Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lazio-spelers én Sarri op persco in ‘één grote tirade’ compleet gefileerd

Laatste update:

Italiaanse media zijn onder de indruk van Feyenoord, dat woensdagavond in de eigen Kuip met 3-1 te sterk was voor Lazio. De bezoekende ploeg van trainer Maurizio Sarri moest het daarentegen in eigen land ontgelden. De Telegraaf schrijft dat de spelers van Lazio, net als de markante oefenmeester, tijdens de afsluitende persconferentie ‘compleet door Italiaanse journalisten werden gefileerd’.

Feyenoord zorgde ervoor dat de Italianen het spoor op alle fronten bijster raakten, aldus de ochtendkrant. “Zozeer zelfs, dat de Italiaanse journalisten het complete elftal én de coach, Maurizio Sarri, op een persconferentie in De Kuip volledig fileerden.”

“Het werd één grote tirade tegen de coach. Ze vonden dat zijn spelers mentaal, fysiek en qua instelling lamlendig waren, maar Sarri legde vijftien keer uit dat het gewoon hartstikke moeilijk was om tegen dit ontketende Feyenoord dingen goed te blijven doen.”

La Gazzetta dello Sport schrijft dat Lazio tot de tachtigste minuut weinig tot niets had in te brengen in De Kuip. “Feyenoord domineerde en had nog minstens drie keer vaker kunnen scoren. Het gevaar kwam bij Feyenoord met name van de flanken, van Stengs en Paixão. Zij waren hun bewakers Marusic en Hysaj voortdurend de baas. Maar Lazio had het ook lastig op het middenveld, waar het trio van Feyenoord aan de bal superieur was ten opzichte van het drietal van Lazio.”

Sky Italia oordeelt ook hard over de ploeg van Sarri en deelt enorm veel onvoldoendes uit. Van de basisspelers worden doelman Ivan Provedel en vleugelaanvaller Mattia Zaccagni, die beiden een 6 krijgen, als enige lichtpuntjes gezien.

Nicolò Casale, de directe tegenstander van Santiago Gimenez, is in Italië vooral de gebeten hond. De centrumverdediger krijgt van meerdere media een 4 als rapportcijfer, aangezien Gimenez hem bij drie doelpunten het nakijken gaf. Casale zag tot zijn grote opluchting een streep door de eerste treffer van de spits van Feyenoord gaan wegens buitenspel.

Calciomercato noemt Casale 'rampzalig', terwijl La Gazzetta dello Sport schrijft dat de mandekker ‘alles verkeerd deed’. Ook Corriere dello Sport oordeelt hard: “Hij heeft de zaken enorm verpest. Een Champions League-debuut dat hij maar beter snel kan vergeten.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat kun je ook verwachten van een club die dit seizoen ook maar matig presteert in de Serie A? Hadden ze in Italië verwacht dat ze in de Kuip wel ff zouden winnen? Feyenoord speelde gewoon erg goed en Lazio kon daar niet in mee gaan. Dit ligt ook zeer zeker aan een bepaalde mentaliteit, maar Lazio was gewoon duidelijk een maatje kleiner.

26 oktober 2023 om 11:10

Lazio begon erg slecht aan het seizoen. Dat gezegd hebben ze ook een ontzettend zwaar programma gehad. Maar heeft zichzelf de afgelopen weken toch aardig weten te herpakken. Zo werd er uit bij Sassuolo en thuis tegen Atalanta gewonnen. Wonnen ook uit bij Napoli. Bij Milan en tegen Juventus werd welliswaar verloren, maar die zijn ook een maatje groter.

Gisteren had echt alles te maken met een fenomenaal Feyenoord.

26 oktober 2023 om 11:29

Ik zeg ook nergens dat ze er niets van kunnen, maar 9e in de Serie A is voor een club die vorig jaar 2e werd wel een beetje een teleurstelling lijkt mij? Jij kent de Serie A beter dan ik, dus ik geloof meteen dat ze zich wat herpakken de laatste tijd. Ik vind het verre van een bijzonder team, maar het is over het algemeen wel een degelijk team volgens mij. Ben heel benieuwd of het uit in Italië weer zo'n soort wedstrijd gaat worden.

26 oktober 2023 om 12:03

Vast niet. Ik geloof nml niet dat de krachtsverhouding tussen Feyenoord en Lazio hetzelfde is als tussen Feyenoord en Almere. Zelden is een return op dit niveau tussen 2 redelijk gelijkwaardige clubs een kopie van de eerste

26 oktober 2023 om 14:04

Helemaal mee eens dat de return heel anders kan uitpakken. Dat zie je al jaren bij de dubbele ontmoeting halverwege, De Italianen zullen voor hun thuispubliek revanche willen nemen, en lijken me daartoe ook in staat, Een gelijkspel wegslepen zal ook voor dit sterke Feijenoord een topprestatie zijn !

26 oktober 2023 om 16:21

Ik heb als Ajax fan jaloers gekeken naar dit Feyenoord. Geweldig gespeeld. Dat provocerende gejuich van elk balcontact van Feyenoord moet het Italiaanse trotse bloed hebben doen koken. Gimenez een fenomeen. Die gaat minstens 50 miljoen opleveren deze zomer. Zerrouki ook top. En goeie wissels met bijvoorbeeld Ivanovic. Resultaat van jaren van stabiel beleid en een goede coach!

Feyenoord heeft Lazio, zeker in de eerste 55 minuten compleet van het veld gespeeld. En ook daarna was Lazio nog geregeld een speelbal van dit Feyenoord.

Ik heb Feyenoord in de Eredivisie nu al een aantal wedstrijden aan het werk gezien, en ik was nog meer onder de indruk van dit team dan het team van vorig jaar. Maar de wedstrijd van gisteren heeft écht diepe indruk op mij gemaakt.

Ik kan me niet herinneren dat ik een Italiaanse ploeg zó weggespeeld heb zien worden. Wat een galavoorstelling waren die eerste 45 minuten zeg. Petje af!

26 oktober 2023 om 11:11

Lazio is dan ook zo inconsistent als wat, Kunnen heel goed spelen maar kunnen ook heel matig zijn. Thuis zullen ze een stuk beter zijn, Complimenten aan Feyenoord, Die zijn echt heel goed. Ik zou zo een Slot wel bij Juventus willen zien.

26 oktober 2023 om 11:36



Ajax - Juve in het tweeluik van 2018/2019 was imo net zo indrukwekkend. Je moet het meer in perspectief plaatsen ook. Dat Juve was een veel beter team dan het Lazio van gisteren. Met name de wedstrijd in Turijn. Maar gisteren was Feyenoord inderdaad subliem en tikte ze Lazio van het veld. Ik vond Feyenoord uit tegen Atletico ook echt verreweg de betere. Je hebt in de CL elk seizoen wel een team dat heel ver komt waarvan je het op voorhand niet verwacht. Dit Feyenoord dicht ik zo een rol ook toe.

26 oktober 2023 om 11:44

Die Ajax-campagne was fenomenaal, zowel Real als Juve uitschakelen met heel mooi voetbal. Vooral Real was sensationeel, Juve vond ik toch een wat minder team en al wat in verval. Maar alsnog, het heeft laten zien wat mogelijk is als je als Nederlandse club goed beleid voert en een goede coach hebt. Wie weet waar Slot dit jaar toe in staat is, maar ik ben al blij als we overwinteren. Daarna is alles pure bonus (is overwinteren eigenlijk al)

26 oktober 2023 om 11:42

Maand geleden heeft Roma nog 7-0 gewonnen van Empoli

26 oktober 2023 om 13:39

AS Roma ja, niet Lazio...

Wat veranderen de tijden zeg. Elk artikel die online komt de dag na een Europese wedstrijd lees ik met een grote glimlach, heerlijk dit!

Wat Sarri zegt klopt ook wel. Als je tegen een team speelt dat zo snel druk zet en die druk blijft houden dan is het lastig om altijd direct de juiste oplossing te (blijven) vinden. Ik denk dat het meest belangrijke was in de wedstrijd dat het middenveld volledig gedomineerd werd. Die aanvallers van Lazio zijn echt geen koekenbakkers, maar als de bal daar niet of nauwelijks komt heb je daar niks aan.

26 oktober 2023 om 11:11

@ceejah: “ Die aanvallers van Lazio zijn echt geen koekenbakkers“ nee, echte pizzabakkers uit Italie. Maar inderdaad, ze kwamen geen seconde in hun spel en werden overal opgejaagd en konden zelf de verdediging van Feyenoord verontrusten bij het uitverdedigen.

Wel leuk dat men in Italie ons bewierookt. Zal de transfersommen flink doen stijgen. Ik ben blij dat we hebben aangetoond dat we meekunnen op CL niveau. Zoals we tegen Atletico speelden was van hoog niveau en jammer dat we het toen niet afmaakten. Nu werd Lazio eigenlijk 80 minuten als speelbal gebruikt.

Toen we kampioen werden werd er door andere fans( ik ga geen naam noemen) gesteld dat we niets te zoeken hadden in de CL en dat het slecht zou zijn voor het coëfficiënt. Zeker als de toppers weg zouden gaan. Gelukkig zag ons bestuur en de trainer dat anders en hadden ze oog voor nog betere vervangers.

26 oktober 2023 om 12:32

Dit betekent dat spelers ipv 25 miljoen voor 45 weg gaan en Giminez wat een gek er voor geeft. Het valt mij op dat er heel weinig goede spitsen zijn in vergelijking met 10 jaar terug. En als die spits van ManU al 70 kost dan kan Feyenoord ook de hoofdprijs verwachten. Als Feyenoord overwintert wordt Feyenoord de rijkste club van Nederland. Wie had dat 3 jaar geleden gedacht.

26 oktober 2023 om 20:20

@fr_ronnie
Nadeel voor Feyenoord is nog steeds dat spelers die de stap zetten niet of nauwelijks presteerden.
Laatste die vanuit Feyenoord de stappen heeft gezet is de Vrij.

We hebben denk ik ook wel meest gunstige loting getroffen. Europees overwinteren is/was haalbare doelstelling.

Tegen Atletico hebben we kansen laten liggen, en persoonlijke fouten ons punten gekost.

Krijg echt Ajax 18/19 vibes bij dit Feyenoord. Inclusief de buitenlandse pers die het nu nog onderschat wat Feyenoord neerzet, en het dan naar eigen onkunde toeschrijft. Maar ook die gaan zometeen in zien dat het elftal gewoon echt heel goed in elkaar zit, en daarom zelfs voor topclubs moeilijk te verslaan gaat zijn.

26 oktober 2023 om 11:12

Ik denk dat Ajax net wat getalenteerder was in die periode, maar Feyenoord is in ieder geval heel moeilijk te bestrijden.nen daarmee kunnen ze een eind komen in de CL dit jaar.

26 oktober 2023 om 11:17

Bij Ajax ging het natuurlijk ook gestaag. Vraag is vooral of Feyenoord ook tegen de Europese top het noodzakelijke resultaat kan halen. Thuis tegen Atletico wordt echt een goede testcase om dit te bewijzen.

26 oktober 2023 om 11:24

Zou kunnen hoor, dat er net wat meer talent van absoluut wereldniveau tussen zat met vooral Frenkie, Ziyech en de Ligt, en met Tadic en Blind wellicht wat meer ervaring van hoog niveau die ik nu bij Feyenoord ook wat minder zie. Maar denk dat dit Feyenoord wel in de buurt zou kunnen komen. Bij Ajax weten we nu natuurlijk ook wat ze in dat seizoen gepresteerd hebben en zijn het grote namen geworden, maar bij Feyenoord hebben ook een aantal wel hele hoge potentie. Zo'n Hancko, Hartman en Gimenez lijken echt absolute topspelers in wording (en Ivanusec volgens mij ook, maar die is door zn blessure nog weinig aan het werk geweest)

26 oktober 2023 om 11:25

Íik denk uit bij Lazio je eigen spel spelen en een resultaat halen (3 punten). Dan kun je tegen Atletico thuis eer vol opklappen bij ze maar is puntverlies niet dodelijk. Mocht je gelijk spelen if verliezen in Rome dan komt er driuk op de wedstrijd tegen Atletico te staan en dan il ik wel eens zien of we echt zo goed zijn als we nu zien.

26 oktober 2023 om 11:37

Je ziet bij beide elftallen hoe belangrijk het is om een collectief te zijn met allemaal complementaire schakels. Dat weten zowel Ten Hag als Slot te vormen. Een Lasse Schone is een vrij modale speler in alles met uitzondering op zijn trap, maar tegen een Real draaide hij mee in een moordend tempo dat de groten der aarden niet aankonden. Dat is de truc. Daarom was het ook zo goed als te voorspellen dat Ajax dit seizoen absoluut niet mee ging doen omdat Ajax alle zekerheden, schakels en ja DNA van de filosofie waar we voor staan, heeft verkocht. Aan dit Feyenoord kan je, op de Klassieker na misschien, ook echt geen hekel krijgen. Een voetbalmachine die nu al Europese subtop is, daar hoor je respect voor te hebben. Hopelijk kunnen ze ver komen!

26 oktober 2023 om 11:42

Puntje in Rome en winnen van Celtic is voldoende voor de volgende ronde CL. Lijkt me een zeer haalbaar doel.

26 oktober 2023 om 12:24

En toch vind ik dat alle spelers niet echt beter zijn geworden na ajax.
ook Frenkie was beter in mijn ogen bij Ajax.
Na Feyenoord moeten ze het ook nog maar laten zien natuurlijk maar heb er vreemd genoeg meer vetrouwen in bij bepaalde spelers zoals een Hancko, Gimenez en Hartman idd wat je al zegt.

26 oktober 2023 om 12:47

Yep, dat las ik er ook uit. In het buitenland waren ze lyrisch enthousiast over Ajax in Nederland niet. Elke x werd er dikke verlies verwacht. Nu heeft iedereen love voor dit Feyenoord en is men ervan overtuigd, dat dit Feyenoord heel ver kan komen. Over dit Feyenoord wordt niets verkeerd geschreven over spelers...etc. Destijds waren Ten Hag, Blind, Tadic, Alvarez en Ziyech vaker de pineut. Maar als team ijzersterk. Toch werd er gezocht naar negativiteit. Maar goed, Feyenoord speelde uitstekend voetbal. Iedereen vecht voor elkaar en het alle belangrijkste iedereen speelt op de juiste plek. Er wordt niet gerommeld met posities. Ik ben ervan overtuigd, dat zij de halve finale kunnen halen. Zij hoeven voor niemand bang te zijn....alleen voor Mpapé🤷🏾‍♂️ Dit Feyenoord verdiend een stadion met minimaal 80.000 zitplaatsen.

26 oktober 2023 om 12:57

@fairplay1 - Alvarez zat toen nog niet bij Ajax. Ene Lasse Schone stond op het middenveld

26 oktober 2023 om 12:53

Ik vind het (nog) niet echt vergelijkbaar. Ajax speelde tweemaal gelijk tegen Bayern, won van Juventus én Real. Dat is echt iets anders dan verliezen van athletico dat niet best is op het moment. Lazio speelde ze natuurlijk wel helemaal van de mat. Eerlijk is eerlijk. Ajax begon dat jaar ook matig dus ik hoop van harte dat je op termijn gelijk gaat krijgen.

26 oktober 2023 om 12:55

Als je kijkt naar de uitslagen, dan zie je dat Ajax de derde pot van hun directe concurrent voor doorkomen groepsfase, Benfica, ook thuis won. Cruciale pot, net als Feyenoord nu tegen Lazio. Voordelig voor Feyenoord is ook at Atleti zit te kloten, waar Ajax toentertijd Bayern had die al snel was geplaatst. Je hebt nu twee plekken waar je nog voor meedoet. Een gek scenario waar alle 4 de clubs op gelijke punten komt o.i.d. zie ik niet snel gebeuren. Celtic is het lelijke eendje in de groep die nog wel voor een upset kan zorgen door een stiekem gelijkspelletje ergens. Je moet nog wel uit naar Italie en Schotland, maar het ziet er best goed uit voor Feyenoord.

Ik denk dat bij beide teams (bij Feyenoord tot dusver uiteraard) het goed in elkaar zit en een beetje de goede kant op valt wel. De selectie bij Ajax was de CL-run ook aardig compleet, waar Feyenoord nog wat blessures heeft en de schorsing van Gimenez. De groep van Ajax was ook lastiger, maar Ajax kwam natuurlijk pas echt op stoom na de groepsfase, dus de vergelijking over de hele run is daarmee lastiger. Individueel spelers vergelijken is ook lastig. vd Beek had een veel hoger niveau dan Stengs nu, maar omdat Donny daarna geen deuk in een pakje boter heeft geschoten, is dat beeld vertekend. Dus iets meer wedstrijden voor een beter vergelijking is aan de orde.

Ik denk dat Slot bij Feyenoord echt het maximum uit de spelers haalt en het teamgevoel gewoon erg goed zit. Dat met de strijdlust en vorm van druk zetten, wat Ajax in 18/19 ook had, geeft je een soort onoverwinnelijkheid.

26 oktober 2023 om 13:25

@riddle, een veel hoger niveau lijkt me overdreven.
Misschien wel wat beter.
Stengs heeft nu bijvoorbeeld de meeste kansen gecreëerd van heel de CL.
En een goal en 2 assists (ja ik tel die tegen Atletico gewoon als assist)

26 oktober 2023 om 13:27

Stengs met van de Beek vergelijken slaat überhaupt nergens op. Doe dan Stengs vergelijken met Zyech en Van de Beek met Timber. Er zitten echt wel wat paralellen tussen de elftallen trouwen, maar meer nog in de kracht van het positiespel/collectief.

26 oktober 2023 om 13:46

@FC Koopgoot -
Stengs speelde gewoon op 10 tegen Celtic, dus hoezo slaat de vergelijking nergens op.

@fr010frdam -
Ho ho, er zijn regels. Niet ineens extra assists gaan verzinnen! Ik zeg ook niet dat Donny gigantisch veel beter is, maar dat hij - door zijn matige prestaties na Ajax - wordt afgeschilderd alsof hij in 18/19 niet best was. En de reactie van FR-Berend bevestigt dat.

@FR-Berend -
Ben benieuwd, hier even de opstelling van toentertijd:

Onana
Mazraoui - de Ligt - Blind - Tagliafico
Schone - vd Beek - de Jong
Ziyech - Tadic - Neres

26 oktober 2023 om 14:13

Ik denk dat Vd Beek vooral perfect paste in dat Ajax, maar dat hij niet per se meer kwaliteiten (of talent) heeft dan Stengs. Vd Beek is een vrij beperkte speler zonder eruit springende kwaliteit. Dat was bij Ajax ook al zo, alleen draaide dat team zo fantastisch dat een nuttige kracht die hem aan de goede kleur geeft goed rendeert.

Verder ook lastig te vergelijken spelers als je het mij vraagt. Stengs is een dribbelaar met creativiteit. Vd Beek een kaatser met loopacties die je zo min mogelijk aan de bal wil hebben.

26 oktober 2023 om 16:43

Omdat ik Stengs een totaal andere speler vind, die je beter met Ziyech kan vergelijken.

26 oktober 2023 om 17:26

Qua speelstijl wellicht, maar beiden zijn wel te linken aan de '10' positie. In de vergelijking wordt het voor Stengs dan nog wel moeilijker als je hem tegen Ziyech moet wegzetten.

27 oktober 2023 om 00:17

Je wilde nog zo graag een reactie toch? Donny was toen niet beter dan Stengs, zoals hier door mijn mede kameraden al wordt aangegeven paste hij gewoon goed in het systeem en stond hij een aantal keer op de juiste plek. De creativiteit en geweldige passes die Stengs gister gaf en tegen Atletico gaf heeft Donny nooit gekund. Het gaat mij vooral om het feit dat je Donny van een “veel hoger niveau” noemt wat gewoon echt totaal niet waar is. Waarom je dan het hele team van Ajax neerkalkt snap ik ook niks van, nergens zeg ik dat dit Feyenoord even goed is als het Ajax van toen ofzo, dus waarom je de selectie opsomt is me echt een raadsel.

27 oktober 2023 om 00:22

Je gaf aan dat ik me belachelijk maakte door Donny boven Stengs te plaatsen, dus was benieuwd in hoeverre je de spelers zou beoordelen op de andere posities. Ik bespeur vaak wel een flinke voorkeur voor alles Feyenoord-gerelateerd bij je, waar je ook aangeeft bij mij een afkeur te zien.

Maar ergens anders was je het al met mij eens, dus mijn dag kan niet meer stuk

27 oktober 2023 om 00:55

Ja ik vind het ook een belachelijke uitspraak dat Donny vele malen beter was dan de Stengs van nu. Als je nou Ziyech had gezegd, daar kan ik zeker inkomen, al vind ik vele malen beter nog steeds overdreven want Stengs haalt momenteel echt een absurd niveau.

26 oktober 2023 om 13:52

Altijd lastig dit soort vergelijkingen en niet alles hoeft langs een Ajax lat gehouden te worden. Feyenoord doet het gewoon echt goed, spel ziet er ook volwassen uit. Begin van het seizoen had ik niet verwacht dat Feyenoord überhaupt door zou gaan het is niet bepaald een makkelijke groep. Maar nu lijkt het toch zeker richting overwintering te gaan wat echt knap is. Als ze zo blijven spelen en zelfs beter kunnen worden zit er zelfs wel meer in, respect.

Hoe kan deze ploeg uberhaupt als 2de in de Serie A zijn geëindigd en daarmee voor clubs als Inter.

26 oktober 2023 om 13:50

Verloren natuurlijk hun aanvoerder SMS. Hebben dit seizoen ook al een pittig schema gehad en bijna elke topwedstrijd verloren, op Atalanta thuis na. Mentaal zal het wel niet zo lekker zitten.

Het zag er wel heel bedroevend uit de eerste helft, maar ook deels door Feyenoord uiteraard. Krijgen voor rust een tweede tegen en vergeten em zelf te maken. Mental boom.

26 oktober 2023 om 14:15

Napoli uit ook gewonnen.

26 oktober 2023 om 15:41

Klopt, dat heb ik je gisteren in een ander artikel verteld

26 oktober 2023 om 16:26

Hahaha echt? Waarom vergeet je het nu dan zelf oen

26 oktober 2023 om 17:24

Ouderdom!

Leuk, die vergelijking met het Ajax van 18/19, maar laat ze eerst maar eens een absolute topploeg in de knockout-fase tegenkomen. En dan heb ik het over bijvoorbeeld Real Madrid, Bayern Munchen of Manchester City. Daarna kijken we wel verder naar die vergelijking.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren