Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kranten lovend over ‘sublieme’ Frenkie: ‘Toont hoe hoog Xavi hem heeft zitten’

Laatste update:

FC Barcelona wist woensdagavond in een Champions League-kraker af te rekenen met Paris Saint-Germain. In Frankrijk waren de Catalanen met 2-3 te sterk voor de ploeg van Luis Enrique. Frenkie de Jong maakte zijn rentree bij Barça en kon rekenen op lof in de Spaanse ochtendkranten.

De Jong liep anderhalve maand geleden een enkelblessure op en kwam sindsdien niet meer in actie voor Barcelona. De middenvelder werd fit verklaard voor het duel met PSG en mocht direct in de basis starten van trainer Xavi.

Dat legde de vertrekkende trainer geen windeieren. Barcelona kwam al snel met 0-1 voor in het Parc des Princes, kwam vervolgens op achterstand, maar boog die uiteindelijk om tot een 2-3 overwinning, waardoor Barça een prima uitgangspositie heeft voor de return in Spanje.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De Jong startte dus in de basis namens de Catalanen. Hij werd na 76 minuten vervangen door Andreas Christensen, die een minuut later de winnende treffer maakte. Het optreden van De Jong in het miljardenbal kon de Spaanse kranten wel bekoren.

Sport beoordeelde de wedstrijd van De Jong met een voldoende. “Riskant van Xavi om hem meteen in de basis te zetten, maar het toont hoe hoog de trainer hem heeft zitten. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam hij steeds beter in zijn spel. Wel verdedigde hij te slap bij de goal van Ousmane Dembélé.”

Mundo Deportivo is enthousiaster dan Sport. De sportkrant vindt dat de 26-jarige middenvelder ‘subliem’ speelde. “Door zijn rust aan de bal wist Barça vrijwel altijd onder de druk van PSG uit te spelen.”

Mundo Deportivo wijst Robert Lewandowski echter aan als beste man aan de zijde van Barcelona. De Poolse spits kwam dan wel niet tot scoren, maar was zeer belangrijk met zijn rug naar de goal toe. “Hij hield telkens twee verdedigers bezig en was heel belangrijk in het aanvalsspel van Barça.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou ik vond Frenkie prima spelen, maar om het nou subliem te noemen...

11 april 2024 om 15:36

Die jongen komt terug van een blessure en lukt het om direct het niveau aan te kunnen van een CL wedstrijd tegen Psg... Ik kan mij zo voorstellen dat dit niet voor iedereen is weggelegd.

Waar Gakpo, Gravenberch en de Ligt echt moeten vechten voor een basisplaats in de wereldtop is Frenkie redelijk onomstreden. Dat komt echt door zijn buitengewone kwaliteiten als "simpele speler".

Het lijkt wel alsof we hier in Nederland alleen positief kunnen zijn wanneer we op teletekst zien dat hij een hattrick heeft gemaakt. Dat zit nu eenmaal niet in zijn spel. Maar in plaats van hem daar op te bekritiseren mogen we hem eerder prijzen om dat wat hij wel fantastisch doet (het spel verplaatsen).

11 april 2024 om 21:06

Amen! Precies dit Markovv. In Nederland lijkt het verwachtingspatroon alsof we een nieuwe Cruijff met Frenkie moeten hebben. Strooien met assisten en doelpunten maken. Frenkie is de opvolger op de specifieke positie waar zijn grote voorganger Sergio Busquets jarenlang gedicteerd heeft. Frenkie vult het geheel in zijn stijl naar behoren in. Trainer Xavi zal het toch vast beter weten dan de publieke opinie en de mensen hier op Voetbalzone!

Subliem? Ik vond hem vrij anoniem spelen hoor. Plus bij de tegengoals vond ik hem niet heel sterk ogen. Nu komt hij net terug van een blessure, dus neem ik hem weinig kwalijk. Dat hij beter kan lijkt me duidelijk.

Lewandowski was wel subliem, net als Koundé en Gündogan. De laatste speler was ik in de eerste seizoenshelft niet helemaal tevreden over, maar die heeft zich herpakt in de tweede seizoenshelft. Met afstand de beste en belangrijkste middenvelder van Barcelona. Hij draagt het middenveld echt. Heerlijke speler!

11 april 2024 om 11:38

Ik ben het wel eens met dat sommige superlatieven overdreven zijn betreft frenkie gister. Maar aan de andere kant, had hij niet goed gespeeld, dan had de wedstrijd er heel anders uitgezien. Ons middenveld als geheel deed het erg goed gister. Net als de meesten. Wat we ook in beschouwing mogen nemen is dat het zn eerste wedstrijd is sinds na lang geblesseerd te zijn geweest.

En inderdaad, sinds nieuwe jaar is gundogan echt bezeten goed.

11 april 2024 om 11:48

Sergi Roberto deed het ook opvallend goed. Die jongen is natuurlijk geen wereldtop, maar kan prima in de discipline spelen. Verspeeld de bal zelden, werkt zich het schompes en doet nooit dingen die hij niet kan. Tuurlijk zijn Gündogan en Frenkie opvallender, maar zo’n Sergi deed het ertussen helemaal niet slecht. Ik zou hem best willen verlengen als back up op het middenveld.

Christensen en Sergi Roberto zijn wel geschorst volgende wedstrijd, dat is wel klote want dat betekent dat Gundogan waarschijnlijk dieper op eigen helft moet spelen. Pedri zal dan moeten starten. Die viel gister ook wel erg lekker in. Tuurlijk de assist viel op, maar jemig wat werkt dat joch hard en wat is hij een meester in temporiseren. Die pauze van één seconde die hij nam, om Raphinha de tijd te geven om op snelheid te komen bij het diepgaan bij de 2-2 , is echt typisch Pedri. Heerlijke actie.

11 april 2024 om 11:59

Eigenlijk zou gundogan alleen vanaf de winterstop mogen spelen. Die gast is vanaf dan structureel ijzersterk. Met zelfs een aantal dubbelklappers bij City op belangrijke momenten.

11 april 2024 om 13:17

Raphinha mag daar ook wel bij hoor ;-)

Gundogan is ook echt enorm verbeteren, en laat nu heel goed zien waarom hij gehaald is. Blijft interessant dat ook zulk soort wereldtoppers soms aardig wat tijd nodig hebben om te wennen bij een nieuwe club, en het er dan ineens weer helemaal uitkomt.

11 april 2024 om 16:53

En wat had hij precies moeten doen bij de 2e tegengoal?

Frenkie speelde een prima wedstrijd, zeker voor zijn 1e wedstrijd na lange tijd. Echter vond ik het niet subliem. Daarnaast zag ik anderen zeggen dat Frenkie geen wereldtopper is. Hij is op zijn positie top 10 of top 5 (verschilt per mening) van de wereld. Voor mij zelfs top 3. Wanneer ben je dan wereldklasse?

11 april 2024 om 11:41

”maar hij scoort of assisteert zelden!” Is dan het tegenantwoord. Frenkie in vorm is inderdaad wereldtop. Al heeft hij ook wat punten die hij moet verbeteren. Nee, hij is geen Modric of Kroos maar dat is ook buitencategorie.

Punt één is dat hij sneller de bal moet passen. Te vaak zie je hem de bal ontvangen, opkijken naar rechts, zijn voet op de bal zetten, iets naar links dribbelen, links kijken, en hem dan alsnog naar rechts passen. Dit moet sneller in zo’n geval.

Punt twee is dat ik hem met enige regelmaat een hele goede lange diepe bal zie spelen, maar dit gebeurt alsnog te weinig. Hij kan het wel, maar hij lijkt het lef niet te hebben om het op reguliere basis te doen. Hij is ook bang om zelf te schieten trouwens, dit mag hij ook wel wat meer gaan doen als de kans zich voordoet.

11 april 2024 om 11:46

Met beide punten het eens. Zijn taak is ook niet om assisten of doelpunten te leveren dus mensen die dat roepen neem ik sws al niet serieus. Wel als het gaat om sneller de bal afspelen in sommige gevallen. Aan de andere kant weegt hij dan wel het risico van de desbetreffende pass af en is dan balbezit soms belangrijker. Een speler van zijn kwaliteiten moet dit alleen wel sneller kunnen doen.

Het schieten als hij de mogelijkheid heeft begrijp ik ook niet. Kijk naar zijn goal tegen Napoli vorig jaar? bijvoorbeeld. Hij kan het wel, maar laat het toch vaak anderen over.

11 april 2024 om 12:36

“Nee hij is geen Modric of Kroos” Frenkie is 26 geen 39 of 34. Geef die gozer nog even.

11 april 2024 om 12:38

Frenkie zal nooit wereldtop worden maar dat is absoluut geen schande. Hij kan verschrikkelijk goed voetballen en ik ben een echte die-hard Frenkie fan.

Om een wereldtop te zijn moet je wel wat meer in je mars hebben dan alleen nuttig zijn tussen de verdedigers en middenveld. Daar waar Sergio Busquets Frenkie onder sneeuwde...ook geen schande. Zijn maniertjes elke keer tegen de scheids helpen daar ook niet bij.

En natuurlijk hoe hij telkens reageer na zijn zeldzame mislukte actie, pass of een schot. Handen voor zijn gezicht van teleurstelling. Nou ik ken geen éã©n wereldtop die dat doet! In plaats daarvan kan hij snel terug omschakelen of de bal terug veroveren. Nee, nog nog extra 2 meter doorlopen met je handen voor je gezicht.

Dat Frenkie geen weredtop is voor mij maakt het niet uit. Bij mij zal hij altijd als eerste op het wedstrijdformulier staan!

11 april 2024 om 12:46

@pieterpost

Mwah, tuurlijk wil ik wel dat hij naar dat niveau toegroeit, maar is dat realistisch om te verwachten? Modric en Kroos zijn absolute top van de top geweest. Je verwachtingspatroon is wel heel hoog als je denkt dat hij dat niveau gaat aantikken. Één niveautje daaronder ben je alsnog verschrikkelijk goed natuurlijk.

11 april 2024 om 12:46

Frenkie is al wereldtop, dus dat lijkt me geen discussie. Hij moet alleen nog wat prijzen binnen zien te hengelen zoals een CL, EK of Wk.

Tja Busquets heeft bijna z’n hele carriã¨re met prime Messi gespeeld wat het wel een stuk makkelijker maakte om te excelleren. Busquets en Frenkie liepen elkaar meer in de weg.

Dat zit hem denk vooral in dat het bij Barca als team niet goed loopt. Als het spelplezier weer terugkomt bij Barca of Oranje zal dat vast weer minder worden, want het is een rasvoetballer.

@pedri, Modric en Kroos maakte natuurlijk deel uit van een uitzonderlijk team daar waar Barca meer een team in opbouw is op het moment. Wellicht hengelen jullie met Frenkie nog wel wat prijzen binnen de komende jaren. Ook met Oranje zie ik kansen en dan zullen we straks Frenkie ineens heel anders beoordelen.

11 april 2024 om 13:06

Ik waardeer je optimisme kerel, maar ik vind je wel heel positief. Ik zie Nederland dus absoluut niks winnen de komende jaren. Niet dat ik het niet hoop, maar het is gewoon niet realistisch. Als je ziet hoe vrolijk men wordt van spelers als Reijnders en Veerman.. hartstikke leuke spelers hoor, maar niet meer dan dat. Als je dan tegen zo’n Duitsland speelt (die ook niet ik goede doen zijn) dan zie je toch wel hoe bizar groot het verschil tussen is tussen Veerman/Schouten en Reijnders en de wereldtop met Gündogan, Kroos, Musiala en Wirtz. Er is echt niemand in Europa die Nederland als potentieel EK winnaar ziet.

Het is alsof je voorafgaand aan een CL seizoen Dortmund als potentieel CL winnaar bestempeld. Niemand die dat mogelijk acht. Nu kunnen ze door een makkelijke loting in de finale komen. Echter ziet iedereen ze weer als kansloos in de finale.

Dat is de manier waarop Nederland ongeveer gezien wordt in Europa. Zoals Dortmund. Als subtop waar geen finale van wordt verwacht, en al helemaal geen winst. Je kan wijzen naar Griekenland die het EK wint, maar dit is eerder uitzondering dan regel.

Barcelona is ook niveau’s verwijderd van Bayern, Real, City, Liverpool en Arsenal bijvoorbeeld. Niemand verwacht voorafgaand aan het seizoen dat Barcelona serieus kanshebber is. Dus ik zie ons ook geen CL winnen, hoe dolgraag ik dat ook zou zien.

11 april 2024 om 13:19

Hij is top 10 van de wereld minimaal op zijn positie. Dat is wereldtop kerel. Je benoemt nu wat negatiefs, maar vergeet dan vooir het gemak positieve dingen te noemen. Weinig tot geen balverlies. Goed het spel verleggen. Tot in de laatste minuut blessuretijd sprinten. Veel vuil werk opknappen. En meer van dat soort dingen.

11 april 2024 om 13:22

@Pieter, “Frenkie is al wereldtop, dat lijkt me geen discussie” Dat is jouw mening maar natuurlijk niet automatisch een feit. Buiten NL en Barça fanclub zullen daar genoeg fans heel anders over denken, zie social media reacties op de grote voetbalaccounts. Zelfs de gemiddelde Barça fan zal Kroos boven Frenkie plaatsen waarschijnlijk. Toni Kroos speelde al vanaf ze 18e bij Bayern's 1e team, vanaf z'n 20e basisspeler. Kroos wordt zelfs gezien als 1 van de beste CM's aller tijden, dus doen alsof leeftijd het voornaamste verschil is tussen met name Kroos en Frenkie en niet kwaliteit is tamelijk frappant imo. (Modric was idd een laatbloeier) Ik vind Frenkie een getalenteerde speler, geweldig balvast, wegdraaien en af en toe een vette rush. Maar absolute wereldtop? Dan denk ik toch aan KDB, Modric, Kroos, Gundogan, Rodri en recentelijk Busquets, Verrati, Kante, Kimmich, Thiago etc. Frenkie is best vaak anoniem, met name in grote wedstrijden. Maar goed, wat niet is kan nog komen natuurlijk. Al met al een technische middenvelder die trouwens niet moet worden afgerekend op puur goals/assists

11 april 2024 om 13:32

Anfield - Wat is jouw definitie van wereldtop? Hij behoort tot de top zoveel van de wereld. Dan ben je toch gewoon wereldtop? Kevin de Bruyne heeft alles behalve dezelfde positie als Frenkie. Gundogan speel ook aanvallender en Modric en Kroos valt over te discussieren op dit moment. Al vind ik Modric op dit moment een lager niveau. 39 jaar, geen schande. Is jarenlang een van de beste of de beste geweest. Rodri is voor mij op dit moment de beste op zijn positie.

En wat heeft het voor belang om recentelijk te noemen als die spelers niet meer dat niveau hebben?

11 april 2024 om 13:35

PS: ook nu Kroos en Modric niet meer deel uitmaken van dat destijds uitzonderlijke All Star team, spelen ze beiden nog absolute wereldtop en worden tot menigeen voetbalfan/analist bij de top 6 beste middenvelders geschaard. Frenkie zeer zeker niet. Dus het voornamelijk gooien op leeftijd of ander team is een beetje te makkelijk.

11 april 2024 om 13:40

Die uitzondering was Nederland zelf ook in 1988 als je het zo bekijkt. Verder nooit meer wat gewonnen.

11 april 2024 om 13:43

ceejah, absolute wereldtop is vaak top 10 oid, vanaf 10 t/20 praat je over top of subtop. Ik denk dat er maar héél weinig mensen zijn buiten Catalonië en ons land die Frenkie in de top 10 zouden plaatsen. Positie verschil staat los van kwaliteit dus dat kan niet als excuus worden gebruikt. Prime Busquets werd vaak zat boven het merendeel van de CAM's geplaatst. Idem voor Kante. Het is van belang om deze spelers te noemen aangezien deze spelers het soms het niveau nog wel hebben maar kozen voor het grote geld, maar vooral hoe de gehele voetbal wereld ze unaniem als wereldtop beschreef. En dat is bij Frenkie totaal niet het geval. Nogal een verschil

11 april 2024 om 13:53

Anfield1892,

Wie zou jij in de top 10 plaatsen? (gewoon nieuwsgierig). En maak je dan onderscheid tussen aanvallende middenvelders, centrale middenvelders en verdedigende middenvelders?

11 april 2024 om 13:53

Tuurlijk maakt positieverschil uit. Ik zeg toch dat hij top 10 in zijn positie is? Dan ligt daar toch de nadruk op en hoef je hem niet te vergelijken met spelers die niet in zijn positie spelen. Dus Modric en Kroos zijn wereldtop op dit moment en Frenkie niet? Vind ik apart, want zeker op dit moment vind ik Frenkie niet onderdoen voor die 2. In hun prime uiteraard wel. Jij maakt er nu een andere discussie van door het te verleggen naar middenvelders in het algemeen terwijl je dus gewoon kan lezen dat ik het heb over spelers in zijn positie. In zijn positie is hij simpelweg gewoon wereldtop, omdat hij daar minimaal in de top 10 zit.

11 april 2024 om 13:59

Modric kroos.en busquets zijn/waren toch wel veel beter en dwingender aanwezig dan frenkie. Al speelden zij ook in betere teams uiteraard. Frenkie speelt te vaak matig in grote wedstrijden.

11 april 2024 om 14:11

@anfield

Je vergeet ter gemakshalve even dat Modric op de leeftijd van De Jong als slechtste aankoop werd bestempeld in La Liga, en dat Kroos wegging bij Bayern omdat hij geen vaste garantie had op speeltijd. Of Frenkie ooit het niveau gaat aantikken wat beiden later hebben bereikt zullen we achter moeten komen, maar tot op heden doet Frenkie niet veel onder. Daarnaast zakt Frenkie echt zelden door de ondergrens, zelfs als het team niet goed draait scoort Frenkie zelden een onvoldoende. Hoe je het wend of keert, dat is ook een kwaliteit. Hier word dan al gauw gezegd dat hij alleen tikjes breed bla bla. Maar het is wel een betrouwbare speler.

11 april 2024 om 14:15

Ik zeg toch ook helemaal niet dat ze dat niet waren Hazardinho? Ik heb het over op dit moment op zijn positie, maar mensen kunnen blijkbaar niet lezen. En welke grote wedstrijden speelde hij matig? En waarom? Hij speelde bij Nederland bijvoorbeeld veel goeie grote wedstrijden. Bij Barca is dat wat afwisselend, maar te vaak vind ik van niet.

@yeisoonn - Juist! Een betrouwbare speler. Maar mensen zien hem liever 9 van de 10 keer een wereldpass proberen te geven waarvan er 8 mislukken en resulteren in balverlies.

11 april 2024 om 14:16

@Ceejah, als je Frenkie niet vindt onderdoen voor Kroos op dit moment (seizoen) dan houdt het heel snel op. Kroos gaat dit hele seizoen al viral en na elke wedstrijd ontploft Twitter over zijn zoveelste masterclass. Het niveau wat Toni Kroos nu etaleert heeft Frenkie nooit gehaald, en gaat hij m.i. ook nooit behalen. Net zoals er maar heel weinig dat ooit gaan behalen. Op zich kun je Frenkie prima top 10 op zijn positie plaatsen, klopt... maar dat maakt hem niet automatisch wereldtop aangezien je dan 30 middenvelders (CDM, CM, CAM) als absolute wereldtop moet classificeren. Ietwat grote lijst, to say the least...

11 april 2024 om 14:19

@Joga_Bonito10, Goede vraag man, ik zou dit seizoen zowieso Kroos, Wirtz, Odegaard, Rice, Bellingham, Zaïre (PSG), KDB, Rodri, Gundogan, Foden (als CAM) in mijn top 10 plaatsen. Chauvinistische LFC keuze: Mac Allister. (die is wel echt belangrijk hoor) Benieuwd naar jouw top 10!👍

11 april 2024 om 14:31

Mee eens dat Kroos dit seizoen wel weergaloos is. Ik vind Frenkie top 3 of top 5 dus wel degelijk wereldtop. Prima dat jij een andere mening hebt, want ik zie je ook spelers als Wirtz (1e prima seizoen) en Zaã¯re in de top 10 plaatsen.

Maar goed. Mooie top 10, dat wel! Mijne zou in ieder geval Rodri, KDB, Foden, Kroos, Bellingham, Frenkie, Odegaard, Bernardo Silva, Valverde en afhankelijk van of je hem op 10 zet Palmer (Heb hem hoog zitten) en anders Gundogan.

Edit: Niet persã© in deze volgorde.

11 april 2024 om 14:41

@Yeisoonnn: “en dat Kroos wegging bij Bayern omdat hij geen vaste garantie had op speeltijd." Oh? Sorry hoor maar verzin je dat hier nu ter plekke? Aangezien Kroos in zijn laatste 4 seizoenen voor Bayern 186 wedstrijden speelde (=46 per seizoen), waarvan 51 in zijn afscheidsseizoen. Hoe kun je dan net droge ogen beweren “geen garantie op speeltijd”? Je probeert nu Kroos' uitzonderlijk succesvolle periode bij Bayern te bagitaliseren puur om Frenkie te hypen. Niet bepaald chique. Als je echt mijn ongezouten mening wil weten: tot op heden is Frenkie geen schim van wat prime Kroos/Modric hebben laten zien. Not even close. Oftewel hij doet heel veel onder voor deze iconen. Ik tracht ieder onderwerp met gepaste nuance te benaderen, wil Frenkie dus totaal niet afbranden, maar dankzij doorgeslagen fans zoals jij wil ik hem bijna express gaan afzeiken. Klein beetje respect graag voor sommige legendes ipv een leuke voetballer als Frenkie bijna op hetzelfde podium plaatsen. 🥴 (ik zei overigens letterlijk dat Modric een laatbloeier was, snap daarom je eerste zin niet zo goed)

11 april 2024 om 14:48

Bijna geen enkel duo komt in de buurt van het duo Modric/kroos in hun prime. Iniesta/xavi is het enige duo dat mij zo te binnenschiet.

11 april 2024 om 14:58

@anfield

Wow jij bent echt een kansloze gozer...

Kroos speelde bij Bayern in de competitie zeker niet altijd basis.. Kijk de stats er maar op na. Het seizoen voordat hij naar Madrid vertrok speelde hij in 29 wedstrijden, en het seizoen daarvoor in 24. Misschien heb ik me verkeerd verwoord, hij was niet gegarandeerd basisspeler. Dit heeft hem het gevoel gegeven dat hij niet op waarde werd geschat, en daarom wou hijzelf weg. Dit is niet iets wat ik verzin, dit zijn de feite. Hoevaak hebben de Real fans laatste jaren wel niet gezegd dat Kroos en Modric klaar waren, en dat het een gatenkaas was met hun in de basis.. Alles kan ineens veranderen als alle puzzelstukjes bij Barca op de plek vallen. Vervang Modric of Kroos met De Jong en je levert echt nauwlijks kwaliteit in. Ik ben zelf fan van Real dus ik ben echt geen Frenkie fanboy 😂 wat mij betrefd verliest Barca de rest van alle wedstrijden. Losgeslagen fan, je kent mij niet eens?

11 april 2024 om 15:16

Tot wanneer moeten we wachten? Tot zijn 30ste? Wat een onzin dit. 26 is al een leeftijd dat hij op zijn top hoort te zitten. Is toch niet te geloven dat men nog steeds over potentie blijft praten. Dat is als je 20/21 bent

11 april 2024 om 15:17

@Yeisoonnn: Another swing, still no hit. Life's going to be hard for you this way. Als je *ondanks blessures* 29 van de 34 wedstrijden speelt, ben je volgens jou geen gegarandeerd basisspeler? Serieus? Speelde bovendien ook nog 15 Europese wedstrijden dat seizoen... Jezelf voordoen als Real Madrid fan en zeggen dat ze nauwelijks kwaliteit inleveren met Frenkie op hun plek beschouw ik als 'wrijven in een vlek'... Geen enkele Madrid fan heeft de afgelopen jaren gezegd dat Kroos of Modric klaar waren. Wèl dat ze niet gelijktijdig op het veld moeten, puur vanwege het systeem oftewel tactische overwegingen. Óf Modric in de basis, óf Kroos. Maar goed, je 1e zin illustreert je niveau alweer treffend. Hoe meer je scheld, hoe minder mensen je serieus nemen.

11 april 2024 om 16:05

Kroos is dat seizoen letterlijk 26 keer of ingebracht of gewisseld. Terwijl je toen max 3 keer mocht wisselen. Schweinsteiger was veel geblesseerd, maar stond een trede boven Kroos in de selectie. Gotze heeft ook die jaren rond de 50 wedstrijden per seizoen gespeeld voor Bayern, was hij absolute basis? Kroos heeft bij Bayern precies hetzelfde meegemaakt wat bv Thiago bij Barca meemaakte, net niet eerste keus. Ondanks dat iedereen alle kwaliteiten kon zien, is hij door zijn club niet op waarde geschat. Het is geen verwijt aan Kroos van mij kant, maar het is wel wat is gebeurd. Kroos werd toen ook niet op waarde geschat, Kroos word nu pas echt op waarde geschat. Bayern wou niet eens 100 procent voor hem gaan. Heel veel clubs wouden niet eens vol voor hem gaan, daarom heeft Real hem vrijwel anoniem en goedkoop over genomen. Er was geen bidding war voor Toni Kroos, wat je best vreemd mag noemen.
Thiago speelde in 11/12 ook 45 wedstrijden voor Barca, maar was hij toen eerste keus? Boven Xavi, Iniesta en Busquets? Kijk naar de statistieken ipv het aantal gespeelde wedstrijden, kijk maar op transfermarkt etc en je ziet gewoon de feite.

Ik ben Real fan al ruim 20 jaar, en ik ben zeker van mening dat Frenkie gewoon wereldtop is. Een speler die bij elke selectie makkelijk meedraait.

11 april 2024 om 16:50

Laatste reactie, anders verzanden we in een eindeloze welles nietes discussie. Kijkend naar je eerdere claim dat Toni Kroos 'wegging bij Bayern vanwege geen garantie op speeltijd' (waarmee je probeerde te zeggen dat Kroos op Frenkie's leeftijd niet onbetwist was) de volgende feiten: Kroos speelde dat seizoen 24/32 basis in Buli, 11/12 Champions League, alle wedstrijden gewonnen Beker, alle WK wedstrijden (!!), Supercup basis, WK teams basis, bij elkaar 3932 minuten oftewel bijna 44/51 wedstrijden. Gezien het drukke schema werd er natuurlijk gerouleerd. Dus feit is dat Kroos in zijn laatste seizoen onbetwist basisspeler was, idem voor Die Manschaft. Dat is exemplarisch voor zijn kwaliteiten destijds en bewijst dat hij veel verder was dan Frenkie op jongere leeftijd. Kroos was eerste keuze bij Bayern, gespeelde minuten onderstrepen dit. Modric had ik al aangegeven dat hij een laatbloeier was. Ik ben van mening dat Frenkie een goede speler is, maar goed is helaas niet goed genoeg voor de absolute wereldtop, laat staan om op hetzelfde podium als legendes te worden geplaatst. Simpel meedraaien of het verschil maken ≠ hetzelfde. Dikke vette edit: Kroos werd in dat seizoen (52/61 wedstrijden BASIS ) verkozen tot World's Best Playmaker, German Player of the Year, FIFAPro 11, UEFA Team of the Year, Champions League Team of the Year, verkozen in het Dream Team 2014, FIFA World Cup Team, FIFA All Star team... vrij uniek voor een 'halve wisselspeler' oftewel de zwaar gedecoreerde Kroos @Bayern/Manschaft 13/14 was nou niet het beste voorbeeld om met Frenkie te vergelijken.

11 april 2024 om 17:11

3932 minuten oftewel 44/51 wedstrijden basis voor club, 52/61 basis is inclusief Die Manschaft

11 april 2024 om 17:33

Ik zeg dan toch ook terecht in me reactie erna dat ik me verkeerd heb verwoord? Of heb ik dat niet gezegd, ik kan me comment aanpassen maar erken gewoon mijn spreekfout..? Hij was een belangrijk onderdeel van het team en hij speelde zeker veel, ook omdat Schweinsteiger dat jaar veel geblesseerd was en Javi Martinez toen ontzettend zwaar geblesseerd raakte. En dan vergeten we Thiago nog die ook om de haverklap eruit lag. Kroos werd best veel gerouleerd voor een speler die toen echt nog niet werd gezien als de beste op zijn positie. Thiago werd gezien als een groter talent dan Kroos.
De meeste prijzen kreeg hij na het gewonnen WK en het einde van 2014 toen was hij al weg bij Bayern he.. Toen speelde hij al een half jaar bij Real. Al die prijzen die je opnoemt kreeg hij toen hij al vertrokken was bij Bayern op CL en bundesliga team of the year na. Je zou bijna kunnen stellen dat het jaar 2014 het jaar was dat hij echt doorbrak en internationaal ook de waardering kreeg. Maar Kroos van 2013/12/11 was al zo goed maar kreeg de waardering simpelweg niet. Gaan we hetzelfde doen met De Jong als Barca ineens weer een treble wint? Barca is gewoon een put waar Frenkie maar al te graag in is beland blijkbaar. Maar mijn mening blijft dat hij goed genoeg is voor Real op de plek van Kroos. Zou iemand in 2014 Kroos hebben verkozen boven Yaya Toure bijvoorbeeld? Als je dat toen zei zou je voor gek verklaard worden, letterlijk!! Dus wees niet zo stellig met je mening want een paar goede seizoenen en de meningen zijn allemaal weer bijgedraaid. Ook je mening dat Modric een laatbloeier is ga ik niet in mee.. omdat hij een slecht eerste jaar had bij Real? Bij Tottenham was Modric al wereldklasse.

11 april 2024 om 18:29

Top van de top geweest? Kroos? Modric is af en toe wat minder/speelt minder, maar heb je Kroos dit seizoen zien spelen? Weinig die aan hem kunnen tippen.

12 april 2024 om 07:35

Zucht, eindelijk een die-hard Frenkie fan, Canniggia, die in staat is, en ook durft, om een objectieve mening te geven. Die liever de waarheid onder ogen ziet dan zich wijs te maken dat iets mooier is dan het werkelijk is.

12 april 2024 om 09:41



Je mixt dus alle verschillende middenveld posities en baseert je top 10 daarop. Dat was dus hetgeen wat ik mij afvroeg. Want als je het categoriseert dan hoort Frenkie wat de centrale middenvelders betreft zeker wel in de top 10.

Maar als je zo een overall lijstje maakt: ik kan me wel vinden in het lijstje van jou.

Hij spelde zoals wel vaker in dit soort belangrijke wedstrijden een 6. Hij deed gewoon leuk mee. De kar wordt bij deze ploeg toch echt door andere spelers getrokken. Subliem was hij zeker niet.

11 april 2024 om 12:25

Oneens toch wel. Hij is steeds aanspeelbaar, lijdt geen balverlies en heeft een goede passing. Echt niet alles is tikkie terug of breed.

11 april 2024 om 12:54

92% van zijn passes kwamen aan.
100% van zijn lange ballen.
2 vd 2 duels gewonnen.
4 keer balverlies.

Prima statistieken waarvan de passes ook nog vaak naar voren waren.

Kortom in zijn rol speelde hij gewoon prima.

11 april 2024 om 13:25

Mag wel bij vernoemd worden dat dit zn eerste minuten na maanden zijn.

Maar wat verwacht je met steeds een tikkie breed of terug. Goede voetballer maar niet voor Barcelona. 28 miljoen per jaarsalaris moet iets meer opbrengen dan wat Frenkie brengt.

11 april 2024 om 12:32

Precies dit! Mensen doen alsof Frenkie hele wedstrijden zijn tegenstanders dol draait en zijn medespelers 1 op 1 weg steekt. Had Frenkie die bal ontvangen ipv Pedri gisteren, dan had Barcelona gisteren niet gewonnen. Want we weten allemaal dat het een pass breed of terug was geweest. In Nederland zien we Frenkie alsof hij een Xavi of Iniesta is, terwijl die gasten alles hadden en Frenkie best wel beperkt is in het verder lezen van het spel als een middenvelder. Dat los hij dan ook vaak op door toch te lang met de bal te lopen.

11 april 2024 om 12:43

Goede voetballer, maar niet voor Barcelona? Daarom is hij bijna altijd basisspeler als hij fit is. Omdat hij niet het niveau heeft. 28 miljoen per jaar slaat inderdaad nergens op, maar alleen tikkie breed of terug is het niet. Anders zetten ze hem even in de spits, dan pakt hij iig nog wat goaltjes en/of assists mee. "is hij iig nog wat waard voor die 28 mil per jaar" .

11 april 2024 om 13:26

Frenkie heeft dit ontkracht. Zegt dat hij 1/3e verdient van het genoemde bedrag in de media

Subliem? Speelde een hele anonieme pot. Logisch want hij is net pas terug van een blessure. Maar om het nou subliem te noemen is ook overdreven. Een Raphinha was subliem gisteren.

Frenkie moet echt uit die comfortzone in Barca komen om zich weer te ontwikkelen. Hij is een prima middenvelder maar één zoals Barca er al velen heeft gehad. Er zit meer in.

Hij is even uit het nieuws geweest maar hij is weer terug en met hem zijn criticasters. Ik vind de opstelling van dit soort mensen die graag Nederlandse toppers als DePaay, van Dijk, Blind, de Ligt, Frenkie, bekritiseren helemaal nergens op slaan. Mijn zoon woont in Valencia en volgt de plaatselijke club van dichtbij en die gaan wel anders om met hun " helden"

Tja, dan heb ik wel een andere definitief van het woord subliem.

Pedri viel subliem in en Gundogan speelt heel 2024 al subliem. Dit van Frenkie gisteren wil ik eerder omschrijven als oerdegelijk.

11 april 2024 om 13:58

Wel makkelijk voor pedri natuurlijk die er laatste 30 min in komt om dan alles te geven. Komt trouwens ook beter tot z’n recht als hij wat dieper speelt. Geweldige invalbeurt.

Maar frenkie zou inderdaad nooit als subliem mogen beschreven worden gister.

Gelukkig zijn de Spaanse kranten wel vaak positief over hem. Daar hoef je in Nederland niet op te rekenen. Frenkie is net terug van een blessure en mocht gelijk starten. Xavi heeft hem zeker hoog zitten. Mooi man!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren