Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leeds United legt lot in handen van ultieme overlever Sam Allardyce

Laatste update:

Leeds United heeft Javi Garcia ontslagen en Sam Allardyce aangesteld als interim-manager tot het einde van het seizoen, zo is woensdag officieel wereldkundig gemaakt. Met nog vier wedstrijden te gaan, bezet Leeds momenteel de zeventiende plaats in de competitie. De club heeft hetzelfde aantal punten als Nottingham Forest, dat achttiende en tevens op degraderen staat. Diverse Engelse media wisten in een eerder stadium al te melden dat Allardyce de topkandidaat was van het kwakkelende Leeds.

Garcia werd eerder dit seizoen aangesteld als opvolger van de in februari ontslagen Jesse Marsch. De Spaanse oefenmeester stond slechts twaalf wedstrijden aan het roer op Elland Road en wordt nu dus al naar de uitgang gewezen. Hij won van die twaalf wedstrijden slechts drie keer. Ook de overige leden van de technische staf en technisch directeur Victor Orta hebben de club inmiddels verlaten, zo valt te lezen in een statement dat is afgegeven door de degradatiekandidaat.

Leeds is de twaalfde club uit de trainerscarrière van Allardyce. Big Sam was hiervoor werkzaam bij onder meer Crystal Palace, West Bromwich Albion, Sunderland, Newcastle United, West Ham United en het Engelse nationale elftal. Zijn laatste klus dateert uit 2021, toen hij voor het eerst in zijn loopbaan degradeerde. De inmiddels 68-jarige oefenmeester was toen manager van West Bromwich Albion.

Het wordt voor Allardyce een loodzware klus om Leeds in de Premier League te houden. De club heeft mogelijk het zwaarste resterende programma van alle clubs uit de competitie. Komende zaterdag wacht een ontmoeting met Manchester City, die week daarna staat het duel tegen Newcastle op het programma. De laatste twee wedstrijden worden tegen respectievelijk West Ham en Tottenham Hotspur afgewerkt.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Arsenal3424555677
2Manchester City3323734876
3Liverpool3422844174
4Aston Villa3420682166
5Tottenham Hotspur3218681660
6Manchester United3316512153
7Newcastle United33155131550
8West Ham United3413912-948
9Chelsea3213811447
10AFC Bournemouth3412913-1145
11Brighton & Hove Albion33111111-244
12Wolverhampton W.3412715-843
13Fulham3412616-442
14Crystal Palace3410915-1239
15Brentford349817-735
16Everton3411815-1233
17Nottingham Forest347918-1826
18Luton Town346721-2825
19Burnley 345821-3223
20Sheffield United343724-5916

Goede keuze van Leeds United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In totaal coach nummer 13 of 14 die ontslagen wordt? Echt wat een beleid hebben sommige clubs. Altijd weer bij dezelfde mannen uitkomen met nu Allardyce en Palace al met Hodgsen.

2 mei 2023 om 13:26

Het is idd geen beleid maar ergens kun je het je wel voorstellen. Alle clubs willen koste wat kost in die PL blijven door die enorme financiën die ermee gepaard gaan, dus als ze dreigen te degraderen dan slaat de pure paniek toe

2 mei 2023 om 13:32

Tuurlijk ze zijn ontzettend wanhopig zodra ze 2 keer op rij verliezen. Alleen coaches zijn ook geen wonderdokters en zijn afhankelijk van het materiaal. Nu haal je voor 4 wedstrijden een nieuwe coach en zoals hieronder al staat is het programma vrijwel onmogelijk. Reken er maar op dat Allardyce alleen de resterende wedstrijden de kans krijgt.

2 mei 2023 om 13:44

Juist het gebrek aan structuur en beleid zorgt ervoor dat ze in degradatienood komen. Geld hebben ze allemaal, maar het gros doet er niet eens enigszins iets goeds mee.

2 mei 2023 om 14:30

Bij palace heeft het uitstekend uitgepakt.

2 mei 2023 om 14:48

Zeker alleen het is korte termijn. Palace wilt graag meer voetbal spelen. Kiezen ze voor Frank de Boer en dan ontslaan ze hem na 4 wedstrijden en halen ze Hodgsen. Vieira doet het goed echter haalt hij met een heel lastig programma weinig punten en wordt ook meteen ontslagen. Tuurlijk doen dit soort coaches het goed. En het zijn ook goeie coaches natuurlijk. Alleen ja wat wil je als club? Het beleid is soms ver te zoeken.

Datzelfde geldt voor Leeds. Bielsa een aanvallend ingestelde coach, dan March en daarna García. Die krijgt middenin het seizoen de kans en dan loopt het niet en wil je met nog 4 wedstrijden een typische kick en rush coach halen.

2 mei 2023 om 17:52

Ik ben het zeker met je eens dat Palace te snel (zeker kijkend naar het programma) afscheid genomen heeft van Viera vanaf afstand gekeken.

Het zou ook wel kunnen dat ze daar gewoon doorhadden dat het verhaal Viera ten einde aan het lopen was en dat ze niet meteen een nieuwe coach in een mogelijke degradatiestrijd wilden gooien. Dan kies je nu voor Hodgsen en kan een nieuwe coach die beter binnen je langetermijnplanning past in de zomer op zijn gemak beginnen.

Ik verwacht dat geen enkele trainer deze klus nog gaat klaren. Gezien het programma met de volgende wedstrijden : Man. City (A), Newacstle (H), West Ham (A), Spurs (H).

2 mei 2023 om 13:34

Dat wordt inderdaad een flinke uitdaging. Het is wel super spannend onderin. Ergens toevallig 3 puntjes mee snoepen kan voldoende zijn.

2 mei 2023 om 16:33

West Ham en Spurs moet toch best minstens 4 punten kunnen opleveren

3 mei 2023 om 12:31

Als iemand het kan is het Big Sam wel

Toch mooi. De Premier League die buitenlandse topcoaches als Guardiola, Klopp, Mourinho, Conte, Ancelotti, Emery, Tuchel etc heeft/had, valt tijdens de degradatie strijd periode gewoon altijd terug op Dyche, Hodgson en Allardyce. Ikzelf hoop dat Leeds (en Leicester) het red, maar zal lastig worden (bijvoorbeeld door Bournemouth die 18 punten uit de laatste 9 wedstrijden heeft gepakt en uit de gevarenzone lijken). Mooie laatste speelrondes in ieder geval..

Hmm dacht dat Leeds wel een bepaalde identiteit had en gericht beleid voerde, eerst met Bielsa en later met Jesse Marsch. Coaches die aanvallend voetbal willen spelen met veel druk naar voren. Nu blijkt Leeds echter te hopen op goed geluk en gewoon de typische Engelse degradatie voetbal coaches aan te stellen met eerst Garcia en nu deze Allardyce. Jammer!

Leeds dat aankomende weekend tegen City moet spelen en misschien de nieuw manager effect kan hebben. Ik teken ervoor

Begrijp Leeds wel aan de ene kant. Sam heeft een simpele tactiek dat punten kan opleveren maar dit is veel te laat. Ze hadden de vorige trainer niet moeten ontslaan want die deed het zo slecht nog niet. Onder hem stonden ze er niet zo slecht voor en hadden een herkenbare tactiek. Nu ontslaan ze opnieuw de trainer en willen het gewenste effect hebben maar zoals ik al zei dat is waarschijnlijk te laat.

2 mei 2023 om 14:20

Wie? Marsch? Het was nogal slecht onder Marsch vond ik. Het idee is, omdat hij uit de Red Bull-familie komt, dat hij zorgt voor aanvallend voetbal met veel druk, maar het voetbal was onwetend en een beetje willekeurig. In verdedigend opzicht was het heel zwak, zonder het combinatievoetbal wat je nog wel eens zag onder Bielsa. Denk dat het onder Marsch ook fout was gegaan, maar Leeds is ook een beetje genaaid door blessures. Net als vorig jaar. Ze hadden Bielsa moeten behouden eigenlijk.

2 mei 2023 om 14:27

Onder Marsch zag ik niet een ploeg dat moest strijden voor degradatie. Het voetbal van Bielsa is roofbouw en op een gegeven moment wisten genoeg ploegen hoe je Leeds moest afrekenen met grote cijfers als gevolg soms. Daarnaast had Bielsa Kalvin-Philips en Raphinha tot zijn beschikking en dat had Marsch niet.
Ze hadden Marsch beter kunnen behouden tot einde van het seizoen en konden daarna verder kijken. Onder hem waren ze buiten degradatie gevaar

2 mei 2023 om 21:20

Toen Marsch werd ontslagen, stond Leeds 4 punten boven de streep, terwijl ze 7 wedstrijden zonder overwinning zaten. Daarvoor een reeks van 8 wedstrijden zonder overwinning. Ze zaten toen Marsch werd ontslagen toen al te strijden tegen degradatie. Bovendien gaven ze ook onder Marsch makkelijk kansen weg en werd er ongelooflijk veel meters gemaakt, maar onder Marsch leek Leeds tegen zowat elk team de onderliggende partij. Het was op een gegeven moment puur "alle ballen op Gnonto". Dat je Phillips en Raphinha kwijt raakt, dat hoort erbij, maar dat rechtvaardigt niet dat je tegen omliggende ploegen ook zwak voor de dag komt. Bij Marsch was het op een gegeven moment duidelijk over. Zijn vervanger is helaas drie keer niks gebleken.

Onder Bielsa was er tenminste nog een idee en een duidelijk spelvisie zichtbaar. Ook al kreeg je klappen tegen grote tegenstanders, maar je bent Leeds, dat hoort erbij. Het is een beetje "we doen maar wat" sinds Bielsa weg is eigenlijk. En daar valt ook de periode met Marsch onder.

Gaat Leeds de assistent trainer van Benfica ontslaan? Of bedoelen ze Javi Gracia en is het weer een typfout (tot twee keer toe) van VZ?

Een echte topclub stast er niet tussen

Echt bizar veel trainers zijn ontslagen dit seizoen daar haha!
Lijkt wel hoe het in italie was vroeger.

Chelsea en spurs zelfs 2 trainers ontslagen.
En bij leeds nou ook 2 of was bielsa vorig seizoen alweer?

3 mei 2023 om 12:11

Bielsa was vorig seizoen, maar Marsch en Gracia dit seizoen, dus nog steeds 2 trainers

3 mei 2023 om 12:17

Haha bizar he.
Dan kom je toch echt op 14-15 trainers in totaal ofzo 😂

Bizar hoeveel trainers er ontslagen zijn in de PL zeg. Maar ja de druk om er te blijven is natuurlijk enorm als je ziet wat voor geld ze daar allemaal kunnen verdienen. Dat gaat wel ten koste van een fatsoenlijk beleid. Bielsa hadden ze beter niet kunnen ontslaan als je al die trainers daarna zag bij Leeds...

Hopelijk dat Leeds met het nieuwe trainerseffect wat kan doen tegen City...

Wat een wanbeleid ten top bij Leeds. Die gaan dus op zeker degraderen gezien de tegenstanders die ze nog treffen. Alsof ze daar met Allerdyce nog wat aan kunnen veranderen. Maar als je drie trainers aanstelt in 1 seizoen verdien je het ook om te degraderen. Wanbeleid ten top.

3 mei 2023 om 14:56

Ik weet het niet hoor, natuurlijk is de situatie enorm slecht maar in principe kunnen 3 punten genoeg zijn aangezien de andere clubs onderin ook geen rare sprongen gaan maken. Wanneer de druk hoog presteren de degradatieclubs ook vaak ver boven hun kunnen. Zou wel fantastisch zijn met Big Sam.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren