Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman krijgt zijn zin: bondscoaches mogen 26 spelers meenemen naar het EK

Laatste update:

Aan het EK deelnemende landen mogen aankomende zomer 26 spelers meenemen, zo heeft de UEFA vrijdag bevestigd. Daarmee komt de wens van een flink aantal bondscoach, waaronder Ronald Koeman, uit. De keuzeheer van het Nederlands elftal vond het onbegrijpelijk dat het maximum op 23 lag.

Koeman heeft zich meermaals kritisch uitgelaten over het overvolle speelkalender en kon snapte niet dat het maximum op 23 bleef staan. Vóór het EK 2020 mochten bondscoaches 26 spelers meenemen, maar vanwege de coronapandemie werd dat teruggeschroefd naar 23. Het maximum veranderde echter niet terug naar 26, ook nu de voetbalwereld niet meer te kampen heeft met de gevolgen van corona.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Koeman luidde eind maart, na de 2-1 oefennederlaag tegen Duitsland, de noodklok. "Ik vind gewoon dat je 26 spelers moet kunnen selecteren", foeterde de bondscoach in gesprek met de NOS. "Ik vind het absurd... Je ziet bij alle landen zoveel blessures..."

"Je gaat naar het einde van het seizoen. Met een selectie van 23 man, als er dan één wegvalt kun je geen elf-tegen-elf meer spelen op de training. De keeper mag je wel inwisselen bij een blessure, maar een speler niet", zette Koeman zijn mening over het maximaal aantal spelers kracht bij.

Koeman kondigde direct een lobby aan om zijn zin te krijgen. "Ik had het er ook met Julian Nagelsmann (de bondscoach van Duitsland, red.) over, die vindt dat ook. Met de intensiteit en het aantal wedstrijden dat je gaat spelen vind ik gewoon dat je naar 26 moet." Koeman wees daarbij naar de interlandweek eind maart, waarin Nederland tegen Schotland en Duitsland speelde.

Eind april meldde De Telegraaf al dat Koeman en zijn collega-bondscoaches hun zin zouden krijgen. Het uitvoerend comité van de UEFA moest nog wel akkoord gaan, maar dat zou niet meer dan een formaliteit zijn. Nu heeft de Europese voetbalbond dus bevestigd dat het maximum is verhoogd van 23 naar 26.

Bondscoaches moeten op 7 juni, negen dagen voor de eerste wedstrijd van Oranje, een definitieve spelerslijst hebben ingeleverd. Als spelers om wat voor reden dan ook nog voor de eerste wedstrijd wegvallen, mogen bondscoaches een vervanger oproepen. Doelmannen mogen ook nog voor de tweede wedstrijd van een land vervangen worden.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verbruggen
Flekken
Bijlow
Dumfries
Frimpong
De Vrij
Van Dijk
De Ligt
Aké
Van de Ven
Maatsen
Blind
Frenkie
Schouten
De Roon
Veerman
Timber
Reijnders
Koopmeiners
Xavi
Gakpo
Malen
Kluivert/Lang
Memphis
Brobbey
Zirkzee

3 mei 2024 om 20:06

Goede lijst hoor, prima spelers. Nog wel de vraag of je Bijlow meeneemt na de blessures en de andere keepers als Olij en Bizot.
Ik zie geen selectie waar Weghorst geen deel van uitmaakt. Je hebt ook een beetje een spits nodig met lengte die kan koppen. Geen wereldspits, ver van, maar heeft een belangrijke rol gespeeld in de kwalificatie. Kluivert en Lang niet. Denk dat hij hun plek op je lijstje zal pakken.
Verder helemaal prima, mooie selectie, zeker kansen.

3 mei 2024 om 20:33

Je vergeet wijnaldum en weghorst . Hoe triest ook die gaan 100% mee!

3 mei 2024 om 20:49

Als Timber fit is dan moet hij altijd mee boven spelers als Blind. Timber gaat gewoon linksback spelen bij Arsenal en kan overal achterin spelen..

3 mei 2024 om 22:42

Koeman gaat Blind sowieso meenemen

3 mei 2024 om 23:20

Weghorst moet je wel meenemen. Alleen is het alleen al om iets te kunnen forceren zoals tegen Argentinië. Voor de rest hoef je niet met hem te spelen, maar de laatste 10 min als je achter staat en het op voorzetten aankomt, heb je hem gwn nodig.

4 mei 2024 om 00:17

Weghorst ipv Kluivert/Lang, Geertruida ipv Quinten Timber en Bizot ipv Bijlow. Voor de rest ben ik het er wel mee eens!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren