Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kopzorgen bij Simeone voor duel met Feyenoord: ‘Hebben wij geen controle over’

Laatste update:

Atlético Madrid is er alles aan gelegen om de dramatische Champions League-campagne van vorig seizoen weg te spoelen. Ondanks dat het in de openingswedstrijd tegen Lazio in blessuretijd mis ging (2-2), zijn de voortekenen goed: trainer Diego Simeone zag zijn ploeg de laatste drie wedstrijden in LaLiga winnen. Daartegenover staan de zorgen die er heersen om de vele blessuregevallen. In de verdediging is de situatie dusdanig nijpend, dat twee jeugdspelers kunnen debuteren in één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen tot nu toe. Simeone was dinsdag op de persconferentie een man van weinig woorden, al verborg hij zijn bewondering voor Feyenoord niet. Wat speelt er allemaal bij de Madrileense topclub? Voetbalzone zet het op een rijtje.

Atlético wist afgelopen weekend een 0-2 achterstand tegen Cádiz goed te maken. Dat had Simeone te danken aan twee van zijn landgenoten: Nahuel Molina en Ángel Correa. Laatstgenoemde Argentijn maakte twee treffers en kende zo een droomwedstrijd, helemaal omdat hij amper hersteld was van een verrekking in zijn knie, opgelopen op 24 september tegen Real Madrid. Wegens de penibele situatie voorin – Álvaro Morata was geschorst en Memphis Depay geblesseerd – zette Correa alles op alles tegen Cádiz. "Met de schorsing van Álvaro was Antoine (Griezmann, red.) alleen en ik wilde mezelf met pijn in mijn knie dwingen om het team te helpen", vertelde hij na afloop tegenover DAZN. Het is nog de vraag of Simeone naast Griezmann kiest voor Correa of Morata, al lijkt laatstgenoemde fitter en dus de aangewezen persoon.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De wedstrijd tegen Cádiz betekende een mijlpaal voor Jan Oblak. De Sloveense doelman, die zich inmiddels clublegende mag noemen, vertegenwoordigde het shirt van Atlético voor de 400ste keer. Oblak maakte in de zomer van 2014 de overstap van Benfica naar Atlético en maakte zijn debuut voor los Rojiblancos op 16 september van dat jaar. "Ik voel me gelukkig", liet de 30-jarige sluitpost weten. "400 wedstrijden voor een club als Atlético Madrid... Ik voel me content en trots. Ik zou gelukkiger zijn als we de nul hadden gehouden. Dat was niet mogelijk, maar het zijn drie punten en deze wedstrijd nummer 400 heeft waarde dankzij de overwinning." Oblak hield tot op heden 194 keer zijn doel schoon en won vijfmaal de Zamora-trofee, de prijs voor de doelman in LaLiga met de laagste wedstrijden/tegendoelpunten-ratio.

Atlético werkt bepaald niet zorgenvrij toe richting de clash met Feyenoord. Memphis kampt met een kuitblessure en mist zodoende ook de komende interlands van het Nederlands elftal. Daarnaast ontbreken ook onder meer Thomas Lemar, Reinildo Mandava en Pablo Barrios. De grootste zorgen kent Simeone echter in de achterhoede. Van Stefan Savic en Caglar Söyüncü was al bekend dat zij het duel met Feyenoord moeten missen en nu heeft ook José María Giménez zich in de ziekenboeg gemeld. De Uruguayaanse sterkhouder viel tegen Cádiz na een uur in, maar verliet het strijdtoneel niet ongeschonden. Wegens een heupblessure moet hij de komende wedstrijden missen.

De enige overgebleven 'natuurlijke' opties centraal achterin zijn Mario Hermoso en Axel Witsel. Die situatie heeft Simeone ertoe doen besluiten om jeugdproducten Javier Boñar (18) en Ilias Kostis (20) aan zijn selectie toe te voegen. Beide spelers moeten hun debuut in het eerste elftal nog maken. Alsof de defensieve zorgen al niet groot genoeg waren, verliet César Azpilicueta tegen Cádiz het veld met een kwetsuur. Gevreesd werd dat ook hij de wedstrijd tegen Feyenoord moest missen, maar de ervaren Spanjaard was dinsdag fit genoeg om mee te doen aan de groepstraining en kan dus minuten maken. Daarnaast bevestigde Simeone dat ook Rodrigo De Paul weer fit en volledig beschikbaar is na een beenblessure. De middenvelder maakte tegen Cádiz zijn eerste minuten sinds 12 september.

"De Champions League dwingt ons om een overtuigende prestatie neer te zetten", liet Simeone weten op de persconferentie. Over de blessures waarmee hij kampt is hij duidelijk. "Daar hebben wij geen controle over. We hebben geen andere keus dan vooruit te kijken. We hopen de verwachtingen waar te maken. Morgen (woensdag, red.), wanneer de wedstrijd afgelopen is, zal niemand zich meer herinneren wie er gespeeld heeft en wie niet. Alleen het resultaat zal interessant zijn." Simeone, die onder meer tweemaal de Spaanse landstitel veroverde met Atlético, heeft veel respect voor Feyenoord. "Ik hou echt van de manier waarop ze spelen. Met dynamiek en snelheid. De trainer heeft een duidelijke stempel op zijn team gedrukt. We zullen de wedstrijd moeten benaderen met de vraag waar wij ze pijn kunnen doen."

Witsel, ook aanwezig op de persconferentie, is meer lovend over het Nederlandse voetbal in zijn algemeenheid. "Spelers van Nederlandse clubs zijn technisch zeer vaardig. Er bestaat niet iets als een makkelijke wedstrijd in de Champions League, hoewel we geluk hebben dat Santi Gimenez er niet bij zal zijn. Dat is uitstekend nieuws voor ons." Witsel is van nature een middenvelder, maar wordt zeer regelmatig als centrale verdediger geposteerd bij zijn club. De 34-jarige Waal zegt dat dat het hem niet veel uitmaakt. "Als speler wil ik altijd op het veld staan. Of dat nu in de verdediging is of als centrale middenvelder. Ik ben klaar voor de positie waarop el Cholo (Simeone, red.) me nodig heeft." Griezmann staat overigens voor een bijzondere mijlpaal. Als hij minuten maakt, doet hij dat voor de 350ste keer in het shirt van Atlético.

Atlético zal na de domper in Rome gebrand zijn op een goed resultaat tegen Feyenoord. Helemaal omdat het vorig seizoen dramatisch mis ging. Los Colchoneros verloren in de groepsfase van Bayer Leverkusen, Club Brugge en FC Porto. In de een na laatste speelronde hadden de Madrilenen een zege op Bayer Leverkusen nodig om hoop te houden op plaatsing voor de volgende ronde. Atlético drong na de gelijkmakende 2-2 in minuut 50 naar voren en leek in minuut 99 de benodigde zege naar zich toe te trekken, nadat de ploeg een strafschop kreeg. Yannick Carrasco stuitte echter op Lukás Hrádecký, waarna de kopbal uit de rebound van Saúl Ñíguez op de lat belandde en de volgende schietkans van de lijn werd gehaald. Atlético eindigde uiteindelijk als laatste in de groep.

Vermoedelijke opstelling Atlético Madrid: Oblak; Molina, Azpilicueta, Witsel, Hermoso, Lino; De Paul, Koke, Saúl; Griezmann, Morata.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Naast een gelukkige loting, nu ook een gelukkige timing! Als er een kans is om succes te hebben in de championsleague, dan is het nu wel. Succes Feyenoord

4 oktober 2023 om 08:13

Djo AMS vind je dit een gelukkige loting? 2 teams die op papier sws sterker zijn.
En atletico met een paar blessures is nog steeds een paar maten groter dan feyenoord. Als feyenoord door de groepsfase komt zou ik het echt een mirakel vinden.

4 oktober 2023 om 08:23

Wat loop je nou heletijd te zeuren ? Na de nederlaag van United tegen Galatasaray kom je alleen met negatieve reacties. Feyenoord had Lazio eruit gegooid vorig in EL. En met Celtic is het gebleken dat ze sterker zijn. Feyenoord is verplicht om Europees te overleven hoe dan ook sowieso Europa League.

4 oktober 2023 om 08:26

Atletico, Lazio en Celtic. Dat is een vrij gelukkige loting ja. Atletico is nog wel een goede ploeg maar Lazio en Celtic vind ik echt op hun best Europa League waardige ploegen. Als Feyenoord niet op z'n minst 3e wordt in deze poule zou ik het wel een schande vinden.

4 oktober 2023 om 08:26

S-070 ik begrijp niet goed wat je bedoelt. Ik geef alleen aan dat ik het een sterke poule vind. Of in ieder geval geen lucky loting.

4 oktober 2023 om 08:30

Lazio was één van de lastigste ploegen uit pot 3. Ploegen als Shaktar, Salzburg, Braga, Rode ster en Kopenhagen worden normaal gesproken wel zwakker geacht. Lazio valt vooralsnog tegen dit seizoen, maar is natuurlijk een grotere club met meer mogelijkheden dan de eerder genoemde clubs.

4 oktober 2023 om 08:32

Ik bedoel na de nederlaag van United gister. Het is zeker geen lucky loting maar dat heb je nooit in de CL deze poule zie je eerder voorbij komen in de Europa League dan Champions League maar dat ter zijde. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd waarbij Atletico er boven uitsteekt. Maar om dit een sterke poule te noemen gaat wel een beetje ver. De groep van PSG, Milan, Dortmund, Newcastle dat is pas een sterke poule.

4 oktober 2023 om 09:00

S-070 wat heeft de nederlaag van united hiermee te maken? En alsof ik nederlagen van united niet inmiddels meer dan gewend ben.
En ik reageerde dus op iemand die het wel een lucky loting vond. Ik vond van niet. Dat was mijn comment. En dat noem jij vervolgens "heel de tijd zeuren"?

En wat jij noemt is een poule des doods. Er zit nog iets tussen een poule des doods en een lucky loting. Namelijk een sterke poule.

4 oktober 2023 om 09:05

Het is zeker wel een lucky loting. Kom op man. Alleen poule G en H zijn enigszins vergelijkbaar qua sterkte. De rest is allemaal zwaarder. Celtic is een hele matige ploeg. Lazio is de nummer 16 van de Serie A. Atletico Madrid is de sterkste van de poule maar ook geen schim meer van de ploeg van een paar jaar geleden en daarbij ook geen Manchester City, Real Madrid, Bayern, Arsenal of PSG. Arne Slot loopt Atletico op te kloppen alsof het Barcelona van Guardiola is.

4 oktober 2023 om 09:25

Redba...
Ik vind celtic niveau bovenkant eredivisie.
Lazio 16e serie a noemen is een (correcte) moment opname, maar paar maanden geleden natuurlijk gewoon 2e van de serie a aan het einde van de rit.
Slot noemt atletico letterlijk de underdog in spanje, en zegt dat hij het knap vind dat ze met veel minder middelen soms het vuur aan de schenen weten te leggen bij grootmachten als real en barca. Lijkt me ook geen woord gelogen aan. Maar simeone verdient in zijn eentje meer dan de hele feyenoord payroll bij elkaar, en atletico gaf vorige week real nog klop.

4 oktober 2023 om 09:44

Wat had jij dan verwacht in de championsleague? Wie had Feyenoord moeten loten om op papier sterker te zijn?
Als je, na nadat je als Feyenoord de eerste wedstrijd gewonnen hebt, nu tegen Atletico speelt dat zwaar gehavend is, dan biedt dat toch kansen, of zeg ik nu iets heel geks?

4 oktober 2023 om 09:51

Djo A... zeg ik dan iets heel geks als ik zeg dat ik het niet per se een lucky loting vind? Ik zeg daarmee ook niet dat het de zwaarst mogelijke loting is he?

Bovendien mist feyenoord gewoon zn absolute topspits en komt de andere splinternieuwe spits net terug uit blessure, zn vaste keeper, en de (nieuwe, maar toch) vaste linksbuiten. Dat zijn 3 basisspelers.

Lijkt mij toch echt dat atletico, in egen huis nog wel, gewoon torenhoog favoriet is. Alles wat je daar kunt halen is toch een totale stunt.

4 oktober 2023 om 10:02

Ik vind het bijzonder dat nu Feyenoord zelf in een hele goede fase zit, en de eerste drie punten op zak zijn, er niet iets openlijker uitgesproken kan worden dat er bij het gehavende Atletico misschien wel een resultaat te halen is.

Als Nederlandse club heb je het in de championsleague gewoon nodig dat je, naast dat je zelf maximaal presteert, er ook wat dingen mee zitten. De juiste pot, geen ongunstige loting, actuele vorm van de opponent en blessures van de opponenten zijn daarin factoren.

PSV mocht gisteren met 3x het houtwerk, een afgekeurde goal van de tegenstander, een penalty en een frommel goal diep in blessuretijd, en een gemiste kans in de slotfase ook niet klagen dat zelfs de derde plek al uit zicht was na 2 potjes. Dat geluk moet je in de championsleague hebben.

4 oktober 2023 om 10:25

Djo A... ze gaan ervoor:
"ze zullen als een soort vuurwerk beginnen morgenavond, wij moeten er meteen staan. Dat is noodzaak om hier punten te kunnen pakken. Griezmann en Morata. Dat is wereldklasse. Maar de laatste weken geven ons veel vertrouwen"

Maar dat ze de underdog zijn lijkt me overduidelijk. Zeker uit. Bovendien probeert hasst iedere coach op haast ieder niveau de verwachtingen te temperen en druk weg te nemen. Maar bij feyenoord tegen atletico vind je dat dan bijzonder? Ik vind het echt de normaalste zaak van de wereld. En al helemaal omdat het gewoon waar is.
Maar ok Ieder zijn mening.

4 oktober 2023 om 13:27

@redbaron: Het was wellicht enigszins lucky dat Feyenoord in pot 1 is beland doordat City de CL won en kampioen is geworden. Maar vervolgens is de loting niet bijzonder lucky geweest. Alledrie de ploegen waren niet de makkelijkste of de moeilijkste ploeg uit hun pot. Gewoon redelijk gemiddelde loting.
Dat er niet veel zwaardere poules zijn heeft vooral ermee te maken dat de andere ploegen in pot 1 over het algemeen een stuk sterker zijn dan Feyenoord. Als je Feyenoord zou vervangen door Bayern of City is de poule opeens één van de zwaarste.

4 oktober 2023 om 14:17

@redbaron

Waarom noem je groep B niet? Of komt je argument omtrent posities op de ranglijst niet zo goed uit dan? Aangezien Lens en Sevilla beide 15de staan.

4 oktober 2023 om 08:28

Gunstige loting? Feyenoord zat in pot 1. Van de ploegen die ze konden loten is dit zeker niet de gunstigste loting. Kon ook zeker slechter, maar er zijn wel degelijk zwakkere poules terwijl Feyenoord natuurlijk veruit de minst sterke ploeg was in pot 1.

4 oktober 2023 om 09:54

Nou, vooruit, laten we dan stellen dat het gelukkig was dat Feyenoord in pot 1 kwam en de daarop volgende loting misschien (nog) gunstiger had gekund.
Ik denk dat je Atletico niet op een beter moment kan treffen en Lazio leek vorig seizoen boven zichzelf uit te stijgen, en draait nu voor geen meter.

Blijkbaar ligt het wat gevoelig om te stellen dat Feyenoord na jaren van afwezigheid op het hoogste podium nu best wat perspectief heeft omdat de echte grote ploegen ontbreken en degene die er tegen schuurt gehavend is.

4 oktober 2023 om 13:01

Maar uit pot 2 vind ik Atletico wel een van de meest gunstige lotingen. Pot 3 en pot 4 had makkelijker gekund, maar ook zeker zwaarder.

4 oktober 2023 om 13:30

Persoonlijk had ik uit pot 2 liever Dortmund, Porto, Leipzig of United geloot. Real en Arsenal acht ik sterker, Inter vergelijkbaar.

Ik heb er nu al zin in. Vind Atletico echt een heel sterke ploeg en kan me niet voorstellen dat Feyenoord een resultaat weet te halen.

Mag het eigenlijk niet zeggen maar voel me nu net Kramer, want voor Ajax zijn coëfficiënten punten altijd handig, maar ik geef vanavond niet om

4 oktober 2023 om 13:29

Hoeft ook niet, ik als Feyenoorder verwacht het ook niet van jullie! Mocht het misgaan, geeft het jullie weer wat animo om te stangen, en omgekeerd werkt dat net zo. :D

4 oktober 2023 om 13:41

Ik vond de reacties ook erg overdreven. Ook op voetbalzone zie ik altijd genoeg reacties waarbij je proeft dat er geen resultaat gegund word of prestaties naar beneden worden gepraat. Nu een voetballer zelf het uitspreekt, is het opeens kwalijk.

4 oktober 2023 om 16:03

Prima toch, denk ook dat niemand bij Feyenoord op support van Ajax zit te wachten, en andersom zal het niet veel anders zijn. Voor mijn part komt Ajax in de finale, I don't care, zolang ze hem maar niet winnen. We moeten natuurlijk wel kunnen blijven zeggen dat wij de eerste en de laatste met een Europese prijs zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren