Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kroes staat voor lastige keuze bij Ajax: ‘Neigt hij naar, maar ligt gevoelig’

Laatste update:

Alex Kroes krijgt als algemeen directeur van Ajax in de komende maanden de taak om zich te buigen over verschillende belangrijke dossiers. Naast het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer en het transformeren van de selectie wordt van Kroes ook verwacht dat hij een geschikte directeur transfers vindt.

Voor die laatste positie werd Ajax woensdag door Voetbal International in verband gebracht met de 37-jarige Duitser Christoph Vivell, die momenteel zonder club zit, maar eerder technische functies bij Red Bull Salzburg en RB Leipzig vervulde. Daarna was hij ook sportief directeur bij Chelsea.

De naam van Vivell zou in ieder geval 'veelvuldig' zijn gevallen. Hij kan bij Ajax de opvolger worden van zijn landgenoot Sven Mislintat, die in de zomer van 2023 twaalf nieuwe spelers naar Amsterdam haalde voor meer dan 110 miljoen euro.

Mislintat werd in september vorig jaar 'vanwege een gebrek aan draagvlak' ontslagen bij Ajax, nadat de door hem samengestelde selectie ver was afgegleden op de ranglijst.

Een nieuwe buitenlandse ‘TD’ kan dan ook weerstand rekenen, zo verwacht Johan Inan van het Algemeen Dagblad. “Een buitenlandse directeur transfers bij Ajax ligt gevoelig”, vertelt de clubwatcher in de AD Voetbalpodcast.

“Ze zijn bevreesd voor een onbekende buitenlandse naam, omdat ze willen voorkomen dat iemand de status en alles wat erbij komt kijken bij zo’n grote club onderschat. Die gevoeligheid heeft de nieuwe directeur Alex Kroes ook ondervonden, maar hij neigt naar een buitenlandse directeur na de zomerperiode.”

Alex Kroes liet na zijn aanstelling weten dat hij komende zomer de verantwoordelijkheid op zich gaat nemen op technisch gebied. Het lijkt Inan dan ook logischer dat er eerst een nieuwe trainer wordt aangesteld.

“Die zoektocht is ook minder riskant. Met de nieuwe trainer gaat hij in het voorjaar de selectie uitbalanceren. Er zijn ook gewoon weinig geschikte Nederlandse technisch directeuren. Ik ga er eerlijk gezegd vanuit dat Kroes uiteindelijk de positie van directeur transfers in gaat vullen met een buitenlander die daar zijn sporen heeft verdiend", aldus Inan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze zijn er wel juiste technisch direkteur, maar willen niet in dat wespen nest werken, noem een naam die Kroes goed kent, Paul Bosveld, maar die hoeft niet meer, zit juist bij een hele mooie club, daar kan hij zijn, wie hij wil zijn.

28 maart 2024 om 10:34

Wat is dit nou weer op gebaseerd dan?

28 maart 2024 om 10:41

Zijn afkeer tegen Ajax gok ik zo?

Hij vergeet alleen dat Ajax gewoon nog ontzettend veel aantrekkingskracht heeft qua naam en binnen 1 seizoen of misschien 2 weer kampioen kan worden...

28 maart 2024 om 18:13

Volgens mij wil bijna iedereen instappen bij Ajax als ze de kans krijgen.
De situatie zoals die nu is bij Ajax is niet nieuw in het voetbal. In elk groot voetbal land is er elk jaar wel een club met soort gelijke problemen, ook grote clubs en daar komen uiteindelijk altijd weer goede mensen terecht. Dit wordt ook in alle landen jaarlijks geroepen over clubs in degradatie nood. Die hebben ook nooit problemen om nieuwe mensen te vinden.

Dan denk ik niet dat de grootste en financieel sterkste club van Nederland, toch op dit moment samen met Portugal de grootste competitie in Europa achter de top 5, als enige in heel de wereld wel een probleem heeft.

Het probleem is veel eerder dat de wensen lijst waar een nieuwe TD aan moet voldoen zo is dat er niemand is die er aan voldoet, op Overmars die om begrijpelijke redenen niet terug komt, na.

Ik denk echt dat Johan Inan hier gewoon aan het speculeren is en dat hij verder niks weet.... sterker nog ik verwacht bij Ajax het volgende scenario: Kroes trekt de volledige macht naar zich toe , stelt de trainer aan en doet de komende trasnferzomer (heeft ie ook al gezegd en heeft ie zich op voorbereid afgelopen maanden + hij is ex zaakwaarnemer dus die wereld lgt m wel). Daarna stelt ie gewoon Kelvin de LANG (die er intern goed opstaat met verlenging hato en aantrekken henderson)aan als TD light met hem als algemeen directeur die m begeleidt.
.

28 maart 2024 om 10:42

Kleine correctie Clark; Kroes is zelf geen zaakwaarnemer maar heeft wel een makelaarskantoor opgericht.

Groetjes aan Lois

28 maart 2024 om 11:02

Johan Inan is niet bepaald de beste Ajax-watcher. Andere watchers zoals Tim van Duin zitten er jarenlang bovenop. Inan tikte een aantal jaar geleden nog stukjes over PEC Zwolle. Zijn 'artikelen' bestaan grotendeels uit speculatief geneuzel.

28 maart 2024 om 12:29

Maar het is Johan Inan die aan het speculeren is geslagen :-)

Ik denk dat Mislintat met de juiste mensen om hem heen om hem te temmen echt perfect was geweest voor deze functie. Hij heeft het volledig verkloot bij Ajax, maar deals sluiten kan hij wel. Heeft alleen totaal niet de kwaliteiten om een club te runnen.

28 maart 2024 om 11:50

Als je bij sommige gewoon veel te veel geld wil betalen is deals sluiten niet zo lastig nee...

28 maart 2024 om 13:52

Bij verschillende deals heeft hij teveel betaald, of beter gezegd Ajax namens hem. Mogelijk dat die deals wel winstgevend waren voor zijn portemonnee maar goed dat lijkt me geen handige selectiecriteria.

Het lijkt mij dat Kroes het niet aandurft om zowel een buitenlandse trainer als buitenlandse TD aan te stellen. Weet ook niet of dat verstandig zou zijn. Als Vivell echt TD wordt krijg je dus hoogstwaarschijnlijk een Nederlandse trainer, en is het voor Ajax duidelijk dat het geen grote gevestigde naam gaat worden, die zijn namelijk allemaal bezet.

Ik hoop dat hij ook een beetje echte Ajacieden betrekt in het technisch hart. Ik denk hier bijvoorbeeld aan een Huntelaar? Hoor je helemaal niets meer over... Maar zou toch ook nog wel enige betekenis kunnen hebben in dit verhaal.

28 maart 2024 om 13:52

Je hebt echt wel een netwerk nodig en een gut-feeling voor jong talent, dat er eigenlijk wel direct moet staan. Huntelaar heeft dat niet echt. Ik zie in Huntelaar meer een commerciele man.

28 maart 2024 om 14:19

Maar wanneer ben een een echte Ajacied? Huntelaar is opgegroeid bij eerst de Graafschap en daarna PSV. Via Agovv en Heerenveen is hij op bijna 23 jarige leeftijd bij Ajax terecht gekomen. Daarna heeft hij langer bij Schalke 04 onder contract gestaan dan bij Ajax.

Maar idd je hoort helemaal niets meer over hem.

29 maart 2024 om 08:34

Huntelaar heeft 257 wedstrijden voor Ajax gespeeld (over 7 seizoenen verspreid in totaal) en hij staat in onze all-time topscorerslijst 3e na Swart en Cruijff. We gaan toch niet oprecht in twijfel trekken of Huntelaar als echte Ajacied gezien wordt door de fans van Ajax, wel? Je hoeft niet op de middenstip geboren te zijn om een echte Ajacied te zijn; jongens als Tadic, Litmanen en Lerby zijn dat bijvoorbeeld ook.

Als Johan Inan het zegt, dan geloof ik het sowieso niet. Waarom zou een buitenlander verder op verzet kunnen rekenen, en een Nederlander niet? Noem een goede Nederlandse TD die niet bij al bij Feyenoord zit. Hetzelfde geldt voor trainers. Noem een goede Nederlandse trainer buiten Bosz, Slot en ten Hag. Ze zijn er niet.

Kijk naar kwaliteit, niet naar nationaliteit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren