Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kloppen de berichten over concrete interesse in Berghuis? Ajax-speler reageert

Laatste update:

Steven Berghuis weet niks over de recente berichtgeving omtrent eventuele interesse van Besiktas in zijn persoon. Dat vertelt de 32-jarige aanvaller annex middenvelder van Ajax in gesprek met ESPN. Een eventueel vertrek is daarom ‘voorlopig’ geen item. “Het is op dit moment totaal niet waar ik aan denk.”

Het was Aksam dat het nieuws over de interesse van Besiktas in Berghuis deze week meldde. De Turkse topclub staat op het punt om Giovanni van Bronckhorst aan te stellen als hoofdtrainer en de oefenmeester zou de linksbenige Ajacied naar verluidt graag naar Turkije halen.

Afgelopen zomer waren er ook al geruchten over een vermeende stap naar Besiktas voor Berghuis, die tijdens het trainingskamp van Ajax reageert op de berichten. “Ik weet dat er weleens is geïnformeerd, maar over deze recente berichtgeving weet ik niks”, begint hij. “Voor mij is dat voorlopig geen item.”

“Er zijn altijd drie partijen die daarin mee doen”, zegt Berghuis over een transfer. “Dat is de club die mij wil hebben, ikzelf en Ajax. Daarin kan ik zelf onmogelijk het antwoord geven.”

“Ik ben er zelf voorstander van om, áls je überhaupt al weggaat, in de zomer weg te gaan en niet in de winter. In de voetballerij weet je het alleen niet. Het is op dit moment totaal niet waar ik aan denk, eerlijk gezegd”, aldus de Ajacied. Berghuis is ‘in principe’ niet iemand die de Amsterdammers de rug toekeert nu het ‘iets minder’ gaat. “Anders was het in de zomer al gebeurd”, klinkt het.

De linkspoot, die nog tot medio 2025 vastligt in de Johan Cruijff ArenA, kent een teleurstellend seizoen met Ajax. De historisch slechte seizoenstart van de club kostte Maurice Steijn eind oktober de kop, waarna John van ’t Schip als interim-trainer voor de groep kwam te staan.

Die trainerswissel pakte goed uit voor Berghuis, daar hij qua rendement – met name wat betreft assists – flink vooruitging. De 46-voudig international was tot dusver goed voor twee doelpunten in negentien wedstrijden. Berghuis bracht acht keer een teamgenoot in stelling.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zou ook wel heel dom zijn om nu zo'n beetje de enige speler in de selectie met een beetje pit (soms te veel) en gevoel voor historie van het shirt en de club te laten vertrekken.

Daarnaast is hij ook gewoon momenteel een van je beste spelers en op een paar onhandige momenten na (ook hij deelt weleens mee in de malaise) zoals die misser tegen PEC creeert hij ongelofelijk veel kansen. Niet laten gaan.

5 januari 2024 om 16:18

Hoe bedoel je gevoel voor historie van het shirt ? Misschien begrijp ik je verkeerd. Maar ik als Ajacied zie Berghuis nou niet als een 100% Ajacied. Of bedoel je om hij Nederlands is ?

5 januari 2024 om 16:25

Niet helemaal wat ik bedoel, maar ik kan mij persoonlijk niet aan de indruk onttrekken dat hij vanaf jongs af aan al een voorkeur heeft voor Ajax en zijn interviews over de historie van de club etc. en wat het betekent om voor Ajax te spelen (ook rondom zijn vertrek bij Feyenoord) versterken dat idee. Maar goed, dat is giswerk. Volgens mij is er tijdens zijn Feyenoord periode ook weleens een foto van hem verschenen als jonge jongen met een Ajax trainingspak aan.

Hij weet in elk geval wel als Nederlandse jongen wat het betekent om voor Ajax te spelen, en kan dat een stuk beter overbrengen aan de groep dan een verlegen en ietwat ongeintresseerd overkomende Bergwijn.

5 januari 2024 om 16:27

Dat bedoelt hij niet. Hij bedoelt dat Berghuis het gewicht en de waarde van het Ajax shirt kent, dat hij dit shirt met trots moet dragen en daar ook zijn stinkende best voor moet doen.

5 januari 2024 om 16:31

"ik kan mij persoonlijk niet aan de indruk onttrekken dat hij vanaf jongs af aan al een voorkeur heeft voor Ajax "

Dit denken veel Ajacieden graag

5 januari 2024 om 16:33

bizzlad

Nee hoor, genoeg spelers die voor Ajax hebben gespeeld die helemaal geen voorkeur hebben. Zou me niks verbazen als Hato ook gewoon in zijn hart een Feyenoorder is. En alsof Ooijer opeens niet meer voor PSV was toen hij het Ajax shirt aanhad.

Het is gewoon een constatering. De meeste spelers hebben diep van binnen wel een voorkeur want het blijven natuurlijk ook liefhebbers van de sport.

5 januari 2024 om 16:57

Tsjaa, het toeval wil wel dat hij bij Feyenoord precies dezelfde slijmerige interviews gaf, dus daar zou ik niet te snel intrappen. Typisch gevalletje wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

5 januari 2024 om 17:02

Als je mijn opmerking leest dan kun je zien dat het niet alleen maar draait om slijmerige interviews maar goed, had moeten weten dat mijn vermoeden de Feyenoorders op de kast zou jagen

Is het echt zo erg als een speler een voorkeur voor een bepaalde club heeft? Siem de Jong en Bergwijn speelden ook bij PSV terwijl het duidelijk was welke club in hun hart zat. En Scherpen ras-Feyenoorder stond een tijdje in het doel in Amsterdam. Neem het niet persoonlijk op zou ik zeggen.

5 januari 2024 om 17:08

Mensen kunnen het ook gewoon niet met je eens zijn. Ik kan me ook niet voorstellen dat Berghuis een voorkeur heeft voor Ajax, gezien zijn uitspraken bij feyenoord. Die ging daar puur heen omdat ze erg goed speelden, CL speelden en hij meer betaald kon krijgen.

5 januari 2024 om 17:13

Op de kast jagen gaat erg ver. Maak me er niet echt druk om. Heb zulke opmerkingen echter vaker gezien, vandaar mijn reactie inclusief knipoog.

Als je me op de kast wilt krijgen, moet je echt harder je best doen .

5 januari 2024 om 17:14

"mensen kunnen het ook gewoon niet met je eens zijn."

Dan kunnen ze dat ook gewoon zeggen i.p.v. af te geven op alle Ajacieden

Verder prima hoor. Weet het ook niet, de enige die het echt weet is Berghuis zelf. Maar hij snapt in elk geval een stuk beter waar Ajax voor staat dan gasten als Sutalo, Mikautadze en Sosa.

Bizzlad: laten we het maar houden op makkelijk duimpjes scoren dan

5 januari 2024 om 16:52

Berghuis is niet consistent. Ene wedstrijd heb je niks aan hem en de volgende wedstrijd speelt hij goed. Hij heeft ook hele rare fratsen waarbij ik denk “gozer wat is er met jou aan de hand”. Als er een goed bod binnenkomt voor deze jongen zou ik hem lozen.

5 januari 2024 om 16:59

Niet met je eens. Net als met Tadic en Blind, als hij weg is ga je hem nog missen. Hij is heel belangrijk voor het aanvalsspel bij Ajax, als een van de enige creatieve spelers samen met Hlynsson. En ja ook hij heeft mindere wedstrijden, zoals de meeste voetballers overigens. Richt je pijlen dan eerder op Bergwijn die 1 op de 30 wedstrijden een keer een goede pot speelt.

6 januari 2024 om 10:07

@JtjeVtt
Je hemelt Berghuis nu echt te veel op hoor.
Wij bij Feijenoord missen hem voor geen cent.
Je teamspirit wordt hoger zonder hem, net als de hegemonie in de groep.

5 januari 2024 om 17:43

Wat jij pit noemt , noem ik frustratie en irritatie
Hij is niet een speler die op een positieve en effective manier het vuurtje kan aansteken als het nodig is. Geen type Wouters om maar eens een naam te noemen.

5 januari 2024 om 18:08

Beetje hetzelde karakter als Ziyech en Blind. Die raken ook snel gefrustreerd en zetten dat ook om in energie in de wedstrijd. En ja dan schiet je soms wat door. Ziyech heeft er ook weleens een frustratie tackle uit gegooid na slordig balverlies. Ander type dan Tadic maar wil je dan een team met alleen maar jongens als Sutalo, Hlynsson, Rensch en Hato die hun bek niet open trekken? Het is volgens mij juist een probleem bij Ajax dat het allemaal dezelfde 'stillere' type jongens zijn. Met het vertrek van Alvarez en Klaassen heb je nauwelijks persoonlijkheid meer en moet alles komen van Berghuis en Brobbey. Lijkt mij heel dom om hem dan te laten vertrekken nu.

5 januari 2024 om 18:34

Snap oprecht niet waarom je Berghuis zo de hemel in prijst. Hij is al lang niet meer zo goed als zijn tijd bij Feijenoord. Daarnaast raakt hij snel gefrustreerd en is een ongeleid projectiel, zowel binnen als buiten het veld. En het allerergste is dat hij doelbewust een wedstrijd saboteert om zijn trainer weg te jagen omdat hij het niet met hem eens is. Ajax zal op het einde maar net die 3 punten tekort komen voor plek drie.Berghuis is passé en kan zich als ervaren speler niet aan de malaise onttrekken en neemt al zeker niet de rest van het team op sleeptouw. En dan vergelijk je hem ook nog met Ziyech en Blind. Nou die heb ik nog nooit uit frustratie iemand geprobeerd doormidden te schoppen.

5 januari 2024 om 19:09

Berghuis is passé? Berghuis is kwalitatief gezien op het moment een van de beste spelers van Ajax en heeft laten zien sinds zijn overstap ook moeiteloos mee te kunnen draaien in een goed draaiend Ajax, op 10 notabene. Maar goed. De haat richting Berghuis verblind nogal veel bij fans. Ik ben het met je eens dat hij af en toe wat doodraait in frustratie, dat had Alvarez ook weleens, en Ziyech die ik hierboven noem had ook nogal eens de neiging iets te fel door te zetten na balverlies. Dat zit in je karakter of niet. Maar ik heb liever dat karakter er wel bij nu dan 11 jongens als Sutalo, Hlynsson en Gaaei op het veld. De balans is belangrijk en die schiet zo ver door op richting de verlegen stille jongens dat het gif van Berghuis wat mij betreft wel even nodig is soms.

"ajax zal op het einde maar net die 3 punten tekort komen voor plek drie"

Wat is dit dan weer voor opmerking? Wie zegt dat Ajax plek 3 gaat halen? Wie zegt dat ze precies 3 punten te kort zullen komen? En wie zegt dat Berghuis als enige schuldig is aan de verliespartij tegen Utrecht? Bizar argument om in een discussie te gooien. Omdat Vink er een momentje uit heeft geplukt bij ESPN notabene, zulke momenten kun je elke wedstrijd 8 keer eruit plukken op Taylor en Bergwijn, maar goed.

5 januari 2024 om 20:50

@jtjevtt
Ik wil juist een type als Wouters davids, Martinez . Dit zijn types waar ik Berghuis niet mee kan vergelijken.
Berghuis doet ook zijn bek niet openen om medespelers aan te jagen. Die doet juist vervelend tegen zijn tegenstander en lijkt meer met zichzelf bezig te zijn dan met het team.
Je kan Berghuis er goed bij hebben, maar dan moet je ook nog een of twee spelers hebben die de kar trekken, wat dat heb ik Berghuis niet of heel weinig zien doen.

6 januari 2024 om 02:32

Daar ben ik het niet mee eens, ik heb Berghuis zo vaak zijn teamgenoten zien oppeppen tijdens wedstrijden. Vervolgens kon hij dan wel 1 minuut later een domme overtreding maken, maar dat is minder belangrijk. Hij is wel degelijk een speler die mensen aanstuurt en probeert te begeleiden.

Een fitte Berghuis speelt zich bij Ajax zo in het WK team van Koeman. Dus ik denk niet dat hij weggaat

5 januari 2024 om 17:09

Dan heeft hij nog mooi 3 jaar de tijd daarvoor

6 januari 2024 om 13:33

haha, dan is hij uitgeteld. Al die euro's tellen moet flink wat tijd kosten
Wk EK NK CL EL Conference league, wk voor teams , super league ik ben de draad al lang kwijt. Doet me denken aan de tijd dat mijn zoon vriendjes van school mee nam. zoveel namen, ik noemde ze allemaal Micheal

Lijkt me sowieso niet dat Ajax (nog meer) sterkhouders laat gaan en al helemaal niet tijdens de winterwindow. Ajax moet juist bouwen op de spelers die nog enigszins over zijn uit de betere tijden dan wel eigen opleiding. Die spelers weten watvoor spel Ajax dient te spelen.

5 januari 2024 om 18:36

Dan kunnen ze Berghuis dus gewoon laten gaan want een sterkhouder is hij allerminst

Besiktas, dat is sportief gezien een flinke stap achteruit. Wellicht dat ze hem een heel mooi salaris zouden kunnen bieden maar dat is het dan ook wel. In ieder geval zou een overstap naar Besiktas betekenen dat je uit beeld raakt voor het Nederlands elftal. Bovendien is Berghuis gewoon nog altijd een belangrijke speler voor Ajax. Misschien de afgelopen maanden niet beslissend maar dat komt zodra er weer meer balans is in de selectie.

Berghuis is juist wel de persoon die een team in de steek laat als het niet loopt. Maar dan wel voornamelijk met belachelijke overtredingen.

Ik was wel verrast toen ik de kop las over concrete interesse. In Nederland is er geen club (buiten Ajax) die zijn salaris wil betalen en interesse vanuit het kwalitatief betere buitenland had ik ook niet verwacht. (niet vervelend bedoeld) maar dan blijft Turkije nog wel over. Hier zijn de salarissen goed en je praat over het algemeen niet over de beste competities.

5 januari 2024 om 16:21

"berghuis is juist wel de persoon die een team in de steek laat als het niet loopt. Maar dan wel voornamelijk met belachelijke overtredingen. "

Heeft hij in zijn tijd bij Ajax 1 keer gedaan. In meer dan honderd wedstrijden. Een van de weinige spelers die eigenlijk altijd wel strijd in de wedstrijd gooit en de anderen op sleeptouw neemt als het even niet loopt. Ook een van de spelers die de jonge jongens onder zijn hoede neemt en bijbrengt wat de club Ajax betekent. Dat Steijn hem eruit plukt als een stoorzender geeft mij alleen maar aan dat hij er alles aan doet om te zorgen dat het goed draait. Steijn is zelf namelijk een van de allergrootste stoorzenders geweest die ooit op de club heeft rondgelopen.

Het is niet voor niks dat John van 't Schip een goede band heeft met Berghuis en hem een belangrijke rol toedient.

5 januari 2024 om 16:41

en aan welke ene keer denk jij?

5 januari 2024 om 16:45

Maar bij Ajax heeft hij ook vooral betere tijden gekend. Het gaat er ook om dat Berghuis het elftal wel vaker in de steek laat als het juist slecht draait. In een goed draaiend elftal is Berghuis een leuke en goede voetballer. Op het moment dat het elftal hem vooral nodig heeft heeft hij hele nare trekjes.

5 januari 2024 om 16:47

Njfromvol:

De rode kaart tegen Marseille, je zou de wedstrijd tegen Utrecht ook als een half momentje mee kunnen tellen, maar dat was niet anders dan wat bijvoorbeeld Blind en Timber ook deden toen ze week in week uit onderuit gingen dankzij een vreselijke coach.

Ik heb honderd keer liever iemand met het vuur van Berghuis dan een lulletje rozenwater als Bergwijn (met alle respect want laatstgenoemde kan daar zelf ook niet zo veel aan doen). Dat hij af en toe eens kortsluiting heeft strepen we dan maar even af tegen de positieve invloed die hij heeft op de groep en de creativiteit die hij op het veld in het spel brengt.

Janssen:

Het klopt gewoon niet wat je zegt. Berghuis laat het team niet in de steek, is een van de weinige spelers dit seizoen die het niveau haalt dat je verwacht bij Ajax en de ploeg op sleeptouw neemt. Hij is meer een aanvoerder dan onze echte aanvoerder. Voetballend gezien gewoon een van de uitblinkers bij Ajax dit seizoen (de lat ligt niet heel hoog, maar toch).

5 januari 2024 om 17:00

Grappig, ik vraag om "die ene keer' en ik krijg er twee. Maar omdat ook Blind een wedstrijd liep lopen, telt die eigenlijk niet mee? Begrijp ik dat goed.

Het vuur bij Berghuis heb ik onder Steijn niet gezien. Het is een begenadigd voetballer, maar als het hem niet zint dan hen je gewoon geen eet aan hem.

5 januari 2024 om 17:08

"grappig, ik vraag om "die ene keer' en ik krijg er twee. Maar omdat ook Blind een wedstrijd liep lopen, telt die eigenlijk niet mee? Begrijp ik dat goed."

Ik geef je 1 keer maar benoem een ander moment omdat jouw vraag nogal suggestief oogt, ik had het vermoeden had dat je klaar zat achter je keyboard om die situatie ook uit te lichten. Voor mij weegt die dus niet zo zwaar om dat te zien als 'het team in de steek laten.' Vandaar dat ik het er even bij haal als onderbouwing waarom ik 1 keer zeg.

Het vuur bij Berghuis was onder Steijn zeker wel aanwezig. Het is niet voor niks dat de meeste fans toen riepen dat hij beter aanvoerder kon zijn dan Bergwijn. Maar goed. Je ziet wat je zelf wil zien. Geldt ook voor mij.

5 januari 2024 om 17:41

Beetje kromme redenatie, waarom je die wedstrijd niet mee zou tellen. Ik vind Berghuis juist het prototype van een mooi weer voetballer; niet een die je juist uit de brand helpt als het niet loopt.
Verder is mijn indruk dat hij het afgelopen seizoen meer niet dan wel heeft thuis gegeven, waarvan een deel gewoon min of meer bewust heeft laten lopen, vooral onder Steijn. Niet voor niets dat Steijn van hem af wilde.

Berghuis is sowieso een betere aanvoerder dan Bergwijn (wie niet eigenlijk), omdat ie wat intelligenter en eloquenter is, Bergwijn is gewoon een lachertje als aanvoerder. De voorkeur van Berghuis over Bergwijn als aanvoerder zegt mij niet zo veel over dat zogenaamde vuur wat jij zegt te hebben waargenomen.

5 januari 2024 om 17:58

Ik tel die wedstrijd niet mee omdat heel veel spelers het daar lieten lopen, en geef het voorbeeld van Blind en Timber om te laten zien dat dat niet een onoverkomelijk mankement in het karakter van Berghuis is maar wel vaker voorkomt bij voetballers als het wekenlang niet draait zonder enige vooruitgang.

Ik kan me voorstellen dat jij als Feyenoord fan wat minder snel ziet dat een speler bij Ajax de boel oppept en de rest op sleeptouw neemt. Maar ik zie dat bij Berghuis wel. En zag hem dat ook doen onder Steijn tot die ene wedstrijd tegen Utrecht. Ik zie daarin dat hij redelijk is veranderd sinds zijn tijd bij Feyenoord, maar goed. Dat zal wel weer afgeschoven worden op clubvoorkeur, om preventief dat argument nog even in te duiken: het zelfde zie ik bij Lang. Die is bij PSV een stuk volwassener, rustiger en benadeelt zijn ploeg minder dan toen hij bij Ajax zat. En zeggen dat Berghuis het constant laat lopen is gewoon bizar gechargeerd. Die geeft altijd alles maar is soms wel wat ongelukkig in zijn acties. Wat moet je dan wel niet van Bergwijn denken? Is dat dan ‘werkweigering’?

Ik vind het nogal makkelijk om Berghuis er altijd maar uit te plukken als stoorzender, en wat Steijn zegt heb ik al helemaal geen boodschap aan. Die man is echt niet goed, zijn recente interviews laten ook weer zien dat hij over geen enkele vorm van zelfreflectie beschikt en het feit dat hij Berghuis er telkens uitplukt is ook gewoon een media spelletje. Waarom focust hij telkens op Berghuis terwijl Pasveer ook vanuit de spelerscommissie is gaan aangeven ontevreden te zijn over Steijn? Omdat Steijn ook wel weet dat half Nederland makkelijk meelult over Berghuis en Pasveer een minder makkelijk slachtoffer is.

Goed, je hebt recht op je mening. Dank voor de discussie en fijne avond.

5 januari 2024 om 18:03

Oprecht dank dat ik mijn eigen mening mag hebben.

Ik zie dat je in je redenaties veel irrelevante zijpaden bewandelt (bind/timber, Pasveer, Bergwijn); dat houdt echter m.i. geen verband met mijn observaties over Berghuis.

Fijne avond ook.

5 januari 2024 om 18:09

"oprecht dank dat ik mijn eigen mening mag hebben."

Stel je niet zo aan man

5 januari 2024 om 18:21

@jtjevtt

Maar welke wedstrijden heeft hij Ajax dit seizoen dan op sleeptouw genomen?

Daarbij snap ik niet dat het voor supporters het een probleem vinden om toe te geven dat een speler van zijn/haar club wel vaker vreemd gedrag vertoond. Alsof alleen spelers van een andere club een steekje los hebben.

5 januari 2024 om 18:28

Ik stel me niet aan; ik hou er gewoon niet zo van als mensen neerbuigend doen.

5 januari 2024 om 19:15

Je vind het 'neerbuigend' dat ik een discussie afsluit met "je hebt recht op je eigen mening?"

Om het dan even recht te zetten voor je, het was niet neerbuigend bedoeld. Ik meen het oprecht. Ik respecteer je mening, ondanks dat ik het er niet mee eens ben. Ik probeer de discussie op normale wijze af te sluiten want ik heb het gevoel dat we er allebei een andere kijk op hebben, zoals wel vaker voorkomt in een discussie. En om ons beiden tijd te besparen lijkt het me beter om het dan op normale toon af te sluiten en elkaar een fijne avond toe te wensen. Volgens mij lees je er een hoop meer in dan mijn bedoeling is.

Nogmaals, ik wens je een fijne avond.

5 januari 2024 om 19:31

Het ging m.n. om het woordje goed i.c.m. de inderdaad deze zin.

Als je aangeeft dat dat niet bedoeld was zoals het bij mij overkwam, dat geloof ik je. Het was wel de reden voor mijn reactie.

Ook fijne avond

zou voor geen goud gaan naar Besiktas en al helemaal niet Ajax in de steek laten. Istanbul is een wereldstad , echt ! Maar Besiktas is geen Ajax en verkeert altijd in ellende.

5 januari 2024 om 16:46

Ze zijn ook bij hem uitgekomen omdat hij ervaring heeft.

Een jaar geleden dacht Besiktas dat ze Joey Veerman wel even op konden komen halen bij PSV voor drie miljoen, en dat ze dan meteen ook Ramalho (zo'n beetje de enige fitte cv die PSV op dat moment had) wel konden huren. Dus misschien moeten we deze "interesse" maar met een emmertje zout nemen.

Nooit maar dan ook nooit doen als Ajax zijnde. Er moet kwaliteit bij en niet weg. Berghuis is met enige afstand de beste speler die we hebben en heeft dit ook dit seizoen in een aantal wedstrijden laten zien terwijl hij al 6 jaar laat zien bij de beste van de eredivisie te behoren. Wellicht niet de leider die nodig is maar wel pure kwaliteit. Sterker nog als hij goed was dit seizoen was Ajax goed. Misschien had hij het vaker kunnen/moeten laten zien maar ik denk dat er geen speler in de eredivisie rondloopt die Ajax dit seizoen iedere wedstrijd op sleeptouw had kunnen nemen.Berghuis, Brobbey en Hato kosten wat kost behouden.Voor de rest zijn er nog wel nuttige spelers maar daar kun je bij een goed bod over nadenken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren