op zijn teentjes getrapt. En dan gaat die nu achter de rug van een clublegende als Xavi praten met allerlei andere coaches. Dat getuigt van geen respect. Zolang Laporta daar aan het roer staat zie ik Barcelona absoluut niet terugkeren naar de top van het voetbal.

22 mei 2024 om 18:04

Dat is mss wel zo, maar Xavi heeft mij geen moment geimponeerd

22 mei 2024 om 18:07

De titel vorig jaar mag toch niet te licht ingeschat worden vind ik zelf. Ook voor het merk Barcelona was die gewoon heel belangrijk.

Xavi is zeker geen topper, maar een slechte coach is het toch ook niet.

22 mei 2024 om 19:00

Helemaal mee eens Xavi Heeft ook niks verkeerd gezegd en dan wordt hij zo onder een bus gegooid Als ik hem was Had ik de eer mezelf gehouden

22 mei 2024 om 19:04

Wat is er dan zo bijzonder aan Xavi als trainer? Het enige wat ik bijzonder vind is zijn gedrag langs de zijlijn. in 2,5 jaar tijd 25 kaarten gepakt. Dat is als trainer toch een grote schande? Daarnaast heeft hij niets indrukwekkends gedaan met Barcelona. Met de huidige selectie moet je gewoon met gemak op plek 2 eindigen. Vorig seizoen mag hij wel wat credits krijgen maar was Real Madrid natuurlijk ook niet je van het en kon Barcelona zich al heel vroeg volledig richten op de competitie met de deceptie Europees.

22 mei 2024 om 19:35

Als je titels winnen gaat afdoen als het falen van anderen dan zal je niet snel iets indrukwekkends vinden nee. Of überhaupt iets goed.

Verder heeft niemand het over indrukwekkend. Dat maak je er zelf van.

22 mei 2024 om 20:32

@Sergio: dan speelt Real dit seizoen dus ook kampioen door het falen van Barca? Of geldt je redenering niet andersom?

23 mei 2024 om 01:35

Ik denk dat mensen vooral kijken naar het verschil in kwaliteit van de selectie - met de kwaliteit die ze hebben zou je verwachten dat Real kampioen wordt, net zoals PSG in Frankrijk of Bayern in Duitsland. Als dat dan niet gebeurt, dan wijst de vinger al snel naar het falen van die topclub.

Maar de club die kampioen wordt heeft natuurlijk ook een goed seizoen gedraaid, dat moet wel. Barca hield niet alleen Real achter zich vorig jaar, maar ook het vergelijkbare Atletico. Dan mogen de credits toch echt wel naar Xavi gaan vind ik.

22 mei 2024 om 18:09

Men dacht echt dat Laporta de boel zou repareren en dat het niet erger kon dan Bartomeu. Men ziet nu pas in dat hij de club verder in die neerwaartse spiraal aan het duwen is (waar ze al in zaten).

Victor Font was echt een betere keuze geweest.

22 mei 2024 om 18:19

Neerwaartse spiraal op basis van wat? Financieel hebben ze onder Laporte hele grote stappen gemaakt. Het gaat juist de goeie kant op. En wat betreft Laporte en het wegdoen van Xavi. Als je een miljarden bedrijf runt is er geen ruimte voor emotionele beslissingen en “clubliefde”. Gewoon presteren of je wordt vervangen.

22 mei 2024 om 18:22

Hebben ze financieel iets beters gedaan dan? Laporta heeft alles naar de toekomst verschoven. Lewandowski bijvoorbeeld die nog steeds een gigantisch salaris krijgt. Ook heeft hij delen van de club verkocht om daar spelers van te halen. En met het weinige geld dat Barcelona had hebben ze Vitor Roque gehaald die Xavi zelf niet eens wou, maar in zijn strot werd geduwd door het bestuur. En nu denken ze hem alweer te verkopen.

22 mei 2024 om 18:28

Xavi wordt niet ontslagen omdat hij niet presteert, hij wordt ontslagen omdat hij het financiële luchtkasteel dat Laporta gebouwd heeft voor de fans, en waar jij dus blijkbaar in gelooft, lekprikt.

23 mei 2024 om 04:43

Alle schuld en financiële situatie zal bij de volgende president neer gelegd worden
Laporta heeft Barca op langer termijn naar een dieper dal gedreven

Even he voor de mensen die na Koemans ontslag zeiden dat Xavi het absoluut beter gaat doen met ''minder'' middelen: staan jullie daar nog steeds achter na de afgelopen jaren?

Oh en btw: ik ben alles behalve een Koeman fan. Heb niks met die trainer. Is net zo'n zenuwpees aan de zijlijn als Xavi.

22 mei 2024 om 18:05

Hij is tenminste kampioen geworden in zijn eerste seizoen. Nou had Xavi wel een stabieler team dan Koeman vind ik.

22 mei 2024 om 18:08

Qua resultaten vorig seizoen wel een stuk beter gepresteerd toch? Ook wel een wat betere selectie natuurlijk, maar langs de zijlijn is Koeman een verademing vergeleken met Xavi. Die man is één en al onrust als coach langs de lijn.
Maar goed, op dit moment is die club sowieso één grote chaos. Vond het "vroeger" wel een mooie club om te volgen toen Ronaldinho er speelde, en het voetbal met de jaren van Pep waren natuurlijk prachtig maar de laatste jaren heb ik helemaal niks meer met Barca en vind ik Real veel mooier.

22 mei 2024 om 18:08

Naja, Xavi heeft wel een landstitel, een Supercopa en volgens mij een Copa del Rey gewonnen als ik me niet vergis.

Maar, hij had uiteraard wel een beter team dan Koeman, alhoewel Koeman zelf gewoon een erg matige trainer is, ongeacht wat men van Xavi vind.

22 mei 2024 om 18:11

Alleen de supercopa en de landstitel.

Over Koemand wordt altijd gezegd dat hij Messi had, iets wat Xavi niet heeft. Maar Xavi heeft over de volledige breedte gewoon een beter elftal om mee te werken. Ik vind dat Xavi daar te weinig uit gehaald heeft.

22 mei 2024 om 18:08

Denk wel dat Xavi het beter deed dan Koeman maar het is moeilijk vergelijken. Omdat Koeman natuurlijk nooit de financiã«le middelen heeft gehad dat Xavi wel heeft gekregen. Maar waar mensen wel te licht over nadachten is dat Koeman heel veel last heeft gehad van Laporta. En dat zie je nu ook weer met Xavi. Dat was absoluut onderschat achteraf. Want die Laporta is een aandachtstrekker die zijn eigen club kapot maakt.

22 mei 2024 om 18:13

Idd, Laporta heeft vanaf minuut 1 dat hij aan de macht kwam geprobeerd Koeman weg te pesten. Uiteindelijk met succes.

Ik vind beide trainers niet capabel voor een club als Barcelona, maar Xavi is echt geen haar beter.

22 mei 2024 om 18:21

Waarom is Xavi geen haar beter? Koeman ging counteren tegen Benfica met Luuk de Jong in de spits. Echt een van de meest belachelijke wedstrijden die ik Barcelona heb zien spelen de afgelopen jaren, en dat zijn er wat geweest.

Xavi heeft vorig seizoen een op papier matige defensie als een huis neergezet. Hij won Laliga met ruime voorsprong. Dat was echt een uitstekende prestatie.

Het half jaar nadat Xavi het overnam van Koeman vond ik Barcelona nog het beste voetbal spelen. Destijds kwamen mensen al met “Maar Xavi kreeg betere spelers in de winter!!!”

Xavi kreeg een bejaarde Aubameyang die op een zijspoor zat bij Arsenal, een Ferran Torres die nog steeds wordt uitgelachen door supporters van andere clubs, een renpaard met de naam Adama Traore en een ongelofelijk oude Dani Alves als rechtsback. Er werd gelachen om die aankopen en Xavi kreeg het alsnog aan het voetballen. Bovendien pleurde Xavi meteen Dest van rechtsbuiten af en zette daar gewoon een jeugdspeler neer. Dat tekende het verschil tussen Xavi en Koeman. Xavi zette op een gegeven moment Ferran Jutgla (had nooit iemand van gehoord) in de spits in plaats van Memphis. Omdat iedereen zag dat er dringend behoefte was aan een spits die de looplijnen van een spits had+ diep kon gaan. Ook dat had Koeman nooit gedurft.

Xavi wordt echt de grond in gepraat, maar dat vind ik onterecht. Is het een topcoach? Absoluut niet, maar het is ook geen complete debiel. Die indruk krijg je haast wel als je de reacties hier leest.

22 mei 2024 om 19:43

Koeman kreeg de middelen, maar deed aankopen als Dest, Depay en Luuk de Jong. Geen van die spelers hebben nu een rol van betekenis gehad voor het huidige Barcelona.

Ik zag Barcelona op hele lage plekken staan en Koeman pakte verlies na verlies. Zo een slechte Barcelona heb ik nog nooit gezien. Dat nog met Messi erbij!

Xavi heeft weer opnieuw moeten bouwen, want de erfenis van Koeman was pure middelmaat. Xavi deed het nog vrij goed met een gepensioneerde Alves en Traore. Wist nog een titel te winnen iets wat je nog niet kon verwachten.

Ik schaal Koeman niet eens in de buurt van Xavi. Koeman hoort meer bij coaches als Tata Martino en Setien. Gewogen en veel te licht voor FC Barcelona.

22 mei 2024 om 19:54

Opvallend genoeg kwam Luuk de Jong to-taal niet uit de verf onder Koeman. Terwijl hij nota bene op aanraden van Koeman kwam.

Het was Xavi die hem wel in zijn kracht gebruikte en hem zodoende een bruikbare selectiespeler maakte.

23 mei 2024 om 01:36

Idd, Luuk was een behoorlijk succes - sterker nog, ik denk dat menig Barcelona fan zou willen dat hij er nog was.

23 mei 2024 om 07:54

Zeker doet Xavi het beter dan Koeman. Ik sta daar nog steeds achter.

Wat een club. Man wat zet Barcelona zichzelf voor schut als dit klopt. Absolute memeclub.

Waarom zou Flick wel voor Barca kiezen ipv Bayern?

Barcelona kan beter Xavi aanhouden en wellicht voor het seizoen erop kijken wat Klopp en Guardiola willen doen.

Flick vind ik zelf niets voor Barcelona en toch meer bij een Chelsea of Manchester United passen. Overigens denk ik dat hij Pochettino wel kan opvolgen bij Chelsea.

23 mei 2024 om 01:15

Guardiola heeft eerder al aangegeven dat hij zichzelf niet nog aan het werk ziet als coach van Barcelona.

En zo wordt alweer een zoveelste gerucht aangewend om te bashen op Barca en Laporta. Wacht nu eens met oordelen tot er een officiele berichtgeving mét verklaring is ipv allemaal elkaar zo na te papegaaien. 90% van alle Barca geruchten blijken achteraf onzin, maar de beeldvorming en de bashing blijven wel hangen. Er zijn ondertussen al betrouwbare bronnen die ontkrachten dat Deco gesproken heeft met Flick. Wanneer verschijnt er een artikel dat die hele Negreira farce ook vals een een hetze was?

23 mei 2024 om 09:22

Het verhaal dat Xavi alsnog ontslagen gaat worden gaat nu wel hevig rond. Waarom zou je als Laporta zijnde je mond houden op het moment dat het onzin geruchten zijn? Dan treed je meteen naar buiten en neem je het op voor Xavi. Dan laat je het niet lekker rondgaan en voor extra druk zorgen vanuit de media. Het commentaar is eerder op het feit dat Barcelona Xavi de laan uit wil werken. Niet op het feit dat ze met Flick praten. (Al past hij totaal niet bij de huidige selectie, dus dat zou in mijn ogen een hele domme keus zijn)Overigens meldt zelfs Fabrizio Romano dat Barcelona met Flick bezig is. Dit is niet meer een wild gerucht, dit gaat inmiddels al een week hardnekkig rond.

23 mei 2024 om 12:33

Ik heb al eerder mijn kritische bedenkingen hierbij gezet (manier van werken, aanhoudende stilte), maar toch vind ik het meer aangewezen om te wachten tot een officiële verklaring mét uitleg alvorens we deftig kunnen reageren. Ik vond het sowieso al niet kunnen om in deze context Xavi alsnog te ontslagen, als het echt enkel om zijn interview ging dan kon dit intern met een terechtwijzing afgehandeld worden. Maar toch wacht ik liever af, elke dag verandert het nieuws namelijk en media speculeren er maar op los. Zelfs journalisten als Romano en Romero zijn echt niet meer zo betrouwbaar zoals voorheen, het is hun beroep om elk uur iets nieuws te posten dan dat ze misschien 1 keer iets plaatsen na zeer grondig onderzoek. Balague beweerde gisteren dat die meeting niet plaatsvond, en zo heb je de ene journalist en mediakanaal die het ene beweert en een andere beweert het tegenovergestelde. Allemaal teren ze op het merk Barca voor zoveel mogelijk views, maar ik wacht in deze liever geduldig af tot de club zelf naar buiten treedt met nieuws. Dat wil niet zeggen dat ik de medianieuwtjes niet volg, maar mijn punt is dat we ze niet blindelings moeten aannemen en zeker geen voorbarige conclusies moeten trekken.

23 mei 2024 om 13:31

Ben ik zeker met je eens hoor. Echter heb ik bij dit soort gevallen (waar heel veel verschillende journalisten hetzelfde melden) wel het idee dat er een kern van waarheid in moet zitten. We weten het niet 100% zeker, dus dat je voorzichtig moet zijn klopt. Echter komt dit zoals ik al zei, niet over als een wild geruchtje Het lijkt momenteel toch zéér concreet te zijn. Zelfs Duitse media maken melding van een overeenstemming voor een contract van twee jaar.

Ik kan me bijna niet voorstellen dat alleen dat interview de druppel was voor Laporta. Echter ken ik me tegelijkertijd ook totaal niet voorstellen dat er al meer speelde, waarom zou je dan namelijk 3 weken geleden alsnog aankondigen door te gaan met Xavi?

Hoe je het wendt of keert, lijkt de kans dat Xavi vertrekt me zéér groot. Of Flick of Marquez het overneemt is dan niet eens belangrijk, het gaat mij er persoonlijk om dat Laporta op het punt staat om voor de tweede keer een clubicoon op een “vuile” manier buiten te werken. Xavi zou dan na Koeman de tweede trainer zijn die buiten wordt gezet, terwijl je als supporter zijnde er een nare nasmaak aan overhoudt.

Ik negeer voor het gemak eventjes de geruchten over het feit dat Xavi van niks weet. Ik ga er vanuit dat áls ze nu met Flick aan het praten zijn dat ze wel zo netjes zijn in het bestuur om iemand als Xavi daarvan op de hoogte te stellen. Als dit niet het geval is is Laporta het behoorlijk kwijt.

23 mei 2024 om 13:42

Ik sluit me daar volledig bij aan. En het ziet er inderdaad zeker naar uit dat Xavi zal vertrekken, maar toch wil ik nog afwachten op tekst en uitleg. Het lijkt mij ook dat het interview alleen niet genoeg grond kan zijn, maar zoals je zelf aangaf waarom een maand geleden nog wel door wilen gaan? Daarom dat ik het dus liever afwacht, wie weet krijgt Xavi nog wel een waardig afscheid (in hoeverre hij daar zelf zin in zou hebben). Pas als we alle informatie hebben kunnen we grondiger beoordelen.

Had wel gedacht dat ze naar Londen vlogen voor Pochettino!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren