Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Labyad scoort na vijf maanden en helpt Sporting aan zege in Europa

Laatste update:

Zakaria Labyad heeft voor het eerst sinds mei 2012 weer een doelpunt gemaakt. Toen was de Utrechter namens PSV trefzeker in de met 5-0 gewonnen Eredivisiewedstrijd tegen ADO Den Haag en vrijdagavond scoorde hij namens Sporting Portugal. In het Europa League-duel met het Hongaarse Videoton, dat donderdag werd afgelast vanwege de zware regenval, opende Labyad de score. Sporting won uiteindelijk met 2-1.

/

Het veld werd donderdagavond onbespeelbaar verklaard en dus moest Videoton een extra nacht in het hotel in Lissabon boeken om de laatste groepswedstrijd in de Europa League af te kunnen werken. De huidige nummer vier van Hongarije begon prima aan het duel in Estádio José Alvalade, waar slechts 8.000 mensen zaten. De club uit Székesfehérvár kreeg enkele kansen en raakte na twintig minuten zelfs de lat. Na een scherpe counter schoot Renato Neto van afstand op het houtwerk. In het tweede deel van de eerste helft was Sporting beter, maar verder dan een gevaarlijke kopbal van Valentín Viola kwam men niet.

Halverwege de tweede helft kwam Sporting verdiend op voorsprong. Doelman Tomas Tujvel liet een vrije trap van Emiliano Insúa los en Labyad tikte binnen voor de openingstreffer. De Marokkaan kreeg even later de kans op de 2-0, maar van dichtbij trof hij de voeten van de Slowaakse sluitpost. Die misser kwam de ploeg van Franky Vercauteren duur te staan, want aanvoerder György Sándor benutte tien minuten voor tijd een strafschop na een handsbal van collega-captain Fabían Rinaudo: 1-1. Videoton moest met grote cijfers winnen in Portugal om zich nog ten koste van FC Basel te plaatsen voor de zestiende finale en de treffer kwam dus als geroepen.

De Leeuwen van Sporting, met Ricky van Wolfswinkel op de bank en Khalid Boulahrouz in de basis, gaven echter niets meer weg en hielden de drie punten in eigen huis. Zeven minuten voor tijd kopte Viola na een vrije trap van dichtbij binnen en zo bezorgde hij Sporting, dat al was uitgespeeld in de Europa League, de 2-1 zege. In de slotfase kreeg Sándor nog een directe rode kaart na een rotschop tegen Diego Capel en hij zag vanaf de kant dat Sporting grote kansen op de 3-1 liet liggen. Sporting mag maandag proberen net zo’n goed resultaat te behalen in de derby tegen Benfica. De ploeg staat momenteel immers slechts zevende in de Portugese SuperLiga.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Drop je voorspellingen ??
Reacties

Was dat geen zelf opgeleide speler van Utrecht ?

7 december 2012 om 23:50

was sinds zijn elfde bij psv.

Ik weet nog wat hij zei; ga niet voor het geld maar voor de sportieve toekomst...
Zo zonde van zo'n jonguh, had bij PSV basis plaats gehad op rechtsbuiten, had PSV Narsingh niet gehaald.

Maar ja, sportieve toekomst hé

Blijft Sporting een matige club vinden op dit moment.
Ze hadden deze poule ook moeten doorkomen.

Maar Labyad doet het wel weer aardig daar.
Ongeacht de hele soap bij Psv, had ik hem liever dit seizoen nog gezien ipv Wijnaldum.
Denk dat dat veel beter was geweest.

8 december 2012 om 11:31

Vorig seizoen was Sporting top, halve finale van de EL maar, dit seizoen zijn ze erg slecht begonnen en ja beter gaat het niet met coaches die worden ontslagen

8 december 2012 om 11:32

Sarcasme neem ik aan? want de Portugeze league is veel beter dan de Eredivisie. Het draait bij Sporting dit seizoen niet zoals vorig seizoen.

Was een goede tweede helft van Sporting dat met weinig basisspelers aantrad ivm de wedstrijd tegen benfica maandag. Labyad vond ik voor het eerst goed spelen, net als Rinaudo en de debuterende Esgaio.

ik vind het jammer dat het zo gegaan is voor die jongen ik vond het altijd wel een groot talent en goed voor toekomst bij psv, niet dat die het heel slecht doet daar maar ik denk dat hij een verkeerde keuze maakte door voor het geld te kiezen (wat vaker is bij jonge spelers met veel potentie).
misschien had hij beter eerst verhuurd kunnen worden aan een ploeg die middenin meedoed toen die bij psv speelde.

al had hij nu nog bij psv gespeeld had hij denk ik niet veel speeltijd gekregen maar misschien hadden ze dan narsingh niet gehaald al kan die natuurlijk ook op het middenveld spelen ( maar daar zal die ook wel niet veel gespeeld hebben gezien de concurentie strootman, van bommel, wijnaldum, hutchinson en engelaar).

8 december 2012 om 00:17

Hij had gewoon een basisplaats bij Psv, dus verhuren had helemaal geen zin. Hij heeft ook alle kansen gehad. Vorig seizoen is 26 competitie wedstrijden basisspeler. Dit seizoen had hij op het middenveld inderdaad Strootman, van Bommel en Toivonen voor Ich gehad. Maar als rechtsbuiten waren er kansen en ik ben er zeker van dat hij tijdens de blessure van Toivonen zeker een kans had gekregen op 'tien'.

8 december 2012 om 00:35

oke, nou dan is het toch duidelijk dat die voor het geld is gegaan, wat die zelf niet beweerd.
maar als die er nu was geweest was narsingh er natuurlijk niet

Dat dit duel überhaupt nog gespeeld is verbaast me. Alles was na gister al bepaald: Sporting zou hoe dan ook vierde worden en Videoton FC sowieso derde. Wel leuk dat Labyad scoorde. Hoop dat Sporting de weg omhoog weet te vinden, want ze hebben toch bekende en goede spelers daar lopen...

8 december 2012 om 00:29

maar dat is wel logisch dat het duel gespeeld moet worden.
bijv. de fans die al een kaartje hebben gekocht,
en dan zou je dat bij elke wedstrijd moeten doen waar alles al beslist is en dan rijg je een rommeltje
zal ook wel met geld te maken hebben(dat zal ook wel niet al teveel zijn).

al snap ik wel je punt, maar dat zal niet mogelijk zijn

8 december 2012 om 01:41

Klopt helemaal Jaap. Het staat ook verkeerd in de artikel want Vdieoton kon helemaal niet meer 3e worden dankzij onderlinge resultaten met Basel.

Gek, Sporting speelde met de spelers die ik gisteren in gedachten had. Met Boeck en Labyad, Boula in het elftal houden om wat ervaring te behouden + Insua en voor de rest een B-elftal. Ligt dat aan mij vermoeidheid of staat er nu nergens in de tekst vermeld dat Sporting al uitgeschakeld was/is ?

8 december 2012 om 00:37

ik zie het ook nergens

8 december 2012 om 00:43

Dat ligt aan het feit dat dit nergens meer om ging en ze maandag tegen Benfica spelen...

8 december 2012 om 00:48

euum sorry maar die snap ik niet: dat ik het niet zie staan komt omdat dat duel nergens om ging en ze maandag tegen benfica spelen??

8 december 2012 om 00:40

Waarom moet dat vermeld staan dan?

De titel klopt niet, hij heeft namens het olympische elftal van Marokko gescoord tijdens de Olympische Spelen London in de zomer, en ook nog vorige week vrije trap van afstand in een oefenwedstrijd met Sporting.

19 jaar en zo volwassen spelend, Het zou me niet verbazen als we hem terug zien bij Barca over een aantal jaar. Hij heeft letterlijk alles wat een Barcaspeler moet hebben. Intelligent, snel, sterk, technisch, tactisch vermogen, allround, scorend vermogen en ongelooflijk veel wilskracht! een echte winnaar!

Hij heeft geluk dat ie daar met de andere Nederlandse jongens zit, dat maakt het wat makkelijk voor zo'n jonge jongen. Hij heeft vorig jaar zeker 10 goals gemaakt voor PSV in Europa league en Eredvisie verband en heel veel assists.

Jammer dat dit talent niet meer bij PSV speelt, maarja tis bekend dat PSV hun jeugd niet beloond waar Ajax dat wel beter doet. Zie Bazoer en andere voorbeelden. IPV eigen jeugd beter belonen en langer aan je binden, wat voor alle partijen(lees: psv, Labyad en de fans) beter is, gaan ze juist mindere spelers uit de rest van de wereld grotere lonen geven. Totaal geen logica.

8 december 2012 om 08:07

Je laatste zin klopt perfect idd. Alleen niet op de situatie, maar op je eigen betoog. Labyad verdiende genoeg bij PSV en kon ook de komende jaren genoeg verdienen. Hij ging alleen voor nog meer.

fc Videoton??!! ten eerste wat een naam, maar echt serieus nog nooit van gehoord :P moet je toch wel met 3-0 kinnen winnen?

8 december 2012 om 14:13

De heenwedstrijd was het 3-0 voor videoton geworden he? Dus zo slecht zijn ze echt niet! Ze hadden vorige wedstrijd ook erg veel pech!

8 december 2012 om 14:57

ohh wist ik niet, maar had er nog nooit van gehoord

Lekker voor m, dat hele sporting inclusief hijzelf bakt er niks van, maar na wat hij bij PSV gedaan heeft gun ik hem gewoon niet meer het beste, hoop dat ie ooit is een keer denkt van; Shit, had ik toch maar geluisterd. eigenwijs mannetje.

On
Vond Sporting maar matig spelen, eigenlijk heel het seizoen al, wel benieuwd naar de derby, ben er zelf geweest, stadions liggen vlak bij elkaar, altijd mooi, ondanks dat ik Benfica veel en veel sterker acht.

8 december 2012 om 17:35

Triest zo een reactie. Hij heeft geluisterd, naar zichzelf, verdient daar beter, beter weer, grotere club en competitie. Een club met een traditie van het zelf opleiden van spelers en jonge spelers beter maken.... Daarom is Sporting beter voor hem dan Psv.

Sporting vs Benfica is echt een wedstrijd op zich, sporting zou laatste kunnen staan en die wedstrijd winnen. WE zullen zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren