Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Kuba weigert salaris en betaalt zelf 300.000 euro om club te redden’

Laatste update:

Jakub Blaszczykowski is het gesprek van de dag in Polen. De voormalig buitenspeler van onder meer Borussia Dortmund en VfL Wolfsburg gaat zich volgens lokale media aansluiten bij Wisla Krakow, dat in financieel zwaar weer verkeert. Naar verluidt gaat Blaszczykowski veel geld doneren aan de club en weigert hij salaris te innen om de club te behoeden van de ondergang.

Kuba speelde van 2005 tot 2007 ook al voor Wisla, waarna hij de overstap maakte naar Borussia Dortmund. De 105-voudig international kwam ook nog uit voor Gornik Zabrze, Stradom Czestochowa en Fiorentina. Het eerste competitieduel van Wisla wordt op 11 februari afgewerkt en als de club de zaakjes tot die tijd niet op orde heeft, mag men niet deelnemen aan het nieuwe seizoen in de Ekstraklasa.


‘Hij moet naar de kleuterschool en de markt, en dan lukt het opnieuw niet!’

Voetbalzone schreef onlangs dit verhaal over de problemen bij Wisla Kraków.Lees artikel

Naar verluidt gaat de 33-jarige Blaszczykowski zich hoe dan ook aansluiten bij zijn oude club. De veteraan uit Polen liet onlangs zijn contract ontbinden bij Wolfsburg. De Duitse club meldde al dat de middenvelder annex aanvaller in Polen is om te tekenen bij een andere club, waarschijnlijk dus Wisla. Momenteel traint de routinier al mee bij Wisla.

Blaszczykowski gaat volgens de laatste berichten geen salaris verdienen, waarbij hij samen met een ander, nog onbekend persoon ook nog eens een gift van ruim 300.000 euro gaat doen, zodat Wisla het achterstallige salaris van spelers alsnog kan overmaken. Zodoende zou Wisla van de ondergang gered worden en blijft de club bestaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een waanzinnige actie, vond hem vroeger een geweldige voetballer. Maar dit siert hem ook als persoon

Welke speler zo zoiets in Nederland doen?

13 januari 2019 om 13:09

Nathan Rutjes

13 januari 2019 om 13:11

Die zie ik niet zomaar ff 3 ton aftikken.

13 januari 2019 om 13:20

Hij bedoelt ook puur op basis van karakter. En wie weet heeft Nathan wel 3 ton liggen ... weet jij veel!

13 januari 2019 om 13:18

Robben zie ik zoiets best doen bij Groningen mocht er daar zoiets gebeuren

13 januari 2019 om 14:08

Ik denk ook Arjen Robben. Laten we hopen dat het niet nodig is.

13 januari 2019 om 20:05

3 ton zou ook niet genoeg zijn. Kijk naar Twente, die kregen 10-tallen miljoenen links en rechts en spelen nu in de JL.

13 januari 2019 om 13:31

Ik denk genoeg, clubliefde kan ver gaan. De meesten hebben alleen niet zo even 3 ton liggen, maar ik zie Robben, Van Persie, Sneijder enzo zoiets best doen.

13 januari 2019 om 13:43

Wijnaldum schonk Feyenoord ook geld toen hij naar PSV ging en Feyenoord in de problemen zat. En volgens mij zijn er in de Jupiler League vaker clubs zo gered of geholpen door oud-spelers, maar kan me niet precies herinneren wie. Fortuna misschien? Van Marwijk die GAE hielp?

13 januari 2019 om 21:18

Hiddink bij de graafschap

13 januari 2019 om 14:00

Van Persie? Misschien is dat ook wel nodig straks bij Feyenoord.

13 januari 2019 om 14:24

Wijnaldum die een flinke donatie aan de Feyenoord jeugdopleiding heeft gedaan

Edit: zie dat De Toekomst mij al voor was

13 januari 2019 om 17:10

Wijnaldum heeft Feyenoord jeugd in het verleden na zijn overgang naar PSV ook 100k geschonken

Heel veel respect voor deze man. Een goede voetballer die nooit zeurde maar nog een veel mooier mens!

Als ik zijn naam hoor,moet ik altijd denken aan wat in zijn jeugd is gebeurd,zijn vader heeft zijn moeder vermoord en daardoor vind ik het extra knap dat hij prof is geworden en zo een mooie carrière heeft.

13 januari 2019 om 13:51

Heb ik ook ja. Bizarre jeugd heeftdie jongen gehad. Mooi dat het hem blijkbaar een sterk karakter heeft gegeven en hij zoiets als dit doet.

13 januari 2019 om 14:10

Voor zijn neus ook, toen hij nog maar kind was.

Mooie actie van hem, kan Wisla wel gebruiken. Het is daar nu een enorme rotzooi met schulden en louche investeerders die niet betalen. Hoop dat ze er bovenop komen, een club met grote historie in de ekstraklassa.

Hij heeft een treurige jeugd gehad, en hij is nu een voorbeeld zowel binnen als buiten het veld..

Diepe respect

Hij redt niet alleen de club en spelers hun salaris. In Polen gaat dit veel dieper. Hij redt een club, een stad, een cultuur en vele gezinnen, vaders en zonen die samen met moeders en dochters naar het stadion gaan. Kinderen gaan gratis met seizoenkaarthouders mee naar het stadion. Voetbal is afleiding naast armoede. Wilsla is veel meer dan alleen voetbal. Hij helpt hiermee hele families en is daarmee bijna ontwikkelingswerk.

13 januari 2019 om 19:38

Behalve dan de strijd met Cracovia, een bloederig gebeuren, die zich het hele jaar door, binnen en buiten het stadion, zich afspeelt. Leuke afleiding...

Dit zijn toch wel een mooiste dingen die een persoon kan doen. Zeker in het voetbal dat de afgelopen jaren een slecht imago heeft gekregen door hooligans en racisme vanaf de tribunes(laatst nog in Italië).

Wat een schitterende actie van hem mooi dit. Geweldig dat er nog zulke spelers rondlopen.

Kuba, wat een speler! Vooral samen met piszczek aan de rechterflank. Man, dit was de beste rechterflank van de bundesliga een aantal jaar en had grote invloed op het behalen van de kampioenschappen. Vele kenne Kuba noet, maar dit is een super loyale speler , die helaas op mindere manier weggestuurd werd door BVB. Ik zou echt een boek over hem willen lezen, deze man heeft zoveel meegemaakt van klein tot nu toe. Zeer inspirerende speler, waar veel een voorbeed aan kunnen nemen.

13 januari 2019 om 20:06

Kuba en Piszczek waren vaak ook de eerste spelers die ik kocht in Fifa Ultimate Team 12-14. Dortmund had toen een team met echte vleugelflitsers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren