Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kik Pierie reageert op ophef: ‘Begrijp de verkeerde opvattingen’

Laatste update:

SC Heerenveen bewees zichzelf zondagmiddag een slechte dienst met een 2-0 nederlaag op bezoek bij FC Emmen. Kik Pierie leek zich tijdens de wedstrijd te beklagen over de reactie van de meegereisde supporters, wat onder de fans voor de nodige ophef heeft gezorgd. De achttienjarige verdediger benadrukt via Instagram dat het gebaar anders bedoeld was.

Pierie hief tijdens het duel met FC Emmen zijn armen in de lucht en leek zich te beklagen over de kritische houding van de meegereisde Heerenveen-fans. De supporters interpreteerde de gebaren van de verdediger in ieder geval op deze manier, waardoor een deel van de onvrede zich later richtte op Pierie. Hij laat nu weten dat hij een hele andere insteek met zijn gebaren had dan het beeld dat nu is ontstaan.

“Publiek proberen op te zwepen bij de 2-0, niet af te zeiken! Begrijp de verkeerde opvattingen”, laat Pierie weten. Voor sc Heerenveen was de verliespartij in Emmen de tweede nederlaag op rij, nadat er eerder midweeks met 3-0 verloren werd op bezoek bij Feyenoord. De formatie van trainer Jan Olde Riekerink bezet momenteel de tiende plaats in de Eredivisie, met 36 punten uit 29 wedstrijden. Pierie wordt de laatste tijd nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Ajax.

Snap jij de ophef?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb extra op hem gelet omdat Ajax interesse in hem heeft. Aan de bal is hij erg goed maar verdedigen kan hij gewoon niet. Met Schuurs heeft Ajax al een talent die niet kan verdedigen. Moet deze er dan ook nog bij? Snap echt niet waarom Ajax hem wilt hebben. Net als Scherpen zijn dit geen spelers waar Ajax zich op moet richten. Dit zijn hooguit versterkingen voor Jong Ajax maar meer ook niet. Dat aankoopbeleid van Overmars moet echt beter.

8 april 2019 om 11:12

Een 18-jarige speler die zich nog moet ontwikkelen... het is toch wat he.

8 april 2019 om 11:15

Je moet toch een bepaald basisniveau hebben ook als talent. Bij deze talenten is dat basisniveau by far niet goed genoeg. Want de 1 kan niet keepen en de anderen kunnen niet verdedigen. Dat gaan ze ook in een paar jaar niet zo beheersen dat ze een versterking voor Ajax 1 gaan worden. Grote kans dat dit miskopen worden. Weggegooid geld.

8 april 2019 om 11:27

Met het basisniveau, technisch en tactisch, zit het bij Pierie wel goed, net zoals bij Schuurs. Die jongens zijn als verdedigers nog piepkuikens. Een verdediger zit in principe pas rond zijn 27ste, 28ste jaar op zijn. hoogste niveau. Geef die jongens de tijd, niet iedereen is uitzonderlijk qua talent als De Ligt.

Ook scherpen is pas 19 en komt pas één seizoen kijken op het hoogste niveau. In principe heeft hij ook alles mee om uit groeien naar een hoog niveau. Zijn lengte, stoïcijnse uitstraling, ijzersterke mentaliteit en het nodige keeperstalent. Hij is nog pas een doorgeschoten adolescent, een slungel van een jongen. Ik ben er van overtuigd dat hij een meer dan goede doelman gaat worden. Heb je Van der Sar of Cillessen gezien op die leeftijd? Dat waren bij lange na nog niet de keepers die ze rond de 25, 30 waren. Of de 19 jarige Onana bij Jong Ajax? Dat voorspelde destijds ogenschijnlijk niet veel goeds.

Het is volkomen belachelijk om zulke jongens nu al te beoordelen alsof ze al hun plafond bereikt hebben. ‘Grote kans dat dit miskopen worden. Weggegooid geld’ zeg je. Dat is snel geoordeeld.

8 april 2019 om 11:27

In het kader van jouw vooruitziende gaven betreffende spelers zie ik een grote toekomst als spelersmakelaar voor jouw in het verschiet....

8 april 2019 om 11:36

Niet met je eens. Hun basisniveau van de hoogste prioriteit op hun posities dat van kunnen verdedigen en kunnen keepen is van een bedroevend laag niveau. Ik zie ze dat niet in 2/3 jaar dusdanig verbeteren dat ze versterkingen zullen worden voor Ajax 1. Scoren is eigenlijk super makkelijk voor aanvallers als ze tegenover Schuurs, Pierie en Scherpen staan.

8 april 2019 om 11:54

We zullen we pas echt weten hoe ze zich ontwikkeld hebben over 2 tot drie jaar als het zover is. Nu is je ‘zekere’ voorspelling totaal uit de lucht gegrepen en zeer voorbarig. Ik blijf van mening dat alle drie de spelers over het nodige basistalent beschikken.

Vergelijk ze eens met de talenten van dezelfde leeftijd bij Ajax onder-19 of Jong Ajax. Die kun je ook nauwelijk al al beoordelen als toekomstige basisspeler voor Ajax 1.

Of ze het redden gaan of niet staat nog in de sterren geschreven. Ook al redden één of twee van deze spelers het niet, dan nog is het stempel miskoop zelfs niet altijd van toepassing met de mate van concurrentie bij Ajax 1.

8 april 2019 om 12:07

Heb je het basisniveau keepen van Onana gezien toen hij bij Jong Ajax speelde?

8 april 2019 om 13:02

Helemaal mee eens. Natuurlijk was Onana ook heel wisselvallig en was vd Sar nog geen topper op z'n 19e. Maar dat is geen criteria om iemand te kopen. Dan kan je beter de kans geven aan een keeper uit jong Ajax. Als je als Ajax zijnde iemand van buitenaf koopt moet het wel een daadwerkelijk versterking zijn ten opzichte wat je zelf hebt rondlopen.

8 april 2019 om 14:20

Ik neem aan dat de overwegingen voor Overmars en de Ajax-scouts niet over één nacht ijs zijn gegaan, om te kiezen voor deze jongens. De plekken in de selecties zijn maar beperkt, dus het zal niet kopen om ‘t kopen zijn geweest.

Over de drie zal voldoende gewikt en gewogen zijn op basis van strenge criteria, waarvan ik vermoed, dat je dat wel kan overlaten aan de directeur voetbalzaken en het scoutingsapparaat. En voor Scherpen ook nog eens Carlo L’Ami.

Blijkbaar vindt men deze drie jongens van buitenaf ook daadwerkelijk versterkingen t.o.v. wat er zelf al rondloopt in dezelfde leeftijdscategorie.

Wat Pirie betreft vult hij waarschijnlijk de plek van Mitchel Bakker op, de beoogde linksback voor Ajax 1 van Jong Ajax die naar PSG verkast. Hij is naar mijn idee ook talentvoller dan leeftijdsgenoot Sven Botman, linkercentrumverdediger bij Jong Ajax, zeker voetballend scheelt het nogal.

Scherpen heeft al ervaring op het hoogste niveau en is talentvol, ook al zijn de meningen daar over verdeeld. Kotarski is nog erg onzeker en is nog op voldoende foutjes te betrappen bij Jong Ajax.

El Maach bij o-19 vind ik persoonlijk voetballend iets te beperkt en relatief klein voor een profkeeper. Van Bladeren kan een keeper worden als Bizot, Padt of Van ‘t Hart, ook jongens uit de jeugd van Ajax. Een carrière als goede clubkeeper op subtopniveau.

8 april 2019 om 12:22

En jij bent hier de kenner? Begrijp me niet verkeerd, iedereen heeft recht op een mening. Jij bepaalt alleen even heel het beleid. Ik sla de beleidsbepalers bij Ajax op dit moment hoger aan dan jou. Ze hebben zich bewezen. Als Ajax er vertrouwen in heeft zou ik het even afwachten als ik jou was

8 april 2019 om 12:50

@Mancunian, amen en punt uit. Snap dat iemand zijn mening wil en mag geven....maar dat maakt het nog geen voldongen feit. Een beetje bescheidenheid over de eigen kwaliteiten qua zicht op....is wel wenselijk!

8 april 2019 om 13:10

Het aankoopbeleid van Overmars heeft zich maar middelmatig bewezen. Ook veel spelers gehaald die geen versterkingen waren hoor. Verkopen kan die wel goed.

8 april 2019 om 13:29

Ja, ja, Suchsupport Nu ik weet dat jij vindt dat jij het veel beter zou gedaan hebben aks Overmars (zie reactie onder) kijk ik toch anders naar jou reacties. Ik schat ze nu namelijk nog wat minder in. Want jij zou waarschijnlijk ook een geweldige darter zijn. Jij gooit nl elke pijl in de 60 zonder missers....

8 april 2019 om 15:15

Suchsupport zal ervan balen dat het wiel al is uitgevonden deze kan hij nu helaas niet claimen.
Inderdaad, wat een onzin kraamt hij uit.
Schuurs heb ik inderdaad ook mijn twijfels bij, maar kan ng steeds een spurt maken in zijn ontwikkeling. Dit zou ook Pierie en Scherpen kunnen overkomen.
Suchsupport vergeet voor het gemak het feit dat met Overmars als TD, Ajax 4 keer kampioen is geweest een Europese finale heeft gespeeld, op 3 fronten meedoet, de kwartfinale van de CL heeft gehaald en gezonder is dan ooit tevoren.
Dit hebben de voorgangers van Overmars niet voor elkaar gekregen.
Integendeel, Ajax stond voor Overmars op de rand van de afgrond.
Maar de messias Suchsupport weet het allemaal weer beter.

8 april 2019 om 16:20

FraxZ dat wilt nog niet zeggen dat het niet nog beter had gekund he! Inmiddels alweer 4 keer op rij geen kampioen geworden, kampioenschap dit jaar is ook nog maar de vraag en bekerwinst is ook alweer lang geleden. Bovendien had Overmars veel beter kunnen inkopen. Dat wilt niet zeggen dat hij alles prut heeft gedaan maar het had zeker nog beter gekund.

8 april 2019 om 12:55

Ondanks het feit dat die jongen al vrij vroeg aan is gehaakt in de Eredivisie, zie ik er vooral een niveautje Viergever in. Ik zie niet echt kwaliteiten waaruit blijkt dat hij echt een grote aanwinst zou kunnen zijn.

8 april 2019 om 15:04

Kan iemand me uitleggen waarom jullie altijd zo kritisch zijn richting Nederlandse spelers?
Deze jongens worden al afgebrand nog voordat ze de kans krijgen.
Die knapen zijn rond de 18 en spelen al in de eredivisie, dat is niet niks. Tuurlijk moeten die jongens zich nog ontwikkelen. Maar dat is op die leeftijd geen schande.

Hij doet me denken aan Gouweleeuw. Als hij zijn stinkend best doet, kan hij de sub-top halen (misschien opnieuw leren verdedigen in rechterrijtje Italie), maar de top gaat hij never nooit halen. Daarvoor mist hij te veel kwaliteiten.

Kik Pierie, leuk talentje hoor maar net als die Scherpen pure middelmaat. Deze Pierie is leuk aan de bal, maar vind hem verdedigend echt bij vlagen heel zwak. En zie momenteel de potentie niet dat dat in de toekomst extreem zal gaan verbeteren.

8 april 2019 om 11:33

Als hij nu foutloos kon verdedigen en opbouwen. Dan had deze jongen nu ook wel bij Barca kunnen spelen.
Hij is 18 jaar. Laat hem eens rustig ontwikkelen
Die verwachtingen van tegenwoordig slaan ook nergens meer op.

8 april 2019 om 12:30

Die verwachtingen worden hoger vanwege de interesse van Ajax. Daardoor ga je anders naar zo'n speler kijken. De potentie die Ajax blijkbaar in hem ziet, zie ik niet. Dat is mijn hele punt. Voor deze jongen zou het goed zijn om gewoon tot op z'n minst zijn 21e bij Heerenveen te spelen en daarna verder te kijken. Maar als Ajax hem wil kopen, be my guest. Idem voor Scherpen.

8 april 2019 om 12:55

@PSV je 2e post is wel veel genuanceerder dan de 1e. Want daarin geef jij aan dat jij het niet ziet. Dat is prima, en goed gecommuniceerd. Mijn reactie daarop, wellicht heb je gelijk, alleen ik acht de keuze’s van Overmars en consorten goed doordacht en op meerdere factoren gebaseerd. Aangezien zij een betere staat van dienst hebben geef ik hun het voordeel.

8 april 2019 om 13:51

Oke oke, je weet nu mijn mening en die van Overmars. Ben nu wel benieuwd naar jouw mening over deze speler. Denk je dat hij het niveau van Ajax in de toekomst aan kan?

8 april 2019 om 16:13

Jij gaat anders naar een speler kijken omdat er een club interesse heeft? Oke, daar kan ik mij nog in vinden.
Vervolgens zie jij geen potentie in hem. Potentie tot wat? Potentie tot volwaardig eredivisie speler of tot wereldtop?

En vervolgens moet hij nog tot zijn 21e bij Heerenveen blijven? Op basis van wat moet hij bij Heerenveen blijven voetballen?

Ik heb geen idee tot hoever zijn carrière zal rijken. Maar ik weet wel dat je Pierie beter in het centrum kunt hebben dan Magallan, tegen alle ploegen uit het rechter rijtje in de eredivisie.

8 april 2019 om 11:46

Dat hele Scherpen verhaal is mij ook een groot vraagteken; wat zien de scouts van Ajax + Overmars in deze lange slungel? Naast dat hij wordt uitgekotst door je achterban (laat me hier duidelijk zijn: dat is natuurlijk dikke onzin, maar wel een feit dat het gebeurd) wat alleen maar voor onrust zorgt, kan hij ook gewoon niet keepen (!!)

8 april 2019 om 12:00

Het aankoopbeleid van Overmars is middelmatig te noemen. De ene keer haalt hij een super versterking voor Ajax maar de andere keer haalt hij weer een totale miskleun.
Dit lijken mij weer totale miskleunen te worden.

8 april 2019 om 12:10

Daar kan je nog niets van zeggen. Ajax koopt er gewoon een stuk of drie en hoopt dat er eentje uiteindelijk een vaste basisspeler wordt.

8 april 2019 om 12:58

SuchSupport en toch heeft hij met zijn aankoop en verkoop beleid heel veel meerwaarde betekend voor zijn werkgever....wat heb jij gepresteerd op dat vlak? Wellicht zou iets meer bescheidenheid op z’n plaats zijn.

8 april 2019 om 13:03

Het is heel simpel: Overmars koopt een aantal van dit soort jongens. Zeg voor 5 miljoen per stuk. Vorig jaar kocht hij bijvoorbeeld Orejuela, Kristensen en Tagliafico: kosten ca. 14 miljoen voor 3 spelers. Dat levert Nico straks al met gemak op, dus doet hij het gewoon goed. Orejuela gaat weg (levert vast nog wel wat op), Kristensen wil ik nog niet volledig afschrijven en heeft nog restwaarde.

Als er van de jongens waar nu interesse voor is 1 een groot succes wordt dan is het al prima. Soms moet je een verlies nemen. Ajax kan nu eenmaal niet vissen in de vijver van spelers die alles al hebben bewezen.

Misschien had Pieri beter zichzelf en zijn teamgenoten kunnen oppeppen. Wat een slappe hap.

Interesse van Ajax slaat hem al behoorlijk naar zijn bol, begint naast zijn schoenen te kopen. Terwijl daar allerminst reden voor is. Één van de medeverantwoordelijken van de doelpunten tegen die Heerenveen tegen krijgt. Hij heeft Heerenveen ook al de nodige punten gekost.

Denk dat Pierie zeker een goede aankoop kan zijn voor Ajax. Zit veel potentie in en heeft de kwaliteiten aan de bal die Ajax graag ziet. Verdedigend zit er ook nog rek in, maar zet 'm naast een killer als De Ligt en dan denk ik dat je een prima verdediger hebt.

Het hele verhaal rondom Scherpen is wat mij betreft te groot gemaakt.
Ik vind dat hij niet naar Ajax moet komen, puur omdat ie kwaliteit mist. Heb dit seizoen al veel ballen gezien waarvan je denkt 'die kon ie wel hebben'.

8 april 2019 om 12:55

Jammer dat De Ligt volgend jaar weg is dan. Dan is er geen goede centrale verdediger meer over die hem kan sturen. Ik vind deze Pierie sowieso geen Ajax materiaal. Is redelijk aan de bal, maar kan niet goed verdedigen. Bovendien wordt het centrum wel heel erg klein als je hem met Blind achterin zet. Ik ga er dan ook vanuit dat Ajax nog een extra cv haalt die er wel meteen staat en wel kan verdedigen, want Schuurs, Blind, Pierie en Magallan is gewoon niet goed genoeg voor de ambitie die ajax heeft.

Hij was de enige die continue erop ging bij Arias! Hier had hij de grootste moeite mee, zijn kompaion Hoegh gaf totaal niet thuis...

Hij dribbelde geregeld bij ruimte door het veld, maar de rest van de spelers stonden erbij of ze water zagen branden. Overduidelijk dat een Odegaard zwaar gemist werd. Zo'n jongen las deze situaties wel.

Maar goed, 18 jaar....
Scherpen, Pierie en Schuurs flink in de training en krachthonk zetten en wie weet komt er 1 of 2 goes uit de verf

8 april 2019 om 15:08

Gister werd duidelijk dat Heerenveen geen mentaliteit heeft. Ik vraag me af waarom ik het nog veertig minuten vol heb gehouden om daarnaar te kijken. Alleen maar tikkie breed, tikkie terug. Weinig druk op de bal en totaal geen dynamiek. Weet niet wat Olde Riekerink de ploeg mee geeft, maar het wordt met de week slechter.
Pierie kan beter met zijn spel bezig zijn dan met het publiek. Was dramatisch, niemand uitgezonderd...

9 april 2019 om 20:14

Kijk, het begint al met Doke Schmidt ... Vast een leuke vent in de groep, maar die kan echt voor geen meter voetballen.... Dan is onze 3e rechtsback Gersom Klok nog een stuk beter..

ik vind dit geen bijzondere verdediger en hij mist ook nog eens lengte en fysieke kracht wat ik wel van heel groot belang vind voor zijn positie. we moeten uitkijken dat we niet elke speler die jong is en ergens veel speeltijd krijgt gelijk gaan bestempelen als een of ander toptalent. ik zie eerder de nieuwe Veltman in Pierie dan dat ik er de nieuwe Matthijs De Ligt of Frank De Boer ofzo in zie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren